Skoči na vsebino
Ogrevanje stranskih ogledal
Napisano

od TE naprej imajo to vse

to?no tako.?im vklju?i? ogrevanje zadnje ?ipe se mora avtomatsko tudi gretje ogledal.Po par minutah to preveri? tako,da ko da? gor roko,se spe?e?. :P ...

...ne,sem se samo hecal.Odrositi ali odlediti se ti mora lepo ogledalo.?e ne,ali te opcije nima? ali je ?la kaka ?i?ka v ogledalu na grelcu(?e ti kljub temu dela gretje zadnje ?ipe.)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zakadilo pri v?igu M 6
Napisano

no pri meni to prihaja zaradi webasta (vsaj tko mislim), ker dim prihaja iz sredine avta (spodaj)

je pa bel dim

No,pol bi znalo bit to.Ker je bil dim kar bele barve.Se mi zdi,no. :whatever: Temperatura pa je bila zjutraj tudi taka,da bi znal ?e vebasto dimit. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zakadilo pri v?igu M 6
Napisano

jap...meni stokrat :)

pomaga, ce ugasnes pa ponovno prizges...

Aha,se pravi,da je to normalno. :D Ker ena dva ,ki sta ?la ravno takrat mimo,sta kar odsko?la in se mi pol smejala(verjetno-glej ga,kak?en kr? ima). :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zakadilo pri v?igu M 6
Napisano

V?eraj,ko sem zjutraj v?gal Mazdico(je bilo res malo bolj mrzlo na Gorenjskem) se je kar orenk zakadilo iz avspuha(kot pri kakem starem golfu 2).Me je bilo kar malce sram,tak oblak dima je "vrglo " ven. :whatever:

A se je ?e komu kaj podobnega ?e zgodilo na M6?...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazdinem ra?unalniku se je zme?alo...
Napisano

Hm....Ko sem izvedel, da je mo?no, da je akumulator mi je seveda odleglo. Ampak potem sem pripeljal drug avto, vzel kable, ter poskusil zalaufat in je bilo povsem isto. Sem pa medtem ?e ugotovil, da mi v ?katlici z varovalkami pri motorju nekaj ?krta. In to je Glow Relay. I??em po netu, pa ni? ne najdem pametnega o tem...No, morda je ?isto drugje napaka, pa ta rele pa? nastrada....Ampak ?e pri?gem lu?i malo delajo, malo ne, vmes pa tudi ta isti rele ?krta....

Hm, no ja..Danes bom malo te?je spal o?itno....

lp

mk

Sigurno je akomulator. ;) Ni to stoenka,da ga bo? palil z kabli.Naj ti avtoelektri?ar zmeri akomulator in je.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

To?a
Napisano

Danes sem videl Brazilce ?zmeden? kako popravljajo udarce od to?e! Imajo neko speciano orodje( ?e nikol vidu), snamejo dol vso tapecerijo in potem v ritmu sambe -tok tok- :danzoman: ..dve urci in avto je fertik!Lahko si zraven jih n? ne moti, vozijo pa tja vse po?kodovane nove avte iz avtohi?, pa na?ih zahodnih sosedov je polno.. :ne vem:

Ceno ti dolo?ijo ko vidijo avto in sicer po ?tevilu po?kodb na strehi! So pa res pravi majstri, ki se ukvarjajo samo s tem in se selijo po svetu,kjer je to?a klestila... :whatever: Pa stvar ni na ?rno,popravljajo tudi ?e pla?a zavarovalnica....

?e koga zanima, imajo za?asno delavnico v industrijski coni v Novi Gorici- biv?i Meblo!

Lp

Brazilci? ?zmeden? In potujejo po svetu?Mogo?e pa so to kaki Brasilian percusionisti,ki imajo dopust in sproti ?e kak ? zaslu?ijo. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nov radio za mazdo 6
Napisano

Pa ?e si ?e tko prijazen za nikar?en odgovor, potem pa mi povej kje naj najdem kako razbito mazdo, kajti gledal sem ?e na BOLHI, AVTO.NETU, DIREKT NA NAJDI.SI pa sem na?el le eno in ?e ta bi jo rad o?itno dal v vitrino in jo gledal do konca ?ivljenja, ker se na moje e-maile ne odziva.

Pa hvala.

Zelo pohvalen odgovor. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 bosse akustika
Napisano

Imam mazdo 6 2005, katera ima vgrajeno akustiko bosse z navigacijo. Zadeva mi ne dela, pa me zanima, ?e ima kdo elektri?no shemo instalacije akustike vozila ( rad bi preveril vsa napajanja in instalacijo ). Radio se pri?ge vendar brez glasa tuner in CD pa delata seveda tudi brez glasa.

lep pozdrav

Najbolj?e,da vse skupaj lepo odpre? in pogleda?,?e so konektorji na radiju zadaj v redu.Lahko najprej preveri?,?e je na oja?evalcu,ki je pod sprednjim sopotnikovim sede?em vse prav povezano.

Napotke,kako se odpre sredinsko konzolo smo ?e objavili.Samo malo po forumu prei??i. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gori lu?ka za esp+dsc!
Napisano

in kaj si ugotovil? A ti zdaj deluje vse OK, oziroma se lu?ke ne pri?igajo?

Dobil sem ga ?ele danes. :bravo:

In moj mehanik je ?e na dopustu tako,da bo moralo malo po?akati.Verjetno bo prej pri?lo na vrsto barvanje

blatnika in vrat. :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

senzor za zunanjo temperaturo Mazda 6 ?
Napisano

Vsi avti so se "pokvarili" z uvajanjem preve? elektronike.Manj stvari v avtu=manj mo?nosti,da kaj rikne. ;)

Glede rjavenja se ne bi glih strinjal o Pugiju,ker moj je letnik 93,vedno na de?ju in nima niti pikice rje.Anzi,barva in karoserija so kot prvi dan nakupa. :bravo:

No,lahko se tola?imo s tem,da se tudi druge znamke kvarijo,oz.imajo svoje hibe.Ve?ina ?e ve? kot Mazda. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gori lu?ka za esp+dsc!
Napisano

No,najprej bi se zahvalil Sebastjanu iz Celja,ki mi je poslal popolnoma enak rabljen ERG ventil,kot ga imam jaz.No,pri demonta?i se je sicer po?kodoval,ampak meni itak rabi (upam) samo elektronika.

No,ko sem si ga malo bolj?e pogledal sem ugotovil,da deluje na popolnoma mehanskemu principu-

to je v bistvu termostat-ventil,ki se ,ko se segreje zaradi vro?ih plinov,raztegne, odpre odprtino v enem kolektorju in zapre v drugem.

Le-ta pritisne na os elektronike,ki je v bistvu potenciometer(izmeril sem ga in vrednost gre od 0,9-4,7 K ohm.Meni je najbr? ?el ta potenciometer in sedaj ne od?itava vrednosti,koliko je dejansko ventil dvignjen.?e ventil mehansko ne bi deloval in bi ostal v zgornji poziciji,bi avto,ko je mrzel,uga?al oz.ne bi dr?al minimuma.Se pravi,da meni po vsej verjetnosti ta ventil deluje,ker mi ne crkuje.

Tudi druga?e se v samem ventilu nima kaj pokvarit razen tega,da se nabirajo saje na konusu ventla in eventuelno ne bi zapiral do konca.Za la?je razumevanje evo par slikic.

-ERG ventil Mazda 6,100 KW;

post-399-1218267673_thumb.jpg -ventil,ki preusmerja tok izpu?nih plinov.

Potenciometer 0,9 -4,7 K ohm-linearni.

post-399-1218267969_thumb.jpg-Elektronika-(potenciometer),ki zaznava odprtost ventila in le ta posreduje vrednost elektroniki motorja.

Pogled od zgoraj:

post-399-1218268449_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Luft pri volanu?
Napisano

Ba? to sm jst tud opazu, moja ma 125.000 zdej.

Sm pa v?eri res volan parkar not pa ven potegnu, pa pustu v polo?aju "ven" (prej se sploh nism zrajtu, da gre tud not-ven), in trenutno zgleda, da je ok.

A pol pravte, da je cajt, da ga podma?em? <_<

Jap,ti ga samo not-ven,pa bo podmazan. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problemi m6
Napisano

Saj sem ?e razmi?ljal o prodaji, ampak vsi problemi so serijske napake, ki so jih pri nas, v Avsriji in Nem?iji zrihtali pod garacijo. Italjani pa poleg dalj?e garancijske dobe tega ne naredijo. Tega ne zastopim, ampak skoz to morem it, pol pa ?e bo. Vlki servis me pride okoli 650? z vsemi ogrginal deli- pri kolegu. Tudi drugi avti istega razreda niso ni? kaj cenej?i, ne pri servisih, kakor tudi ne pri ostalih popravilih.

Tak da, ko bo to vse zrihtano, bom vedo kaj mam. Pri kerem drugem bi mogo?e spet mogo skoz vse to it.

Ko sem mel reno 11, sem letno menjal dve polosovini, mese?no sem vsaj dve ?arnici menjal, pa gumice na stabilizatoru so ?le ko za stavo, da o kon?nikih ne govorim. Pa nobene opreme ni mel. Pa renojovi deli so tudi dragi ko pes.

Jaz sem z mazdo zadovolen, pa ?e forum je 1A.

lp

Ja,ma? prav.Tudi meni so zamenjali xenon v garanciji in je mir.Imam pa zdaj trenutno cirkus z EGR ventilom.

Vse bolj se mi zdi,da ni druge,kot ga menjat.Tudi pri meni je z Mazdo napram P306 prava malenkost z popravili.

Tam ni da ni stvari,ki je nisem menjal...in o ve?krat. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problemi m6
Napisano

Zadnji? mi je ?la xsenonka. Kolega jo pregleda in pravi, da je v?igalna tuljava fu?. Sem jo zamenjal(celo lu?), sto?ek 511?- zavarovalnica Maribor, ampak lu? ne dela, je trebalo ?e menjat ra?unalnik 175? (dobil rabljenega, ?e modificiranega 70?- po FL so drugi ra?unalniki, ker do FL so se preve? kvarili in so ve?ino mogli pod garancijo menjat). Pri popravilu xsenonke mi ugotovi, da te?e hladilnik turbine- spet serijska napaka. Stro?ek material+ delo 900-1000?. Mi je kolega zrihtal, da so mi menjali pod garancijo, ?eprav je avto ?e prestar.

Grem na dopust, pa mi crkne zaklepanje na ?oferovi strani, tak da sem mel avto na Hrva?kem celi dopust odklenjen. V pondelek bomo vidli kaj je tu narobe, pa za servis pri 120000 km se moram zmenit.

Spet bodo rde?e ?tevilke nekaj mescov.

Ja,?al mi je,da ima? toliko nev?e?nosti z njo.Kaj ?mo,ni? ni ve? tako dobro kot neko?,ne? :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 - sklopka
Napisano

Meni tudi ni? ne trese,samo v?asih malo ?kripa,ko jo stisnem.Verjetno je potrebno malo WD-ja.

Aja,v klanec pa res mora? nabijat gas,da se kam premakne.Res je verjetno pre?voh. :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Klima - nabiranje vode? 323BA
Napisano

Moja najdra?ja tudi trdi, da je vsa mokra ko vklopim klimo (kaj ?ele, ?e napravim kaj drugega).

A ima kdo kak?en nasvet, kaj storiti, da izpod armature moje ?estke ne bo ve? kapljalo. ?e je to zama?en odvod kondenza, kaj in kako je treba razdreti in o?istiti?

Lp M

Hm,za razdret bo? moral verjetno sko?it do servisa ali pa kakega doma?ega mojstra.

Sicer pa,lahko je krivo tudi kaj drugega. :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ne bere kopij
Napisano

Fantje ?ivijo!

Tu sem nov, imam mazdico komaj 2 tedna. Notri je CD player za 6 CD-jev. Zanima me ali obstaja kak?na nadgradnja (firmware ali kaj podobnega), da bi mi bral ?e mp3. Gotovo ni notri nobene razlike v cd playerju.

Hvala.

O tem smo ?e mnogo napisali.Le poiskati mora?. ;)

P.s.?estitke za avto. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gori lu?ka za esp+dsc!
Napisano

A alternator je v redu? V?asih se dogaja da se ti zaradi prenizke napajalne napetosti dogajajo razni ?ovi na senzorjih in dolo?eni zato ne delujejo, kot napako pa pri?gejo raznorazne lu?ke na armaturki. Pri tebi se namre? dogaja to, da se razli?ne lu?ke pri?igajo in zato mora biti skupni imenovalec verjetno v prenizki napajalni napetosti (pod 14V).

Ne,sem bil pri enemu "elektri?arskem" guruju (celo uradni serviserji najpresti?nej?ih znamk se v?asih posvetujejo z njim) in mi je vse premeril in je z elektriko in akomulatorjem vse o.k.

Jutri grem k mojemu avtomehaniku,da mi da kon?no diagnozo, ?e res ventil ?teka.?e bo kdo,bo on to re?il in ugotovil.

Z temi uradnimi kvazi serviseri Mazd tukaj na obali pa sem definitivno opravil.Vedno samo pobirajo

?olde,naredijo pa bore malo ali ni?. <_<

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gori lu?ka za esp+dsc!
Napisano

No,ta lu?ka se mi je pri?gala takoj,ko smo ?tartali iz Kp.In mi je gorela kake tri dni in je nato ?ude?no na dopustu sama ugasnila....no,za dva dni in se spet pri?gala. :P

Ko smo ?li z trajekta me je razveselila ?e lu?ka od air-baga,tako,da sem se par dni vozil dol z razsvetljeno

armaturno plo??o in sem samo ?akal,da se pri?ge ?e STOP,pa bi bila veselica popolna.

No in ?ez par dni sta se obe ugasnili in je bil prav lep pogled na ?tevce.

No,zadnji dan se mi je pri?gala spet lu?ka od DSP in je sedaj skora ve? niti ne opazim.

Poraba goriva ni zaradi tega ni? narasla ampak je bila kar nizka.

Verjetno bo res treba se?i v pra?i?ka po ? za nov ERG ventil. :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ATORADIJO ZA MAZDO 6 LETNIK 2004
Napisano

Kje pa lahko dobim aftermarket avtoradijo.

hvala Uro?

V vsaki bolje zalo?eni avtoakusti?ni trgovini.S tem mislim na kak?en Alpine in podobno.

In potem ga ?e nekam ugradi?(lahko tudi zgoraj,kjer je prostor za navigacijo).

Druga?e original bo? pa te?ko kje dobil iz druge roke.Nov pa pride too much-ni vreden tega denarja niti blizu. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.