Skoči na vsebino
?i??enje EGR ventila
Napisano

Simptomi....

Pri malo gasa ne potegne kot bi mogo...

in rahlo cuka....samo pri ne?nem dodajanju gasa...?e pohodim gas vse ok....

in kolk sem se seznano bi to znal bit egr...

?al s ?tajerske... :(

Meni je to konkretno pokazalo z lu?kami na armaturni.Sem ga probal ??istit samo je bilo isto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda MPV 2.0Diesel
Napisano

Alo majster zdej je za porabo olja kriva podlo?ka kjer sploh olja NI, tam je ?oba za vbrizg nafte.

@Prfo, najprej zamenjaj olje in se izogni se dexelia oljem !

Jaz sem tudi zamenjal olje za nartabulj?ega,kar obstaja-Mobil 1 pa ga je paocalo ?e ve?.

?e kako so krive te podlo?ke za konzumacijo olja. ;)

?ivijo,

Hvala za informacijo o podlo?kah. Moj avto ima 104000 km.

Klical sem malo servise v NM in LJ pa se vsi ?udijo, ?emu zamenjat podlo?ke....

zanima me Alex ali se je stanje pri tebi popravilo glede porabe olja?

lp

marko

Ne vem ?e,ker smo tonaredili kak teden nazaj.Bom pa poro?al.

Na na?ih servisih se ?udijo marsi?emu,?emur niso kos.V Italiji ti to naredijo brez besed,ker je ?e en mu?o Mazd 6 zaribalo. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda MPV 2.0Diesel
Napisano

?ivijo,

sem nov lastnik Mazde. Imam pa eno te?avo, upam, da je samo ena. Moja Mazda je MPV letnik 2005 2.0 Diesel 100Kw oz 136 KM.

Opazil sem enorno porabo olja. Na 4000 km mi ga je po?rla dober liter. Nikjer ne pu??a, tako da ...

Me zanima ?e je kdo imel podobno te?avo, saj je motor isti tudi v Mazdi 6.

Hvala.

lp

marko

Preberi si malo tukaj:

http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=5928&st=40

Tudi pri "tvojem" motorju se to dogaja,ker je isti kot pri M6.Nove podlo?ke injektorjev in bo zadeva re?ena. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6: zvok v levih ovinkih
Napisano

Na moji Mazdi6 ?e nekaj ?asa opa?am "?uden" zvok na (ob) desnem prednjem kolesu, ki pa se pojavi samo v levih ovinkih (pa ?e to ne vedno). Skoraj vedno ga sli?im v zelo ostrih levih ovinkih, ali pa ?e je ovinek hkrati v hrib. Zvok je pa tak "rotirajo?", TK-TK-TK, kot da ob vsakem obratu kolesa nekaj tol?e... Ne znam bolje opisat :blush:

Sem povpra?al ?e na servisu pa kao "niso ni? ugotovili". Kaka ideja?

meni se tudi nekaj podobnega ogla?a.Mi je rekel mehanik,da ?e ni panike za menjavo-kolo se ?e obra?a. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 in servis pri 100.000
Napisano

Ja sej to je vse res sam, jas osebno sem bolj zihera?ke sorte in dam not to kar je predpisano pa mirno spim. Druga?e je ?e avto nima turbine pol konc koncev nima kaj bit, turbina je pa baje bolj ob?utljiva, bok nedaj da je premali nivo olja v ma?ini, gre takoj po gobe! No ja vsi mehaniki pravjo da so olja po specifikaciji, kakovosti, bilo kiro olje kupi?, zelo zelo podobna, ker so standardi taki kot so in morajo ustrezad dolo?enim merilom, tako da so danes olja zelo podobna med seboj.Za olje dextelie nisem sli?al ni? slabega za enkrat in tudi ni? dobregatako da nevem, ?e pa vi nekateri pravite da ni uredu pol verjetno ni in vam verjamem. Jas osebno uporabljam olje castrol in sem z njim zelo zadovoljen. Menjam ga pa zmeraj pred zimo oktobra ali novembra, ker se mi zdi da pozimi ob niskih temperaturah najbolj lahko ?kodujemo ma?ini, ker so pa? temp. nizke in ni mazanje tako kot bi moralo bit.

Lp.

zato pa imam jaz noter 0w40,ne? ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 in servis pri 100.000
Napisano

No ja sej nebi bil rad pameten samo to se mi lih ne zdi najbolj primerno olje za mazdo. Uradno naj bi bilo olje za mazdo6 5w30, ?eprav ravno nevem kake ?kode nemore? narest ali pa?, ?e nalije? kako drugo olje?

Jas uporabljam olje castrol 5w30. Mislim da je uredu kaj pravte?

Eno leto sm mel pa castrol 10w30...samo to ne uporabljam ve? da nebi blo kaj narobe.

Zakaj pa ne?

Razlika je edino ta,da je v mrazu (pozimi) bolj viskozno in prej za?ne mazati,poleti pa malo kasneje. ;)

Vse vzemi samo dextelie raj?i ne. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nek zvok pri 6
Napisano

Gred ne dela te?av, lahko pa homokineti?ni zglob ki je na koncu. :ne vem:

...alora se ponavlja zgodba od 101-ke vse naprej na vseh avtih,ki sem jih imel-vedno isti problemi. :dudek::whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nek zvok pri 6
Napisano

meni ?isto isto samo kot sem jaz dobil informacijo da imam luft na gredi pomoje in da ni ?e kriti?na je pa nadle?na.

Mene tudi take "malenkosti" stra?no motijo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nek zvok pri 6
Napisano

Alex je pa ?e ena mo?nost in sicer v volanu je en feder, ki ob?asno dela take zvoke. Sicer ti pa naj na servisu povejo kaj je to pa ne pol pozabt napisat re?itve :D

samo meni se to dogaja med vo?njo-ko recimo spustim gas pa ga naenkrat dodam.No tudi,ko obrnem-v obe smeri. <_<

bom pa javil,ko re?im stvar,kaj je bilo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nek zvok pri 6
Napisano

Vilce oz. kon?niki dobivajo luft ...pel na optiko /servis, pa ?e bo? rihtu, rihti obe strani hkrati! ;)

...grazie,bo treba zapeljat k mehaniku-sam je tenutno tudi on na zasu?enem dopustu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nek zvok pri 6
Napisano

Jaz pa sem pred dnevi opazil,da ko menjam ali pa ko obrnem volan,na volanu ?utim,kot da ima nekaj spredaj luft-naredi nekaj kot TOK.

Tudi,?e vozim po?asi in dodam gas se pojavi ta zvok in to tudi ?utim na volanu.

?e pa obrnem volan na mestu,pa tega ni-samo med vo?njo. :whatever:

Ali je imel kdo kaj podobnega?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pozicijske ?arnice za M6...
Napisano

Philips ima W5W BlueVision. Imam ih na svojoj M6 umjesto svih W5W sijalica već 4,5 godine i niti jedna nije izgorila. Fino pa?u uz H1 Vision Plus.

LP

post-689-1246526219_thumb.jpg

Thx.Bom probal nabavit te. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pozicijske ?arnice za M6...
Napisano

Ker mi stalno crkujejo led ?arnice-pozicijske, me zanima,kaj bi lahko dal noter,da bi svetilo

vsaj podobno beli barvi-da ne bo razlike z xenonkami in da ne bo sme?no rumeno.... :whatever:

Sli?al sem,da ima Philips neko varianto na to temo (cool blue 5w5) ali nekaj podobnega...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Velik servis za Mazdo 6 - diesel
Napisano

Auto Rent Gorica 2 words - Stay away! Se Xedosko sem moral z ajvarjem na novo popravljat po njihovem rednem servisu. Novemu lastniku noje Mazde5 so dali neustrezne zavorna plo??ice ki so drajsale ob diske in ropotale....itd itd

Tipi?ni 'italo' frajerji, na prvi pogled ti bo vse jasno

Avtoplus v Kopru dost pohvalijo - tu je kar dosti 'mon', ki ti bodo znali povedati... :D

Hvalijo jih lahko tisti,ki jih ?e niso obiskali.Dr?i se dale? od teh "mojstrov" v Kp.Lastne izku?nje. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

xenon
Napisano

pa ja... ka pa stro?ki po?iljanja ?

a na?i ga tudi po?iljajo iz ene ?tacune v drugo,pa narastejo stro?ki na 20+?.? ?zmeden?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

Evo, zamenjal. Odlo?il sem se za kobinacijo nippart diski in ferodo plo??ice. Vse skupaj z delom me je pri?lo cca 310EUR.

Zaenkat zadovoljen, ampak te?ko ocenjujem, danes menjano. :P

Imam pa ob?utek da moram zdaj bolj pedal pritisnit da zavore "primejo", bolj "mehko" mi deluje vse skup :ne vem: Je to normalno in za pri?akovat? ?e da, zakaj pa?

Pazi z novimi bremzami,da jih dobro udela?.?e jih bo? na za?etku forsiral jih bo? kmalu uni?il.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Navigacija
Napisano

Originalno navigacijo v SLO kar lepo pozabi ker nas je ve? s tem "problem?kom", samo ?ez mejo pa dela BP.

kaj pa,?e ne hodi ni? ?ez mejo?a je potem original navigacija noter bolj za okras? :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

stroski servisa
Napisano

No, pa napi?te ?e kok je ta stara M6 120 CD servis na 40 000. Letnik 2007 v garanciji <_<

bo 300 dost? Pa ?e to me zanima: kolk varirajo cene med servisi?

mislim,da ne prav dosti.Razlike so samo,koliko popusta dobi? na koncu. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.