Ko sem bil na izpopolnjevanju v Belgiji so mi lepo povedali zaposleni,da prihaja vse olje v Belgijska pristani??a.
Tam jim dodajo pa? nekaj dodatkov(po specifikaciji proizvajalcev dolo?enih avtomobilov) in zapakirajo v razli?ne embala?e( po viskoznosti) in proizvajalcev.Zato je lahko enako olje pod razli?nimi znamkami in je ve? ali manj vsako dobro-seveda z pravo viskoznostjo za na? avto.
Za Mazde iz It. ti lahko preverijo na Mazda servisu,ko bo? in ?e bo? uveljavljal garancijo,?e so bili res opravljeni redni servisi na poobla??enem servisu.Takrat tudi zve?,?e so kilometri realni.
?e je bil pa avto ukraden ali ne,pa izve? najpozneje,ko ima? prvi tehni?ni pregled.
Takrat se ali oddahne? ali...
Kuri toliko kot mu ima? te?ko nogo-na relacijah tam nekje 6-6,5,po mestu od 7,5 do 8,5-spet je odvisno od stila vo?nje.
Preglej,?e je rja pod zadnjmi blatniki,probaj,?e vle?e v desno,?e ima original servisno,po?igosano knji?ico...
Evo, sem vceraj poklical na vse Mazdine servise v sloveniji. Klical tudi na nekaj AMZ baz, pa se nekaj Toyotinih servisev, saj sem pri Yarisu opazil enak sistem. Nikjer nisem nic zvedel.
Ne vemo, nismo imeli se nobenega takega primera in podobne reci sem poslusal. Vsi po vrsti pa so mi rekli naj pridem tja, pa bodo ze nekaj pogruntali. Mislim, a se kle sploh da kaj stelat? A se v skrajnem primeru da namesto tega sranja namontirat une prejsnje sobe z bunkico, al kaj?
Nova tehnologija-novi in nere?ljivi problemi za navadnega smrtnika-servisi slu?ijo.
Il mondo e fatto per i furbi (svet je bil ustvarjen za iznajdljive).
Pa jebemti danes ni moj dan. Kolegu po?ljem dizl filter me kli?e, sem po?ljem obratno... Za konec dneva pa ?e me na relaksacijski vo?nji na Pohorje v taki grabn potegne da me je po trreh urah mojega krampanja, kon?no potegnil nek kopr?an s terencom ven.
Dobite zjutraj prave slike, zdaj grem spat!
lp, Ale?.
He,he,mora prit kopr?an z obale,da te potegne ven.Si videl,kako smo prijazni?
Ali pa ima? svojega serviserja brez ra?unov in ima? avto pa? dokler gre naprej.
In ?e pol ga popravi? za male ?olde in se vozi? z njim do nezavesti.Zakaj bi takoj,ko avto kupi? razmi?ljal o prodaji in koliko izgubi? z prodajo...Sej je narejena Mazda,da traja....in traja....
3 leta... italjanski uvoznik subvencionira 2 leti za svoje kupce v Italiji in zgolj tam.
Anzi je podaril 2 leti zgolj italijanskim kupcem.Z novo 6-ko je tudi to izpuhtelo (preve? stro?kov v 5 letih na avto) in so to tudi oni ukinili,tako,da je tudi tam sedaj samo 3 leta ali 100000 km.
Jaz sem tudi mislil,da bom imel podalj?ano garancijo...pa ni?.?e na na?em servisu v Slo.so mi srali zaradi Italijanskega porekla.
Ali lahko dam v mojo 6, ki nima DPF filtra, to olje? Po moje ne bi smelo bit problem...Je ugodno, ker na servisu so mi rekli, da je 23EUR.... Tu pa 15 EUR...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Jaz imam ?e tretji? noter Mobil 1--- 0W-40--- in mi med servisi ni potrebno ni? olja dolivati.In avto gre kot sneta sekira.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani