mene pa zanimajo va?e predvsem finan?ne izku?nje z mazdinimi rednimi servisi.
Na avtocentru ?erbinek v MB so mi rekli da je servis na 20 000km okrog 160eur. Je to normalno za menjavo olja in oljnega filtra ter osnovni pregled avtomobila? Meni se zdi malo dosti glede na to da material ne pride vec kot kakih 50eur.
Koliko potem stane veliki servis???
lp in hvala za odgovore.
Jaz sem za CX-7 dal 150? za prvi servis pa ima 6L olja.....
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Zadnje ?ase opa?am, da mi klima po nekaj kilometrih vo?nje sama preklaplja iz re?ima avtomatskega delovanja na 'pe?' na?in - eko. Pri tem navije ventilator skoraj do konca. To se ponavlja ve?krat, kljub temu, da ponovno pritisnem tipko za avtomatiko.
Kak?na ideja, ka bi lahko ?lo narobe ?
Verjetno res, probaj se 2x pritisniti gumb AC - izklop/vklop takrat mora delati izkljucno na AC in ne AC/ECO
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Evo dva tanka petrola, zadev je prej ?e slab?a kot bolj?a, trenutno se mi polje cukanja glede na obrate razteguje in se dogaja med 1600 in 2100.
Naslednji teden sem zmenjen na servisu in potem spet ?iv?nost ali bo bolje ali ne. Zdej sem ?e res nervozen, ker bo garancije kmalu konec in si ne predstavljam kako naprej.
PA verjamem da ce se je problem zacel v garanciji so ga dolzni odpraviti ne glede na potek le te...
Sicer pa zadnje case slisimo ?udne drobne tiske od M garancije.......
Na 6ki mi (o?itno) crkuje display za radio/klimo. Najprej je na sredini (pri radiu) nehalo delat par ?rtic, zdaj pa se ?iri po celem displayu (podatki klime). Predvidevam da je sicer mo?no zamenjat na uradnem servisu, kjer pa se ?e bojim cene. Je kaka druga varianta?
Edit: cena na uradnem servisu 455EUR
A ni bil tukaj post kako na novo pociniti vezje in potem dela kot novo (samo oksidacija ce ti postopoma zgineva)
Izmeril.... 282 mm torej nimam kaj delat z 290mm. Sploh pa so verjetno hudo dragi, k so ?portni pa vse.
torej lahko zaklju?imo, da je krivo premalo hlajenja med zaviranjem? Zanimivo.... ?eprav spodnji link ka?e, da so ?eljusti na golfu VI tudi spredaj. Nisem sicer ?e veliko avtomobilov gledal, vendar se mi zdi, da je ve?ina ?eljusti montirana spredaj in ne zadaj...
hmmmmm 282 zna biti prav to...bom jaz se moje premeru...290 je fabrska oznaka, vseeno je najlepse dati disk na disk pa se vidi
Ves kako je meni na podstrehi le obtremenjujejo tramove, tako da ce ti pasejo...je cena simboli?na, lahko je pla?ilo tudi v obliki prehranjevanja :mi pijemoo:
Glej si ga no.....danes bil pri bratrancu ki ima M3 2006, diski fu? ta drugi pri 82.000km, in kaj so mu rekli na servisu - ja poznamo to, do tega pride ker je cilinder za zavore pred diskom, in le ta ne zajema zraka...
ko gledam moj avto ima res prve in zadnje cilindre na zadnji strani diska, tako da disk in cilinder zajema zrak :ne vem:
p.s. Kaj vse so servisi prodajal za ta problem kupcem:
Samo toliko, da poro?am kako se je zadeva (zaenkrat) zaklju?ila...
Stopil sem v kontakt z zgoraj omenjenim servisom v Radomljah. So kar prilagodljivi in se je dalo lepo zmenit. Odlo?il sem se, da naj torej popravijo tisto eno ?obo (oz. injektor), in stestirajo tudi ostale tri.
Pri pregledu so najprej ugotovili, da s tisto problemati?no ?obo niti ni kaj dosti narobe, le pri?vr??ena ni bila najbolje. Kasneje so me obvestili, da je blo vseeno (kao) potrebno menjati par zadev in je bilo tudi precej dela z razstavljanjem in sestavljanjem motorja - se je blo treba malo pogajat za ceno.
Za vse skupaj so mi na koncu nara?unali malo pod 200 EUR: test vseh ?tirih ?ob (30 EUR/kos), popravilo ene ?obe (?etudi ?e vedno ne verjamem, da je bilo z njo res kaj narobe), ultrazvo?no ?i??enje vseh ?tirih ?ob, menjava tesnil, delo).
To se mi ne zdi prav poceni, je pa ?e vedno bolj?a varianta kot menjava ?obe (s katero niti ni ni? narobe) za cca. 700 EUR. ?e ?e no?ejo na uradnem Mazda servisu pritrditi malo zrahljanih injektorjev in se s tem na splo?no ne ukvarjajo, so bili pa vsaj toliko fer, da so mi nakazali mo?no alternativo...
Upam vsaj, da je tem tale zgodba zaklju?ena.
OK ?e se je zadeva porihtala je cena ?e sprejemljiva, o?itno pa je da je treba napako druga?e gledat ne samo preko ra?unalnika....
Sej pravim, trenutno je mir, ampak ?ele 1000 km po stru?enju. hvala za odgovore, seveda me zanimajo diski, bom premeril obseg in javim. Ktera firma diskov pa je?
Rotora
tale komplet, zadnje na?eloma morajo biti iste, prve so vpra?anje
bolj problematicni so diski pri mazdi kakor ploscice...
kot sem napisal sem probal bolj ali manj vse...in v vsakem primeru so diski najslabsa komponenta (sprednji)
To?no tako....ko enkrat gredo no way back....zato samo v premislek koliko se ti spla?a investirati....
?e ima slu?ajno tvoja M6 spredaj 290mm diske imam jaz zate ene na podstrehi ?portne za mazdo s cca 5.000km, dam za najprej probat potem se lahko odlo?i?, vrne? tud ?e je treba.
Hvala ti Alex. Torej priporo?a? sedaj, ko so mi jih ravno postru?ili, da dam te mehke plo??ice gor in bom verjetno diske imel dlje? Trenutno so originalne plo??ice gor....
Struzenje je zasilna resitev, ker ce ti je ze skrivilo diske je lahko prepozno, torej obenem nove plo??ice lahko re?ijo situacijo, po drugi strani je pa za premisliti, ?e ni dodaten nakup ?e vr?en denar stran.
Stvar je taka da ko so diski fu?, je edina re?itev menjava obeh takoj diskov in plo??ic - sedaj vpra?anje ali lahko mehkej?e plo??ice nadaljuejo po postru?enem disku, stru?nica namre? samo poravna drsno povr?ino a ?e je zvilo disk po osi si spet v falusu..
Govorim iz lastnih izku?enj s CX-7 ki je imel tudi totalen drek od diskov. Boj? ima sedaj 3je diske gor pod gfarancijo pri 60.000
Me zanima ?e ustrezajo stre?ni nosilci za novo mazdo 6 sport (od 2008) od prej?njega modela mazda6 ? Ali pa celo od katerega drugega modela ali znamke?
LP
?e ima? Thule ali podobno pojdi na thule.com na konfigurator in izberi obe mazdi, s tem vidis ali je pritrditvena noga enaka
Jaz lahko dodam da je Xeodska 18 let stara brez pikce rje, medtem ko sta M5 in CX-7 ze kazali v prvih letih rjave znake na spodnjih delih.
Za CX-7 sem sel vprasat ali je normalno da je vsaj auspuh tako rjav in so rekli, da ja to je sedaj na vseh mazdah.
O?itno je nekaj na tem, da so materiali drugi, ne samo ker proizvajalec ?para ampak tudi zato ker so vsako leto huj?e zahteve za ekologijo, razgradnjo, za??ite za rjo so morali stanj?ati itd, itd, ko pa dodamo ?e 1 tono peska in soli v SLoveniji je to to.
Vsak ?trihar vam bo povedal da je barva na vodni osnovi za en falus, dobre stare nitro barve so drzale ?e in ?e...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Jaz sem za CX-7 dal 150? za prvi servis pa ima 6L olja.....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani