Skoči na vsebino
mazda 6 in tresenje pri speljevanju
Napisano

Bu?e, da glava pe?e, v tistih cevkah je itak zrak in ne teko?ina.

Lej da nebo? ?ekakih okrog trosil, sistem proti zdrsu gnanih koles dela s pomo?jo senzorjev ki "merijo" hitrost vsakega kolesa posebej in ?e se eno kolo prehitro zavrti sistem to zazana in ga rahlo zabremza da se prenese navor na drugo koli ki ima ve? oprijema.

Ti senzorji pa imajo enako funkcijo pri ABS sistemu, ?e kako kolo prehitro zgubi hitrost, ga sistem "sprosti" da ne zablokira in tako lahko avto obvladijemo tudi pri mo?nem zaviranju.

Potem pa je ?e tretja funkcija pri kateri senzorji zaznajo da nas zana?a(prevelika hitrst, spolzka podlaga, ..) in spet elektronika-mehanika tako zavira kolesa da se ?e vedno peljemo tja kaomor imamo obrnjen volan.

no in ce ta senzor je v k....? (ok, lu?ka bi mogla bit)

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 2 - poraba
Napisano

Kwa a js ga pa ?param, ko ga dobim v uporabo ? :hudicek:

govorim o mazdi 2 <_<

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pred ne davnim sem dal menjat sklopko in vztrajnik na mazdi 6 2004 2.0 d. takoj po menjavi se mi je za?ela vzigat lu?ka za zdrs in napaka motorja, zakar se mi ni prej nikoli v?gala. Po pregledu na ra?unalniku je pokazalo, da je napaka na ventilu za povrat izpu?nih plinov. Na moje vpra?anje zakja je pri?lo do tega je bil odgovor, da saj ni ?el ventil, temve? na ta ventil je vezanih cel kup cevi, ki so pod vakumom in ?e pride v sistemu samo eden mehur?ek zraka ventil oz. elektronoka javlja napako.

To je moja izku?nja. Uro?.

te 2 se drugace vklopita skupaj tudi ko odklopis akomulator in je treba samo vola levo desno...in pri meni zanimivo je na ajavarjevem obdju tudi EGR pisalo pa sva samo zbrisala, pa resetirala volan levo desno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Renault Scenic
Napisano

Kontaktiraj uporabnika foruma (Peri?nik), ki dela na poobla??enem Renoju, pa ti bo nekak ?e u?timu, ?e ne drugo z mal improvizacije! :danzoman:

LP!

Vozi pa Mazdo...le zakaj ze? :hudicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sklopka . Mazda 3
Napisano

Tole ni kriv material al pa znamka, ker bi se ti omenjeno lahko zgodilo pri katerikoli znamki.

Prva mo?nost zakaj je ?la sklopka pri ?tevcu, ki ka?e 120.000km je ta, da kilometri niso realni in da jih je bistveno ve?.

Druga, bolj verjetna mo?nost pa je, da je avto tele kilometre naklepal po mestu al pa po cestah, kjer je treba veliko prestavljat. ?e pa prej?nji lastnik ni znal ?altat in je bila "drse?" sklopka njegov za??itni znak je to pa? normalna posledica.

Za zaklju?ek pa mogo?e ?e ta podatek v razmislek - ?tevilo prevo?enih km je slab indikator stanja samega avtomobila. Avto z 200.000 relacijskimi kilometri je bolje ohranjen kot tisti, ki jih je naredil 70.000 po mestu ali na cestah z veliko pospe?evanja in zaviranja.

To in ?e je slovenska - da ni italijanska. Velikokrat se spra?ujemo zakaj so ti avti tako cenejsi, verjetno ker nimajo realnih km....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Renault Scenic
Napisano

Da nima? serijske napake laun in scenicov - potrjene, pa ti servis no?e priznati:

- 2 primera v ulici na scenicu

- isto na sestrini sluzbeni laguni

- isto na stri?evem rinoju

Tipi?en primer je ko gre? prehitevat pa ti izgine gas pa mora? nazaj s strahom na desni pas, napaka pa je na intercoolerju (ne me zdaj to?no vzet, mi je sosed razlagal) in sicer cevka za zrak ima preozek pretok, in ma?ina nad 3000 al kje ze izgubi mo?, pod temi obrati pa se vrne mo? - skratka turbina ne zadiha...

Menjava cevke v 5 min je resila zadevo.

Ampak simptom pri vseh je bil, da ko je vzelo gas ni sel vec naprej z mocjo, so se vstavili ob cesti :blush: in ponovno vzgali in ?li naprej....skratka CTRL+ALT+DEL

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 2 - poraba
Napisano

?voh motor?ek ni kej...samo M2 bi morala manj, vpra?anje ?e tvoja prijateljica ne mu?i avta s po?asnim cjazenjem do kon?ne hitrosti...potem je razumljivo, reci ji naj ga pospe?uje do obratov in ?alta kasneje pa bo.

Na? Swift 1.3 (isto ko ajvar) je imel 6,7 na zacetku sedaj po 11.000km pa ima 6.2 po BCju, druzga ne kontroliram, ampak bo kar prav, predvsem na ra?un poletja in dodatnih poti na morje, drua?e pa samo za Medvode - Lj in nazaj.

Ampak moja ga tud stisne pa avto s 93KM ni ?voh za svojo velikost/tezo :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ej oprosti kaj pa je to ? ?zmeden?

Picajzlar, napaka v sistemu proti zdrsevanju....nisem dr. zaMazda....:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 Karavan (2004-2006)
Napisano

Za kontrolo pu??anja potrebuje? amo UV lu?o in posebna o?ala, pa najde? kje pu??a z lahkoto.

Al pa anti-leak peno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pa se slu?ajno ne priziga kaka lu? za DSC? ?E bi bila sklopka bi moralo se v drugih situacijah to delat, da vama voda ne dela stik na DSC senzorjih ali podobno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Alo model ni to neka drek pumpa ki ima jermen namesto verige.

ajde prispodoba....ve? ka sem mislu.

P.S. Pa ne provociraj navornike :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Zadni mesec opa?am, da mi v?asih pri speljevanju mazda nekako ?udno trese (kot bi se zavrtela kolesa, na mokri cesti - a to ni to).

Bolj izrazito je zjutraj, ko je v zraku veliko vlage ali ko je v avtu ve? potnikov (te?a).

Pa ne, da lahko za?nem sumiti sklopko?

Druga?e je to 1.8i (bencin, 100k prevo?enih)

Thanks za pomo?.

Daj malo bolj opi?i, ker '?udno trese' ne pove veliko.....drsi kaj sklopka? Lahko so tud jermeni ali podobno. opi?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Odrgnine od kamn?kov
Napisano

Vceraj opral in spoliral CX....in ugotovil, da tudi jaz to rabim, predvsem na dnu prvi vrat (od gum) :angry:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zra?enje
Napisano

Sem pri avtoelkri?arju dal motor?ek za pogledat, pa je spucal, sam ?e zmer ne pomaga... ?e dobr da ni tok vro?e, sam se ?ipe rosijo k prasica...

Grem drug teden pelat napeljavo pogledat...

kr neky.... kako lohka za vraga zra?enje crkne... to se mi je kr mal zamerlo pri Mazdi...

ka pa ?obe? Da niso zapackane pa se preobremeni :ne vem:

loh mas pa glodalce....se mi je ze zgodil, poglodane zice.... :vskalo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 Karavan (2004-2006)
Napisano

?e predelave so not (za mojga) :bravo: :

Seznam predelav

Potrdilo o skladnosti: SA 3312243

?tevilka predelave: 1

Datum predelave: Ni podatka

Opis predelave: Vgrajena naprava za pogon motorja na plin proizvajalca Tartarini, tip RP/G 05/S,homologacijske odobritve E13 67R 01.

Potrdilo o skladnosti: SA 3312243

?tevilka predelave: 2

Datum predelave: Ni podatka

Opis predelave: Vgrajena vle?na naprava Monoflex, tip 27.0184; Z.2=e4 00-3962; Z.2.1=10,01;

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Odrgnine od kamn?kov
Napisano

Govorimo o cenah na servisih.Ti se znajde?,vsi pa ne. ;)

sej na servisih je tud taka cena...sam ne v SLO :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3, 1,6 sport na plin?
Napisano

imam mazdo 3, 2003 letnik s 130000 tkm in me zanima vgradnja avtoplina. Prosim za kakr?njekoli informacije

l.p.

Tu je veliiiiko napisanega glede plina - uporabi iskalnik, vgradnja ni noben problem, ?e dela? vsaj 20.000km letno si pravi kandidat....

1.6 masina je verjetno v?asih pre?voh pod kakimi pogoji (obremenitev itd) zato ti verjetno zre tudi 8,9...in ob tem bi ti plin prav prisel, performans ne bos izgubil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni OEM deli v Italiji
Napisano

Ta firma pa je...?

?

A ne vidi? linkov (res da niso modri kot na 24 kur :)

Aja sorrrrry za trugo spra?uje?....?aki najdm

Thule, Fapa in ?e en....ni pa noben ?ip ?it, konkretni boxi, pa tudi Thule ne zaostaja po ceni

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni OEM deli v Italiji
Napisano

Eto mene iz Padove - San Bonifacio, sem ?el po par delov za Xedosko, in sem bil dost presene?en.

Xedoska ma 250.000 in za 4x diske, 4 x bremze, celo prvo roko (bejba od tanovga lastnika v robnik zadela), jermene itd itd itd sem dal 190?....

Ker me je firbec matral sem pogledal se diske za CX-7 prve:

http://www.red-line.it/dettArt.jsp?art=1178614834

95? na kos :unsure:

Niso seveda ?isto original, a so ta pravi, verjetno slab?i od original ne morejo biti....

Skratka po konfiguratorju lahko najdete kej zase:

http://www.red-line.it/web/index.jsp

Zraven je cena in OEM koda (ki se ujema z mazdinimi kodami na allmazda.net)

Dele se potem naro?i v trgovini

http://www.angeroricambi.it/pagina/contatti

Vse prek maila v angle??ini - verjeli ali ne

V tej trgovini sem videl res dobre 500-600L truge za 199?....in to firma!

Naklju?no sem izbral vodno pumpo M6 - letnik in model se vidi

post-2637-1272976719_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Odrgnine od kamn?kov
Napisano

?iv fantje,

Zanima me, kako to najbolj elegantno porihtat. Ok, na servisu naro?im korekturo. Potem pa ne vem, a to vi samo 'popikate' tiste luknjice, al li?ar lahko kaj bolj?, druga?e naredi..Ok pustmo to da ?pricne celo havbo :-).

Korektura al pa da nekdo name?a barvo pa pol mal narahlo s ?opi?em

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vlečna kljuka
Napisano

brez skrbi... to ni ve? potrebno. Nekaj ?asa je res veljalo, da mora biti kljuka snemljiva zdaj pa ?e par let ni ve? ta predpis.

res je, sem ravno delal B+E kjer je bilo to potrjeno

P.s. Kar pa ?e ne pomeni da ne morejo spet spremeniti nazaj in zaj*** kake s fiksno kljuko

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vlečna kljuka
Napisano

Samo nekaj - po lastnih izkusnjah so te kljuke, ki ne gredo 'skozi' odbijac, ampak pod njik za en k...so namre? 4-5 cm od odbija?a, in tega sigurno zadane?, meni se zavorna vzmet na prikolici skrci, ko pa odpnem prikolico za?ne lezti ven v odbija?....no way da bi umaknil avto prej

Tako da vpra?anje kaj je bolje, lep cel odbija?, ki ga bo? ziher fental, ali drugo....?e ima? kljuko ne more? imeti stylinga...:)

P.S. Danes sem ?el s polno prikolico krame za kosovni v vrtec zjutraj, pol pa na odvoz.... :rolleyes:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.