Skoči na vsebino
Katero olje?
Napisano (urejeno)

Jaz nebi mešal, kupiš original mazda 5w30 ultra in to je to, pa se imas potem za naprej ce bos rabil za dolivanje. Koliko pa imas prevozenih na m3?

Al pa naredis servis 1mesec prej, skodit nemore 🙂

Popravljeno od scania
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA CX5 2014 175KM
Napisano
  dne 8. 11. 2021 ob 14:31 je Enos napisal:

Pozdravljeni. Mazda je porihtana in sicer je bil problem v senzorju za izpusne pline, v info, ce bo kdo imel se podoben problem. Cena popravila oz.servisa je bila 150€, manj od pričakovanega glede na prvotni strah kaj bi bilo lahko vse narobe 🙂🙂

Razširi  

Super, da je bilo samo to. Zdaj pa samo gas dalje :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ugašanje žarometa
Napisano

Na tej sliki zgleda kot da ima leva žarnica 3000K desna pa 6000K. Pri balastu moras tudi pazit saj je izmenicni AC boljši za žarnico saj ne izrablja polaritete in dovedena voltaza je bolj natancna in enkratna, ni dolgega zagona kot pri enosmernem DC. Se mi zdi @Scr3am -ova ideja dobra, boš takoj vedel pri čem si. Mislim Pa da računalnik nemore biti niti pod točko razno 🙃🙃🙃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Konstantno zvijanje diskov
Napisano

Ce trese pri zaviranju imas zvite sprednje, torej menjas sprednje. Gkede trw na moji mazdi so bile prvovgradnja na zadnji osi, pa sem jih menjal. S trw nimam dobrih izkusenj, ce rabis ploscice pa da pasejo od g165 zadnje ti jih dam so trw in se imajo 70-80% mesa.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 19. 10. 2021 ob 9:00 je Baho napisal:

Kam na čiščenje sajastih oblog (carbon buildup) pri nas? Bi ob rednem servisu še to naredil in kolikšen je okviren strošek?

Po 230kkm si avto verjetno zasluži malo notranjega čiščenja.

p.s. Bi kdo znal diagnosticirati kaj bi bilo lahko narobe ob vedno ob pregledu zabasanem oljnem situ, tudi po 2kkm? (oljna pumpa in podložke že menjane)

Odstranitev DPFja reši kako znano težavo teh motorjev?

Razširi  

Diagnostika: saje.

Čiščenje saj opravlja ferk maribor, furman servis (toyota) ptuj, CSS tehnologije Podplat

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Konstantno zvijanje diskov
Napisano

Tako kot je Alex napisal zimmermanove diske (navrtane) imam jaz, originalne so mi dvakrat menjali ker jih je zvilo, potem sem kupil te in so zakon, nimam vec tezav, sedaj sem menjal ploscice z brembo ampak nebi rabil ker so bile zimmermanove na 60%.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zakasnjen prikaz slike kamere na Mazdi
Napisano (urejeno)
  dne 16. 10. 2021 ob 15:34 je Janez007 napisal:

Xedos 6 je bil zame eden najlepših in najbolj kakovostnih mojih Mazd. :) Nimam ga več že kakšnih 25 let. Pri novih Mazdah v garanciji po tekočem traku menjajo tako osnovne stvari, da me kar skrbi (gede kakovosti).

Tole s kamero sem doživel nekajkrat, je pa res, da zelo hitro speljem.

Razširi  

Se strinjam xedos 6 je res čudovit in kakovosten avto. V Termah mb so imeli v najlepših časih 32 sluzbenih mazd in to so bile xedos 6 323f (1994-2002) mazda 626 mazda 323 mazda 5 mazda 6 mazda 3, kupljene so bile na Hugos in kasneje na šerbineku. Top avti, kvaliteta takšna kot mora bit, oče je bil vodja avtoparka in to se je delalo samo redni servisi. Od takrat meni ljubezen do mazd.

Popravljeno od scania
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 16. 10. 2021 ob 7:56 je Shrek napisal:

Pozdravljeni. 

No, pa bom tu vprašal... 

Olje za motor, katero naj nabavim? Šestica 165 konjičev letnik 13, bencinar. 

Bo treba servis naredit... 

Hvala za odgovor in lep pozdrav. 

Razširi  

Jaz uporabljam mazda 5w30, drugače pa sva se z Aless-om pogovarjala in je olje shell helix 5w30 top.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Krajši interval regeneracije
Napisano
  dne 14. 10. 2021 ob 17:25 je TiEn napisal:

jaz sem ga malo bolj utiskal in mi je regeneracijo sprožilo po1 70km

Jaz tudi bežno preletim forum, zanimivo je, da na ostalih dveh avtomobilsih forumih kjer sem(od mojih prejšnih dveh znam), ni sluha in duha o politiki/kovicu. Se vidi, da so bolj pametni tam in ne mešajo avtoforuma z drekom.

Razširi  

Malo s heca: na drugih dveh forumih imajo toliko dela s popravljanjem avtov 🙃🙃🙃🙃 pri nas pa nimamo kaj delat z avti doooollllgcassss potem pa da si imamo kaj zacet stvari brezveze preventivno menjujemo 🤣🤣🤣🤣🤣 pa kilometre med regeneracijami gledamo 🤣🤣🤣🤣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.