Skoči na vsebino
webasto
Napisano

Na sliki je prikazano kako sem re?il smrad iz kabine,ko mi je vklopljen webasto!!

Lepo :bravo: ,samo se mi zdi,da je cev,katero si napeljal malo prekratka. :whatever: Ali se motim in je sedaj bolj?e?

Iz kak?nega materijala pa je tista cevka,ker iz slikice je bilj slabo razvidno? :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 - redni servis 40.000 km
Napisano

Tudi jaz sem se pozanimal okoli tega in so mi na servisu povedali se ne zgodi da bi crknila pred 200.000km in se jo na?eloma menja ob drugem velikem servisu.

?zmeden? Ne vem,?e je to res,je pa pol super. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Lep pozdrav fantje ,jaz sem si delal sam servis na mazdi 6 2.0 , 136KM letnik 2004 in pri velikem servisu ko sem menjal jermen in napenjalec ,sem menjal vodno ?rpalko ker je bila ?e sumlijva in me je skrbelo ker zobati jermen tudi njo poganja ,da ne bi pri?lo kasneje do defekta. Ampak na va?ih ra?unih nisem zasledil ,da bi bila ?rpalka menjana kar sveda ni dobro ker avto ipak ima 120.000 km in ?rpalka ni ve?na ,cena za njo pa je 250 evrov. To so pa na?i servisi ,ker ti no?ejo svetovat ,da je pri tej ma?ini dobro zamenjat tudi vodno ?rpalko ko menja? jermen na velikem servisu.

Pa valjda jo menjajo?To je pa ja samoumevno...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

obvezna antikorozivna za??ita
Napisano

Ojla, Zanima me ali ima gdo izku?nje s antikorozivno za??ito za ?estice ki naj bi bila obvezna. Ali je gdo dobil nadomestno vozilo za taj ?as, ( lasnik je brez vozila dva dni ).

?zmeden?:whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

poraba olja mazda 6 136 cd
Napisano

Pozdravljeni

Fantje in dekleta se mi zdi, da vedno iste zgodbe okol olja. Lohk bi ?e vedel da ni re?eno najdra?je olje je najbolj?e. Kolk vam ga pa kur je pa res odvisno od viskoznosti pa kako voste in koliko voste od menjave do menjave. Drga? pa se mi zdi da je najbolje olivat v ma?ino tiste standarde kakr?ne predpisuje tovarna. ?e vedno se je spla?alo. Z leti se ti spreminjajo, kar pomeni ?e nekomu nekaj ustreza ne pomeni da bo tudi vam ?e nimate enak motor.

Hotu sem povedat, da nekateri pol kupijo ful drago olje, ki je za neke super ?portne motorje, ki se vrtijo ?e enkrat hitreje kot njihov in mislijo kaj so s tem pridobil ne izra?unajo pa stro?ka koliko ve?ji je in kaj bi s to razliko tudi lahko pridobili.

LP

Jap,sej olje Dextelia ,katero predpisuje Mazda,spada tudi med ta olja-dra?ja. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Meni ga pije "ta bolj?ga od mazde za mazdo". Saj, to je to. Jaz njej vse tanarbol? :ljubezen: , ona pa meni takole :(

Dva dni nazaj sem "skoraj ?isto po?asi" pripeljal v desni ovinek blizu mojega doma, pa light show z opozorilno lu?ko za olje. Preveril sem koli?ino in je bilo milimeter ali dva nad oznako "min". Dolil pol litr?ka. Moja ima 155 K km.

Verjetno je poraba olja eden od indikatorjev kakovosti, ampak a mogo?e kdo ve, kako lahko nek povpre?en uporabnik sam ugotovi, katero olje je kakovostno in katero ne?

Lp M

Hm,ponavadi,ampar res ponavadi in ne vedno je cena tista,ki to dokazuje in pa reputacija(in ne reklama).

Pa prava viskoznost mora bit za te na?e mazdice.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kadar ga pije liter na 5.000 se ?lovek nehote vpra?a a je res samo toliko kilometrov kot ka?e ?tevec :ne vem:

Ja,to pa tudi kak?no olje da? noter,pomoje.Ker ni vsako olje za noter dajat in enako kvalitetno. :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 120.000km
Napisano

Ne bo ve? dolgo, ker ga itak imam namen zamenjat, samo ker se pa? ne mudi kar mal odla?am oziroma, ker vse normalno deluje v bistvu kar malo pozabljam sramezljiv (EM?O pa to) :lol:

?e ne prej,pa ?e bo spet zahladilo in se ne bo odzval na tvoje verglanje. :P Vedno pravim-bolje preventiva kot kurativa.Zato ni? odla?at in noter z novim.Kaj bo? pa z starim,kateri ?e deluje?Ni?,podari ga komu,ki ima ?e starega in mu---ne deluje. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 120.000km
Napisano

Nov akumolator imam ?e cca dva meseca spravljen v kleti :) . Sem ga kupil na hitro, ker se mi je zgodilo, da zaradi vklopljenega timerja in Webasta ter takrat zelo nizkih temperatur je ?tarter komaj obrnil motor.

V strahu, da avto naslednji? ne bi v?gal sem pa? kupil novega, na tem sem pa ?e z destilirano vodo dopolnil elektrolit. Izkazalo se je, da je dopolnitev elektrolita dovolj izbolj?ala kapaciteto akuja in zato nisem ?e menjal za novega, ker avto dokaj normalno v?iga.

Je pa definitivno, da naslednje zime in kak?nega hudega mraza ta aku ne bo pre?ivel.

Je pa ?koda,da ti stoji v kleti,ker s ?asom izgubi mo? in nima ve? tistih karakteristik,ki so napisane na njem.

Po novem bodo morali proizvajalci napisati na akomulatorje letnico izdelave in koliko imajo posamezni izdelki

dejansko mo?i(in ne,koliko jo navajajo splo?no za vse svoje izdelke).To bo dobro,ker bo? to?no vedel,kaj kupuje?. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

lu?ke na gumbu v srednji konzoli
Napisano

Ne, ?isto navadne male ?arnice so, za 70 centov. Glede na ceno na mazda servisu pa bi mislil da je alien technology :D

Aja naj ?e povem da sem bil na mazda servisu zadnji?, da povpra?am koliko pride "bunka" na menjalni ro?ki za mazdo 6. Je moja ?e kar zlizana pa sem mislil ?e je par 10 eur, ajde, kupim. Mhm...re?i pi?i 220 eur hahaha

Sem rekel da rabim samo zgornji del, ne celega menjalnika. Pa ?e to, mazda mp3 player oriđinale pride 450 eur + ddv + monta?a. Pomoje je pol okoli 1000. :rispekt:

He,he,pol lahko re?e?,da ima? ful vredno bunko.Pa ?uvat jo mora?(najbolj?e,da jo od?raufa? vsakokrat,ko gre? iz avta-kot plo??ico od avtoradia :P ).Nikoline ve?,kdo pre?i na tako vredne bunke v avtomobilih. ;)

Kar se pa ti?e mp 3 playerja-za te ?olde dobi? skoraj najbolj?ega Alpine-ja.Ki dela malo druga?e od tega...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 120.000km
Napisano

Evo Andra?, odgovor zate... sorry ker je mal trajalo B)

post-133-1203883253_thumb.jpg

Vidim,da pi?e gor,da ima? akomulator v slab?em stanju?A to pomeni,da bo treba kmalu novega? :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

lu?ke na gumbu v srednji konzoli
Napisano

Zgleda da ?ivim v paralelni galaksiji da sem dal za eno tako ?arnico 70 centov. Potem jo je treba samo vstavit v tisto plasti?no konzolico in upognit ?i?ke. Nataknete oran?no gumico in porinete nazaj v sredinsko konzolo. Torej 5 ?arnic x 70 centov jeeeee? 80 eur? Upam da res ni kdo tako nor da je toliko za to pla?al. ?zmeden?

Vse skupaj pa mi je vzelo slabih 5 minut dela.

?e slika "24 karatne" ?arnice (kupljeno v Chip-u MB) :D

Objavljena slika

Vedno pravim-znajdi se in te ne bodo nateg...i.Ve? kot zna? in naredi? sam,ve? pri?para? in vidi?,kako nekateri slu?ijo na neznanju in naivnosti nekaterih. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aditiv za diesel
Napisano

Sem preveril pa pri men nobene ro?ice ven ne padajo... kaj to pomeni, da so me zavedli? :hohoho::hohoho:

:hohoho: ,?udo tehnike,pri meni pada iz auspuha edino gost ?rn dim,ko pohodim stopalko za gas... :whatever::P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Airbag lucka lightshow
Napisano

Za?ne svetit oran?na lu?ka za sovoznikov airbag, nato za?ne utripat rde?a lu?ka za airbag (4 X po?asno nato 7 X hitro), pomeni, da je zani? senzor na sovoznikovem sede?u (v autodata koda 47). V kolikor se napaka ne odpravi, se pri morebitnem trku zgodi, da se ne aktivira noben airbag. Cena senzorja= 438? (Selmar). To so moje izku?nje pri Premacy, senzorja ?e nisem menjal, ker i??em najcenej?o varianto. :angry:

LP, mm

Meni ni ni? utripalo,samo enih 10 sekund se je pri?gala rde?a za airbag(kako ve?,za katerega se je pri?gala?)

No,po tistem se ni ve? javila.Upam,da je imela samo vremenske motnje. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Tole s podalj?kom full zale?e pri meni ?e posebej saj avto ogrevam s timerjem ali pa daljincem in ?e ni ?isto ni? vetra mi dim vle?e v kabino. Zdaj je pa prakti?no konec tega saj se je situacija ob?utno izbolj?ala in v 14 dneh se mi je samo 1x zazdelo, da bi to lahko bil smrad iz mojega avta. Toplo priporo?am vsem.

Slikce - hja ko pride avto od li?arja... ?e bo vse po sre?i v petek oziroma ?ele v petek :(

Hja,va?no je,da ti ga u?timajo kot se ?ika-predvsem kvalitetno. :bravo: sej bo kmalu petek tu. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Sicer sva govorila ?e po ZS ampak na najdem ra?una. Kot ka?e je v avtu, ki pa je trenutno na ?trihanju.

Cena je bila 833?, menjane pa olje, olje v menjalniku!, napanjalec, pogonski jermen, pa standardne zadeve, ki se delajo ob vsakem servisu vklju?no z vsemi filtri. Poleg tega so mi dodali ?e podalj?ek izpuha za Webasto.

Takoj ko najdem ra?un ga poskeniram in prilepim.

A bi prilepu gor pozneje kdaj slikce od podalj?ka za webasto?To moram obvezno naredit,ker v?asih,ko ugasnem mazdo se mi izpod prednjih vrat kadi kot iz dimnika.?e posebno zdej,ko je ful mraz,mi v?asih kdo hiti kazat,kako se dimi nekaj spodaj...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 radio
Napisano

imam problem za radiom pri mazdi 6

radio je na cd-je in ne bere cd-jev,ga kr vn vr?e?

mi lahko kdo pomaga z info?!

Kaj samo presnete CD-je ali tudi originalne?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Airbag lucka lightshow
Napisano

Upam, da ne...

Pri meni je tko zgledalo: se je prizgala lucka in utripala (tista oranzna na konzoli kot tudi rdeca) potem sem ugasnil avto pa spet prizgal pa se je ugasnila...

Cez en cas spet isto in tko naprej..in potem sem sel na servis in so zamenjali senzor (pa pol sedeza razdrli) v garanciji...

Potem se je prizgala se enkrat in to je blo tudi zadnjic :)

Meni pa ni ni? utripala,samo svetila je kot ena mona(isto kot na za?etku,ko da? kontakt in se pozneje ugasne).

Kak?ne barve je bila? :ne vem: Mislim da rde?e... :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Airbag lucka lightshow
Napisano

Danes se je tudi meni enkrat med vo?njo pri?gala lu?ka od airbaga in nato po petih,desetih sekundah ugasnila. :whatever: Tako,da nisem uspel niti dobro preklet,?e je ugasnilo vse skupaj.Upam,da ni tudi meni ?el kak senzor?? ?zmeden? Labi?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 ?aromet
Napisano

aha... od karambola sem nakanadno ugotovil, da je na notranji strani malce po?ilo steklo. Od zunaj se ne vidi in verjetno bo dovolj, da dam mal prozornega silikona gor, da ne bi voda notri tekla. Me je pa zanimalo zato, ker lahko dobim lepo ohranjen rabljen ?aromet za 60-80?. Ampak ?al so vsi navadni. :(

Probaj z silikonom,?e bo v redu bo,?e ne pa re?uje? pozneje.Silikon dela ?ude?e. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.