Skoči na vsebino
Mazda 6 ne v?ge
Napisano

Pozdravljeni!

Sem lastnik Mazde 6 letnik 2003 (diesel). Imel sem prazen tank, od?el tankat na petrol, ko sem se pripeljal domov mi je za?el motor ?udno "peti", ko nek star traktor. Ko sem ga posku?al ?e 3-5 x v?gati ni ve? v?gal ampak je samo "verglou". Pri?el je mehanik, ki je priklopil avto na ra?unalnik, kateri je pokazal da naj bi bila napaka v IMV ventilu. Danes smo ventil zamenjali, a avto vseeno ne v?ge. Ko ga je ponovno priklopil na ra?unalnik, ta ni pokazal nobene druge napake. Mi lahko kdo pove ali je ?e imel podobne izku?nje in kaj je narobe!

hvala za odgovore

Potegnil smeti v filter?

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Navigacija
Napisano

A to ma? za IGO 8.0 al za 8.3? Sem pa priporo?am za tele mape :blush:

8.3.4

8.0 jih ne bere - ti sam rec jutr mam se cajt drugac pa od pondelka spet

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

problem z mazdo 5
Napisano

najbr? je zmanjkalo tiste teko?ine za dodatek dpf-ju ki jo avto dodaja gorivu

Mazda ni Francoz......

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ave po nakupu mazde6-EPILOG
Napisano

ups.nisem vedla da zmankuje prostora ....sicer pa se ne bom ve? ogla?ala- grem na Renaultov forum hahahaha,

Mazda?i lepo se mejte,

lp katarza

Sej to je na pol renojev forum...hec dobrodo?la vedno

P.S. ?e vedno pa ne vemo za kero mazdo gre :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Navigacija
Napisano

Obenem pa izkoristim temo.

Za vse tiste z Igo8, imam vse zadnje zemljevide vklju?no s Slovenijo (odcep celov?ke v tunel ?entvid, mariborska obvoznica, rondo toma?evo itd. Konec meseca se pri?akuje ?e dolenjka.

Vrisane so vse hi?e, deluje 3D povsod.

Tudi Hrva?ka je popolna (Slovenija je 27MB)

Mape so naslednje

navigacija.pdf

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Navigacija
Napisano

Jaz sem zloudal DVD s CE in Slovenijo, vendar ga se ni bilo mo?i sprobati - kandidati?

Thomas a si ti istega zloudal od Land Roverja?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PRERJAVENJE MAZDA BT 50
Napisano

ne bla sem v lj v btc.

Ko sem prvi? avto prpeljala je reku ja to bomo zrihtal.

No so poslikal in poslal v Avstrijo zdaj pa negativno re?eno.

Sem iz Grosuplja ne iz Gorice.

lp

Res hecno, o?itno so pravila sedaj druga?na, ker tudi zarosene lu?i so nehali menjati...bljak.

P.S. A so mogo?e dejali da je to od morebitnega udarca? res bo zanimivo videti slike....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PRERJAVENJE MAZDA BT 50
Napisano

ja imajo samo garancijo na okvare 3 leta in nato 12 letno garancijo na prerjavenje.

Meni pa avto ni prerjavel ampak samo rjavi - pa zastop ?e more? te hudi?e

Tebe je malo odpikal servis, kje si bila, mislim da ?e gre? proti LJ ne bo panike. PA ne re?i da si iz Gorice :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PRERJAVENJE MAZDA BT 50
Napisano

Ja res je Mazda je ?odr od ?odra kar se ti?e pleha.

Tud jaz ne morem prebolt, da je tak avto kot ga imam tako slab in res premi?ljujem da ga popravim in prodam, ker se bojim, da mi bo ?ez 2 leti razpadu na dvori??u.

Me pa boli, da za tako veliko denarja ne dobim niti pozitivno re?ene garancije in sem si prisegla, da jih mal zjebem ker res ni fer do kupca.

Me pa zanima ali je kdo kdaj ?e kaj dosegel pri kaki garanciji ker mene so gladko malo odpikali, ?e? da to ni stvar garancije ker je avto prestar - ve? kot 3 leta.

Danes kli?em ?e na varstvo potro?nikov- me pa zanima kater ?asopis bi to objavil brez mojih podatkov ker ?kodo jim bom naredila pa ?e je to zadnje kar bom dosegla - ne morejo biti tako neodgovorni za svoje slabe izdelke.

Ali bi bilo smiselno ne vem mogo?e zbirat podpise proti njihovi ignoranci??

Lepo poglej v navodila kjer mora pisati garancija na rjavenje, nima to veze z garancijo na okvare, pleh je drugo!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Defekt na ?obi
Napisano

A pa sli?i? ?obo pri nizkih obratih??je tak votel zvok klok,klok,klok???

Problem pri ?obah nastane zaradi slabe kvalitete goriva, s ?asoma se stvari zapacajo, tud men so na ?erbineku u mb rekli da je ena ?oba kriti?na, ko sm dav na tester..in tud sli?u sm tol?enje ?obe pri nizkih obratih, ne vedno, nekajkrat pa..

Re?u sm problem z METABOND Megasel (o?itno ?oba le ni bla touk kriti?na) od kar uporabljam ta dodatek motor prede kot muca :jupiii: ?obe ?e nisem sli?u ponovno, se je pa tudi zmanj?ala poraba goriva na avtu in DPF filter se ne zaganja tolk pogosto kot prej, ?e se pa ?e za?ene pa za kra?i ?as.

Nato sem peljal avto ?e na diesel servis jelen v Gomilskem, kjer so ugotovili, da so ?obe ?ist ok..Megasel je svoje delo o?itno opravil dobro in ??istil poti goriva in ?obe, tako da ga lahko samo priporo?am..sam ga bom od zdej naprej dodajal redno h gorivu :bravo:

?e koga zanima je tu ?e link:

http://www.metabond.si/metabond_megasel.html

Pri diesel servis jelen pa so rekli, da stane fizi?no testiranje ?obe (se pravi da jo odmontirajo in stestirajo) okol 20e, obnova ?obe pa okol 150e..obnovit se dajo use vrste ?ob..baje

Prav tako so mi zatrdili, da se te ?obe ne po?kodujejo kr tko, ampak se bol pacajo zarad slabega goriva, fizi?na po?kodba na ?obi baje lahko nastane samo pri monta?i oz demonta?i, ostale ne?istosti pa se dajo uredit z obnovo..?e dr?i ne vem, so oni rekli!!

je pa tu ?e link od tega servisa, je pa res da ni edini tak servis:

http://www.diesel-jelen.com/

Jaz tud ?e vedno mislim da dokler fizi?no/slu?no ne za?uti? napak le dobro spucaj ?obo....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Defekt na ?obi
Napisano

Pri rednem servisu moje M3 (letnik 2004, diesel, 125k km) so odkrili defekt na eni ?obi. Uradni serviser je seveda predlagal zamenjavo in za zadevo nara?unal 600 EUR + delo. Poleg tega je bilo omenjeno, da je ra?unalnik zaznal ?e nekaj napak, ki pa so najbr? povezane s to ?obo. To je seveda potencial za dodatne stro?ke...

V kratkem imam predviden dalj?i roadtrip, pa tudi druga?e delam kar dosti km. Posledi?no mi ne di?i, da bi se vozil naokoli z motorjem v tak?nem stanju. A je tak?na cena normalna? Imam kako alternativo (neuradni servis, neoriginal del) ali se moram sprijazniti s tako ceno? Kaj mi je storiti?

Daj ti najprej notri ?istilo za injektorje - dodatek ki ga dobi? v vsaki avto trgovini (celo petrolu itd) in najprej poizkusi o?istiti ?obo med delovanjem.

Sicer pa govori? o napakah na ra?unalniku - a med vo?njo pa ni ni? cukanja ali podobno???

Servis lahko preveri? tudi tako da gre? po drugo mnenje drugam....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ave po nakupu mazde6-EPILOG
Napisano

?ivio,

rada bi vam povedala, da se je moja zadeva iz pred slabega meseca nazaj, uspe?no razpletla.

Dobili smo vso kupnino nazaj in kupili drugi avto-to pot Renaulta Megana Grandtour...Bili smo ?e z njim na dopustu in je hvala bogu "naredil test"....

Hvala vsem za podporo, nasvete in prijaznost, najbolj pa bi se rada zahvalila NEYO-nu26, za zaupano izku?njo in zgodbo o taistem avtomobilu. Ker smo tako poznali vso zgodovino avtomobila, smo imeli ve?jo mo?, in trgovec je moral popustiti.

Lepo se imejte,

katarza

Super - ni pa treba glih nove teme za to... :blush:

Vseeno pa mislim da je prav da napi?e? kje in katerega avta se naj pazimo!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba M6
Napisano

Samo mora? si VAG-com kupit mazdo lahko pa vsak nastavlja :bravo:

Kdo pa to danes ?e kupuje???

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mre?a proti to?i
Napisano

odvisno od velikosti sile vetra na gibajo?e se telo (to?o) na katero ?e deluje sila gravitacije zmanj?ana za silo upora zraka. Od tega je nato odvisen kot padanja to?e in nato sole?ni kot udarca v oviro (avtomobilski pleh). ?e je kot dovolj majhen oziroma manj?i od 45 stopinj se zna zgoditi, da po?kodb kljub temu ne bo neglede a to?o nese pod kotom mimo ovire.

?e pa se kot pove?uje proti 90 stopinj potem pa lahko samo upa? na najbolj?e.

Marele tud ne ustavi..... :blush:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba M6
Napisano

Ja,samo to je sejat. :P Kje si videl ,da so japonci natan?ni? :harhar:

Ni res, lagal je 0,7L v dobro avta, ampak pravim da je easy nastavt (karkoli na avtu)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba M6
Napisano

na Vag comu sem prek laptopa skalibriral, display 6,7, poraba.com 6,77 :bravo:

tiste stotinke so odvisne od tega al do roba tankas al sam da ven vrze

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mre?a proti to?i
Napisano

Sam s temle ti pa DVB-T ujame tudi do 200 na uro :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

le?aj
Napisano

Reve?i, men so na CX7 menjali v garanciji le?aj pri 40000..... :blush:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Duh po nafti
Napisano

Pozdravljeni!

Sem pred skoraj dvema mesecema kupil Mazdo 6 CD140 Sport TE letnik 2008 40000 Km. V nedeljo pa sem med ?akanjem v koloni zaznal mo?an smrad v avtu po nafti - kot bi se razlila ali pu??ala. Po prihodu na avtocesto (ko smo ?li hitreje) pa je ta smrad popolnoma izginil in se ni ve? pojavljal. Ali ima kdo podobno izku?njo ali razlago kaj je vzrok. A je mogo?e ta DPF?

Najprej probaj smrad locirati - ?e ti smrdi z vklopljenim notranjim krozenjem zraka je v kabini, ?e ne verjetno kje pri motorju pu??a (ker ti smrad ventilacija prinese)

Nafta ful smrdi, ?e ?e ima? kako cunjo, kantico ali kaj malo politega v avtu, ali ?e si tankal da je ven se razlilo je dovolj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ploscice
Napisano

Samo roko na srce diski v mazdah so 1 falus, in km ne pomenijo pravega merila.

Kamencek bi moral puscati vsaj malo vizualne sledi - crto po disku dokler se ne zbrusi, sicer bi pa moral s prostim ocesom videt koliko cca je se mesa na plo??icah - a se ne vidi?

Pokli?i druga?e v Tapos Medvode in vprasaj za informativno ceno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323F BJ pu??a olje
Napisano

?ivjo!

Ja, o razdelilcu za kable sve?k. Razdelilec je na desni strani glave vodoravno pritrjen nanjo. In nekje pod njim se za?ne sled pu??anja olja. A ni iz glave speljan mehanizem, ki poganja rotor?ek v razdelilcu?

Jaz to?no ne poznam te ma?ine priznam, a kolikor tole razumem ti pu??a direktno iz bloka...ma? kaj ?ednega dima ali ?uden zvok???

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323F BJ pu??a olje
Napisano

Pozdravljeni!

Rabim nasvet poznavalcev Mazd. Pri na?i Mazdi 323F BJ letnik 1999, motor 1.4i, smo opazili, da pu??a olje. Vsak dan ga je na tleh nekaj kapljic. Pregledal sem situacijo in nekako ugotovil, da je desna stran motorja mastna, vse od razdelilca v?iga pa do tal. Olje je Elf 5W40. Avto je redno servisiran na cca. 10-15K km, lepo deluje, ni opaziti kake druge pomanjkljivosti. Sicer olja ne pije, ne kadi, na pokrov?ku ni majoneze. Torej samo pu??a.

Zdaj pa me zanima, ?e morda kdo ve, oz. ?e je "splo?no znano" da npr. ta motor rad spusti npr. na pokrovu ventilov, ali kje pri razdelilcu v?iga. Ali je med razdelilcem in glavo kako tesnilo, ali je kak semering notri ali kaj podobnega. Napako bo odpravljal lokalni avtomehanik (mu zaupamo), radi pa bi ?e prej kupili potrebni material, da ne bo potem nepotrebnega iskanja.

Sicer nisem hud poznavalec, ampak kot sem videl, je razdelilec pritrjen na glavo z nekaj vijaki na "ovalnih" luknjah, ki dovoljujejo sukanje razdelilca. Predvidevam, da je to za nastavljanje v?iga? Je to kaj kompliciranega, je treba vedeti kak poseben podatek, ali lahko to mehanik "po posluhu" potem nazaj nastavi, tako kot mora bit? Ali je treba pred odstranjevanjem razdelilca ozna?iti polo?aj?

Za va?o pomo? se vsem najlep?e zahvaljujem in vas lepo pozdravljam!

Svadreb

Govoris o razdelilcu za kable sve?k? To nima veze z oljem, ne ?tekam ?isto :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

turbina
Napisano

bolj OK, kot pa da na servisni interval pridobi? pol litra al pa ?e ve? "olja", a ne SpEkTr :lol:

Potem ima? ?esti servis zastonj olje....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razlika v barvi odbija?a Mazde 6
Napisano

?ivjo mam mazdo 6 sport combi 125 te plus l 2009! Mazda je bele barve in je zadnji odbija? druga?ne barve od ostale plo?evine. Na servisu so mi rekl da je to zarad tega k je oprijem barve na plastiko druga?en kot na plehu oziroma da se kristali drga? postavjo. Ma gdo k?ne izku?ne s tem? Hvala!

Nisi edini, to je hiba novej?ih mazd.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 240.000km
Napisano

Jaoo...vsaj dobra novica je, da je Kosovo tudi po mednarodnem pravu priznano :)

Objavljena slika

Objavljena slika

tukaj pol sem prinesel se svoje:

olje - valvoline synpowe 5w40

jermen - gates

mikrojermen+rolce - skf

sprednje diske - brembo

zadnje ploscice - nipparts

je blo treba menjat obe zadnje celjusti

in pa podlozko pri injektorju tud

in to je to, gremo naprej

Uf sam to je res prelomen ?as, ali metanje denarja za avto ki bo ?e delal, ali pa vlo?iti denar v nekaj novej?ega......

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.