Lahko das 5w30 v g165, bo bolje za ta motor.
Jaz nebi mešal, kupiš original mazda 5w30 ultra in to je to, pa se imas potem za naprej ce bos rabil za dolivanje. Koliko pa imas prevozenih na m3?
Al pa naredis servis 1mesec prej, skodit nemore 🙂
Popravljeno od scaniaRedline mtl 75w80 gl4. 🙂
Jaz sem to rešil z redline mtl oljem. Od takrat imam mir.
Se strinjam s predhidniki, ni razlike, je samo lepotno.
Top, naj ti služi tako kot mora
RazširiPozdravljeni. Mazda je porihtana in sicer je bil problem v senzorju za izpusne pline, v info, ce bo kdo imel se podoben problem. Cena popravila oz.servisa je bila 150€, manj od pričakovanega glede na prvotni strah kaj bi bilo lahko vse narobe 🙂🙂
Super, da je bilo samo to. Zdaj pa samo gas dalje
Sem mislo da si s Štajerske pol bi ti lahko s forscanom pogledal kakšne napake vrže ven.
S katerega konca Slo si?
Na tej sliki zgleda kot da ima leva žarnica 3000K desna pa 6000K. Pri balastu moras tudi pazit saj je izmenicni AC boljši za žarnico saj ne izrablja polaritete in dovedena voltaza je bolj natancna in enkratna, ni dolgega zagona kot pri enosmernem DC. Se mi zdi @Scr3am -ova ideja dobra, boš takoj vedel pri čem si. Mislim Pa da računalnik nemore biti niti pod točko razno 🙃🙃🙃
Xesnon menjaš in gasa dalje.
Ce trese pri zaviranju imas zvite sprednje, torej menjas sprednje. Gkede trw na moji mazdi so bile prvovgradnja na zadnji osi, pa sem jih menjal. S trw nimam dobrih izkusenj, ce rabis ploscice pa da pasejo od g165 zadnje ti jih dam so trw in se imajo 70-80% mesa.
Jaz bolj s Mb konca poznam, drugace uradni servis v Lj bi po mojem tudi moral imet.
RazširiKam na čiščenje sajastih oblog (carbon buildup) pri nas? Bi ob rednem servisu še to naredil in kolikšen je okviren strošek?
Po 230kkm si avto verjetno zasluži malo notranjega čiščenja.
p.s. Bi kdo znal diagnosticirati kaj bi bilo lahko narobe ob vedno ob pregledu zabasanem oljnem situ, tudi po 2kkm? (oljna pumpa in podložke že menjane)
Odstranitev DPFja reši kako znano težavo teh motorjev?
Diagnostika: saje.
Čiščenje saj opravlja ferk maribor, furman servis (toyota) ptuj, CSS tehnologije Podplat
Tako kot je Alex napisal zimmermanove diske (navrtane) imam jaz, originalne so mi dvakrat menjali ker jih je zvilo, potem sem kupil te in so zakon, nimam vec tezav, sedaj sem menjal ploscice z brembo ampak nebi rabil ker so bile zimmermanove na 60%.
RazširiXedos 6 je bil zame eden najlepših in najbolj kakovostnih mojih Mazd.
Nimam ga več že kakšnih 25 let. Pri novih Mazdah v garanciji po tekočem traku menjajo tako osnovne stvari, da me kar skrbi (gede kakovosti).
Tole s kamero sem doživel nekajkrat, je pa res, da zelo hitro speljem.
Se strinjam xedos 6 je res čudovit in kakovosten avto. V Termah mb so imeli v najlepših časih 32 sluzbenih mazd in to so bile xedos 6 323f (1994-2002) mazda 626 mazda 323 mazda 5 mazda 6 mazda 3, kupljene so bile na Hugos in kasneje na šerbineku. Top avti, kvaliteta takšna kot mora bit, oče je bil vodja avtoparka in to se je delalo samo redni servisi. Od takrat meni ljubezen do mazd.
Popravljeno od scaniaJe, 4,2 litra rabiš
Pri meni je enako kot pri Alex-u. @Janez007 v opisu imaš model avtomobila xedos 6, a to še imaš?
RazširiPozdravljeni.
No, pa bom tu vprašal...
Olje za motor, katero naj nabavim? Šestica 165 konjičev letnik 13, bencinar.
Bo treba servis naredit...
Hvala za odgovor in lep pozdrav.
Jaz uporabljam mazda 5w30, drugače pa sva se z Aless-om pogovarjala in je olje shell helix 5w30 top.
Razširijaz sem ga malo bolj utiskal in mi je regeneracijo sprožilo po1 70km
Jaz tudi bežno preletim forum, zanimivo je, da na ostalih dveh avtomobilsih forumih kjer sem(od mojih prejšnih dveh znam), ni sluha in duha o politiki/kovicu. Se vidi, da so bolj pametni tam in ne mešajo avtoforuma z drekom.
Malo s heca: na drugih dveh forumih imajo toliko dela s popravljanjem avtov 🙃🙃🙃🙃 pri nas pa nimamo kaj delat z avti doooollllgcassss potem pa da si imamo kaj zacet stvari brezveze preventivno menjujemo 🤣🤣🤣🤣🤣 pa kilometre med regeneracijami gledamo 🤣🤣🤣🤣
Po moje najbolje demontaža in prav sčistiš, da te umazanije ne zabiješ naprej.
Normalno tako za bencinske in dizelske varjante . To je zato da vidijo da imaš mazdo
Iz teorije ti lahko povem da za 1kg goriva potrebuješ 14,8kg zraka.
Če imaš možnost zamenjaj senzor pretoka zraka samo da vidiš če je kaj bolje.
Napisano
@Aless top. Hvala za napisano.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani