Skoči na vsebino
Servis v garanciji
Napisano

Mene zanima ali imajo kako zakonsko osnovo, da odre?ejo garancijo, ?e prinese? priporo?eno in originalno zapakirano olje sam? Ali je morda kdo posku?al dobiti stali??e Mazda - Slovenija?

Se ti ljubi nategovat po sodi??ih? Torej po?ri tist denar, ?e si imel 25.000? za novo Mazdo, potem bo? pre?ivel ?e tistih 25? za liter olja. ?al je tko, tud meni je ?lo na organ, da so mi jemali med 270 in 400? samo za olje in filtre. ?e bodo zaratili, si gotov. Saj bo? zmagal, ni? ne re?em ampak kdaj in kolk debelih odvetnikov bo? vmes futral, je pa drugo vpra?anje.

Have a nice and productive day!

Your future depends on it.

Your LIFE… depends on it.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 "kadi"
Napisano

ker nebi ravno rad imel kak?nih ve?jih stro?kov...

noben si jih ne ?eli, a nede?

ka pa ?obe? kolk pridejo nove?

no?e? vedet.... :harhar:

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6
Napisano

Pa obrati ?e v rde?em polju niso :punk:

Do rde?ga polja z dizlom ne pride? ker je upor vetra prevelik. Morda s primorske strani proti nanosu navzdol.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6
Napisano

Prepri?aj se tudi da je bil velik servis narejen. ?e ni bil, je lahko hudi?. ?e nisi ziher je stro?ek na poobla??encu cca 1300?, pri fu?arju pa vsaj za polovico manj.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 "kadi"
Napisano

Naredi en po?ten krog po avtocesti in spihaj zadevo. Po?akaj kak?en tank ali dva in tankaj ?imbolj praznega. Lahko se je nafta malo usedla, ali kaj takega. Pomojem ne bo huj?ega.

Poro?aj kaj si re?il.

LP

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

cukanje mazda6 cd 140 lenik 2008
Napisano

Aja, se prav smo mi na nek na?in meca wannabe :-) No po cenah so oni mazda wannabe :D:P

Po cenah mece presegamo. Vsaj na rednih servisih.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

Izmeril.... 282 mm :angry: torej nimam kaj delat z 290mm. Sploh pa so verjetno hudo dragi, k so ?portni pa vse.

torej lahko zaklju?imo, da je krivo premalo hlajenja med zaviranjem? Zanimivo.... ?eprav spodnji link ka?e, da so ?eljusti na golfu VI tudi spredaj. Nisem sicer ?e veliko avtomobilov gledal, vendar se mi zdi, da je ve?ina ?eljusti montirana spredaj in ne zadaj...

http://www.golfmkv.com/forums/showthread.php?t=72570

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

To?no tako....ko enkrat gredo no way back....zato samo v premislek koliko se ti spla?a investirati....

?e ima slu?ajno tvoja M6 spredaj 290mm diske imam jaz zate ene na podstrehi ?portne za mazdo s cca 5.000km, dam za najprej probat potem se lahko odlo?i?, vrne? tud ?e je treba.

Sej pravim, trenutno je mir, ampak ?ele 1000 km po stru?enju. hvala za odgovore, seveda me zanimajo diski, bom premeril obseg in javim. Ktera firma diskov pa je?

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

Vzemi ta navadne.Racing rabijo segrevanje in druge diske.Navadne so precej mehke in ne popustijo niti po veliko bremzanja-kak?en Vr?i? in podobno. :D

Cena za prednje je okoli100?.

Hvala ti Alex. Torej priporo?a? sedaj, ko so mi jih ravno postru?ili, da dam te mehke plo??ice gor in bom verjetno diske imel dlje? Trenutno so originalne plo??ice gor....

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

Druga?e pa ?e je komu kej v tola?bo - moj slu?beni Golf VI je mel ?e 2x menjane diske pa avto ?e nima 30.000km pa z njim delam skoraj tako lepo kot z mojo Mazdico.

to ni tola?ba ampak nedopustna ?lamparija.... :/

ali ima Ferodo razli?ne trdote plo??ic? ?e ja, katero izbrati in kje se jih najcenej? dobi?

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

Jebiga to ?e ni razlog da da? na cesto avto brez bremz. Zakaj ima lahko clio tako vzorne bremze? Imel sem letnik 2003 billabong, to se ustavi kot pesmica.

Kurc pa avto za 25 k? in ve? ki se ustavlja kot lojtrski voz.

In re?itev ni samo v velikosti diskov, lahko bi bili 5 mm debelej?i, pa tudi neb tresli pomojem.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

Evo, da malo o?ivim temo....

Mazda 6, letnik 2007 prevo?enih 70 000 kilometrov. Znan sem, da zaviram zelo malo, ?e se mi ne mudi kam :)

Bilanca:

25 000 km stru?enje diskov

45 000 km menjava diskov

69 000 km stru?enje menjanih diskov

Torej imam sedaj cca 20 000 km mir potem bo spet treslo. Poleg tega ugotavljam slabo naleganje plo??ic na zadnje diske? Ideje?

Kak?na je re?itev? kolega je imel M6 1.8, preskusil je 5 razli?nih proizvajalcev diskov vsi so tresli po nekaj tiso? km. Je res treba dat gor 17 col in ?eljusti od MPS? Katastrofa, te zavore. in baje so nove M6 prav tako problemati?ne....

KAj predlaga velecenjeni ajvarius? Seveda za dosegljiv denar...

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

le?aj
Napisano

Meni so menjali le?aj spredaj pri 60 000 km, avto pa imam od 10 000 km dalje, butnjen nikoli. Mehanik na servisu je rekel, da ob?asno pa? crkne. CD120 2007.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Duh po nafti
Napisano

meni se je to dogajalo na fiatu ko mi je pu??ala pumpa... menim da se to na mazdi neb smel zgodit sploh ne na novi. bodi pozoren, sicer pa servis pa naj oni izumljajo kaj je.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

turbina
Napisano

Kaj pol? Je treba menjat podlo?ke in ?istit cedilo al ne? Govorim za M6 CD120 DPF letnik 2007.

Nekje sem bral da je pri DPF jkah ta te?ava odpravljena.

ajvar?

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Polnjenje klime
Napisano

V?eraj sem dal polniti klimo na ?e ne 3 leta stari M6. Razlika je neverjetna, avto hladi kot pri norcih.

O?itno je to res treba naredit vsaker tri leta najmanj, predvsem zaradi kompresorja. ?e crkne je potem jok in stok pa adijo jurja ali ?e ve?.

Zato polagam na srce, dajte tistih nekaj 10? na 3 let pa je mir.

BTW - baje se bo plin v kratkem svinjsko podra?il.. ?e ima kdo veze kje se to ?udo dobi..... Prosim za ZS.

Mislem da je R134A ali nekaj podobnega

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

odstranitev DPF
Napisano

hja kaj jaz vem kaj te oni tam merijo.... Predvidevam pa da morajo imeti nek katalog z normativi. In ?e pi?e euro4 je to euro4 in ne euro3.... ne vem.

Kaj pa merijo pri dizlih pa tud ne vem, vem pa da nekaj merijo..... a so to saje, co2 al pa vonj po pomfriju ... pojma nimam :ne vem:

vem samo da bi blo neugodn ?e bi prplesal tja bre dpf in bi to strici potuhtali....

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

odstranitev DPF
Napisano

novejsi so euro5...mal je zmeda tole. Drugac pa ce gres na ta pravi tehnicni nikoli ne merijo :)

O tem govorim. Vsi nimajo te mo?nosti.

A Euro4 pomeni DPF?? A si ti siguren? Kaj pa ostali dizli novej?ih letnikov...vsi nimajo DPF. Pa ne verjamem, da so potem 'samo' EURO4?

govorim izklju?no za M6. oni so pa? euro4 dosegli z uporabo DPF. Ima? pa tehnologije in proizvajalce, ki dose?ejo EURO5 brez DPF. Pa? odvisno na kak na?in. Ampak razlika v M6 letnik 2005 in 2006 je v DPF, ki posledi?no o?isti izpuste na nivo euro4.

Tko. B-)

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

odstranitev DPF
Napisano

tkole je. V prometni pi?e EURO4, kar posledi?no pomen DPF (vsaj za M6). Za EURO 4 predvidevam, da so druga?ni kriteriji kot za npr. EURO3 al karkol je ?e M6 brez DPF. Torej?

Merjenje izpustov... na Stilotu so mi jih vedno, ko sem imel tehni?nega. Moja je pa letnik 2007, zadnja serija od starih M6.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pokanje pri m6
Napisano

mogo?e samo zglob, ki ni drag (imel enak primer na xedosu) - ti slu?ajno tudi rahlo vle?e avto v kako stran?

Vle?e mi ga nikamor, je pa morda volan za spoznanje vstran - in to odkar imam letne kotalke, pri zimskih je bilo ok - hecno, pa sem preveril tak in centriral sem jih... :blink:

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pokanje pri m6
Napisano

Da ne odpiram nove teme....

ko povozim policaja (le?e?ega iz asfalta, da ne bo pomote) sevede z primernop hitrostjo, cca 20 do 30 na uro mi spredaj desno nekaj po?i. ?e se mene vpra?a je roka, kon?nik ali kak stabilizator.... Na servisu ne "najdejo" ni?, avto je pa v garanciji ?e cca 3 mesece... Da ne bo potem prvi dan po izteku kaj a? Kaj bi lahko crknilo? Pokanje se pojavi res samo na teh policajih in je precej mote?e, ker je avto prenov, sda bi popravljal ?ume samo z glasnej?im radiem.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Meglenke
Napisano

A je mo?no, da men en dan ena meglenka ni delala, ko sem se jo pa spravu menjat je pa delala? S tem, da je nisem ni? pipal.... Ok, sedaj dela, vendar mi ni ni? jasno. Bolj kot ne. :ne vem:

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

odstranitev DPF
Napisano

Zadeva je slede?a: stavim, da je odstranitev relativno enostavna. Problem je v pretoku informacij, saj se ?e ne ve, kako to narediti brez da bi povzro?il te?ave v delovanju. Poleg tega so avto relativno novi in precej vredni (letnik 2006 in novej?i) zato jih ?e ni veliko crknilo. Ko se bo toza?elo dogajat, pa bo gotovo pestro in dovolj kandidatov, ki bodo pripravljeni tvegati.

Vendar: kako bo? brez DPF zlezel skozi tehni?nega? OK, nekaj jih ima kak?ne veze, vsi pa ne. Zato se zanka zateguje in vse ve? se jih po?uti prisiljene kupit in vzdr?evat DPF. Jebiga te?k je lajf.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.