Skoči na vsebino
MX-5 vlaga
Napisano

Ja samo tukaj govorimo o kontra efektu, ni to zamakanje, prav nasprotno odto?ne cevi so o?itno ok, ker vlago vle?e not....ven pa ne more.

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

injektor
Napisano

to vem ja, sam mene skrbi letnik, a se ni tam nekje zgodil facelift...pa ne vem kaj vse se je spremenilo ???

Alo, kdo pa facelifta motor ?e danes :)

Common Rail motorji dizla so isti - ?e nova zadnja 6ka ima se mi zdi istega samo tunanega....

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vlaga
Napisano

se pravi zunaj pada sneg -10 streho dal in gasaaaaa ,aja pa gate na glavi :aaaaa:

?aki mal pa sj je mx5 tud pozimi uporabna lahko bi z njim odva?ali nakidan sneg!! mar ne! :hudicek:

Kar se pa vlage ti?e je pa volk povedal lepo re?itev-kak cm ?ipo dol pa bo ok (da ni prevelike temp razlike v zraku)

Ja sej sedaj mi je jasno, samo avto ni bil doma, je sluzil za mehko podlago sestrinim ma?kam pod nadstre?kom :vskalo: in temu primerno je bil zadihtan, danes naj bi kon?ali moj nadstre?ek, vse stoji a je v petek pihalo ko pri norcih in se ni dalo kritine gor :vskalo: , danes naj bi kon?ali pada sneg :vskalo:

Tako da je Swift zunaj :hudicek: , MX5 pa na toplem odprt + 1x na dan na ful preluftam garazo da se zrak zamenja

Upam da miklavz, bozicek, oz whoever prineseta ze ta nadstresek...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

injektor
Napisano

a kdo ve ali mi bo pasal injektor od 120KM mazde 6 letnik 2005(jan), jz pa mam 136KM letnik 2002???

prosim za za pomo?...

a ti ni ajvar napisal da gre za isti motor v vseh? glej 7.12.2010 :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vlaga
Napisano

To je pa zarad preredke uporabe. :hudicek:

Treba preluftat :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vlaga
Napisano

?akte mal, a vi kr na suho al kaj ? ?zmeden?

Stari, mi tok navla?imo, da kar splesni....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vlaga
Napisano

Ja sej....o?itno bo treba ve?krat za volan :)

Meni se tudi zdi da ni to taka panika, glede na to da je izolacija 0....

Mora biti pa kriza ?e ga pokrije? s prevleko, pol je pa ?tala verjetno, nobenega zraka

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vlaga
Napisano

Moja MX-5 je bila pod nadstre?kom pri sestri in sem jo danes ?el iskati.

Na moje presene?enje je bila polna vlage znotraj - ?e ve?, ruzak v prtljazniku je zacel plesniti - sive pike, streha znotraj vlazna, na volanu sive pike zgoraj, stekla isto zarosena znotraj...

Voda notri ni pri?la je bila pod nadstre?kom, tla povsod suha, tudi v prtljazniku, nobene vode pri rezervi

Je to normalno - je priporo?ljivo, da avto ko stoji ni totalno zaprt???

Sedaj je v garazi z odprtim kufrom in streho na pol, da se malo presu?i..... :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

gretje M6 cd 120 letnik 2005
Napisano

Jures-hvala za odgovor.

Torej:webasto dela na dva na?ina:

1.manualno, ?e ga jaz sprogramiram ali

2.avtomatsko dodano greje hladilno teko?ino, ko motor ?e te?e, da se hitreje ogreje

razumem prav?

Ne uporabljam avtomatike za gretje, ker se mi vklopi klima, ?e pa ga in preklopim na manualno, se automatika seveda izklopi.

Bom poskusil za AC/ECO in automatiko, pa da vidim ?e bo kak?na razlika-ti javim

2. odgovor YES

Pogoji:

1- v?ig avta

2 - senzor zunanje temperature 5C in manj

3 - notranji senzor webasta - do cca 70C (hladilna teko?ina)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Webasto je serijski.Pomeni, da on dela tudi ?e ga jaz ro?no ne klopim??e se avtomatsko pri?iga, zakaj potem piha mrzel zrak?

Klima je avtomatska, gretje in pihanje pa nastavljam ro?no!

webasto je prikljopljen.vklapljam ga ro?no oz. nastavljam timer.

Ja serijski, sam dela vse ko je zunaj pod 5C, vzig + temperaturni senzor, ti ne mores ni?....

2. Popravi me ampak ?e enkrat prestavi? ro?no gretje se automatika izklopi.....i could be wrong

3. kot sem rekel webasto dokaj hitro segreje teko?ino a ko ta teko?ina gre ?ez motor ga v bistvu segreva, kasneje pa hladi, zato 'odcep' proti kabini izgubi mo?, probaj vse imeti na auto in se zna zadeva sama uravnovesiti

Razlika je edino pihanje na ?ipo tisti znak za prednjo ?ipo, tam vedno dela na ful na ?ipo ne glede na karkoli....

Boss-hvala za komentar.Pri meni je tak, da ko dam na avtomatiko, se zraven vklopi klima(ne bi?elel da mi klima laufa), se da kak naredit, da ima? avtomatiko brez klime?meni piha na avtomatiko samo ?e dam na gretje ?ipe(se vklopi klima)nato je izklopim in mipiha avtomatsko glede na temp, ki jo imam nastavljeno.

Kaj pa ti pravi? na webasto?more laufat oz se mora vkljapljat kar sam tudi ko motor laufa(je ogret)?

Ko teko?ina dose?e tam okoli 70C se webasto izklopi - ozirom ?e pade pod spet vklopi je ve? teh sistemov, ne samo zunanja temperatura, a ravno zato ker se ti motor jhitreje ogreje zaradi webasta v bistvu pri?para? benz in varuje? motor, ker mrzel je smrt...

?e vklopi? Auto ti bo pisalo AC/ECO - to pomeni da me?a zrak z zunanjim klimo pa podaja po potrebi, pa AC je ?ist cool ker ti 2x hitreje odrosi ?ipe kot navaden zrak

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ali ima? webasto odklopljen, saj ga izklopiti ne more??

saj to mu pravim, ce je manj kot 5C zunaj ne more ni?, in to mu bren?i :)

Tako kot ga z Bossom spra?ujeva - kako greje, ker ?e da? takoj na full je normalno da po?epne vse skupaj, ker se toplota 'vrska' na motor

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Samo glede Webasta - ?e je serijski ti ne more? vplivati na to kdaj naj dela ali ne, v tem ?asu se ti bo vedno pri?gal, in je brnenje in dim 100% webasto

glede gretja pa nisem tolk ekspert ampak pri meni ko termostat odpre in po?ene teko?ino ?ez hladilnik tudi za?ne kazalec upadati nazaj in ?ez ?as spet raste - sicer pa tega ne ?utim na gretju, ker imam auto stalno in sam uravnava, ma? ti takrat na full?

To bi bilo logi?no da upade vmes....ker toploto teko?ine segrete z webastom na hitro prevzame motor....

ali je enako ?e da? samo notranje kro?enje?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda5
Napisano

Vse dizel 5 in 6 do zadnjega 2010 modela (recesija jebi ga).......

ZA M3 dizel pa nisem prepri?an

P.S. Timer pomeni pa aftermarket vgradnjo - naknadno bodisi benz, bodisi dizel, s timerjem vklaplja? ro?no po ?elji (ali daljincem), tisti serijski mazdini pa palijo z v?igom

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda5
Napisano

Webasto je grelec, ki pomaga segreti hladilno tekoino - motor ko je se mrzel in se segreje, ima svoje izgorevanje in svoj auspuh, mogo?e se ti zdi da se kadi iz bremz a o?itno ima? auspuh speljan ravno tja

To se ti verjetno dogaja na kraj?ih - do pol urnih poteh kajne? Ker webasto se izklopi ko dose?e ?eljeno temperaturo.

Prav tako se vklopi poleg motorja le ?e je zunaj pod 5C (zato tega ni od spomladi do zime)

www.webasto.si - v MAzdi je Thermo TOP C

sej res vcasih mal cudno zgleda ko se ti kadi iz sprednjih bremz..meni se je vcerej na semaforju kadilo pa folk me je zacel gladat,sem ze mislu da bo kdo gasilce poklical...

Teb bi pa verjel da se ti kadi zarad bremz, divjak :):)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda5
Napisano

Pozdravljeni

Imam dve Te?avi ko ugasnem motor nekaj piska par sekund potem pa neha.Druga te?ava pa je pred nekaj tednih sem zamenjal zavorne plo??ice,?e pred zamenjavo pa se je iz prednjih zavor kadilo in smrdelo.Kadi pa se tak?en beli dim,kadi ?e se zdaj in zavore se mo?no segrejejo .Hvala za odgovore.Mazda je letnik 06 diesel kilometrov ima nekaj ?ez 100 tiso?

joj fantje....ene 20 takih vpra?anje je bilo tukaj, malo i??ite - Webasto!!!!!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problem z ventilatorjem
Napisano

vpra?anje tudi zakaj je ?la - je problem ?e prisoten?

Odgovor je lahko tudi v plamenih

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Voda v kabini mazda6
Napisano

Mislim, da je tam spredaj nekje odvod iz kondenzatorja klime in verjetno ti tale notr pu??a ali pa je tko kot Uklopko pi?e zama?en kak?en odvodni odtok meteorske vode.

To se sli? kot da ma greznico :):)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Voda v kabini mazda6
Napisano

Prlet pogledat, jutr verjetn delam nosilce za kurjavo. :blush:

Obvezno spelji lajtngo od benz ?rpalek avta ....Tudi dizel ne potegne iz povratnega voda!!! (?e ga sploh ma?. CX7 ga ni mel)

Sem napelu zdej lajtngo od pumpice ker je po 30min zmanjkalo bencina (kar je pa? imel v vodu, ven pa ni vlekel) - dobra stran, moja premium znamka ima pumpico v prtljazniku in takoj speljana vodila do motorja :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Voda v kabini mazda6
Napisano

M6 nima polivinila v vratih ampak ima konkretno plastiko ki dr?i tudi vodilo za ?ajbe, zvo?nik, skratka bol nostilec kot pregrada.

Kako vem, ker sem v?eraj podrl komplet vrata na voznikovi strani.

aaaaa, no teh vrat pa ?e nisem podiral...:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Voda v kabini mazda6
Napisano

Tako kot je Uklopko rekel, na vratih je 'polivinil' tapeta ki skrbi da voda od ?ipe gre ven na dnu vrat in ne prej - ali se je na vratih kaj delalo (zvo?nik, centralno...etc) to je ponavadi glavni vzrok, da je ta tapeta po?kodovana alu odlimana

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

injektor
Napisano

Pa ti sedaj sam rihta? ta avto??? Kaj pa prito?ba?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

m6 dizel trese
Napisano

Ne bit preve? pogumen, ker sklopko uni?ujejeta veliki navor ali mo? tako, da slu?ajno ne bo tvoja sklopka naslednja, kot je recimo blo primer pri Boj?u in to pri kilometrih, ko sklopka niti pod razno ne bi smela ?e biti faktor. :whatever:

Njemu ni bla hin ampak enostavno razpadla ko?ara....material? izdelava?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.