Skoči na vsebino
servis 1 t km
Napisano

Pozdravljeni!

Imam dilemo ali opraviti servis na 1000 km.

Vem, da ni obvezen, dvomim, da so potrebni oz menim, da so kve?jemu potrebni le za redek primer, ?e so imeli pri sestavljanju motorja "roboti" slab dan...

Vem, da so ?asi, ko so opilki in drugi delci po sestavljanju ostali v motorju ?e davno za nami... a vseeno...

Stro?ki menjave olja in filtrov res niso tako velik...

In ta avtomobil bom vozil ?e zelo dolgo...

Torej arguementi - za in proti...

p.s.

Pa predstavnike serviserjev prosim da na zgornje vpra?anje ne odgovarjajo...

Mazdo 5 in CX-7 sem peljal.....?e ne drugega je lep prikaz naslednjemu kupcu da ti ni vseeno za vzdr?evanje, ker je lepo razviden v DSK (seveda jih je treba pobarat da to naredijo).

Zelo je priporo?ljiv ?e je avto dolgo stal (zaloga itd)

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vakum cevke
Napisano

mogo?e ker so mehke in jih vakum stisne? nisem pa zihr :huh:

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servisiranje doma....
Napisano

Ne vem no, sedaj lahko povem za brisalce, original za M3 so na poobla??encu 35 eur, tako da sem jih vzel. Sem hodil po BTC-ju v trgovinah z avtodeli in so champion malo dra?ji, bosch prav tako, da ne govorim za Valeo, prodajalec skoraj ni hotel povedati, preko 50 eur :whatever:

brisalci so bili 32? ja

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servisiranje doma....
Napisano

Kot zanimivost, za Boj?a sem kopiral vso zgodovino CX-7 in tukaj so cifre uradnih servisov (ne pozabite - 6L olja :) )

1 preventivni servis 5000km = 119?

servis 15.000 = 244,86

servis 30.000 = 285? (s filtrom kabine 33?!)

servis 45.000 = 260? ob tem ?e dodatno 70? za meglenko + brisalce

drago za tak avto?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

12 V v ti?nica v prtlja?niku M6
Napisano

lohk pa enostavno razkira? en polnilc za telefon, odre?e? vti? stran, ga podalj?a? in lohk kamot izklopi? kadar ho?e?.

Pazi polnilci imajo zni?anje napetosti v vti?u, ker telefon pa se ?e danes polni z 12V - vse je na 4-5V....kot USB

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

odstranitev DPF
Napisano

A Euro4 pomeni DPF?? A si ti siguren? Kaj pa ostali dizli novej?ih letnikov...vsi nimajo DPF. Pa ne verjamem, da so potem 'samo' EURO4?

novejsi so euro5...mal je zmeda tole. Drugac pa ce gres na ta pravi tehnicni nikoli ne merijo :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pokanje pri m6
Napisano

Jur?ek dragi, podvozja od xedosa in M6 ni niti slu?ajno niso podobna. Pri M6 ?al?ka na vrhu amortizerja ne vpliva na vo?njo, ker je feder ina amortizer zasmo za bla?enje in ne "vodenje" kolesa.

Xedos ima trikotna vodila spodaj in zgoraj amorzizer.

M6 ima zgoraj trikotno vodilo, spodaj dve roki, na katere je nekje 1/3 stren od kolesa pritrjen amortizer in feder.

jajca...:)

no ampak nekaj je na tej roki se strinjas...

aja sem pozabu, ne sodelujes pri navornikih :hudicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

odstranitev DPF
Napisano

Od kje men kaj? :unsure:

da ti bdo mereili co2 - kolk je pa star tvoj?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

bencinska ?rpalka za mx5
Napisano

jaz mam tud se od xedoske pumpo ce bo kdo hotu....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pokanje pri m6
Napisano

Vle?e mi ga nikamor, je pa morda volan za spoznanje vstran - in to odkar imam letne kotalke, pri zimskih je bilo ok - hecno, pa sem preveril tak in centriral sem jih... :blink:

torej ti vle?e - ?e da? volan naravnost logi?no, poglej vzglobe, nato pregled navzgor, lahko da se je ?al?ka kjer sedi vzglob po?kodovala - imel popolnoma identi?en primer.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pomo?
Napisano

Lep pozdrav

v?erj se je kolegu med potjo ugasnila mazda 6 dizel 120 karavan zasvetila mu je lu?ka in na ra?unalniku napisalo TCS in DSC. avto ve? ne v?ge vergla ampak ne v?ge.

pozna kdo kak?en razlog. sedaj je v tujini in na servisu so mu rekli naj bi po?il zobati jermen niso pa pogledali od menjave pa je poteklo 40000km

ti 2 lu?ki sta verjetno ker je izgubil strom - kar med voznjo??? Potem je nekaj na jermenu - samo ?e vergla nekaj mora vrteti bate?

Nisem jest tok podkovan :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Meglenke
Napisano

A je mo?no, da men en dan ena meglenka ni delala, ko sem se jo pa spravu menjat je pa delala? S tem, da je nisem ni? pipal.... Ok, sedaj dela, vendar mi ni ni? jasno. Bolj kot ne. :ne vem:

stik je mozen na vecih koncih...:) tud sama nitka zarnice notri se lahko ujame ponovno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pokanje pri m6
Napisano

Da ne odpiram nove teme....

ko povozim policaja (le?e?ega iz asfalta, da ne bo pomote) sevede z primernop hitrostjo, cca 20 do 30 na uro mi spredaj desno nekaj po?i. ?e se mene vpra?a je roka, kon?nik ali kak stabilizator.... Na servisu ne "najdejo" ni?, avto je pa v garanciji ?e cca 3 mesece... Da ne bo potem prvi dan po izteku kaj a? Kaj bi lahko crknilo? Pokanje se pojavi res samo na teh policajih in je precej mote?e, ker je avto prenov, sda bi popravljal ?ume samo z glasnej?im radiem.

mogo?e samo zglob, ki ni drag (imel enak primer na xedosu) - ti slu?ajno tudi rahlo vle?e avto v kako stran?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

odstranitev DPF
Napisano

Zadeva je slede?a: stavim, da je odstranitev relativno enostavna. Problem je v pretoku informacij, saj se ?e ne ve, kako to narediti brez da bi povzro?il te?ave v delovanju. Poleg tega so avto relativno novi in precej vredni (letnik 2006 in novej?i) zato jih ?e ni veliko crknilo. Ko se bo toza?elo dogajat, pa bo gotovo pestro in dovolj kandidatov, ki bodo pripravljeni tvegati.

Vendar: kako bo? brez DPF zlezel skozi tehni?nega? OK, nekaj jih ima kak?ne veze, vsi pa ne. Zato se zanka zateguje in vse ve? se jih po?uti prisiljene kupit in vzdr?evat DPF. Jebiga te?k je lajf.

Pa od kje teb to?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

odstranitev DPF
Napisano

Ko sem kupoval M6 in sem gledal eno z DPF, mi je prodajalec rekel, da se zvrta luknjica v filter in ni problemov z njim.

a tako da mal ven te?e vse? ?zmeden?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nastavitev potovalnega ra?unalnika
Napisano

Vsaj v Mazdi 5 potovlani ra?unalnik ka?e ob?utno premalo povpre?no porabo od izra?unane.

Razlika je, vsaj pri meni, skoraj za liter.

Lahko pa to prenastavimo, tako da mu lahko dolo?imo, koliko % naj ka?e ve? ali manj.

1. Pritisnite in dr?ite tipko za resetiranje ?tevca dnevnih kilometrov, in pri?gite kontakt

2. Dr?ite ?e tipko dokler se vam na ?tevcu ne prika?e "lese" in jo potem takoj spustite

3. S tipko za res. ?tevca dnevnih km. se sprehodite po posameznih to?kah(kodah) potovalnega ra?unalnika

4. Pri kodi "50" je procent natan?nosti povpre?ne porabe (v osnovi je 0)

5. S tipko INFO lahko spreminjate vrednosti v % (-15, -10, -5, 0, 5, 10, 15)

6. Ko ste nastavili ?eljeno vrednost, dr?ite tipko INFO tako dolgo, dokler se ne sli?i kratek pisk in nato izklopite kontakt.

Kaj pomenijo druge kode v potovalnem ra?unalniku, mi ni uspelo nikjer najti. Mogo?e bo kdo drug imel sre?o.

Te nastavitve lahko delujejo tudi v drugih modelih in ne samo v 5-ki.

Za posledice ne odgovarjam.

Vir: povzeto po tujem forumu

To je ze blo tukaj ja in vela za vse mazde (novejse)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

odstranitev DPF
Napisano

?e js tole ubavm( <_< ) pol morm sam ?e to delat, ker tolk ? vlo?it pol pa 2-3 predelat nima smisla, grem raje z mojo za ta dnar za 14 dni na havaje all inclusive.

Moja re?itev bo cenej?a, samo prva "stranka" bo par dni brez avta. :ne vem:

Seat Exeo ? :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Izklop Airbaga 323 F BA, 1997
Napisano

Kako je pa s tistimi, ki imajo 6 airbagov? Se jih da zadaj izklju?it?

zadaj ni treba, samo spredaj ko je otrok v lupini naokoli obrnjen zaradi tilnika.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 Karavan (2004-2006)
Napisano

moja ima zdaj skoraj 240.000 pa je slo noter vse mozno (kurilno olje pa ne) pa se vedno raztura :)

a ne bi ti naredu se 800.000 pa bi pol v oglas loh dal le 40.000. 'vo?en samo med vikendi - kot nov'

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 Karavan (2004-2006)
Napisano

Tukaj pa ne bo ?ist dr?alo... vem za eno novo ?estko z dieslom 2.2, ki ?e kar nekaj ?asa lepo vozi na cvi?ek pa se ni? ne prito?uje, lastnik pa ?e manj. :blush:

Lojz? :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

tezave z mazdo 626
Napisano

ta ki mi je vgradil plin je o?istil nekaksen motor za standgas - ali je to ta loputa za gas?

zamenjal je tudi sve?ke.

ampak ni? od tega ni pomagalo :(

kot sem rekel v "normalni" vo?nji avtro lepo vle?e.

problem je ko obrati padajo (ko pritisnem sklopko) recimo z 2-3000 na 700 (standgas) - tu se ne ustavi ampak pade do 0 in se ugasne :(

tudi v prostem teku motor ne dela mirno, ampak crkava - obrati mal padejo pa se vrnejo gor - motor in cel avto se trese.

men se zdi da je vse to nekak naredil plin ker je prej na bencin delalo vse normalno, na plin pa se je tudi prej obnasalo kot sem zgoraj opisal (samo ne tolk hudo) - samo ne vem kako se je to zgodilo in kako to dokazati?

mogo?e pi?em neumnosti: ali je sploh mozno da plin pokvari motor?

kako pa vzge avto - normalno? Nima veze s plinom, ?tandgas so tako kot je rekel ajvar zrak, oz prava me?anca, te pa uravnavajo lambde.

ali pa akomulator / alternator ker v stantgasu prevzemata to funkcijo, zato te sprasujem o vzigu

Zna bit samo za na?telat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vlečna kljuka za mazdo 5
Napisano

Prosim, ?e mi kdo pove kje se da ugodno kupiti vle?no kljuko za Mazdo 5, letnik 2006. Avto ima spodaj na sredi meglenko, ki pa je kot pravijo mal problem. Sem z enim govoril, pa sva pri?la skoraj na 600 eur, kar pa je mal huda. Sem iz obmo?ja 04. Hvala za pomo?.

o tem je tukaj ze pisanega, sam sem dodal da na mojo 5-ko sem dal delati pri ?e?kotu, in meglenka je mali problem...in sicer 2 min dela da jo prestavijo za 15cm levo....(tako da je to larifari)

214? ali 433?

http://www.sesko.si/index.php?option=com_p...p;limitstart=20

jaz sem imel to za 214? na patent (montaza 1,2,3) in je skoraj nevidna ker sem imel povrh se crn avto

600? ?zmeden? a ti se spredaj montirajo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zra?enje
Napisano

Doesn je pr?u vagen od dohtarja nazaj...

Prav da je 8A vlekl, varovalka je pa 15. Je pa pravu da bi lahko bil filtr kabine, da je zapacan :ne vem: ... grem jutr po novga.

sem sumu rore, sam da bi zarad tega tok blo??? A ni to enostavno testirat z notranjim krozenjem zraka?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

jermenica altenatorja
Napisano

vedno lahko preveris ala Tapos.si in podobno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.