Skoči na vsebino
mazda mehanik,cukanje
Napisano

Moja Mazda 3 diesel 2004 ima zadnje ?ase podobne simptome...

Za?elo se je sredi zime s cukanjem pri 2000 obratih oz. pri poskusih postopnega pospe?evanja. Motor tudi ni imel ve? take mo?i kot navadno. Temperatura motorja ni imela kakega posebnega vpliva na ?udno obna?anje (sumil sem slabo gorivo). Obisk na servisu je za?asno uredil zadevo (za 1000km).

V rezervoar smo nato dodali aditiv za ?i??enje ?ob in zadeva se je izbolj?ala. Pred kratkim (ko sem ?e mislil, da je to za mano) pa je avto ob?asno spet za?el izgubljati mo?. Pri poskusu pospe?evanja (pospe?ki spet niso bili OK) se je navadno za avtom vse ?rno zakadilo. Po nekaj dneh se je pri?gala tudi lu?ka za napako na motorju.

Ponoven obisk uradnega servisa je pokazal napako na povratnem (EGR) ventilu. Serviser je na hitro s?istil eno cev in re?eno je bilo, da bo verjetno potrebno zamenjati ventil (cca. 500 EUR) ali pa morda celo turbino (si niti ne upam pomisliti koliko EUR bi to bilo). Zdaj lu?ka ne sveti, vendar vpra?anje koliko ?asa bo temu tako.

Ima morda kdo kak nasvet ali kontakt na koga naj se obrnem. Ne vem zakaj, ampak nisem prepri?an, da bo najbolj optimalno, ?e v tem primeru upo?tevam mnenje uradnega servisa. Niso delovali ravno najbolj prepri?ljivo...

wtf,

samo v bencin dodaj (nafto) aditiv za ?i??enje ?ob

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Webasto pri mazdi 6
Napisano

ja lahko da je bilo samo se webasto ni pri?gal ker sem prow poslu?al preden sem ugasnil avto a pol po slu?bi sem ga pri?gal in evo webasto se pri?gal.... temperatura je kazala +18 zunanja seveda....

ja na stoje?em soncu, v zraku pa koliko?

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 323 f letnik 90
Napisano

imam se brezhibno tuljavo od Xedos 6 2.0V6 ce ti slucajno pa?e....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problemi z mazdo 5
Napisano

Hvala vam za odgovore,res sem narobe napisal avto je delal v?eraj pribli?no 30 kilometrov samo po mestu.

Me pa ?e nekaj drugega zanima plati??a se po nekaj vo?njah postanejo ?rne nekdo nam je rekel da so ?li diski ali to dr?i?

hja pazi malo ce ti mislis da je tank prazen slucajno ko zagori lu?ka se moti?. Takrat je v tanku se veliko vec kot za 100km bencina, je pa tako prve M5 (moja je bila tudi 2006) so imele resne probleme z racunalnikom, lagal je tudi do 2L - preveri ce so ti odpravili to napako z novim SW (morali bi a nikoli ne ves)

Skratka malo razlozi kaj ti pomeni - tank je bil spet prazen, ce mislis lucko, se ta v mestu lahko prizge veliko prej

Poleg tega (mislim da pise v navodilih) se ti bo raccunalnik ponastavil na nove vrednosti ce tankas min 20L - ce pa ga ti filas po 10L ne zazna razlike!!

P.S. NE vem v cem je poanta tankat po 10?......

Distance-to-empty mode

This mode displays the approximate distance you can travel on the remaining fuel based on the fuel economy.

The distance-to-empty will be calculated and displayed every minutes.

When this mode is selected, 'REMNG' will be displayed.

NOTE: Even though the distance-to-empty display may indicate a sufficient amount of remaining mileage before refueling is required.

Refuel as soon as possible if the fuel gauge needle nears E or the low fuel warning light illuminates.

The display won't change unless you add more than approximately 20 L of fuel.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problemi z mazdo 5
Napisano

10? = manj kot 10 litrov in v mestu je lahko to tudi hitro le 70km....???

Ne vem kaj sporo?a?....

Poglej primer drugega uporabnika, ki je tudi na M5 zijal nad porabo, ampak je vozil napa?no, ko je z avtom za?el voziti dinami?no da ga ni mu?il, je spravil iz 10 na 6 (litrov ne evrov)!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Flikanje vetrobranskega stekla?
Napisano

carglass cca 2 urci, na xedoski je blo 40?...je pa novomat cenejsi

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CVETI!
Napisano

Dve leti star auspuh na CX7...ampak je to normalno pravijo, dokler ne prepari....pol se menja

post-2637-1269592528_thumb.jpg

post-2637-1269592634_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 CD 120
Napisano

ufff ?e dobr, da nima? KIA-je, ker je kolega glihkar pla?al 320? za ceeda na 40.000km. Pol bi se ?ele spra?eval kaj je premium znamka.

moji servisi na stari ?estici

05.02.2008 833,00 ? Servis na 120000 km

takrat sem bil star x2 let..... :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Popokana obroba ventilckov
Napisano

pa so bile te feltne obe na levi? Ali si kdaj menjal (spredi zadi ali drugace?) Ponavadi samo gume oznacujejo kje so bile, feltne pa ne.

Verjetno pa se tepeta kovina ventil?ka in kovina feltne + mal soli ali pa celo kak detergent za feltne. A ventilcki so pa original?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 CD 120
Napisano

no kako bo pol CX-7 300? ce ima 3L olja ve??

Ni mi jasno....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CVETI!
Napisano

to je okoli ?ipe a ne?Na tvojem mestu bi zbrusil in o?istil rjavino in pobarval. seveda to naredi na obeh straneh da bo identi?no ;)

to se sem mislil....po moznosti speskal

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CVETI!
Napisano

Objavljena slika

Ni? kaj prijetna slikica na pogled, in to na obeh straneh! Karkoli se temu re?e.. treba je zamenjat, kupim takoj novo, rabljeno.. takoj! avto je 4 vratna varianta.

pa ne bi to sam saniral mal?

a jo s substralom pere?? :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-7 zavore - poznate te firme?
Napisano

Mogo?e nisem prej zasledil, katere si pa to?no kupil? Pa kje?

Hvala lp.

http://www.streetunit.com/

stric iz amerika - Rotora je proizvajalec

najprej so poslali 2 zadnja za CX-7 pa 2 prva za Mitsubishi Evo-x :jupiii: pa so zamenjali....mi2 z ajvarjem pa avto v luft pa a je to varianta z metrom v rok....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda5 - menjava brisalcev
Napisano

Lep pozdrav

zanima me, ali je potrebno pri Mazda5 zamenjati komplet zadnji brisalec, ali samo metlice? Spra?ujem zato, ker sem sli?al ?e obe verziji odgovora, tako da bi rad to razjasnil.

a ve kdo za dobre brisalce za malo celo (?eprav vem, da je malo denarja malo muzike)

Se vedno se je samo metlico menjal.... :huh:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-7 zavore - poznate te firme?
Napisano

Pozdravljen!

Po ?tiriih mesecih vo?nje z zavorami, ki si jih pokazal na sliki, me zanima, kako se je menjava obnesla?

Imam namre? tudi CX-7 v lasti z enakimi problemi (tresenje pri vi?jih hitrostih), ?e vedno v garanciji, vendar glede na povedano bi skoraj raje kupil sam kak?no drugo robo, ki je preverjeno dobra. Ne mislim hodit non stop po servisih in jamrat!

Hvala in lp

po 9.000km vse ok - oziroma ne ves da jih imas...:)

Pa pazi na Interclassu so mi rekli, da ne menjajo samo diskov ampak tudi roke pod garancijo!!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 se ugasa
Napisano

Neboste verjeli ampak avto se je sam popravil dela nisem zamenjal in avtomobil dela normalno in obrati so normalno..... wtf

?e enkrat preberi si - popolnoma enak primer....mraz ne dela, ne mraz dela....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda mehanik,cukanje
Napisano

Pa ?e neki. Opazla sem na barvi (po celem avtu) rumeno oran?ne pikce k zgledajo k rja... ampak grejo dol ?e jih fajn podrgne?. A je to z barvo kej narobe al od ?esa to pride?

cvetni prah.....pod nasim margolanom boh ne daj parkirat....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Hupa ne dela
Napisano

Da ni to kak elektro-nateg....navitje volana oziroma kakrsna koli tuljava kot navitje nima veze ce hupa dela.

Zna bit samo stilako v volanu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ogrevanje sprednjih sede?ev pri Mazdi 5
Napisano

Lep pozdrav vsem skupaj.

Sem novi lastnik Mazde 5 (novi avto). Prosim za pojasnitev oz. ali je ?e imel kdo podobne probleme, in sicer sem se danes vra?al iz smu?anja in ko sem vklju?il ogrevanje sede?ev spredaj, je vse delalo normalno. Po pribli?no 10 min. jih ugasnem in po pol ure vo?nje sem se ustavil za 5 min. Ponovno pri?gem ogrevanje za oba sede?a in noben ne dela. ?e nekajkrat sem nato v roku 1 ure poizkusil, a sede?a se ne ogrevata ve?. Ima morda kdo kak?en nasvet. Na razli?nih forumih sem prebral, da so lastniki Mazde 5 imeli podobne probleme in da so nato serviserji napako odpravili: baje je problem v "sensor pad-u".

Hvala za nasvete in lep pozdrav, Matej (zum, zum, zum) :)

Matej

po pol ure voznje je bila notranja temperatura verjetno 22 oziroma nastavljena in se ti ni vklopilo ker ni potrebe :ne vem:

Probaj mrzlega in ce ne dela na servis

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Hupa ne dela
Napisano

?e bi bolje prebral, bi videl da je ?lo NAVITJE. Hupa sprobano dela

?zmeden? ka zdej?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 se ugasa
Napisano

zadnje informacije ?el je imv ventil pri 204 000 torej potrebno ?e po?akati da ga dobijo in zamenjajo samo nebo poceni :(

pa sej sem ti napisal zgoraj da si le ?e en izmed mnogih primerov

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ventilacija ne dela
Napisano

Vedno je tako, ?e je zunaj pod ni?lo ali plus 15. Ve? pa ?e ni bilo odkar mam avto.

Ro?no in avtomatsko pa mislim tako:

Ro?no: ko sam nastavim kam naj piha in kako mo?no

avtomatsko: ko je vklopljena avtomatska klima in ona vse uravnava

sem poskusil s notranjim krozenjem in je isto :angry:

nekaj z elektriko, releji....v glavnem tistim ki se skriva pod imenom 'avtomatska'.....pri tebi se vklopi verjetno ko doseze voda (motor) dolo?eno temperaturo.....za foro probaj samo kontakt in ?akaj, ?e naredi isto brez zagona motorja (mrzel)

drugace so pa fantje elektricarji tuki....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.