Skoči na vsebino
Lu?ka check engine, TSC in ?e DPF
Napisano

akomulator zamenjan, ampak se zadeva ne resetira (volan levo-desno). Moti me pa ?e to ker utripa DPF.

Verjetno bo potreben obisk mojstra.

Lp

?aki kaj zdaj cel ?as utripa ali gori?

Najprej je bilo re?eno da gori....

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

ja odklopil sem ga po tem, ko je ?e vse gorelo.

Napisal si 2x levo in 2x desno (malo butasto vpra?anje ampak ali je treba levo-desno-levo-desno) ali levo-levo in desno-desno :( =

lp

vse skupaj se je pri?galo eno jutro ,ko je blo mraz in se je avto kar matral v?gat.

mogo?e bi res lahko bil akomulator.

nima veze to kam za?ne?

pol pa res akumolator...

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

verjetno servis in ro?na generacija...

samo ?e nekaj - si kaj odklapljal akomulator?

engine + TCS je kadar se to dela in je treba volan 2x levo 2 x desno do konca.

DPF pa se vklopi tudi ko opozarja na servisni interval

DPF kot DPF ponavadi prej utripa ?ele nato se prizge

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mx 5 -motor 1,6
Napisano

...d jutro....

Avto mi je stal....dobre dva meseca......na mrzlem a pod streho...kondens itd.....

Je pa prvo leto,da je avto odzunaj.....prej bil vedno gara?iran...

Niti kaplijce olja ali vode ispustil....med letom ma?ina delovala super.

Ko sem pritisnil na gas...kot bi veriga zaropotala....( ni jermen)......

Mogo?e sem prevozil 5km....in potem je po?ilo malo in konec...))) Nikoli nisem forsiral ma?ine.

Potrebujem; spodnji del mototrja....ali cel motor in glavno gred.

Motor; 1,6 B-6 DOCH

Moj je stal 3 leta in zdaj stoji zunaj, pa dela vse kot je treba ista masina - teb je sam kak del odletel, ne ga srat naj nekdo ki to pozna pogleda - ala pelko medvode!!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Izto?it liter hladilne iz motornega sistema
Napisano

Ma ne komplicirat, spust tisto staro sranje od antifriza komplet ven in nali not fri?en koncentrat in ma? za 10 let mir.

Spusti? pa ga najhitreje in najla?je da sname? spodnjo cev s hladilnika in adijo.

Js sem bil zadnji? radodaren in sem si privo??il 10 litrov(rabim jo cca 8,5litra) mazdine hladilne, cca 40 ?. :danzoman:

jaz pa nabavu 6 po service manualu za mx5 not gre pa samo dobrih 4.....enako pri metaclonovi...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prvi servis - Mazda5
Napisano

Ja sorry, sem ?e uvodoma pozabil napisat, da me zanima bolj podro?je ?tajerske oz. prekmurja. Nevem, premi?ljeval sem tudi o opciji, da bi se pozanimal na Hrva?kem ali pa na Mad?arskem glede servisa in cen. V Avstrijo ne grem ker je servis veliko, veliko dra?ji tako, da odpade. Ker do vseh treh mej nimam nevem kako dale? me vseeno zanima, kak?ne so razlike v cenah samega servisa. Druga?e pa bom v nasprotnem primeru servis opravil pri AC Lepo?a v M. Soboti ali pa ?erbinek v Mariboru, nevem... Ravno zato me zanimajo va?a mnenja in izku?nje.

NE izklju?i Avstrije!!!!!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

te?avam ni videti konca
Napisano

A je tale mazda zdej porihtamna al kako - vse je tiho.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prvi servis - Mazda5
Napisano

najprej poves iz kerka konca si da vemo da ti svetujemo,js servisiram pri mo?niku kranj eni ga grajajo, js osebno nimam slabih izku?enj..najbolj pa mislim da pohvalijo Gama servis BTC...

pa veliko in varnih kilometrov ti zelim..

Pa pi?e ti Ljutomer :)

JAo tam gor pa ne vem to?no o kakem dobrem, LJ je pa? pohvaljen, sam sem Mazdo 5 servisiral na Interclassu Ljubljana - tudi zelo zadovoljen - korektne cene (moja je bila DPF - drago olje)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rezervni klju?
Napisano

Aha.. Potem bom dal narediti drugi klju? in probal ?e bo ?lo saj, ni tako drag. Kako bi pa daljinec sprogramiral? Al moram kupiti nov modul in daljice?

sem dal gor navodila za mx5, ampak me neki je** ne prime s tisto foro 5 x ON/OFF bo treba na servis zgleda.

Jaz sem dobil samo en klju? poleg avta, samo mi krije stro?ek drugega.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rezervni klju?
Napisano

?ist lep navaden ?e?ki klju?, ki ti ga klju?avni?ar ure?e v parih potezah, tvoj pa sem skor 100% je isti ?morn! :danzoman:

mx5 ima immobilizer in transponder v klju?u....mx3 pa po pomoje odvisno od letnika

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Izto?it liter hladilne iz motornega sistema
Napisano

Pa ne pozabi, ?e dela? preko pipce, da ga nafila? in nekaj ?asa lavfa? z odprtim pokrov?kom da ti zrak ven butne - pol pa preko ekspanzijkse kontrolira?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Filter kabne ali mikro filter Mazda2
Napisano

Mah odkar sem jaz naredu servis in dofilal klimo, mi tud na za?etku ?udn smrdi sploh zdaj ko so ni?je temperature. Je pa res da prvo sem navaden papirnat filter dal, potem pa v dveh dneh unga z ogljem. Opazna razlika. Sem pa ?e na servis od mazde klical, pa so mi za?el razlagat o vlagi, pa da majo neko peno ko ti not nafilajo, pa pol spihajo. Cena sitnica okoli 50 ojrov. Za pogledat je pri teb kateri filter so ti dal, ?e so ti sploh menjal. Smrdi pa ti verjetno ko na eno me?anco vlage, plinov in ugaslih ?ikov. Vsaj men se je tko zdel.

ti kadi? ali so kadili prej?nji lastniki not?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

te?avam ni videti konca
Napisano

Evo v vsakem primeru je bilo dobro, da je ?el pokrov karterja dol ;)

Ni? ?e dobro - kar urgentno - zato tudi lu?ka, sedaj je ni ve? - kajne?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 te?ko v?iga
Napisano

Kak?no sukanje volana in zakaj? ?zmeden?

ESP?

da si zapomne kote senzorja volana.....ESP ja ko odklopi? aku ma? naslednji? 2 lu?ki ESP plus ABS, zasuka? volan pa izgineta takoj ali ob naslednjem vzigu

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 te?ko v?iga
Napisano

Ker je moja 2005 letmik, potem z radiom ne bo problema. Z volanom tudi ne bo: pri?gem, 2x skrajno levo, 2xskrajno desno, ugasnem in pri?gem. Kako je pa voznikovo ?ipo?

za vse ?ipe velja na posameznih vratih ?ipa dol, potem pa ti?i? knof toliko ?asa GOR da se ?ipa zapre in naredi klik

Druga?e se pa spla?a tudi trik s kabli za v?iganje ?e jih ima?, preden stari akomulator odklopi?, eno stran kablov da? na kleme avta, druge pa na nov akomulator, samo pri priklapljanju mora? biti malo spreten in hiter, samo se da

Predvsem zaradi postaj radija, equlizerja. itd

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 te?ko v?iga
Napisano

pri novi 6 mislim da ni nobenih sifer itd..edino kr je to da mores sipe na nov naucit pa kot volana to je vse....

oboje je v navodilih med drugim

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 te?ko v?iga
Napisano

saj je predpisan 95/100 Ah. Sam sem tudi imel prej 74Ah, pa se je precej matral...

to pa drugo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 te?ko v?iga
Napisano

1 mesec nazaj mi je konstantno filal s 13.8V. Vseeno se bom zapeljal do mehanika, da pogledava, da ni slu?ajno kaj narobe z alternatorjem in da je za zamenjat samo akumulator.

mislm unga 100Ah :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 te?ko v?iga
Napisano

Kupi kar mo?nega,ja.Jaz sem dal noter 100Ah. :bravo:

pa ti ga fila?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 te?ko v?iga
Napisano

?e je napetost 13.8V, pomoje vredu fila, al ne? Bom probal ?e s kabli v?gat. Moti me to, da npr. v gara?i na steni vidm, da tud rikverc lu?ke rahlo blinkajo. Aja, pa po v?igu lu?ka za airbag gori ene 2 sekundi in potem ugasne.

s tem ni ni? narobe se mi zdi

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 te?ko v?iga
Napisano

?ivjo,

zadnji teden mi mazda 6 CD 2005 te?ko v?iga, oz. se sli?i da ?tarter te?ko obrne. Medtem se pa za sekundo pri?gejo in ugasnejo rumene lu?ke za ABS in obe za DSC. To se dogaja ne glede na to ali je avto v gara?i ali zunaj. 14 dni nazaj sem meril akumulator z voltmetrom (ugasnjen ima 12,8 V, pri?gan pa ?ez 13,8 V). To se mi zdi ?isto OK. Pa opazil sem tudi da, ko je avto pod ?tandgasom, se mi zdi, da lu?ke rahlo ?migajo. Ali to nakazuje, da je ?as za menjavo akumulatorja?

Yep, lahko pa da ti ga slabo polne, probaj na kleme in ?e bo v?gal kot je treba je akomulator, ?e pa ti ga ne napolni potem pa ?e to-

Pa ko vzigas ne vzigaj z lucmi, radijem, gretjem...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

gretje M6 cd 120 letnik 2005
Napisano

jures pozdravljen.na katerega od vas na forumu (mehanika)se lahko obrnem za odpravo moje te?ave z gretjem.Mene ?e zmeraj zebe....in zima bo ?e dolga!!Hvala za odgovor,lp

jaz bi ti rekel po moje avto pelko medvode - fant je na mestu

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ventilator in gretje M5
Napisano

Boss, pozdravljen.A ti ve? kje je kabinski filter pr M6 letnik 2005?lp

sovoznikov predal? (zadaj)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

te?avam ni videti konca
Napisano

katero olje priporo?ate? sedaj mam not castrol softec TXT...kolikor sem prebral so mnenja zelo razli?na...

o prito?bi poro?am, ko bo pri?lo do dogovora-druga?e v teku :D

ta je bolj za nemce....

ni? te ne stane da da? notri Dexelio - izklju?no zato da bo? pri morebitni napaki izklju?il olje!! Daj avto porihtat na nulo, in ko bo pa lahko naslednji? da? notri kaj drugega

?e pa ?e, pa daj motul

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.