Skoči na vsebino
Nastavitve potovalnega ra?unalnika pri M6
Napisano

?e ni? takega, meni la?e za 1,5 litra na 100 km. Najbolj ziher je na roko zracunat na crplaki pol pa se soo?i? z dejstvom da pa? avto z 136 konji ne more tro?it 6 litrov.

Kako,da ne?Vpra?aj Boss-a,da je to mo?no.Moji ?eni zadnja dva rezervoarja M6(136 konjev) pila 5.65l/100. ?zmeden? Kako ji to uspe,ve le ona.V glavnem se da tudi pod 6. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vgrajen avtoradijo
Napisano

Pomoje ni problem v vezavi, ampak v tem, da originalni avtoradii nimajo dodatnih izhodov za oja?evalce - ?in?e

Ne spoznam se ravno na oja?evalce samo vem, pa da naj bi obstajali oja?evalci, ki za signal lahko priklopimo izhod za zvo?nike in ne nujno ?in?e. Samo vpra?ljiva je potem kvaliteta.

To ni vse skupaj ni?.?e ho?ete dobro glasbo in nekaj konkretnega,obvezno menjat avtoradio(z izhodom najmanj 2V,?e bolj?e pa je ?e je 4V).En dober fer?terker in kvalitetni zvo?niki-original(vklju?no z kartonastimi bose-ji )so vsi tako-tako.Vse ostalo pa je kompromis in nima veze z Hi-fi-jem v avtu. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Popravilo poliranega roba na alu plati??u
Napisano

Sem ?e klical v ?marco Kuhar Bernarda.On popravlja vse.

Cena za poliranje cca.25? po komadu.Cena varira glede na ?as,ki ga porabi za poliranje.

?e bo sre?a,danes kupim alu in jih nesem jutri v poliranje.

Opa,kak?ne si vzel?...kaj 17-ke ali 18-ke?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 - redni servis 40.000 km
Napisano

Precej veliko. Se pozna ?e je novej?a mazda zaradi dpf filtra je olje dra?je,

lahko pa svojega prinese? enakega po karakteristikah pa bo? pri?paral. Mora?

pa vedeti da si imel menjan filter klime in zraka to pa kar nanese : )

Ne ga lomit.Sem naredil isti servis (z najbolj?im oljem na trgu) za 100 ?.S tem,da sem to isto delo pla?al 15 ?. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Regulacija vi?ine snopa lu?i
Napisano

Pa sej, poglej varovalke pa poglej ce je katera skurjena ali ne. najlazje :)

Drugace, ce hoces, da ti povem natancno moras se mal pocakat, da pridem do njih...kaka ura ali dve

Aja,sej ti Labi ima? isto te lu?i.Vzami vse varovalke ven in pol bo? lahko ugotovil,katera je prava,tako da jih bo? vra?al nazaj. :P ...he,he,sem se samo hecal. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Hvala za hiter odgovor :bravo: !

No druga?e jaz nimam xenonk in imam v avtu samo tisto regulacijo,kjer ro?no regulira? vi?ino snopa od 0 do 4 samo od sebe pa zadeva ni? ne regulira.

Aha,to je pa druga zadev??ina.Pol pa je mogo?e ?la samo kak?na varovalka...ali pa kak?en modul.Ker ne verjamem,da bi ti crknila oba motor?ka naenkrat.Sicer pa ne vem to?no,kako deluje ta "drugi" sistem z ro?no reg.lu?i.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Lep pozdrav :P .

No zadnji? sem opazil,da na M6 ne dela regulacija vi?ine snopa lu?i pa me zanima kaj bi lahko tu crknilo.Je to kak motor?ek,ki je ?el k vragu ali kaj drugega <_< ?

Hmm,ni? dobrega ne bo...?e ima? ?e garancijo pol urno na servis,kjer ti bodo ugotovili,al je crknil motor?ek za regulacijo xenonk ali pa "samo" modul.Meni je ?el modul in so mi pol oba zamenjali v garanciji(dali so mi od face liftane,kjer so to zadevo z moduli re?ili...recimo).To je pri starej?ih M6 kar pogost pojav.

Sicer pa,kot sem nekje ?e napisal,to ?isto z lahkoto sam izproba?.Pri?gi kratke lu?i in se nasloni na blatnik pri lu?i(na rahlo,da ne bo? naredil kake bu?e v blatniku ;) )Pritisni proti tlom in sli?ati more? motor?ek,ki se oglasi vsaki?,ko pritisne? in spusti? blatnik.?e ga ne sli?i?,je mo?no,da je ?el.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Megleni ?aromet-rosa
Napisano

Pozdravljeni

V?eraj sem po obisku avtopralnice opazil roso v prednjem ?arometu (Mazda 6). Kaj narediti? Je ?aromet zani??

lp

Zna bit,da ti steklo ne dihta ve? v redu. :whatever: A ima? kak?ne engel ayes gor mogo?e?Sem sli?al na servisu,da so ?e imeli probleme z tem rosenjem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

El. pomik stekel-problem
Napisano

Pozdravljeni!

A kdo ve, kako se lotit podirati plastike in tapicerije z vrat pri mazdi 6? Da ne bom vsega polomil... :(

Zacel sem priodvitju vijaka na plo??ici kjer so stikala-naprej pa ne upam kar forcirat.

Saj verjetno je res motorcek, ker ko stisnes stikalo lu?i na vratih malo mrknejo, torej gre strom cez stikalo.

Vsak nasvet bo dobrodo?el.

lp

?au,nekaj v tem stilu.Je sicer za ameri M6,ampak bistvo je verjetno isto(edino pri nas je se mi zdi en vijak tudi v lu?ki na dnu vrat?? :whatever:

http://www.diymobileaudio.com/forum/showthread.php?t=14734

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

El. pomik stekel-problem
Napisano

ko ste rekl varovalka sm se spovno ko na enem mercedesu ni delal ?ibedah, kupjo nov motor?ek, pa ni delal, napelejo napeljavo, ni delal,... pol pa edn po butastem opaz da ni varovalke :hohoho:

Kaj so mehaniki hodili v Strunjan v ?olo,ali kaj? :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

El. pomik stekel-problem
Napisano

Tako je,kot so napisali kolegi nad mano.Probaj ga nabaviti(motor?ek) bilo kje drugje,samo na servis pojdi ?isto na koncu,ko ?e obupa? in ne zrihta? druga?e.Obstaja kar nekaj variant za zadevo zrihtat...samo znajti se mora? malo... :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nova mazda 3
Napisano

ja menda res niso ...

evo dve levi

post-1041-1199710642_thumb.jpg

post-1041-1199710681_thumb.jpg

in ena desna..

post-1041-1199710702_thumb.jpg

?zmeden? Samo tole mi pa res izgleda kot kak Yugo 20 let star na kaki njivi parkiran.Ni mi jasno,kak?en pleh so uporabili za te avte?? :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

moja mazda
Napisano

?e ho?e? naredit za prav(se pravi za sebe)mora? obvezno povarit to tvojo mazdico.Ker so luknje kar orenk velike.Pa tudi rja je kar bogata. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nova mazda 3
Napisano

no ,vrata si tud jaz ogledam..

sicer mi je pa prav vseeno ,itak avto menjamo spomladi

?e koga zanima m6 d136 90 000 km.?

in ker gre osel dvakrat na led ,bo to nova 6ka.. ?akam na kombi sevede..

in ker bo spet med prvimi ...bo rjavel..? :blink:

mislim, da krepko dr?i pravilo, da se ne kupuje novega modela ,ki je ravno pri?el na trg...

ko ga par let delajo,ozdravijo o?pice in ostale otro?ke bolesti...pol pa ?e..

Se popolnoma strinjam z Boss-om,da je smrt za avto,?e ga parkiramo mokrega v gara?o.Jest imam en avto ?e 14 let vedno zunaj in ko ga spoliram,je kot da bi pravkar pri?el iz tovarne-anzi ?e lep?i.Na nobenem mojem avtu do sedaj ?e nisem imel pikice rje...kaj pa ?e je to zato,ker ni bil nikoli nobeden v gara?i? :D

@jernic...in glih ga ozdravijo vseh bolezni,?e je nov model na trgu...in tako naprej... :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nova mazda 3
Napisano

Levi zadnji blatnik 9mesecev po barvanju:

Objavljena slika

kot vidim leva stran..modra? kombi?

na? tud..

pa da niso lih plave bolehne..? :D

bom napopal fotke,sam da pridem v slu?bo, v doma?ih ra?. jih ne najdem.

?eenkrat slikat se mi pa ne da..

jaz sem mislil ,da gre za otro?ko bolezen novega modela,na? kombi je bil eden prvih pri nas,

tudi kupljen pri nas..

.

Kaj pa ?e je res to bolezen samo pri ta prvih modelih M6?In da so pozneje to porihtali(pocinkali?).

Bom prov ?el jutri pogledat,kako izgledajo od moje M6 blatniki odznotraj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nova mazda 3
Napisano

Tudi jaz ne morem verjet,da je to na sliki M-6.?e bo ?lo tako naprej,bo? moral s?asoma celo prebarvat?! :whatever:

Mi je pa ta barva na slikici tudi nekam ?udna-vsa je nekam mat pa flekasta? :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nova mazda 3
Napisano

Buo,?udana stvar...moja 6-ka je tudi stara 3 leta in o kaki rji ni ne duha ne sluha.Tudi na tujih forumih nisem zasledil,da bi se ful prito?evali nad rjo. :whatever: ?e ste kupili avte iz druge roke je mo?no,da so bili blatniki zamenjani in slabo pripravljeni-kak manj?i karambol?ek prej?... :ne vem:

Ja,kot je napisal Boss bi bilo zanimivo videti,kako ta rja izgleda od blizu(kaka fotka in to).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nova mazda 3
Napisano

Trabant je bil tud plasti?en :whatever:

Mislim, ?e pri mazdi ne znajo naredit avta, ki nebi po treh letih za?el rjavet, potem naj proizvodnjo raje prodajo fiatu :angry: .

Saj ne, da bi kakorkoli razmi?ljal o zamenjavi, ampak to, da naj bi bila Mazda 6 po nevemkaterih?e raziskavah najbolj zanesljiv avto v svojem razredu, to naj komu drugemu govorijo.

Edini pameten na?in danes je, da ?e avto dela kot urca, potem ga vozi?, pa tud ?e je 12 let star :bravo: .

Saj niso napisali,da je mazda 6 najbolj?i avto.6-ka je pa? najbolj zanesljiva in se najmanj kvari.To pomeni,da se drugi kvarijo ?e ve?,ker danes v vsej elektroniki na avtih ga ni avta,ki se nebi kvaril.Tako pa? je. :ne vem: :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 - razdiranje bunke za menjalnik ?
Napisano

kak?en drug predlog ?

na?elomoa ni problem, barval bi z REVEL airbrushem, kamor lahko verjetno nalijem tudi kak?no drugo barvo :)

bom ?ou pa v color shop zme?at srebrni avtolak s trdilcem

potem pa ?e prozoren lak gor

To pa bo v redu.Tudi v prozorni lak dodaj trdilec.Najbolje je,da vzame? dvokomponentni poliestrski lak-ta je

najtr?i.Ko bo suh,ga ?e spolira? in je. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Utripanje xenon lu?i pri Mazdi 3 GTA 2.0
Napisano

Malo preve? komplicirate, xenon je ena stvar avtomatska nastavitev vi?ine pa druga, povezani sta samo tako, ?e li?i niso pri?gane tudi nastavitev vi?ine ne dela, pomeni da ?e pa? ?arnica ne sevti, klub temu da je pri?gana, nastavitev vi?ine ?e vedno dela.

Meni so zamenjali oba modula v garanciji (ne vem to?no katera in ?emu slu?ita,mislim pa,da sta za regulacijo vi?ine +?),ker se ena lu? ni dvigovala-v?asih, in taista mi je tudi utripala in se ob?asno sploh ni pri?gala.Po menjavi modulov(vgradili so mi face lift varianto)pa vse deluje brezhibno.?e so kakorkoli povezani ne vem,vem pa,da so mi ju zamenjali,ker je to bila baje pri starej?ih modelih kar pogosta napaka.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

LU?KA NA ARMATURNI ZA NAFTNI FILTER
Napisano

Pred 2 mescoma se kupil mazdo 6 sport C.. letnik 2004. Na armaturni plo??i se mi, ko dam kontakt nari?e nek ?uden znak, katerega sem kasneje na?el v navodilih. Pi?e da je voda v filtru za nafto. Filter sem menjal na servisu in to ne na servisu MAZDA temve? na servisu PEUGEOT-HYUNDAI v Se?ani servis se imenuje NOVA OLIMPIJA. La re?em, da je bilo delo opravljeno z ?isto petico in zelo poceni. Kot informacija menjava naftnega filtra, filtra klime ter delo je bilo 75 EUR. Nazaj na moje vpra?anje. ?e tudi sem filter za nafto menjal se mi vsaki? ko dam kontakt znova pri?ge ta ista lu?ka. Zanima me ali je to zato ker mi niso mogli na tem servisu resetirat servisnega intervala, ali pa je kaj drugega.

Lep pozdrav Uro?.

Ne,na servisu ti ne resetirajo ni?esar,le na uradnem servisu ti vpi?ejo servis v ra?unalnik,ki je potem vpisan v

centralni sistem(pri nas konkretno v Austriji).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.