Skoči na vsebino
Problemi s stranskimi ogledali
Napisano

Tudi na moji mazdi so se danes začele težave z ogledalom na voznikovi strani. Sedaj bo na voznikovi strani menjano drugič. Bolano se mi zdi da mazda to ne reši. Kaj jo bo pa konec garancije pa na svoje stroške al kako?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6, 2014 2.2 -175km- VISOKA PORABA GORIVA
Napisano (urejeno)

Meni tam ni vsec na 148000km (15000km od servisa) menjano samo olje (ni bila uporabljena asistenca MES vendar se je nekaj zgodilo) možno da se je lučka prižgala za nizek tlak olja (zadelano sito). Potem naslednji servis pa 24000km od servisa. To me malo bega.

Popravljeno od scania
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj je pa bilo tam na 148000km? nek izreden servis? Jaz bi definitivno menjal olje in vse filtre, sčistil sito v koritu, podložke injektorjev, preveril verigi, speskal kolektor, menjal olje in filter v menjalniku, menjal hladilno tekočino, menjal zavorno tekočino, dal na tester in po potrebi napravil prisilno regeneracijo. Potem naprej bi pa servise delal na 10000km max.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Analiza olja z metodo kapljičnega vzorca
Napisano

Tudi toyota je imela v Usa in Avstraliji servisne intervale na 7500km torej na pol kar je v Eu 15000km. Kolega je vodja servisa v usa in baje se ze pojavljajo napake pri strankah ki upostevajo interval 15000km zato strankam ze predlagajo intervale na 7500km (samo olje in filter)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 2 (2012)
Napisano

Za takšne modele je super scania dolge luči, meglenke in za super finiš še dolge luči na vrhu kabine. Takrat pa ne vidiš nič, kot da bi dobil reflektor direkt v vsako zenico posebaj, da spregledaš nazaj rabiš 15minut. Takšne frajerje se samo na tak način izuči.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 55 minutami je Bini napisal:

Evo sem kar zraven prlimal sliki,da se lahko lažje primerja.....😊 

Olje je enako kot pri @Janez007-u,prevoženo 3500km od nakupa 20.08.21.

Avto CX30 / motor e-skyactive  2.0 /X 186KM

@Aless kaj praviš na tole packo,dosti boljše kot na citrončku......😊😂🤣

IMG_20211124_143356.jpg

IMG_20211124_143552.jpg

Meni zgleda kot masten flek 🙂 . Upam da bo @Aless podal strokovno mnenje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 uro je Janez007 napisal:

Kapljica Mazda Supra-X 0W20 v Mazdi 6 G165 l. 2018, 3.300 prevoženih km od menjave olja, skupaj dobrih 55.000 prevoženih km, na vseh servisih do sedaj so notri vlili Supra-X 0W20.

slika.thumb.png.f8971ebfe71f4a7560471b1f0c491221.png

slika.thumb.png.e5e2c707823b7b34f4408e137bf8fa5e.png

Meni zgleda ok, mogoce malo goriva. @Aless lahko podaš oceno prosim 🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 41 minutami je Bini napisal:

Pred eno uro je vzeta kapljica in to olje je 'voda' .....😊😂🤣 

Jutri bodo slike in kot zgleda na prvi pogled bo ok,saj tudi mora biti po 3500km.....:prstgor:

Me že skrbi, novi yaris ki ga čakamo ima predvideno olje 0w8 ja prav si prebral 0w8, motor je baje temu prilagojen ampak jaz že imam plan prvi servis na 2000km, drugi na 7500km tretji uradni na 15000km potem na 22500km, 30000km uradni in tako dalje. Olje nebo več v avtu kot 7500km. :)  Me že zanima vzorec :) :) @Bini hvala ti, @Aless zelo se priporočam za razlago vzorca od Binija jutri :D :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 4 minutami je Janez007 napisal:

Nekaj čez 55.000

servisi:

1.    20.000

2. + 15.000

3. + 17.500

Daj probaj vzet, da vidimo če se kaj pozna servisi čez 10000km, mogoče kakšne usedline. 

pred 15 minutami je Bini napisal:

Danes vzamem, jutri slikam in dam gor..... :prstgor:

Super, hvala :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 7 urami je Janez007 napisal:

Pri mojem G165 je zgolj 3.000km od menjave, po občutku ni dosti drugačen od novega.

Sicer pa imam občutek, da na slabšanje kakovosti predvsem vpliva delovanje motorja. 

Koliko pa imaš skupno prevoženih? Fajn bi bilo videti olje 0w20 tudi po 3000km če so se servisi do sedaj delali po intervatih 20000km.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano (urejeno)

Jaz nebi mešal, kupiš original mazda 5w30 ultra in to je to, pa se imas potem za naprej ce bos rabil za dolivanje. Koliko pa imas prevozenih na m3?

Al pa naredis servis 1mesec prej, skodit nemore 🙂

Popravljeno od scania
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA CX5 2014 175KM
Napisano
pred 3 urami je Enos napisal:

Pozdravljeni. Mazda je porihtana in sicer je bil problem v senzorju za izpusne pline, v info, ce bo kdo imel se podoben problem. Cena popravila oz.servisa je bila 150€, manj od pričakovanega glede na prvotni strah kaj bi bilo lahko vse narobe 🙂🙂

Super, da je bilo samo to. Zdaj pa samo gas dalje :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.