Skoči na vsebino
Menjava zarnice pri mazdi 2, 1.4, 2008
Napisano

Ponavadi gredo pri klasicnih luceh najprej kabli dol (konektor se iztakne), potem pa gumijasta zascita in v nadaljevanju neka zaponka, ki drzi zarnico v poziciji). Lahko gres za prvic tudi AMZS obiskat in pogledat postopek zamenjave! :)

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cosmo 20b
Napisano

Mojster Brane Poga?ar z Vrhpolja pri Kamniku je ?e ve?krat rihtal Wankle, konkretno v Rx7 FD generaciji. Tako da ko kupi?, javi!  ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 323c slabo potegne v klanec
Napisano

To je realnost avta z 1500ccm in 89KS, pa me niti ne bi ?udilo ?e bi v kak?nem ostrem ovinku (npr. eden zadnjih 180-stopinjskih ovinkov) moral prestavit v 1.prestavo. To pa? ni hitra Honda ali nek brutalen stroj za v klanec.  :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Evo, servis je za mano. Pri 120 000km so mi menjali olje, filter, sve?ke, filter klime, kontrola olja v menjalniku (ker sem omenil ob?asno ?krtanje iz prve v drugo prestavo). Vse skupaj me je pri?lo 215?. Kar se mi zdi za poobla??en servis zelo ugodno.

Tisto je morda te?ava v sinhronom. Mogo?e poskusi z Metabond dodatkom za menjalnike, ?e ti kaj izbolj?a zadevo.  :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mene je prislo okoli 300eur, moram na racun pogledat pa javim kaj je bilo menjano. Od oka; redni servis plus svecke plus menjava ploscic ce se prav spomnim in se nekaj drobnarij...

Je pa res da je moja mazda precej starejsa :D

V tvojem primeru bom reku, da "hudi?" o?itno ti?i v detajlih oz. drobnarijah, ker ta je dale? od cene klasi?nega rednega servisa bencinca pri mojstru Pelku.  :zvizga:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

@Robz, mu bom po e-po?ti napisal tole tvojo grajo, ker se mi zdi okej, da pove? ko nekaj ne ?tima. Nismo tule le z namenom, da hvalimo. :)

Trenutno imajo tako gne?o z menjavo pnevmatik, da je ?iva groza.  :zvizga:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

Jaz imam montirane ATE in plo??ice Woking, sicer na Paraolimpijskem A3, ampak prav tako mi je Pelko zrihtal, za odli?no ceno.  :ouje:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MENJALNIK
Napisano

Ali je omenjeni adativ mozno sam dodati ali je potreben obisk mehanika ?

Mazda 6 2003, 1.8 16V

Odvisno kok si spreten, je pa na precej odro?nem predelu ponavadi pri Mazdah.  <_<

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.