Skoči na vsebino
M 323f Poraba goriva
Napisano

med drugim tudi :P

sicer je pa konstanta 3-4k rpm :)

me prav zanima kako porabo mora imet 1.8 V6, ?e bi jaz dobil v roke... B)

:hohoho: Tak?ne te?ave sem imel jaz. Vsak avto, ki sem ga dobil je obvezno ?rl najve? med ostalimi z istimi avti. Potem sem pa malo na?tudiral board computer na ?kodi?ki in se je poraba magi?no zmanj?ala za 1 liter. Po?akajte, da dam ?e letne gume gor (imam kon?no naro?ene), bo ?la poraba ?e kak deci dol! :jupiii:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M 323f Poraba goriva
Napisano

Eh saj jaz sem tut imel nekaj ?asa podpis: "Tehtam samo 68kg od tega polovico v desni nogi" ampak, ko sem pokasiral kazen sem ga spremenil. :P

Ja, vem suhec sem... :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M 323f Poraba goriva
Napisano

No moja trenutna poraba je pa 8.05 litra na 100 km! :danzoman:

Ampak morate vedeti, da z zimskimi gumami (ponavadi ve?ja poraba) in ob tem, da sem vsaj 1/3 tanka avto priganjal torej malo hitreje pritiskal gas in pospe?eval. Aja in imel sem ogromno kratkih relacij 2km v eno smer torej ponavadi to samo zvi?a porabo. Da ne omenjam, da ko grem domol, ( :D ) da imam kar ene 500m klancov kjer poraba fajn posko?i (po drugi strani pa ne porabi n?, ko grem dol).

Skratka, ?e bi imel letne gume in bi zmogel cel tank lepo voziti, bi mi pod 7,5 poraba pri?la brez problema! :danzoman::jupiii:

Moj dizel?ek! :hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kdaj bo premiera? :blink:

Hmmm Ameri?ani dajo notr 2.5 V6, pa malo postajlajo... Vi2 pa kaj? Notranjost od nove pa klimo, pa zadaj neki predelala za woofer vmes... pa tisti suprise, ki ste ga na slalomu povedali. Mogoće ?e ke? :vesel:

BTW: PC bi tut jaz mogoće notr dal samo glede priklopa na ?trom se moramo pogovoriti. Pa en touch screen LCD pa sem zmagal! :rispekt:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 323 1.5i VS. Astra 2.0TDI
Napisano

Ni? ne bom rekel samo tole:

A mora? provocirati? Folk si kupi bencina ali pa dizla po svoji ?elji in ne vsiljuj jim svojega, ?e ga no?ejo! Mnenje jasno, ne kaj drugega. :hohoho:

Jebiga o?itno Oplovi 2.0 100 konjski dizli niso narejeni za pospe?ke ampak ko se on pripelje na bencinsko pa vseeno pri?para saj gre manjkrat kot ti. ;)

Zdravek prosim nehaj ?e delati teme Dizli VS Bencinarji! :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M 323f Poraba goriva
Napisano

Evo moja nova statistika:

8.3 litrov ponovno! Zahvaliti se moram ?kodinemu potovalnem ra?unalniku kjer sem opazoval svojo vo?njo in trenutno porabo. <_< Ampak, da sem dobil tak?no porabo v svojem je bil re?im vo?nje: Gasa, da dobim ?eljeno hitrost potem pa malo manj kot v prostem teku voziti. Ampak bi lahko spravil porabo pod 8, ?e se ne bi v petek ganjal, pa ?e ene parkrat sem ga teral. Recimo skupaj 70 km teranja nonstop skupaj. Kar pa ?e povi?a porabo za par deci....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M 323f Poraba goriva
Napisano

Odkar jo mam sabo, se pa (to je res) tud bolj zana?am, da ?e zmanka, pa? zmanka, pa samo dolijem, prej pa je bla total panika! :bravo:

Sicer pa sem nekaj sli?al, da ?e ti benz pumpa na suho laufa, da se zna pokvariti (hitreje crkne).

Da ne omenjam, da lahko potem pobere vse morebitne usedline. Skratka to je zelo zdravo za avto- NE! :unsure:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DiZeL jA, dIzEl Ne
Napisano

bravo Zdravek. tut js pravim da je trba primerjat turbo s turbo!

itak je dizlov plus samo poraba pa tist navor! pa ?ist ni? druga! niti servis,niti registracija,niti deli,ni?!

:whatever: Turbodizel vs turbobencinar in SDI vs n/a bencinar...

Navor? Kolikor mi je znano imajo dizli ogromen navor zaradi turbine. :rolleyes:

MODERATORJI!!!!!!!!!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DiZeL jA, dIzEl Ne
Napisano

vi uopće mene ne shvaćate.. pa normalno da nema? problema s novim autom; novom ma?inoma; ali bum te pital kaj bu za 10-12 godina; dal bu? jo? uvjek hvalil dizela. ljepo je kad si ti kupi? (ili ti ga stari kupi) novog dizela?a; ali kad radi? ko budala da si u?tedi? za auto; i onda jedva skupi? dovoljno da si kupi? neki 10-15 god. stari auto.. e; pa bi ja tebe pital. nisu svi bogati kao VI (neki..) i nemogu si svi priu?titi nove dizela?e; imati ga godinu - dvije i puf -- idemo po drugoga. kod nas 70% ljudi vozi auto stariji od 10godina; i mi smo sretni kad si dopelamo od vas ili iz austrije ili njema?ke auto star 7-8godina (auto koji je kod vas smeće..) - za nas su to novi auti. E, pa onda je lako srati po nama (obi?nim smrtnicima koji vozimo benzince..) kad ti vozi? auto star par mjeseca...

:rispekt:

Glede ostalega. Aja pa ?e turbina. Potem lahko primerjamo ?e turbo wankle, V6, V8... :ne vem: Saj sem napisal. Vsak avto ima pluse, vsak minuse. Pa ?e bi hoteli bi se o tem kregali nonstop. ;)Predlagam zaklep teme. Ne zaradi neumne teme ampak samo zato, ker lahko pride do prevelikih sporov na forumu. <_<

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DiZeL jA, dIzEl Ne
Napisano

ISUSE BO?E!!! PROSVJETLEN SAM !!! e, sad si me zbilja uvjerila da je dizel bolji!!! bio sam sljep ali sada vidim!!! hvala ti Violet!!! zbilja, ovo mi je prosvjetlilo moje mi?ljenje i sad.... neznam.. osjećam se bolje! sad sam se zbilja (zbog tehni?kih podataka) uvjeril da je dizel bolji!

.. mo? mislit!!!

B E N Z I N :rulam:

:hohoho::rispekt:

Jah dizlov pa bencinarjev sploh nima veze primerjati pa pika. Vsak ima svoje pluse in minuse (mimogrede: dizel je zdaj dra?ji kot bencin :P - ?koda, da ?e vedno manj pokuri).

?e dobro, da se ne gremo kregati V6 vs V8 vs Wankel vs dizel vs bencinar vsrstni(4). Aja pa ?e vs hibridi vs vodikarji (:P).

Vsak ima svoje pluse, vsak ima minuse.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M 323f Poraba goriva
Napisano

A ni isto ?e da? 2x na mesec po 10 jurjev ali pa 4x na mesec po 5 jurjev??? :P:bravo: Na koncu si na istem.... :D

Narobe si razumel. Nisem eden tistih, ki tankajo po jurja ali pet. Ko je tank na 1/4 grem tankat pa pika, ker ne tvegam. In ne dam 4x5000 SIT ampak 3x8000 SIT. :hohoho:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M 323f Poraba goriva
Napisano

Kaj sem danes :blink: na bencinski!

Fantje ve?krat morem v MB, da bo avto manj ?rl. :hohoho: Poraba:8.3 litre/100km

Teranje po lokalni cesti, normalna vo?nja (v okviru omejitev) proti MB in teranje (ne spra?ujte>namig:kon?na) domov!

Ve? gre manj ?re! :danzoman: Od zdaj niti po naselju pod 100 ne gre! :policaj:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dosedanji problemi - stro?ki
Napisano

Ja sej denar pa itak mora kro?it! :bravo:

Pred par dnevi sem dostavil pico enmu mulcu v Nove jar?e, imajo doma ?rno 323 F (zdaj jo ima on, star kak?nih 20 let), mazda je stara 15 let, prej jo je vozila mama - 1 lastnik, pa baje ni nikoli ni? crknilo, samo menjan je bil auspuh in seveda akumulator, vse ostalo pa laufa, res pa je da ga mama najbr? ni glih nabijala v ibrture! Ali pa?? <_<:hohoho:

Komunikativen kot vedno! :hohoho:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.