Skoči na vsebino
Polna luna
Napisano

Aha torej bo zajeb, ?e se ti bo poleti ponovilo. Zahtevaj, da naj ti nekdo napi?e, da bodo krili popravilo (?e se bo ponovilo) tudi izven garancijskega roka. ?e ne bo? uspe?en na servisu se obrni na zastopnika MMS in obrazlo?i situacijo ter jih prosi za ukrepanje. Obvezno jim celo zgodbo opi?i, da bo? imel ?rno na belem v primeru, da bi se zadeva zakomplicirala - saj po moje se ne bo ampak vseeno. ;)

To o ?rnem na belem ni najbolj?a re?itev. :whatever: ?e ne bo re?il zadeve v garancijskem roku je konec.

Jaz se pravkar "dajem" z glavnimi v slo.glede mojega nesre?nega RGR- ventila.

In njihova razlaga,da je bil v garanciji 4 krat za isto stvar na servisu in je niso uspeli odpraviti?-

-da je bila najverjetneje vedno druga napaka. <_<

V glavnem,ko je garancija mimo je konec veselice in je vse na tvojih ramenih-stro?kih.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ALU plati??a pozimi
Napisano

res ne razumem zakaj tok komplicirate s temi alu feltnami pozimi...

ce bi ble slabe za pozim bi vsi avti (serijsko) imeli jeklena platisca...

Ja,res je.Edino res kak?ne poceni slabo prebarvane znajo bit problemati?ne.Ampak tudi poleti ne samo pozimi.

To vse skupaj je bolj kot ne reklamni trik,da prodajo ?im ve? alu-plati??.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Senzor za nadzora tlaka v gumah (TPMS)
Napisano

Eeee, saj to je problem --- sem spra?eval na servisu pa nisem dobil ?istih odgovorov. Vse nekako zavito v meglo, kot da ne znajo odgovort. Sem namre? spra?eval, ?e se da nekako izklopit pa je bil odgovor, da NE, ampak vse skupaj je bilo tako neodlo?no, da imam ob?utek, da verjetno ne vedo al se da al ne.

Jaz bi pri MAzdi samo senzorje kupil, feltne pa gume ziher ne. ?e mi vr?ejo informacijo, da je ena zimska guma 18" cca 400? ?zmeden? pol je vsakomur verjetno jasno, da jih pri njih ziher ne bom kupil. Za feltne raj ne vpra?am, ker po moje bo komplet ziher 1000? pri njih.

?e tako al tako, bom senzorje bogato prepla?al (?e jih bom kupil) saj naj bi bil eden cca 75?.

p.s. a slu?ajno kdo ve kolk na servisu ra?unajo liter Mazde Dexelia DPF olje?

Na Mazda servisu v?asih naleti? (?e so dobre volje tu v Kopru) na kak?no v redu ceno.

Druga?e pa se izogibaj nakupovanja vsega ,kar se da kupit drugje-recimo olja in podobnega.

Meni so dali ceno na servisu 26?/liter.Malo too much.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova 6ka,
Napisano

ah sem mislil, da bo? kaj huj?ga napisal... minor glich, servis pa le obi??i ;)

Sej tudi to ni glih ma?ji ka?el.Res da ni ni? huj?ega,upajmo,ampak tisto 100% sigurnost v avto izgubi?. :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Senzor za nadzora tlaka v gumah (TPMS)
Napisano

Z vsako dobro stvarjo pride za njo tudi nebodigatreba.Malo se stvari "zakomplicirajo" z vsemi temi

senzorji in ra?unalniki. :whatever:

Je pa dobro,da ima novo 6-ko tudi Boss in bo kmalu odkril vse "cake" na njej za bodo?e lastnike novih 6-k.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ponoreli ?tevci
Napisano

Nov akumulator rabi?.. vpra?aj na mukah izku?ene.. :D

Jap.Vedno crkne,ko se ti kam mudi ali pa ima? gu?vo.Meni je "cedil",ko sem ?el iz slu?be pri 20 °C. :ne vem:

Niti mraza ?e ni bilo.Zdr?ala pa mi je originalna okoli 4 leta.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ponoreli ?tevci
Napisano

Jaz sem imel tak "?ov" pred nekaj tedni.Kupil sem 100 Ah akumulator.Sedaj mu samo klju? poka?em in ?e v?ge. :bravo:

Pri nakupu akumulatorja pazi na velikost le-tega,ker je malo bolj specifi?nih mer(iste mere kot za traktorje ;) ).Izmeri ga in naj ti dajo enako velikost.Najbolje je,da gre? na kak Mazda servis in ga kupi? tam.Jaz sem vzel Bannerjevega tam.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 diesel ne vle?e-turbina?
Napisano

Res je-rumena lu?ka pomeni-ni panike.Lahko se vozi? naprej.Meni gorijo noter ?e eno leto pa se vseeno vozim brez problema.

Sicer pa je res najbolj?e,da gre? na servis in ti ga priklopijo na ra?unalnik(?eprav sem ga jaz imel ene 5 krat na servisu in niso do zadnji? prej nikoli ni? ugotovili). :(

Upam,da ni kaj huj?ega...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Park senzorji zjutraj
Napisano

Ko pa misli?, da je pol metra pa nekaj zaropota. :huh::huh:

Lepo je ?e, ?e so od zadaj, ?e pa so ?e od spredaj spravi? avto v mi?jo luknjo. Mora? pa se malo privaditi, ker reagirajo na vse, od trave, do robnikov, strmine in ?e kaj. Ko pa to obvlada? je parkiranje ma?ji ka?elj.

Va bien,ti verjamem.Ni druge kot jih montirat gor vsaj zadaj. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ave z ''rolojem'' v prtlja?niku
Napisano

No dans sem se pa tud jaz namu?il z rolijem :P !Zdaj pa na eno zaslu?eno sobotno hladno pivo :D

...to je pa kar pogosta napaka.?e ena izmed pomanjklivosti oziroma slabe konstrukcije na Mazdi.

No,po zaslu?enem delu, :cheers:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 sportcombi
Napisano

Ne ne, prvic je bil registriran 1.2005, narejen pa je bil ze 6.2004. Kako so to zvedli nimam pojma. Baje se pa pri prodaji steje prva registracija in ne leto izgradnje?? Sploh ne vem kaj si naj o tem mislim. Servisna je potrjena do marca letos na 100Kkm..Sem se vedno v dilemi o nakupu.

Ja,mo?no je,da je kdo kupil ta avto v akciji na koncu leta 2004 in po?akal januar 2005,da bi avto izgledal kao leto dni mlaj?i. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 sportcombi
Napisano

Sem ravnokar naredil pregled se ne kupljene M6 na amzs - toplo priporo?am - za 80 eur ti pregledajo in testirajo debelino laka, izpuh, moc motorja, karoserijo, optiko, os, amortizerje, klimo in st. sajsije. Na koncu ti se pove (samo ustno ) eurotax priporoceno ceno avtomobila, tako da sem bil cisto paf. Resnicno priporocam. Meni so recimo nasli da je avto leto starejsi kot je bilo receno.

lp,m.

?zmeden? -kako to misli? leto starej?i?Kaj nisi pogledal v servisno knji?ico?Ali je sploh ni bilo?...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zakadilo pri v?igu M 6
Napisano

si more? mislit, kak je blo meni proti koncu zime, ko sem se zjutraj pripeljal od doma v mesto, in stal pri semaforju, pod avtom pa bel dim, kot da mi ki?ta gori, so ljudje okrog samo gledali, jaz pa k star?em na dvori??e, pa se pod avto metat, ko sem ugasnil, se je nehalo kaditi, pa spet pri?gal pa ?e malo pokadilo, potem pa mir :)

sem bil cel vsran, da nebi kaj zagorelo... sedaj vem, da je to problem webasta, ki ob?asno naredi tako bedarijo :ne vem:

?rno pa itak da se kadi iz aspuha, saj mamo vendar dizle :D

Ja,sem ugotovil,da je ?rno normalno.No,tisto je bil bel dim in velikooo ga je bilo.No,mi je en pacient,ki se bavi z Webasti pol razlo?il,da se je tako zakadilo,ker sem ga letos prvi? rabil in je ostalo nekaj nafte noter od lanske zime.In pride lahko do dimne zavese.No,sej po Gorenjski se mi ni ve? ponovilo.Seveda,saj je zjutraj pri nas veliko bolj toplo. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 - F1 Help
Napisano

Sem novope?en lastnik Mazde 6, letnik 2003. :bravo: Ob nakupu sem mislil, da sem pregledal vse mo?ne in manj mo?ne malenkosti, pa kljub temu ... Zavorne lu?i ne delajo. ?zmeden? Tretja zavorna lu? ob zaviranju za?ari, medtem ko spodnji dve pa ne. V priro?niku nisem na?el opisa, kako menjati ?arnice, varovalke so v redu ..., vse ostale lu?i delajo v redu. Tudi meglenka. Prosim za namig kako in kaj ... :ne vem:

Bolj te?ko,da so ti obe ?arnici crknili naenkrat.Mogo?e ti bo pomagalo tole:

http://www.mazda6tech.com/index.php?option...7&Itemid=49

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava Xenon svetilke pri Mazdi 6
Napisano

Pri meni so bili isti simptomi in je ?la v?igalna tuljava(transformator) in ra?unalnik za xsenonke.

Upam da je res samo ?arnica, ker drugo je drago ko pes. ?e en nasvet- podnevi se vozi s pozicijskimi lu?mi in pri?gi meglenke.

To?no tako :bravo: .Prav posre?ena kombinacija,pa ?e opazi ne nobeden,da ima? meglenke.

Isto uporabljam tudi sam(ko se spomnim). :P

Da ne odpiram nove teme. Zgleda da mi je crknila ena xenonka. Obna?a se tako, ko pri?gem lu? nekaj zabrni, lu? se rahlo posveti in konec. Upam da je samo ?arnica.

Pozabil sem kdo na forumu ima ugono ?arnice. Lahko na PM. Avto je M6 l.2004.

Najve? te?av z xenonkami je ravno pri letniku 2004(pozneje so zamenjali elektroniko,katero imam vgrajeno tudi jaz).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6: popravilo po to?i
Napisano

?tajerski avtodom tam to popravljajo 3 argentinci

baje naredijo 12 avtov na dan

nepreverjena informacija :bravo:

Ja,na primorskem popravljajo kao Brazilci,na ?tajerskem argentinci. :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6: popravilo po to?i
Napisano

Ta vikend je mojo mazdico dobila to?a na Ptuju, stanje: katastrofa :(:angry::o Razbite prednja in zadnja ?ipa, avto pa tak kot da bi s kiperjem par ton ?odra gor vsipal. Havba, streha, strebri?ki, vrata, blatniki, pokrov ptrlja?nika.. ma vse je pobunkano.

Zavarovane imam ?ipe in se ?e popravljajo, kaska pa nimam. Kaj priporo?ate za popravilo? Za havbo sem ?e skoraj ziher da se bolj spla?a menjat, lukenj na njej je cca. 80-90, ?e i??em ugodno varianto (gl. oglase). Kaj pa ostalo? Hladno vle?enje ne vem ?e je mo?no povsod, sploh pa ne na stebri?kih... Vsak nasvet dobrodo?el! :bravo:

P.S. Sem pa imel sre?o da je vsaj stanovanje ostalo celo in smo bili na suhem. Samo rolete so "prestreljene" kot da bi me s ?ibrovko ciljali...

Na ?alost bo bolj te?ka pri stebri?kih z "suhim" popravilom.Kjer ne morejo prit z notranje strani z "?li?kami" in

posebnimi ?icami,ne morejo peglat.Bo potrebno verjetno kar barvanje(tudi strehe,da ne bo videt prehoda).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ogrevanje stranskih ogledal
Napisano

No, danes sm uspel tud sam zakurit pri ?peglih, fino dela :) Ve? glav ve? idej :rolleyes:

Sicer pa priznam, da bi lahk u navodila tud za to pogledu, ?e ?e za druge neumnosti tja not zjam :P

Kaj ni la?je tukaj vpra?at ? ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.