Skoči na vsebino
POKRIVALO ZA MAZDO ! ? ?
Napisano

za doma... sem kupil pregrinjalo iz najlona v obiju za 37 evrodolarjev, in pa v merkurju gradbeno peno 1,3 m ?iroko ter debelo 10 mm (l = 6m, 15 evrodolarjev)

za malo mirnej?i spanec bo... :) ?ez ravne povr?ine lih fajn gre... po prtla?niku strehi in havbi... ?ez bom pa pregrinjalo potegnil... bolj?e je kot ni?...

Tukaj pri nas bi pa kmalu potreboval kaj podobnega.Na sre?o ni bilo to?e v neurju pravkar kon?anem. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Spet DPF-sre?na verzija
Napisano

Mislim-tole je za ne verjet. :whatever:

A je mogo?e kje to?no zapisana definicija relacijske vo?nje(koliko km je to?no to)?.

Kmalu bodo za vozila z DPF-jem izdajali posebne svetlo vijola vinjete,po katerih cestah se lahko vozite z njimi. :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gori lu?ka za esp+dsc!
Napisano

?e si se ?e odlo?il za menjavo, kaj pa ?e bi najprej poskusil s ?i??enjem. Zadevo je enostavno dostopna tako, da z demonta?o ne bi smelo biti te?av. Potem pa rabi? kak?en sprej za ?i??enje ogljikovih usedlin (mogo?e bi ?lo tudi s kontakt sprejem :ne vem: ), da zadevo s?isti?.

Verjetno bo? rabil ?e tesnilo, ?e se ti bo staro strgalo pri demonta?i. V glavnem, po ?i??enju, ?e se normalno premika pal?ka gor in dol pomeni, da zadeva v redu deluje in verjetno ne bo? rabil menjave ventila, ker nov ravno ni poceni.

Po moje je to tudi res pametna odlo?itev,Boss. :bravo: Sej kot sem napisal,ponavadi ta ventil ne gre v maloro ampak samo za?teka(?isto mehanska zadeva-ni? elektronike vmes).

Zdej,?e ra?unamo,da stane zadeva 311?+delo kakih 100,pol se pa res spla?a sam malo potrudit. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problemi z Mazdo 5
Napisano

?ivjo

ravno sem pred nakupom mazde 5, pa kar ne morem verjet, daje sedaj z mazdo tak problem.

mazdo vozim ?e 18 let, najprej 323F potem 626 disel. poraba pri 626 ni bila nikoli ve?ja kot 5,5 :jupiii:

Kar pogumno z nakupom.Sej ni tako kriti?no,kot se ti zdi.Edino z PDF-jem zna? imet probleme,?e bo? vozil ve?inoma mestne vo?nje.

?e ne,se odlo?i za M6 pre-face liftano,ki teh problemov nima. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?oba
Napisano

Lepo razpreda? o tej nafti...kaj pa,?e je to vse res? ;)

Bdw-je toplo morje danes v Izoli,a? :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gori lu?ka za esp+dsc!
Napisano

V glavnem sem se malo bolj poglobil--(beri klical okoli)-- glede tega tajanstvenega ERG ventila.

Re?eno mi je bilo,da se ta ventil sploh ne pokvari ampak zaradi ne?isto? v njem zablokira in ?e je to samo enkrat,?e javi napako,?etudi deluje naprej.Ni neke panike okoli njega samo na tehni?nem lahko pogrne?,ker ima? lahko v izpu?nih plinih preve? du?ikovih spojin.In pa,da malenkost ve? porabi,ker tega neizkori??enega

goriva ne vrne v izgorevalno komoro ampak v izpuh.

Bomo videli,kaj se da re?it z lahkoto in ne su?o v takvinu(denarnici). :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gori lu?ka za esp+dsc!
Napisano

Ne vem,baje da ja.Ker kot sem si sedaj prebral,naj bi slu?il ERG ventil samo temu,da neizgorele pline po?lje nazaj v

izgorevanje,in s tem naj bi se zmanj?ala temperatura plinov.Bil naj bi tudi bolj ?ist kolektor zaradi tega ERG-ja.

Nekateri na It.forumu so ga totalno blokirali in naj bi pridobili nekaj na nizkih obratih(z nekaj ve?jo porabo goriva).Izgleda pa takole:

post-399-1215181189_thumb.jpg ?t.1 na skici.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gori lu?ka za esp+dsc!
Napisano

No meni sta se tud danes po pol leta pri?gale obe lu?ki pa kot sem v prej?nem postu omenil mi zadeva kar lepo kadi.Sumim pa zapacan ali pa zani? egr-ventil.

Tudi pri meni diagnoza-?teka ERG ventil. :( Nov?--sitnica...311 ?. ?zmeden?

?emu slu?i sploh ta ko??ek pleha?Meni gre moja Mazda isto kot prej in tudi pije mi isto?? :ne vem:

Kako bi se to dalo re?it bolj po "partizansko"-beri sam svoj mojster?Ali pa vsaj kje bi bilo bolj ugodno-kak?na razprodaja maybe?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 kadi
Napisano

sipi v tvoj bran: ti imas mocnejso in karavanko, tko da ni ista primerjava...

boss: sorry sramezljiv

:D

Aha,se pravi,da se tudi meni oprosti malo ve?ja poraba,ker imam mo?nej?o in karavanko? :P:D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gori lu?ka za esp+dsc!
Napisano

No,spet so se mi v?eraj pri?gale te dve lu?ke. :angry:

Danes sem se zmenil,da ga pripeljem na servis in dokler ne odkrijejo resni?ne napake,naj raziskujejo.

To je ?e ?etrti?,da ga imam na servisu zaradi iste napake. :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

xenon se ne dvigne...
Napisano

Na servisu so mi zmerili in rekli, da sveti normalno, vendar js tisti ma?ini nisem zaupal, ker je stal avto fejst postrani. Parkiral sem pred eno steno in lu?i svetijo - leva v zrak, desna v tla.

Ko pri?gem avto in lu?i, se vidi, da se lu?i nastavijo po vi?ini, vendar ?e vedno sveti leva dosti vi?je kot desna. Z izvija?em sem nastavil, da sedaj obe svetijo pribli?no enako visoko, vendar je ?e vedno razlika. ?e se ne motim iz cpp-ja, bi morala svetit leva nekje 30% manj kot desna ?

lp *SL*BG 8472

A so ti kaj svetili nasproti voze?i??e ti niso,ni ni? narobe.

:P

Sicer pa se ?e vedno lahko odpelje? do prvega AMZS-ja in ti bodo z veseljem pregledali lu?i in po mo?nosti tudi nastavili vi?ino...ker so v redu pobje. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

xenon se ne dvigne...
Napisano

?e ima? mo?nost naredi kak?no slikco kako zgledata ta dva snopa, ko je avto prazen. Potem pa prosi enga al pa dva, da se ti usedeta na prtlja?nik pa nared ?e eno slikco, da vidmo a je razlika ?e vedno enka al se pove?a. ?e je enaka je v redu saj pol rabi? samo ?e fino nastavitev na sami lu?i (en tak vijak je za ?telat).

?e pa ni v redu potem ti pa eno lu? avtomatika ne dviguje v redu.

Po mojem je res samo za fino na?telat z imbus vijaki(ni samo en vijak) na lu?i.?udno,da niso tega na?telali na servisu,saj imajo napravo za pregled vi?ine snopa lu?i. :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

xenon se ne dvigne...
Napisano

Uglavnem ... pobi na servisu v LJ BTC so mi noro dobr zrihtal in lu? zaenkrat dela (samo kalibrirana ni bla zadeva). Sam ko pa postavim avto pred gara?na vrat, v?gem lu?i, leva fulllllll bolj svet kot desna in tudi nekje 10 cm (na razdalji 1m) vi?je. Kaj mislite, da bi lahko blo narobe ?

lp *SL*BG 8472

Ni? ni narobe.Ti se lepo vozi in u?ivaj. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

2008 Mazda 6 - osvetlitev merilnikov
Napisano

Optitron merilniki so omenjeni kot standardna oprema ?e v osnvnem paketu opreme CE. Vi?ja paketa od mojega (torej GT in GTA) vsebujeta le bolj?e sede?e, ve?ja plati??a, ?portne dodatke... Ne v katalogu, ne kjerkoli drugje nisem zasledil "slab?ih" merilnikov...

Ravno zato pa spra?ujem tiste, ki si lastijo novo Mazdo...

Poraba je trenutno 7.5l, kar je pri?akovano.

LP

Gargy

Dobrodo?el z novo 6-ko. :D Druga?e je pa 7,5 l/100 malo visoka poraba,a ne Boss? :P:zvizga:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 sportcombi
Napisano

Niti ne: 5 za naprej + ena za rikverc = 6 prestav :ne vem:

:hohoho:

A tako se po novem pi?e. :P Zato pa imajo eni napisano 7 brzin-6 za naprej + rikverc. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 sportcombi
Napisano

Pozdravljeni!Kot verjetno ?e veste kopujem mazdo 6 sportcombi,pa sem eno opazil na avto netu.

Vidim da je imela ogledov tudi ?e veliko,ker pa sem ?ist na drugem koncu slovenije pa me zanima

?e je mogo?e keri hodil kaj tam okoli Kopra in si jo ogledal kak?na je ta mazda.Vsaka informacija bi bila dobrodo?la da se nebi tako dale? peljal brezveze.Hvala!

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1777888#

Lahko ti sko?im jaz pogledat,ker je to par 100 m od mene.

Lepo izgleda,samo tista z 6 prestavami je pa malo iz trte zvita,ne? ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 karavan, 2004-ZARIBALA!
Napisano

160 000 km ima moja macda. Ravno zadnji? sem ugotavljal, da ?e ra?unam zraven ?e vsa popravila v garanciji, je izrednih obiskov servisov v povpre?ju na leto 2x ve?, kot je bilo v 12ih letih absolutno ?tevilo vseh izrednih obiskov servisa s suzukijem swiftom. Pri swiftu sem pa tudi jaz samo to?il gorivo in vozil na redne servise in to vseh 300 000 km.

Ampak kaj se ho?e. Ku?an je rekel, da ne bo nikoli ve? tako, kot je bilo. :P

Lp M

Jap,jaz moje 101-ke v 10 letih nisem imel niti enkrat samkrat na servisu. :P

Kaj ?mo,danes je mnogo elektronike not press. :hudicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 karavan, 2004-ZARIBALA!
Napisano

...vse lepo in prav,samo ta o serijski napaki je pa res bosa. :whatever:

Smo ?e parkrat omenili tu gor,da se avta brez servisne knji?ice ne kupuje,ker znajo nekateri ?ez "mlatit"

tudi po 50-60000 km/leto.In si lahko sam izra?una?,koliko km oma lahko v resnici ta Mazda.

In ?e je sploh bil narejen v preteklosti kak?en redni servis na poobla??enem servisu?

Tudi,?e bi bila serijska napaka (recimo),ti brez ser. knji?ice z dokazili o opravljenih rednih servisih tovarna ne bi priznala ni?...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

xenon se ne dvigne...
Napisano

Pravkar probal xenonke z vsemi ?lani famijije v avtu in glej ga zlomka---obe lu?i sta se dvignili in spustili na pravi nivo. ?zmeden?

Pri?el sem do zaklu?ka,da je bila leva tako raz?telana(se mi je zdelo zadnje cajte,da sveti v tla),da nisem niti opazil prej,da dela v redu.?ele sedaj svetijo obe kot treba. :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

xenon se ne dvigne...
Napisano

Danes sem bil na srvisu Mazda v Kp.Pregledali vse in ugotovili,da xenon in oba modema delata,samo ko pri?ge? lu?i, se na levi ne izvr?i tisto gor-dol.Druga?e pa deluje,?e je ve?ja ali manj?a te?a v avtu. :whatever:

Nato so mi ?e malo po?telali vi?ino z imbus vijaki,ki so na lu?i-tej slu?ijo za fino regulacijo -vi?ine lu?i.

Za enkrat je v redu,ko bomo pa vsi v avtu in poln prtlja?nik,pa bomo videli,?e bodo kaj blendali nasproti voze?i. :P

V glavnem ne mislim ni? komplicirat glede teh Xenonov,ker mi gredo ?e po?teno na ?ivce. :angry:

Sicer sem se pa navadil,da vozim podnevi z parkirnimi+ meglenke. :bravo:

Izgleda prav kul pa ?e xenonk ne rabim brezveze.Sej sploh nobeden ni opazil do sedaj,da to niso kratke,ker itak ne vedo,kater od teh treh lu?i v paraboli naj bi bile kratke...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.