Skoči na vsebino
katero olje v m6 diesel (ni DPF)
Napisano

Ko sem bil na izpopolnjevanju v Belgiji so mi lepo povedali zaposleni,da prihaja vse olje v Belgijska pristani??a.

Tam jim dodajo pa? nekaj dodatkov(po specifikaciji proizvajalcev dolo?enih avtomobilov) in zapakirajo v razli?ne embala?e( po viskoznosti) in proizvajalcev.Zato je lahko enako olje pod razli?nimi znamkami in je ve? ali manj vsako dobro-seveda z pravo viskoznostjo za na? avto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2.0 Diesel
Napisano

Za Mazde iz It. ti lahko preverijo na Mazda servisu,ko bo? in ?e bo? uveljavljal garancijo,?e so bili res opravljeni redni servisi na poobla??enem servisu.Takrat tudi zve?,?e so kilometri realni.

?e je bil pa avto ukraden ali ne,pa izve? najpozneje,ko ima? prvi tehni?ni pregled.

Takrat se ali oddahne? ali...

Kuri toliko kot mu ima? te?ko nogo-na relacijah tam nekje 6-6,5,po mestu od 7,5 do 8,5-spet je odvisno od stila vo?nje. :P

Preglej,?e je rja pod zadnjmi blatniki,probaj,?e vle?e v desno,?e ima original servisno,po?igosano knji?ico...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problemi z DPF
Napisano

Mislim,da ni re?itve,kolikor sen uspel prebrati na tujih forumih. :whatever:

Nekateri so to enostavno re?ili tako, (vsaj lastniki Mazd 6),da so enostavno prodali te z DPF-jem in kupili

spet stare 6-ke brez.In so nepopisno zadovoljni. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

alarm
Napisano

hvala vam za odgovore..

smo varovalko vn vzeli ..itak ima kodno varovan v?ig motorja

Preprosto in enostavno si to re?il.Ve?ino elektronike se da "re?it" na ta na?in. :bravo::hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Voda za vetrobransko steklo
Napisano

Evo, sem vceraj poklical na vse Mazdine servise v sloveniji. Klical tudi na nekaj AMZ baz, pa se nekaj Toyotinih servisev, saj sem pri Yarisu opazil enak sistem. Nikjer nisem nic zvedel.

Ne vemo, nismo imeli se nobenega takega primera in podobne reci sem poslusal. Vsi po vrsti pa so mi rekli naj pridem tja, pa bodo ze nekaj pogruntali. Mislim, a se kle sploh da kaj stelat? A se v skrajnem primeru da namesto tega sranja namontirat une prejsnje sobe z bunkico, al kaj?

Nova tehnologija-novi in nere?ljivi problemi za navadnega smrtnika-servisi slu?ijo.

Il mondo e fatto per i furbi (svet je bil ustvarjen za iznajdljive). ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Banjica za prtlja?nik
Napisano

Sorry za OFF, sam jaz ta naslov teme vedno preberem "Babnica za v prtlja?nik" pol pa hitim odpirat, da vidim kako to zgleda sramezljiv

Ha,ha,kako sem se od srca nasmejal zdej. :bravo::hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servis M6 pri 80000 km...
Napisano

sam to je res pocen...

bomo vidli kako bo z mazdo al jo mislim met dokler bo cist propadla al ne...

ce ja potem bom tudi jaz zacel hodit k tvojemu mehaniku :) (pol mi bo ostalo denarja za nakup boljse dzitarske opreme )

He,he,vidi?,kje jaz pri?param za nakup opreme. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servis M6 pri 80000 km...
Napisano

Evo,danes naredil redni servis pri 83000 km.

Zamenjano olje,oljni filter,filter nafte in elektronika mojega famoznega ERG ventila-resetiranje ra?unalnika.

?udi me,da je bil oljni filter skoraj kot nov-ni? vode in umazanije noter.Bil je zamenjan pred dvema letoma.

Cena servisa:material+ delo=90?(pri mojem mehaniku).Mislim,da je to po?tena cena. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Voda za vetrobransko steklo
Napisano

Jaz sem pa moje skoraj uni?il.So narejene iz plastike in jih mora? prijeti z kak?nimi kle??ami.

In,ko sem tako na voznikovi strani obra?al ?obe,sem jih"zme?kal",tako,da niso sploh ve? ni? ?pricale.

Z bucko sem moral narediti spet luknjice,samo zdej ne ?pricalo ve? kot original,ampak bolj na drobno in naredijo samo neko meglo. :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 ne v?ge
Napisano

poz!

Pa jebemti danes ni moj dan. Kolegu po?ljem dizl filter me kli?e, sem po?ljem obratno... Za konec dneva pa ?e me na relaksacijski vo?nji na Pohorje v taki grabn potegne da me je po trreh urah mojega krampanja, kon?no potegnil nek kopr?an s terencom ven.

Dobite zjutraj prave slike, zdaj grem spat!

lp, Ale?.

He,he,mora prit kopr?an z obale,da te potegne ven.Si videl,kako smo prijazni? :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 ne v?ge
Napisano

Pozdravljeni vsem skupaj,

ker sem nov na forumu naj povem da sem lastnik mazde 6 l.2007 D ( 140KM )

Avto sem kupil tri mesece nazaj, bil je rahlo po?kodovan ( potrebno je bilo popravilo menjalnika )

Sprva je avto deloval normalno po popravilu pa za?uda avto ne v?iga ve?.

Bil bi zelo vesel kakega namiga za pomo? pri odpravi problema.

Najbr? so mojstri kak kabel narobe povezali. :ne vem:

Kako ne v?iga-ne vergla,sploh ne da znaka?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gori lu?ka za esp+dsc!
Napisano

Ne vem zakaj,ampak se mi zdi,da je to spet ena izmed tovrni?kih napak. :whatever:

Malo sem "?njofal" po forumih in ugotovil,da za iste lu?ke poka?e enih 10 napak.

In, ko kao to odpravijo, se ?ez par mesecev ali kako leto vse skupaj ponovi.In na sevisih tavaju u tami. :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KAM NAJ PELJEM MAZDO 6 NA SERVIS
Napisano

Ali pa ima? svojega serviserja brez ra?unov in ima? avto pa? dokler gre naprej. ;)

In ?e pol ga popravi? za male ?olde in se vozi? z njim do nezavesti.Zakaj bi takoj,ko avto kupi? razmi?ljal o prodaji in koliko izgubi? z prodajo...Sej je narejena Mazda,da traja....in traja.... :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Garancija za mazdo 6
Napisano

3 leta... italjanski uvoznik subvencionira 2 leti za svoje kupce v Italiji in zgolj tam.

Anzi je podaril 2 leti zgolj italijanskim kupcem.Z novo 6-ko je tudi to izpuhtelo (preve? stro?kov v 5 letih na avto) in so to tudi oni ukinili,tako,da je tudi tam sedaj samo 3 leta ali 100000 km.

Jaz sem tudi mislil,da bom imel podalj?ano garancijo...pa ni?.?e na na?em servisu v Slo.so mi srali zaradi Italijanskega porekla. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

katero olje v m6 diesel (ni DPF)
Napisano

Pozdravljeni!

Ali lahko dam v mojo 6, ki nima DPF filtra, to olje? Po moje ne bi smelo bit problem...Je ugodno, ker na servisu so mi rekli, da je 23EUR.... :( Tu pa 15 EUR...

LP

http://www.motornoolje.com/index.php?optio...=1&TreeId=7

Zakaj pa ne da? noter tega.Jaz ga uporabljam-non DPF filter M6.letnik 2004 in je ful v redu. ;)

http://www.motornoolje.com/index.php?page=...rt&Itemid=1

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

xenon se ne dvigne...
Napisano

A mi lahko prosim poves, kje je ta vojak? Jaz ga tudi slucajno ne najdem.

Pejdi na AMZS.Meni so na?telali xenon vi?ino lu?i v nulo v 4,5 min. :bravo: -zastonj...

Na servisu pa tega niso znali. :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 akumulator!
Napisano

evo... akumulator je doma.. jaz sem dal pa za 95/850 95,46 EUR :) za BOSCH

auto laufa ko urca :D

Me veseli,da si najdu akumulator. :D

Sej mora Mazdica laufat kot urca-ko ji vse tako hitro ustre?e?. :P;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 akumulator!
Napisano

povpra?a ?e pri amzs... se hvalijo z ?ioroko ponudbo..

http://www.amzs.si/?podrocje=358

Nou,nimajo mere za na?e Mazdice,ki so malo fine,kar se tega ti?e.Sem bil jaz prvo pri njih. :ne vem:

So mi pa starega izmerili in ugotovili,da je fu?.In novega zastonj zamenjali,ker na Mazda-servisu bi spet moral

kot ponavadi pustit avto tam,na AMZS so mi re?ili to v pi?ljih 5 min. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 akumulator!
Napisano

no danes mi ?e ni uspelo najti akumulatorja :)

so ga skoraj meli, pa ?al samo v ra?unalniku, na zalogi pa ne :( je bil pa 94Ah pa 850 zagonski tok, cena 99 EUR

pa seveda mora biti "japonski", ker druga?e ne gre lepo pritrditi v avto...

jutri zjutraj pa spet na lov za zelenim zakladom :P

@Sirius: saj ne i??em tak mo?nega :) samo pribli?no oblikovno in dimenzijsko ustreznega

No,moj BANNER je to?nih mer,pa ni Japomski.Res me ?udi,da na drugih Mazda servisih nimajo takih aku. :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KAM NAJ PELJEM MAZDO 6 NA SERVIS
Napisano

te?ko verjamem, da bo? dosti cenej skoz pri?el... saj je na 120k km menjava jermena :(

?e ti servis dovoli, da prinese? svoje olje, je pa ?e takoj za cca 40 EUR ceneje :D

...pa ?e filter olja in nafte=cca 42?ceneje... ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.