Skoči na vsebino
gretje M6 cd 120 letnik 2005
Napisano

Pozdravljeni ?e enkrat,

Moja M6 cd 120, l.2005 ima te?ave z gretjem.Greje slabo oz po?asi(temp motorja na 90C) pa piha mla?no, nato za?ne pihat mrzlo, ?ele kasneje pa toplo.Ko avto ustavim se sli?i neko ?umenje izpod motorja v predelu webasta(webasto izkljopljen).Ima kdo kako idejo?

lp

Webasto tudi ko se izklopi dela ?e ventilator minuto ali 2, ?e je avto izklopljen ?e ne pomeni da je tudi takoj Webasto...

A ima? dovolj hladilne teko?ine (se lahko tudi webasto pregreva/izklaplja in u?inek gretja manj?i)

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

m6 dizel trese
Napisano

Upam da ne....fora je v tem da trese pri speljevanju z re?mo 1100rpm, ?e se obrati pri speljevanju vzdignejo na ccs. 1400rpm ne trese ni?. Sklopka ne drsi ni?, niti ni nobenga smrada....

Po moje ?e en primer IMV ventila na dizlih, ki je tukaj opisan v ene 10 primerih.

Ti trese tudi v ?tantgasu ali samo s sklopko stisnjeno?

?e tud v ?tandgasu pol IMV ?e pa ne potem pa verjetno sklopka

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda mx-3
Napisano

To je znak za ABS.

Najverjetneje je crknil en senzor, ni pa nujno.

sej tcsja itak nima kajne

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ventilator in gretje M5
Napisano

Kaj pa u bistvu pomeni eco ( samo izklop klime??)

mene moti da full slabotno piha iz ventilacije

eco pomeni da me?a zrak klime z zunanjim da manj porabi ter te ne useka po zdravju.

Cruga?e pa ima mazda tudi neko 'varovalo' da ?loveku ne piha takoj na ful v glavo kot v nemcih ali drugje, sicer pa je tudi tako da je M5 velik avto in se toplota porazgubi

No samo da ti na ful ne piha ravno ful bi pa mogo?e bilo kaj narobe v senzorjih, a tudi ?e da? temp na max in vent na max ni razlike :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ventilator in gretje M5
Napisano

vseeno al je topel, al hladen! servis je bil narjen pred 2k km ( mazda servis pr kolegu)

vseeno je tut al je notranje kro?enje al ne

Ne vem pri meni v M5 je delalo ?ist ok. Mogo?e se mora? navaditi na ECO sistem v MAzdi :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Filter kabine xedos 6
Napisano

Ojla ..

Eeeeeee, pa smo zopet pri filtru .. he he .. Ne hecam se. Servis je bil poleti pred dopustom, takrat bi se naj menjal tudi "kabinski filter" .. tukaj so napisali, da xedos 6 nima kabinskega filtra! Zdaj pa si dal informacijo, da je mozno zunanji filter zamasen. ??? (mogoce so na servisu mislili tega) Kje priti do njega? Verjetno je na sovoznikovi strani ne, glede na to, da je vse, ventilator in podobno zmontirano za predalom!?

V motornem delu pod zra?no loputo - poglej si service manual ki sem ga pripopal tle v DIY ali tehni?ni forum

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ventilator in gretje M5
Napisano

Malo pomo?i please,

se mi zdi da men pr moji M5 bokj slabo piha iz ventilacije ( avtomatska klima). karkoli naredim je isto ( ni va?no kater na?in je izbran. dam ventilator na full, pa se mi zdi da piha pol manj kot je npr. pr scenicu in touranu!!

pa mam gretje na 23, pa me zebe!! hmm mogo?e sem pa ob?utljiv - 30 se bli?a he he)

No v glavnem kak?ne so va?e izku?nje pr gretju v m5

A to vedno ali ko je motor se hladen? Pa probaj ?e ?e je razlika ko da? notranje kro?enje zraka (bypass filtra)

Pa se to kdaj se je menjal kabinski filter

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Filter kabine xedos 6
Napisano

Zanimivo.

Od kje pa potem taksna obcutna razlika, glede na to od kje vlece zrak? Je mozno da bi bilo kje kaj "zamaseno"?

zunanji zra?ni filter je lahko vlazen/umazan ali pa tud loputa ki vle?e zrak od zunaj (ki gre spet na filter), kdaj se je ta menjal?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Filter kabine xedos 6
Napisano

Zdravo ..

Da obudimo malce tole temo. Malce me je zmedel tvoj odgovor. Hmm, a res ga ni? Ker pri meni, ko preklopim loputo zraka, je zelo velika razlika od kje vlece zrak. ?? Pa mislim, da mam tudi na racunu od servisa, kabinski filter!? :(

Imam pa xedos 6 1.6 79kW

Prav zanimivo, imam obcutek, da bom pri naslednjem servisu nekomu gledal pod prste! :angry::angry:

Mislim da so ti prodali meglo.............

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pije olje in hladilno teko?ino
Napisano

Ja kva a ti tud ? :P

Takoj sprejmem banovce....all inclusive, jih potrebujem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Se pardoniram. izjavil sem za M-forum prekleto in prepovedano besedo :harhar:

A TDI :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

turbina (rabljena, pokvarjena)
Napisano

Pozdrav!

Ali ima kdo mogo?e doma kak?no turbino, rabljeno seveda? Turbina je lahko tudi pokvarjena, a delujo?a...

Gre za mazdo 6 letnik 2002, 136KM...

Ali mogo?e kdo ve do katerega leta so iste turbine? Pa ali je ista turbina pri 120KM in 136km?

LP

4 take so tle

http://www.avto.net/_AVTO/results.asp?znam...lsearch1=Mazda6

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova Mazda 6 - menjava filtra klime (kabina)
Napisano

Zanima me ali je kdo ?e sam menjal filter za klimo (kabina) pri novi Mazdi 6 (letnik 2008, bencinar), kje se dobi najceneje (filter) in kak?en je postopek.

uporabi iskanje, veliko je tega tukaj

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 l. 2004
Napisano

Evo problem re?en, koza brez mleka :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gretje zadnjega stekla
Napisano

?e se prav spomnim je tudi meni v F-ki dolgo trajal do segretja!!Pomoje so vse F-ke bol ?parovne glede tega.

MX-5 enako, o?itno je kur?lus zadaj pre?voh

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

VEBASTO
Napisano

Js sem za webasto brez daljinca z vsem kar pa?e poleg dobil za 270?.

?e daljinca ujagam pa sem na konu. :danzoman:

Sej daljinec zelo ugodno je 100?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

VEBASTO
Napisano

V glavnem

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 l. 2004
Napisano

Ubistvu smo ugotovili, da ni ?u?mar, je pa verjetno edini ?alabajzer, ki bi mu brez zadr?kov dal avto za poservisirat - sam baje se neki dieslov izogiba :ne vem:

A pravi? da ti bo crknil al kaj? :blush:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

VEBASTO
Napisano

Od webasto slovenija sem dobil tole:

"nadgradnja je mo?na, cena nadgradnje z vklopom na uro in monta?o je cca. 460,00 EUR, z vklopom na daljinca in monta?o pa cca. 700,00 eur."

Se je podra?ilo? A kje pride? ceneje skozi? :)

Te so na glavo padli, z ajvarjem sva dobila komplet z daljincem (nov grelc) za do 400?!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 l. 2004
Napisano

..no jaz ?e nisem mrknil! :)

Tudi M6 ni mrknila..kar lepo se peljem z MOL nafto ..... ampak res v?asih malo vrtljaji zanihajo navzdol v prostem teku! Tako, da bo treba narediti malo "preiskave" v kak?nem dobrem zanesljivem servisu ... samo ?as si moram vzeti... ni tako ensotavno!

Najbolje bi bilo menjati imv (kot ga omenjate), saj ga o?itno omenjate na tem forumu kot edinega mo?nega .... ?eprav je verjetnost ?ob po govorici drugih tudi zelo mo?na!

opomba: ra?unalnik ni na?el napake ... je pa res, da nisem bil na original servisu!

Mogo?e kdo ve koliko je pregled napake na ra?unalniku na original servisu?

p.s.

?e je kdo 100%, da je imv potem ga pripeljem in ga seveda pla?am, vendar ga bom potem reklamiral, ?e bo stanje ?e vedno enako! :)

LP

Jaz ti ne morem drugega napisat pa brez zamere, zakaj tukaj spra?uje? za mnenja, katerega smo ti dali skoraj s potrdilom, ti pa ?e vedno i??e? in pravi? saj bo servis poiskal.....tvoji simptomi niso zaradi razli?nih naft ampak zaradi nihanja zunanjih temperatur, ko v naslednjih dneh pade v minus zna? biti nevozen.

Potem naredi po svoje, samo ne jamrat ko bo servis dal ra?un za 500?, ajvar se ti je ponudu, pa verjamem da ?e ne bo delal ti da starega nazaj ker to je 5 min dela - pa dec je taprav, ni ?alabajzar (kaj sem napisu :huh: )

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

sem lastnik mazde 6 (diesel-136) letnik 2002,

se pardoniram, una je bila 121KM..............

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

no, v?eraj zve?er je mehanik dobil dol turbino in kaj ugotovi...da me je tip po?teno nategnil, je rekel, da ?e vsi vijaki niso bili pritrjeni na turbini, vse zlepljeno (tudi izolirpant), pa? narejeno skup->samo da gre...

kolega mi je rekel, da naj premislim, ?e ga bom to?il??? a kdo ve kaj o tem?

jezen pa sem jezen...kupljen pri zasebniku->po 2 mesecih in pol in 2500 kilometrih izdahnil :angry2::angry2::angry2:

ima kdo izku?nje tudi o tem???

upm da to ni tista pri porsche verov?kova? - ?e ne si preberi to temo, oba sta uspela vrniti (isti) avto zaradi skritih napak

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ampak, ?e je to tako a je potem to tudi izto?ljivo? Servisi namre? vedo, da se sito ma?i in ?e niso prepre?ili napake za katero vedo, da lahko obstaja na?eloma lahko zadevo izto?i? - sploh, ?e redno servisira? avto na servisu in na?eloma kot uporabniku ti ni treba vedet za tehniko in delovanje.

Ni? ne trdim, se samo spra?ujem saj gre v tem primeru lahko tudi za stvarno napako, ker sistem ne deluje tako kot je predvideno, da bi moral delovati.

Boss this is Slovenia.....kjer uporabnik neprimerno uporablja avto....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

626 na nizkih obratih
Napisano

Yep neki od tega....luftmesser al pa kabli pri 180.000

Pa ne pozabiti da elektrika v stantgasu tud crkne ce akomulator/alternator ne moreta furat ve?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.