Skoči na vsebino
Mazda2 GTA - tresenje na prostem teku
Napisano

A ti je gorela check engine lucka in je imel avto kaj slabsi navor? Drgac pa ja imas prav posebne spreje za spucat LMM in se izredno hitro susi. Dva vijakca odsraufas pa s sprejem komplet enoto spucas (predvsem zicko) in zadevo po 5 min lahko nazaj priklopis :). Strosek pa cca. 10? :). Koliko si pa dal za nov senzor in kje si ga kupil  :)

Nabavil sem Denso DMA0113. Jaz sem ga dobil za 119? od kolega.

Po ?i??enju pri Pelkotu je blo bolj?e, ni pa ?e vedno bilo tak?nih rezultatov, kot so sedaj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX7 olje
Napisano

Mislim da v knjigi za Mazda2 pi?e do 7dc na 1000km. Pa vem da je blo v?asih v Audijevi knjigi do 1l/1000km.

Druga?e pa viskoznosti ne menjuj. To nima veze z porabo olja.

?e bo? dal noter vi?jo viskoznost, bo olje pri isti temperaturi bolj gosto, kar pa lahko pusti posledice na motorju.

Poznam pa recimo ljudi, ko jim je na Alfi pilo Selenio, pa so dali not Motul po isti specifikaciji in gradaciji, pa ni ve? pilo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zdravo,

v?eraj sem za?el opa?ati ?kripanje, ki prihaja iz desne sprednje strani. Pojavi se po navadi pri cesti luknji, levem zavijanju ali zaviranju.

Zvok sem uspel posneti, najbolj se ?li med 15-22s in od 33s dalje.

Ima kdo kak?no idejo kaj bi to bilo.

Ker ne morem nalo?iti mp3-ja, je spodaj link na moj DP.

https://www.dropbox.com/s/nxikl93lhs1rgqj/zvok.mp3?dl=0

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda2 (DE) - ropot ventilacije
Napisano

Glede na vse skupaj res predvidevam, da so le bolj glasne ??etke.

Hkrati pa sem iz predela za mikrofilter odstranil kar nekaj suhega listja.

Pri postopku razstavljanja, sem se ustavil tam, ko bi moral odstraniti radio.

Moji koraki, ?e bo komu pomagalo:

post-9119-0-77637000-1478291048_thumb.jpg

Odstranimo ?ep, pri obeh pokrovih. To naredimo tako, da se potegne notranji del ven in potem gre ?e? z lahkoto ven.

post-9119-0-20792200-1478291100_thumb.jpg

Plo??a je pritrjena z zati?em in sponkami. Iz tega razloga za?nemo previdno vle?i stran na spodnjem delu.

post-9119-0-85509200-1478291163_thumb.jpg

Odstranjena desna plo??a.

post-9119-0-39907600-1478291228_thumb.jpg

Ko smo odstranili plo??o, odvijemo na vsaki strani vijak, ki dr?i plastiko okoli menjalnika.

post-9119-0-35656700-1478291255_thumb.jpg

Nato odvijemo ro?ico menjalnika.

post-9119-0-83304500-1478291278_thumb.jpg

Pokrov za?nemo dvigovati previdno na straneh pri amaturni plo??i. Po?asi sponke spustijo.

post-9119-0-82310300-1478291327_thumb.jpg

post-9119-0-93308900-1478291361_thumb.jpg

Plastika ima na zgornjih straneh ?e sponke. Odstranimo jo previdno.

Odstranil sem ?e predel. Dalje se nisem lotil. Tako da ?al do ventilatorja nisem uspel priti.

Trenutno se je pojavila nova te?ava, ki jo bom opisal v novi temi, ?e ne bom na?el odprte.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda2 (DE) - ropot ventilacije
Napisano

Zdravo,

pri moji M2 (2010) opa?am1-2 mesca opa?am tih ropot iz ventilacije. ?e iz avtomatskega re?ima prestavim na ro?no in dvigujem hitrost, se ropot spreminja. V kolikor ugasnem ventilacijo ga ve? ni.

Predvidevam, da je kriv ventilator. Verjetno le?aji ventilatorja.

Je to ?e kdo menjava. Ima kdo kake nasvete, kako razstaviti zadevo, da pridem do ventilatorja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Bom ?e malo potestiral ja.

Na?eloma se ?e zapeljem do Medvod. ?e vinjeto bi moral kupit al pa po ovinkastih cestah, ker sva ve?inoma z mojim na avtocestah.

No, ?e se bom uspel dogovorit za soboto, bo to tolko bolj?e. Druga?e ?e skoraj morem dopust jemat.

Par slik Mazde in Giulietta sem dal v drugo temo, da ne bom samo informacije "fehtal" po forumu in ne bom predstavil voznega parka.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Sem ravno iz testne vo?nje.

Dejansko so samo radiju nastavitve ?le.

Prva ?e vedno 2x pocuka, razen ?e res do konca zahodi?.

Za tresenje pa se obna?a malo druga?e. Pvi? je z toplo ma?ino spustil obrate na 500 in jih potem po?asi dvignil gor. na ene ca. 600.

Druga?e ko sem se ustavljal kje, je ?e vedno tresel, vendar manj o?itno in ?e to si je po sekundi dveh sama popravjla obrate, da ga ni ve? treslo.

Zdaj ga bom pustil par dni moji v uporabo in bom ?e enkrat naslednji vikend malo testiral.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Hvala.

Bom probal danes.

Sem pa nazadnje vpra?al na servisu, ?e se da kaj kalibrirat (ker na Alfa se da vse ?ivo). Pa je rekel da na Mazda ni?.

Bomo vidli.

Druga?e pa ?e kdo pozna kak?nega dobrega mehanika na ?tajerskem koncu. Bi tud njemu zapeljal, ?e to ne bo zadostovalo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Hvala za odgovor.

A ni na teh 1.5 ma?inah direktno tuljava nad sve?ko? Ne vem to?no kaj je tukaj mi?ljeno kot kabel.

Sem gledal video na youTube, ko en menjuje sve?ke.

Video https://www.youtube.com/watch?v=0plhpGZzFew 5:12.

Ker recimo VW 1.2TSI ima pa prav kable do sve?k ca. 30cm dolge. Al pa bolj simpl primer Renault 4 (ki sem ga prej vozil) je imel kable direktno od razdelilne kape do sve?k.

Mi lahko bolj pomaga? kateri kabel je to to?no.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Zdravo,

doma imam Mazdo 1.2 GTA (2010), trenutno ima slabih 50 000 km.

Ko je ma?ina topla zna avto trest. Dogaja se to na kri?i??ih. Za malenkost padejo obrati pod normalno vrednost in se za?nejo ?utit vibracije po celem avtu.

2x sem to tudi omenil na uradnem servisu. Prvi? so ga priklopili na tester in s?istili loputo za zrak.

Drugi? (?ez 6 mesecev) so ponovno s?istili loputo in pogledali sve?ke. Komentar je bil, da so sve?ke ok, da se nimam kaj za bat. In da so noter iridium sve?ke, ki se menjujejo na 100 k km. Po drugem ?i??enju se je avto tresel malo druga?e. Par sekund se je tresel in potem so se spet dvignili obrati, na to se je spet tresel ...

Sedaj se spet trese kot prej.

Pozimi na?eloma tega ne opa?am, tudi druga?e avto vozi bolj moja.

Mogo?e ?e en detajl. Lastnik sem 1,5 leta, tako da ne vem kako se je obna?al kot nov avto. Se pa mi zdi, da v prvi, ?e res ne pohodi?, dvakrat pocuka med pospe?evanjem.

Ima kdo kako idejo, kaj bi to lahko bilo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.