Skoči na vsebino
Antifriz? Kateri in kako?
Napisano
dne 15. 1. 2021 ob 11:36 je Bossek napisal:

V hladilnik sem nalil, sel en krog. Gretje ni delal, temperatura je bila ves cas normalno ... razen ko sem ga zacel priganjat pa je sla do H ampak potem takoj dol (se pravni nekaj ni ok).

No drug teden klicem pelkota bo najbolje.

Podobno se mi je dogajalo na bmw 320d. Krivec je bil termostat na egr ventilu. Sem zamenjal in je bilo rešeno. 

N7rRRL1.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Analiza olja z metodo kapljičnega vzorca
Napisano
pred 11 minutami je Bini napisal:

Tole olje po 15k km je še v dobrem stanju in bi zdržalo do 20k km , kamot.

Je pa vsekakor boljše če ga menjaš. To je moje laično mnenje,kaj bolj strokovnega še verjetno sledi.:prstgor:

Bolj se mi gre, da filter olja zamenjam na 15Kkm (seveda posledično tudi olje), ker se mi zdi skoraj bolj pomemben faktor.

N7rRRL1.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Je Mazda 3 2016-18 slabo zvočno izolirana
Napisano
pred 1 uro je Janez007 napisal:

Živjo,

ugotavljam, da se na 3 leta stari Mazdi 3 v notranjosti poleg Bose zvoka dobro, če ne celo preveč sliši tudi motor oz izpušni lonec. Ne rečem, da to ni športen občutek, a vendar bi si želel malo tišje vožnje. 🙂

Ima kdo podobne izkušnje in ali bi se dalo kaj narediti? Verjetno bi pomagali dodatni tepihi na tleh, dodatena obloga na dnu prtljažnega prostora?

Obstaja proti hrupna samolepilna  oblogo. Malo pobrskaj po netu. Mogoče jo drži celo kaka trgovina z avtoakustiko.

N7rRRL1.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 3 urami je Scr3am napisal:

Na koliko casa oz. Koliko km?

Štiri leta mojega lastništva oz. 90Km na saabu in na mazdi tri leta lastništva in več kot pol manj km. 

So vse te župce tako poceni, da je greh da nebi menjal. Velja tudi za bremz olje in ostale tekočine.

N7rRRL1.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

pred 8 urami je Scr3am napisal:

Ampak kljub temu 80% ljudi se vedno nikoli v svojemu lastnistvu ne menja komplet hladilne tekocine. Pa tudi ce v navodilih pise na vsakih 200k km ali 11 let.

Kako pogosto pa vi menjate komplet hladilno glede na to da vam long-life napisi ne disijo :D

Na saabu sem jo zamenjal lani in na mazdi dve leti nazaj.

Popravljeno od FuManchu

N7rRRL1.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 30 minutami je Bossek napisal:

Zadnje 2 voznji sem opazil, da mi ne deluje gretje. Nekako sem pogooglal, da je v vecini primerov tezava v tem da ni antifriza ali pa je pokvarjen termostat.

Po preverjanju sem ugotovil da je posoda z antifrizom prazna.

Sedaj pa .... kateri antifriz se nalije (Mazda 6 dizl 140KM, 2009) in pa kje se ga dobi. Potem pa se kako se ga nalije ... pac obicno odpres in nalijes ali je potrebno prej vse kar je notri spraznit? Je problem ce se mesajo?

Ti ni kontrolka sporočila, ko je padel nivo pod minimum? 

Meni je tako izginjala in ko se je delal veliki servis smo ugotovili, da je puščalo pri vodni pumpi. 

N7rRRL1.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.