Skoči na vsebino
Mazda CX-5
Napisano

"Gelipter"...hvala za odgovor....ravno to razmi?ljam, ali vzeti bencinarja ali dizla...??

...glede na to, da so imele (imajo) Mazde (pa tudi skoraj vsi drugi) problem uhajanja

goriva med olje motorja....???

...nikjer ne zasledim, ali je ta problem ?e aktualen, ali je ?e re?en....??

...druga?e pa se bencinar (mazda 3) res zelo lepo vozi...kot dizel...poraba pri 2.0 ma?ini pa je cca 6l/100km...:)

pozdrav

Ej...glej odvisno koliko km dela? na leto...jaz 20,000 km .glej tej skayactive motorji so ok.lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5
Napisano
dne 13. 12. 2015 ob 12:01 je piko napisal:

Pozdravljeni

Glede na to, da se je pred dobrim letom kupljena Mazda 3 (2.0 bencinar) zelo dobro pokazala,

se sedaj odločamo še za nakup CX 5 (2.2 D AWD).

Zanima me, kako ste lastniki teh avtov zadovoljni, ter kako se je pokazal AWD sistem?

Hvala za odgovore

Ej....jaz imam Mazdo CX5 benz.2.0 165k.l 2015 ....lepa vožnja ,poraba solidna ,motor ima dovolj moči..podvozje super.zadovoljen tudi z opremo.nimam pa AwD sistema,ker ga ne rabin.dober avto...LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Ja ...Simon Pelko je res mojster svojega poklica ..Dr.Pelko.pri njemu sem servisiral MAZDO 5 benz.zdaj Nissan Almero pa mamin R.Clio.res ima full gu?vo.?e,bi lahko bi tudi mojo CX5 peljal na servis k Pelkotu.samo ne gre ,ker tako zgubim garancija...in ni te?ko naredit malo ve? km...do njega.LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 2014 pokanje sede?a
Napisano

Nop - prav sede? je :)

Sem bolj podrobno analiziral situacijo in je krivo usnje, ki je "speljajo" v plastiko sede?a in ko se voznik premika (torej ko zavija) pride do "drgnjenja" tega usnja s to plastiko in se sli?i kot pokanje.... hm.... tega prej nikoli ni bilo (tudi po zimi nikoli).

Zgleda, kot da se je ta del usnja ve? ?as, od prvega prevo?enega kilometra, vedno drgnil ob to plastiko in sedaj je ?e "znucano" usnje na temu predelu in zato oddaja tak zvok.

Zanimivo. Ne vem, ?e bi tu kaj pomagalo mazanje z raznimi mazili, ali pa??  :zvizga:

Ja probaj...tam ,ki drgne ob plastiko....podmazat...lp
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 2014 pokanje sede?a
Napisano

Ma tudi kasneje poka, ko je avto ?e segret in je v kabini toplo.

Mraz dvomim da je kriv, ker lansko zimo tudi pri mrzlem avtu pri - 15 stopinj nikoli ni pokal :)

Ej...kaj ?e jih nama?e? sede?e ...prav ta teko?ina za usnjene sede?e...malo poglej..lp:-):-):-):-)
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kupujem MAZDO 5 - Kaj moram vedeti
Napisano

Ej...jaz sem imel prej Mazdo 5.2.0 benzin plus kasneje predelano na LPG-avto plin.letnik 2008.zelo sem bil zadovoljen.kot dru?inski avtodovolj mo?i in prostora za ?tiri ?lansko dru?ino.res sem bil prvi lastnik in to se full pozna res servisi so se delali redno na 20.000 km.plus na avto plinu LPG-sistem .res dober avto..LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?udno obrabljen zadnji levi disk
Napisano

Da se Slivka ne bo tako razburjal, se je danes vse menjalo. Nov cilinder, menjani diski ter plo??ice.

Pa ?e regeneracija DPF-ja + zamenjan po?en ventil?ek.

Odpravljene vse sitnosti v enem dnevu. Vse zahvale sevede Pelkotu  :notworth:

Ej...to je pravi mojster dr.Pelko.seveda je tudi Ajvar...mojster samo ima gu?vo za eno leto naprej..he he LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Kakorkoli... ce so bili redno delani servisi na pooblascenem servisu, bi se jaz najprej obrnil na ta servis... Klima nikakor ne sme odpovedati po treh letih, ce se je normalno delalo z avtom in ce je bil redno vzdrzevan...  :ph34r:

Ej...naj se pelje na poobla??en servis Mazda ..?e je res to v garancij bi moralo bit,pogovori se malo in itd...?e pa ne lahko pelje? k na?emu Simon Pelko..Medvode tudi klime rihtar ima vse aparature:-):-)je mojster lp:-):-)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 zelo previsoka poraba
Napisano

Ga bom peljal. Problem je v tem, da grem v nedeljo na morje, in pridem v sredo nazaj, v soboto pa spet grem - s tem avtom.

Vedno bolj imama z mehanikom obcutek, da "scije" kaksna soba.

Ej...pokli?i Dr.Pelkota..da pogleda .ko gre? nazaj v sredo ..domov.ker ima full gu?vo gsm..041 667 335 simon pelko Medvode.lp
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda avtoplin - demonta?a vgradnje
Napisano

Ej...to je res glede garancije..samo tebi ni delal sistem za dodatno mazanije ventilov..posledica pa za?gali Ventili..ter nastavitve celega plinskega sistema.verjetno ti je tudi gorela rumena.lu?ka od motorja??udno ,da to niso mogli porihtat.pokli?i SIGAS-Primo?a ti bo naredil kot ti ?eli?..lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda avtoplin - demonta?a vgradnje
Napisano

Nisem zadovoljen. Po dveh letih in ?tevilnih servisih jim ni uspelo nastaviti sistema (plinex), da bi deloval kot se spodobi. Ali je avto uga?al, ali je cukal na dolo?enih obratih, ali ni delala posodica za mazanje ventilov, dve leti jim ni uspelo zatesniti uhajanje hladilne teko?ine iz uparjevalnika... poraba plina ogromna, recimo s 40? naredil 350 km, kar ni ravno nek prese?ek v var?nosti. Na koncu je bila potrebna menjava ventilov, kar je kar konkreten servis za mojo mazdo... serviser mi je nadaljno uporabo tega sistema odsvetoval. Zato ne vidim smisla, da bi ?e ohranil plinski sistem v avtu. 

Kdo pa naredi to brez problema? Oz. kak?ni bi bili stro?ki? Stvar bi najraje lastnoro?no iztrgal iz motorja :)

Uf...pol je pa to res te?ka situacija..kaj pa njihova garancija ???.to bi mogli vse odpraviti oni.in popraviti ?kodo..glej ?e ho?e? demonta?o lahko da? Primo? SIGAS..je mojster.za LPG

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.