ja po ?tevcu ima avto 150000km vendar bog ve kolk jih ima ker je bil avto tudi uvo?en.
ja ponavadi zdaj ko je dopoldne pod 9 stopin ga v?igam od 5-10 minut to pomeni da dam parkrat kontakt da se pri?gejo in ugasnejo grelne sve?ke. zra?ni filter bi bil kolikor sem ga gledal za zamenjat. res da sem v zadno naredil malo bol ?alabajzarsko delo da sem ga samo spihal z zrakom.
grelne sve?ke sem pobral ven in jih probal na polnilcu za akumolator pogledal sem tudi konektor ki je bil volkast in sem ga spucal. zamenjal sem akumolator je zdaj 75am. za?arele so vse sve?ke. lani mi je crknila ena sve?ka in sm jo zamenjal. vseh 4 pa nisem zamenjal zaradi prevelike cene ene sve?ke.
kje pa naj bi bila ta zaug ali pretok zraka in senzorja temperature hladilne teko?ine?
p.s. ponavadi ?ez dan v?iga zelo lepo samo zutraj mu je problem ko se najbolj shladi.
lp.
hvala za odgovore
ja ko re?e? da ?ez dan ponavadi v?iga lepo - pomeni da v?asih tudi ne? Bo mogo?e ata Ajvar rekel jermen?
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
imam 323f td l.00 in mrzla mi ne vzge zacelo se je pri 9 stopinjah! topla vzge normalno! preveril sem grelne svecke 14 dni nazaj in bile so dobre bil je le volk v konektorju vendar sm ga ze spucal! naftni filtel je bil zamenjan lani na zimo! avto se pelje normalno! lepo bi prosil za pomoc in nasvete! lp.
zaug ali pretok zraka? t.i. luft messer - notri je tudi senzor temperature zunanjega zraka (zraka ki ga vle?e not, t.i. IAT Intake Air Temperature? MAlo poglej ce je kje staknjeno ali luknjasto. Lahko pa da je problem senzorja temperature hladilne teko?ine
P.S. Kako ga pol vzges? tezko ali sploh ne
zaug ali pretok zraka? t.i. luft messer - notri je tudi senzor temperature zunanjega zraka (zraka ki ga vle?e not, t.i. IAT Intake Air Temperature? MAlo poglej ce je kje staknjeno ali luknjasto. Lahko pa da je problem senzorja temperature hladilne teko?ine
P.S. Kako ga pol vzges? tezko ali sploh ne
Pa ?e to da dodam, kdaj si menjal filter zraka (ki lahko tudi omejuje pretok zraka)
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
OK bom pogledal v tisti temi. Jah ?e ima? ?as, bi se lahko tudi midva zmenila. Prej?nji lastnik je naredil servis na 90k KM (zdaj jih ima 5 ve?), vendar bi vseeno nekomu dal malo pogledat, da se ne bom tepu po glavi ?e bo kaj ?lo (avto vseeno ni nov oz da vem za naprej kaj bi blo dobro v kratkem menjat) ?e bolje ?e lahko zravn malo gledam, se kaj nau?im, da bom sam vedel kaj kako postoriti. Imam pa ?as ve?inoma samo ?ez vikend. V soboto jo operem in nama?em streho (?e kupil vse za ?i??enje in za??ito
Druga?e sem pa z Vrhnike (LJ slu?ba).
V?eraj sem ?e 150KM naredil, ko sem dokon?no postal lastnik pono?i s kapo na glavi pa spu??eno streho po ovinkih - pribli?no takole sem zgledal
Ni panike jaz sem do ponedeljka ?e v SLO
Btw, nove mazde6 (letnik 2010) ga nimajo ve? serijsko (predgrelca namre?). Ga je o?itno recesija odpihnila. ?koda, ker ko se 1x navadi? ne more? ve? brez (a ne Jures ).
Od jutri zjutraj mam spet toplo rit! Mislil si razvadi? a ne
Sem lastnik mazde 6 2005 . Ima original vebasto . Prej?ni lastnik mi ni ni? prav vedel povedat o tem kako to deluje . Prosim , ?e mi gdo razlo?i delovanje . Hvala
Ni ti treba vedeti, deluje sam ko je zunanja temperatura pod 5C....vzges avto in se obenem ob prej?nem pogoju v?ge tudi webasto in sam izklopi ko je dovolj segreta teko?ina ....
Sli?i? izpod haube HUUUUUUUUUUU pa v?asih se malo pokjadi, pa ?e ima?p kraj?o razdaljo zna ?e delati po tem ko avto ugasne?....spet se sli?pi HUUUU
P.S. Govorim o original Webastu v Mazdi
Torej rad bi zamenjal teflone na mojemu ?estaku. Sli?al sem, da se lahko zamenjajo brez da gre motor ven. Ali je to kdo ?e delal in ali kdo pozna koga, ki bi to naredil za nek razumen denar?
Simon Pelko - Medvode 041 667 335
Vra?am lepe pozdrave ! Ja je bencinar 1,8 , dogaja pa se v obeh primerih pri pospe?ovanju in pri kostantni vo?nji . Vendar vedno pri pribli?no 4,000 obratih . Najbolj je opazno ko je pri?gana klima ,?e jo izklopim je vse OK. Mam pa ob?utek da je todi poraba malo prevelika cca 10,2 je povpre?je- je pa res da mam malce te?ko nogo . LP in hvala za pomo? oz. informacijo.
Kot da je nekaj narobe z me?anico zraka in bencina??? Samo bi se moralo potem nadaljevati do konca ve?jih obratov...
Poglej se malo da nimas snete kake cevi s sve?ke, ali pa celo sve?ka fu? (da ma? 3V )
Skratka - again - nisem expert ampak kot da na enem valju ni neki ok
Na 323F 1.6 2002 se mi je pri?gala "check engine" lu?ka.
Kam v Ljubljani najugodneje peljati na priklop na ra?unalnik?
Drugi del vpra?anja: A so kake "standardne" napake pri teh avtih? Avto dela popolnoma normala, le ta grda oran?na lu?ka s simbolom motorja sveti. Vklopila se je na avtocesti pri 130-140km/h. avto ima 100kkm.
lp,
Peter
Servis?
Hvala. ?e nekaj me j**e. Ko sklopko zra?im, mi kar no?e potegnit olja, vsaj v curku ne, malo ga ?prica, curka pa kar ni... Ima to slu?ajno kako vezo z po?eno cevjo?
?e je potem mora? imeti nekje flek (ko ne zra?i?)....al ti pa zrak vle?e not med zra?enjem
Vem da je tole mazda forum a vseeno, stekla v avtomobilu se mi nenormalno rosijo, sj razumem da je avto star (nikjer ne pu??a) da je kabrio itd. ampak da ?im je mal vlage zuni, pa se grem mal pelat pa pol pustim avto stat kako urco ne vidm ?ez nobeno ?ipo vn ama ni?. sm ?ipe spucov s steleksom pa pol ?e z enim toxcic sprejom da bodo ja ?iste znotraj pa ni bol?. a ve kdo za kk?no dobro re?itev problema, se da ?ipe s ?im proti ro?enju namazat, kr ?e je tkole zdej bom pozimi morou strgat led znotraj in zunaj, kar mi pa ravno ne di?i.
Glede na to da govori? o vseh ?ipah preglej tudi da nima? bazen ob rezervni gumi, vodo ma? nekje in ho?e ven
glede pospesevanja in enakomerne voznje ne bi zgubljal besed,ponavadi da v visjo prestavo tam okoli 3.500 rpm vcasih ce se kj dirka tudi do skoraj 5.000rpm gre (ja mazda dizel se navija do tam) stil voznje je pa tak prva prestava skoraj samo speljevanje,druga do 40km/h tretja do 80km/h cetrta do110 km/h peta do 160 km/h ssesta pa vcasih do 235km/h..sploh pa zdej ko plavci stavkajo..
Teb ?e malo ?re....
Pozdravljeni experti, prosim za va?o pomo? in mnenje...
avto mi je kakih 14 dni nazaj za?el cukati, Mazda 323F (family) 1,4 bencin, ker je bilo ?e 2 leti in pol od kar sem menjal sve?ke, sem najprej pomislil na to, ?eprav avto je cukal tako hladen kot ?e z ogreto ma?ino, ob menjavi sve?k sem zamenjal ?e kable za sve?ke, in celo en cel dan je bilo ?isto ok, avto ni ni? cukal, dan po tem... pa spet...
pri lokalnih mehanikarjih nisem dobil nobenega, ki bi imel pravi nastavek za PC, da bi ga dal na tester in mogo?e ugotovil ?e je kaj konkretnega narobe, na uradni servis (A-cosmos) pa ga ne bi rad vozil, saj so za moj ?ep predragi in premalo u?inkoviti.
Kak?en predlog kaj bi bilo lahko narobe, kaj ?e pogledati oz. na kaj biti pozoren ?
Ima kdo tester za ta tip Mazde in koliko to stane ?
Avto je sicer redno servisiran, vzdr?evan in ohranjen zelo dobro, in kljub dosedanjem zadovoljstvu s to mazdico, ne bi rad imel preve? stro?kov, saj ga nameravam ?ez pol leta prodati, me pa zelo moti, da ne brni tako lepo kot je do sedaj.
Hvala za nasvete in odgovore, Ga?per.
enakomerno cuka ali pri dolocenih obratih? vziga normalno?
loputa zraka - luftmesser po doma?e, cev zraka al pa filter za bencin - kilometri?
?e da? mal ve? podatkov bodo fantje takoj povedal (sam nisem imel tega avta a so simptomi podobni)
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
ja ko re?e? da ?ez dan ponavadi v?iga lepo - pomeni da v?asih tudi ne? Bo mogo?e ata Ajvar rekel jermen?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani