Skoči na vsebino
Mazda 6 2.0 143 CD
Napisano

fantje, v?eraj sem kupil mazdo 6, pa vam povem ta to je zakoooon avto. samo ?e mazdo kupujem. :rispekt:

Lepo je videti tako navdu?enje. :bravo: ?estitke in naj te Mazdica lepo uboga. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

problem z mazdo 5
Napisano

Glej sem pol italijan in na pol zivim tam, vem kaj govorim, Mazde ni na cesti v Italiji!

Jaz pa bognedaj nisem niti malo italian,sem pa zelooo velikokrat tam in jih,?e seveda ho?e?,vidi? zelooo veliko.

Odvisno kam in kaj gleda? na cesti. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

problem z mazdo 5
Napisano

JAz vedno pravim kupi slovensko....tud ce je kak ? ve?...se posebej ce so zadaj Italijani (moj dedek je bil Italijan...)

V Italiji je mazda = 0, tako da ali je kej zbita al pa se zelijo znebit.

Drugace pa mazde nimajo veliko problemov, imajo le kako ki jo vsi poznamo in se ji smejimo, drugace pa take napake ne povzrocajo drugega kot da peljes na servis kjer takoj zrihtajo.

Moja 5ka ima 60.000 nikol druzga kot vpoklic, no pa podvozje je skripal, ampak vse se da zrihtat, raje mam 10 napak ki ti ne povzrocajo okvare kot da te 1x na cest pusti.

S tem,da je Mazda v Italiji 0 se ne morem nikakor strinjati.Mazde 6 so tam zelo cenjene in tudi zelo veliko jih je bilo prodanih,pa tudi naro?il za nove 2.2 motor je izredno veliko.

Tudi ni re?eno,da so zbite in podobno.A so vsi v Slo. angel?ki in so pri vseh realni km? ;)

Ah bej?te no.Poznam sceno tam ?ez in se izredno veliko prodaja Mazde 6 in podobne avte,ki so bili v

najemu-najpozneje v dveh letih jih zamenjajo z novimi (obvezno morajo iz dr?ave,ker imajo dolo?eno kvoto vozil in dokler jih ne prodajo,ne morejo kupiti novih).

In imajo taki avti dokaj realne km, (ne vsi), in so v ve?ini primerov zelo ohranjeni.

Tako,da ?e dobi? dobro se jo spla?a kar ?ez kupit.Vsaj jaz sem tako naredil in jo mislim spet ?ez par let.

Pri nas se prodajajo ve?inoma slab?e opremljene verzije z veliko kilometri...

Napak pa imajo podobno kot vsi ostali proizvajalci--mogo?e ?a manj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 slabo potegne
Napisano

Najlep?a hvala 'YavarYe X6V6'

res je bila cevka staknjena, na mazdinem servisu pa so mi s prve rekli da je ?la turbina in da bo moj stro?ek cca 2500 EUR???????

Neverjetno, katastrofa, ?eprav sumim, ker namre? sta se mehanik in prodajalec peljala z avtom in sigurno sta vedela za zgodbo o cevki.

No hvala bogu na svetu so ?e po?tenjaki kot ti.

Ob priliki pivi?ka

Sej so tudi na kak?nem servisu ?e po?tenjaki...ali jih ni ve?? :aaaaa:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gori lu?ka za esp+dsc!
Napisano

No meni je nazadnje lu?ka zasvetila po tem,ko so mi ?e zamenjali EGR-ventil,ki naj bi bil vzrok za javljanje te napake.Pa je lu?ka ?ez en teden spet zasvetila in ker sem imel te vo?nje na gamo po?asi ?e zadosti sem takrat kar sam "zresetiral" napako z odklopom in ponovnim vklopom akumulatorja.Od takrat naprej se mi lu?ka ?e ni pri?gala pa je od tega ?e cca 9mesecev <_< .

He,he-sam svoj majstor.Meni tudi ?e 2 meseca ne gori. :whatever:

Prav ?udno mi je brez light shova na ?tevcih. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kateri model mazde je?
Napisano

OPOZORILO.

mazda 6 2004

Nikoli ne dajajte teko?ih di?avic, ki so v majhnih fla?kah z raznimi ventilator?ki na odprtino za zra?nik, ker ?e vam ste?e ven di?ava vam stopi barvo sredinske konzole. Torej pod srebrno barvo je bela plastika.

Govorim iz lastnih izku?en, kako mi je to ratalo ne me vpra?at.

Zato bom kupil novo sredinsko konzolo, ki se jo da dobit na netu samo pi?e da je za model GG/GY.

Torej kej pogledam kateri model je.

PS. v prometni ne,

v servisni knjigi ne,

v navodilih ne...

Torej kje pa!

?e pa ima kak?en od vas kak?no vi?ka oz. ?e ve kje se jo da dobit se priporo?am.

Lep pozdrav Uro?

Meni pa je "smre?ica" malo barve snela na ro?aju za odpirat vrata.Se pozna,kot da je zrabljeno.

Se pravi,da je treba z temi stvarmi pazljivo ravnati. :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Trese ko bremzam
Napisano

Kaksne gume pa mas?

In kje si jih kupil? Preko neta?

Kaj je va?no to,da so iz neta?Kolikor vem,imajo tudi tam garancijo? :whatever:

Kolegi niso imeli ?e nikoli kakih problemov z gumami kupljenimi prek neta.

So pa te njegove gume lahko jaj?aste (nepravilno skladi??enje).Jaz sem imel neko? podobne probleme

z gumami Fulda.In so mi jih po ne vem kolikokratnem centriranju le zamenjali z novimi.In pol je bil mir. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

katero olje v m6 diesel (ni DPF)
Napisano

Ko sem bil na izpopolnjevanju v Belgiji so mi lepo povedali zaposleni,da prihaja vse olje v Belgijska pristani??a.

Tam jim dodajo pa? nekaj dodatkov(po specifikaciji proizvajalcev dolo?enih avtomobilov) in zapakirajo v razli?ne embala?e( po viskoznosti) in proizvajalcev.Zato je lahko enako olje pod razli?nimi znamkami in je ve? ali manj vsako dobro-seveda z pravo viskoznostjo za na? avto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2.0 Diesel
Napisano

Za Mazde iz It. ti lahko preverijo na Mazda servisu,ko bo? in ?e bo? uveljavljal garancijo,?e so bili res opravljeni redni servisi na poobla??enem servisu.Takrat tudi zve?,?e so kilometri realni.

?e je bil pa avto ukraden ali ne,pa izve? najpozneje,ko ima? prvi tehni?ni pregled.

Takrat se ali oddahne? ali...

Kuri toliko kot mu ima? te?ko nogo-na relacijah tam nekje 6-6,5,po mestu od 7,5 do 8,5-spet je odvisno od stila vo?nje. :P

Preglej,?e je rja pod zadnjmi blatniki,probaj,?e vle?e v desno,?e ima original servisno,po?igosano knji?ico...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problemi z DPF
Napisano

Mislim,da ni re?itve,kolikor sen uspel prebrati na tujih forumih. :whatever:

Nekateri so to enostavno re?ili tako, (vsaj lastniki Mazd 6),da so enostavno prodali te z DPF-jem in kupili

spet stare 6-ke brez.In so nepopisno zadovoljni. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

alarm
Napisano

hvala vam za odgovore..

smo varovalko vn vzeli ..itak ima kodno varovan v?ig motorja

Preprosto in enostavno si to re?il.Ve?ino elektronike se da "re?it" na ta na?in. :bravo::hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Voda za vetrobransko steklo
Napisano

Evo, sem vceraj poklical na vse Mazdine servise v sloveniji. Klical tudi na nekaj AMZ baz, pa se nekaj Toyotinih servisev, saj sem pri Yarisu opazil enak sistem. Nikjer nisem nic zvedel.

Ne vemo, nismo imeli se nobenega takega primera in podobne reci sem poslusal. Vsi po vrsti pa so mi rekli naj pridem tja, pa bodo ze nekaj pogruntali. Mislim, a se kle sploh da kaj stelat? A se v skrajnem primeru da namesto tega sranja namontirat une prejsnje sobe z bunkico, al kaj?

Nova tehnologija-novi in nere?ljivi problemi za navadnega smrtnika-servisi slu?ijo.

Il mondo e fatto per i furbi (svet je bil ustvarjen za iznajdljive). ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Banjica za prtlja?nik
Napisano

Sorry za OFF, sam jaz ta naslov teme vedno preberem "Babnica za v prtlja?nik" pol pa hitim odpirat, da vidim kako to zgleda sramezljiv

Ha,ha,kako sem se od srca nasmejal zdej. :bravo::hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servis M6 pri 80000 km...
Napisano

sam to je res pocen...

bomo vidli kako bo z mazdo al jo mislim met dokler bo cist propadla al ne...

ce ja potem bom tudi jaz zacel hodit k tvojemu mehaniku :) (pol mi bo ostalo denarja za nakup boljse dzitarske opreme )

He,he,vidi?,kje jaz pri?param za nakup opreme. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servis M6 pri 80000 km...
Napisano

Evo,danes naredil redni servis pri 83000 km.

Zamenjano olje,oljni filter,filter nafte in elektronika mojega famoznega ERG ventila-resetiranje ra?unalnika.

?udi me,da je bil oljni filter skoraj kot nov-ni? vode in umazanije noter.Bil je zamenjan pred dvema letoma.

Cena servisa:material+ delo=90?(pri mojem mehaniku).Mislim,da je to po?tena cena. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Voda za vetrobransko steklo
Napisano

Jaz sem pa moje skoraj uni?il.So narejene iz plastike in jih mora? prijeti z kak?nimi kle??ami.

In,ko sem tako na voznikovi strani obra?al ?obe,sem jih"zme?kal",tako,da niso sploh ve? ni? ?pricale.

Z bucko sem moral narediti spet luknjice,samo zdej ne ?pricalo ve? kot original,ampak bolj na drobno in naredijo samo neko meglo. :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 ne v?ge
Napisano

poz!

Pa jebemti danes ni moj dan. Kolegu po?ljem dizl filter me kli?e, sem po?ljem obratno... Za konec dneva pa ?e me na relaksacijski vo?nji na Pohorje v taki grabn potegne da me je po trreh urah mojega krampanja, kon?no potegnil nek kopr?an s terencom ven.

Dobite zjutraj prave slike, zdaj grem spat!

lp, Ale?.

He,he,mora prit kopr?an z obale,da te potegne ven.Si videl,kako smo prijazni? :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 ne v?ge
Napisano

Pozdravljeni vsem skupaj,

ker sem nov na forumu naj povem da sem lastnik mazde 6 l.2007 D ( 140KM )

Avto sem kupil tri mesece nazaj, bil je rahlo po?kodovan ( potrebno je bilo popravilo menjalnika )

Sprva je avto deloval normalno po popravilu pa za?uda avto ne v?iga ve?.

Bil bi zelo vesel kakega namiga za pomo? pri odpravi problema.

Najbr? so mojstri kak kabel narobe povezali. :ne vem:

Kako ne v?iga-ne vergla,sploh ne da znaka?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gori lu?ka za esp+dsc!
Napisano

Ne vem zakaj,ampak se mi zdi,da je to spet ena izmed tovrni?kih napak. :whatever:

Malo sem "?njofal" po forumih in ugotovil,da za iste lu?ke poka?e enih 10 napak.

In, ko kao to odpravijo, se ?ez par mesecev ali kako leto vse skupaj ponovi.In na sevisih tavaju u tami. :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KAM NAJ PELJEM MAZDO 6 NA SERVIS
Napisano

Ali pa ima? svojega serviserja brez ra?unov in ima? avto pa? dokler gre naprej. ;)

In ?e pol ga popravi? za male ?olde in se vozi? z njim do nezavesti.Zakaj bi takoj,ko avto kupi? razmi?ljal o prodaji in koliko izgubi? z prodajo...Sej je narejena Mazda,da traja....in traja.... :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Garancija za mazdo 6
Napisano

3 leta... italjanski uvoznik subvencionira 2 leti za svoje kupce v Italiji in zgolj tam.

Anzi je podaril 2 leti zgolj italijanskim kupcem.Z novo 6-ko je tudi to izpuhtelo (preve? stro?kov v 5 letih na avto) in so to tudi oni ukinili,tako,da je tudi tam sedaj samo 3 leta ali 100000 km.

Jaz sem tudi mislil,da bom imel podalj?ano garancijo...pa ni?.?e na na?em servisu v Slo.so mi srali zaradi Italijanskega porekla. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.