Skoči na vsebino
Utripanje xenon lu?i pri Mazdi 3 GTA 2.0
Napisano

Zakaj bi popravljal nekaj kar je novo tako poceni da te na rit vr?e ? :blink:

ps. Samo malo iznajdljivosti in poguma je potrebno, pa ?e 1 leto garancije ima?.

?e ima skupaj v ?katli tudi za avtomatsko regulacijo vi?ine,se ne da dobit aftermarket.?e je samo elektronika za xenon,pol pa ja. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pozdravljeni.

Avtoelektroniko in avtomobilske ra?unalnike popravljajo v biv?i opekarni v ?rnu?ah. Preverjeno najceneje zamenja samo ( upor ali ?ip ki je crknil ) okvarjen del.

Lep pozdrav

To so besede.Pojdi urno tja,da ti stvar pregledajo.Meni je tako tudi tu v KP en ?lan popravu ra?unalnik za Pugija. Popravilo je bilo takrat 5000 sit.Najve?krat crkne kak procesor v takih zadevah,kjer se kaj krmili

To z zavarovalnico pa v tvojem primeru res ne pride v po?tev. <_<

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kako? A samo elektronike se pa ne da naro?it? Ker kak?en je smisel menjati vse skupaj, ker ?aromet ni crknil?!?!? Crknila je "samo" elektronika :blink:

Ma to so te fore na servisih-najla?je je menjat vse in pol bo sigurno delalo.Samo,kak?na bo pa cena,to ni va?no.Dokler je ?e v garanciji bi ?e razumel tak na?in dela,toda po poteku bi pa ja morali to?no ugotoviti,zakaj ne dela stvar prav. :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6- smrad v kabini
Napisano

Na?el sem sliko,kako je en ?lan re?il to zadevo z smradom Webasta .Edino ta gumijasta spojka me ne prepri?a. :whatever:...ali pa?? :ne vem:

No,kakorkoli,na sliki je cevka izpusta plinov webasta-- (Auspuha) pred in po "izbolj?avi".Cev pa je napeljal skoraj do zadnjega odbija?a,kjer je original auspuh.Situacija naj bi se 100 % izbolj?ala.

post-399-1198912058_thumb.jpgpost-399-1198912092_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Napaka se je ponovila, potrebna je menjava elektronike in ?arometa. Cena sitnica. 900?

V ?em je fora. avto je iz Italije, kjer je pet let garancije. ?e peljem v Italijo bi morala garancija ?e veljat (ali pa? ne, ker ni avto ve? registriran v Italiji)?

To?no tako-garancija 5 let velja samo za avte kupljene v Italiji in registrirane v Italiji.?e ga tam odjavijo in ga ti prijavi? v SLO,ti velja garancija 3 leta, normalno,kot za vse mazde kupljene pri nas!!. Ni va?no,kje je bil avto kupljen(v kateri dr?avi EU),garancija velja v vseh dr?avah,katere so navedene v servisni knji?ici.Seveda je pogoj,da je bil servisiran na uradnih servisih z vsemi ?tampiljkami v knjigi(ra?uni niso obvezni).

Torej,garancija 5 let velja zgolj v Italiji z italijanskimi tablicami in nikjer drugje v Evropi.Preverjeno. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Tudi jaz sem bil na mazda servisu v Trstu(ker sem doma tudi par km do tam),ker sem misli,da imam 5 letno garancijo kot italijan?ki.Pol sem pa videl,da so ?e bolj zate?eni kot pr nas na servisu v KP.

Edino,za kak del gre? lahko tja,ker so cenej?i kot pri nas v Slo. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

u mater....

kaj pozna? koga ki dela na kakem mazdinem servisu, da bi zrihtal eno ?tampilko pa bi bla zadeva v garanciji?

Ta bo bolj te?ka...jaz sem imel vse ?tampiljke in narejene servise(avto uvo?en-Italija),pa so delali probleme

z garancijo.Preverjali so v Avstriji(ki je mimogrede ?ef in bdi nad Slovenijo),ki odobrava vse,kar je v zvezi z

garancijo in ?ele ko so v ra?unalniku videli,da vse ?tima,so mi odobrili.Tako,da mislim,da se to ne da naredit za nazaj,ker servis ne bo vpisan v centralnem ra?unalniku za Evropo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6- smrad v kabini
Napisano

Na nem?kem forumu sem prebral, da so tistim, kateri so se prito?evali zaradi smradu, to re?evali

v okviru garancije.

Moje mnenje je, da bi to moralo biti v okviru garancije, saj gre za neustrezno konstrukcijsko re?itev, katero je pa? potrebno v okviru garancije re?iti.

Lp,

Ja,sej v italiji tudi to re?ijo zastonj-tudi po poteku garancije.Od letnika 2006 naprej je pa to baje re?eno ?e tovarni?ko. :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6- smrad v kabini
Napisano

Jaz bom fotru to kar sam naredu, ni neka revolucija, cev pa tudi ni problem, ker se kupi na metre.

Dej,pa pol sporo?i,kako si to re?u.Ker to pa res ne bi smelo bit te?ko,?e za nas hobi-mehanike.

Samo cev ne vem,kak?no dat gor. :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?e je pa ?katla je pa druga pesm :bravo:

dans me je en tip v A do ? hoto nafukat, mu re?em ene kvalitetne slu?alke za mp3 pa potegne nekga denverja vn za 170? :blink:?zmeden? grem pa v ?par pa kupim za 7? slu?alke (une ko jih majo sony ericssoni ko gre v uho not sam da so canyon) pa ?pila prev? dober :danzoman: bassi so majka :rispekt:

sam tta 6ka na sliki je pa pol malo neprakti?na :ne vem: vsaj mre?ico bi lahko dal ?ez :unsure:

Ja,sej na naslednjih slikah je to porihtal z mre?ico,samo se mi ni dalo dajat gor 26 slik. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xenon kit
Napisano

Stane pa ziher tolk kot ?e ?e v osnovi vzame? 6 z xenonom.

Mo?no,ne vem.Samo to je za tiste frike,ki ho?ejo imet original xenon not. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ne vem ?e je res ampak to v prostor za gumo so ?e nekje posku?ali pa pri?li do odmevanja pa ?udnih zvokov (brez te plastike ki jo ima BOSE) :ne vem: se mi zdi da sem nekje na avtoakustiki prebral :ne vem: men se ?e najbolj? zdi v stranico prtlja?nega prostora na eno stran :bravo:

a kabli so pa ja najla?je za napeljat :unsure: nalota? novga na starga pa starga vle?e? vn pa se ti nov na?tima :D nwm kok je pri mazdah, pri cliotu je to ?lo ko je eden v ulici za sub napeljeval :rispekt:

V mazdi 6 je tako velik prostor za gumo,da gre? ti lahko spat noter. :P Druga?e pa mora? narediti iz vezane plo??e ?katlo za v dno prtlja?nika in ne doni ni?.

Z kabli pri mazdi je pa hudi?,ker so napeljani na ?udnih mestih in zalepljeni skupaj z samoleplivo spu?vico(katera slu?i tudi proti vibracijam),tako da z temi elektri?arskimi zidnimi variantami vle?enja kablov ni ni?.Odpreti mora? lepo vrata spredaj pa zadaj...in se ful martrat za napeljat debelej?e in kvalitetnej?e kable skozi harmonikasto gumo ,kjer so speljani vsi kabli v vrata.Je kar nekaj dela in to ni kar tako mimogrede narejeno po kosilu namesto sprehoda z psom.

Something like this:

post-399-1198669198_thumb.jpgpost-399-1198669218_thumb.jpgpost-399-1198669240_thumb.jpgpost-399-1198669253_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6- smrad v kabini
Napisano

Pa ti to na servisu re?ijo v garanciji? Ve kdo mogo?e?

Hm,to pa res ne bi vedel,ker to ni neka kao napaka-vse imajo tako narejeno in to ni okvara.

Probaj iti vpra?at na servis in reportiraj,kaj si re?il.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zakaj pa nebi poskusil tak ko sem enkrat videl bmw 5ko na stropu kuferama na?timan vse? pa ma prtlja?nik za speaker box :ne vem: al pa na stranske stene kuferama tk ko audi a3 :ne vem:

Sej bom mogo?e naredu kej takega.Samo mora? vle?t vse nove kable(za + in zvo?nike),ker ta sistem Bose dela na 2 ohm.Kabli original so izreeeeedno tanki in ne pridejo v po?tev za nadgradnjo.?e se bom lotu,bom zamenjal komplet -oja?evalec in zvo?nike - 4 ohm.(verjetno rainbow in ground zero,kot jih imam v drugem avtu :rispekt: ).V po?tev bi pri?la tudi vgradnja custom 12" subwooferja v prtlja?no dno,kjer je guma(rezervno kolo odpade in mora? imet pol bombolco za krpanje gum).Nekateri so tako re?ili in je v redu re?itev.

Bomo videli...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6- smrad v kabini
Napisano

Na Gami ti to naredijo (cena :ne vem: ) a se bom vseeno ?e prej pri mojstrih na Webastu ustavil in povpra?al, ?e podalj?anje auspuha kakorkoli vpliva na delovanje grelca. Recimo, da bi ga du?ilo al kej podobnega. <_<

Ne bi reku,da kakor koli vpliva na kvaliteto izpuha ali delovanje webasta,ker sem na sosednjem forumu(IT.)

zasledil,da so to ?e naredili.Samo oni ne dajajo slik in razlag,kako kaj naredijo,ker ali ne delajo ni? sami,ali pa ne znajo dat slik na forum. :P Tako,da bom kar tvoje mnenje po?akal in se pol lotil stvari. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6- smrad v kabini
Napisano

aha to?no... ko se ustavi? se dim iz Webasta ?iri to?no navzgor in pred zra?nike na havbi. ?e se pelje? ga pa? odpihne nazaj.

Dogaja se pa to predvsem ob hladnih dneh, ko lahko webasto dogreva ?e desetine kilometrov od samega ?tarta avtomobila. Poleti namre? tega ne bo? zaznal in tudi dim, ki se vali iz webasta ima druga?en vonj od tistega iz samega motorja - ne me vpra?at zakaj, ker mi ni jasno; verjetno ima veze z druga?nim na?inom gorenja. :P

BDW-a je kdo od nas ?e naredil to modifikacijo z speljano cevko?Kak?na pride-kovinska ali kak drug material?Jaz bi jo,namre? v?asih zjutraj mi gre res na ?ivce ta smrad,kot da sem v kakem starem dajcu. :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6- smrad v kabini
Napisano

Webasto in njega prekratka ispu?na cev.

Re?itev:

Podalj?anje te izpu?ne cevi do srede avtomobila, da se zadeva ne kadi direkt v zra?nike, ki so nad motornim pokrovom.

Ja,samo tukaj pi?e,da se pojavlja smrad pred semaforjem? :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xenon kit
Napisano

Ja ja ,kdo ti bo pa garantiral da ti ?aromet potem ko si ga odprl in vgradil balast, ?e vedno tesni ? <_<

Ja,to je pa ?e druga vpra?anje.Ampak mislim da se da tudi to naredit-vsaj na servisu pravijo, da je izvedljivo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xenon kit
Napisano

Na?el sem nekaj zanimivih podatkov za xenon za Mazdo 6.Mazda uporabljaj original xenon reflektorje

znamke Bosch,model E 46-popolnoma enake kot na primer Audi TT in tudi balast ima enak- od Boscha.

Obstajajo pa baje eni bolj hudi reflektorji za nadgradnjo znamke TSX,katere je malenkost te?je vgraditi v

m6 ,ampak svetloba naj bi bila res prva klasa in rezala naj bi skozi temo kot katana.

In ?e ena zanimivost-vse mazde 6 imajo ?e vse pripravljeno za pritrditi balast in za vgradnjo original reflektorjev za xenon.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

jutranji problemi pri M6 dizel
Napisano

hja bi rekel ja :lol: kar se ti?e skuterjev, mopedov,... i'm the guy, ampak ko pa zadeva avte, sem pa ice cube :hohoho:

nimam pojma ka bi lahko blo narobe ko ne poznam kak?nih primerov in njihovih re?itev pa ?e izku?enj nimam z avti :D

No,pol pa lepo pazljivo vse prebiraj tu gor na forumu(?e je treba tudi ve?krat) in se bo? mogo?e ?e kaj nau?il,ko bo? velik. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

jutranji problemi pri M6 dizel
Napisano

a niste ?e mal OT :ne vem: deca zanima ?e kaj je s kuplungo, o webastu je dosti pou?en sedaj in o vonjavah dizla znotraj kabine :P:D

Daj razlo?i mu ti,ker smo opazili,da si stru?ko na vseh podro?jih. ;):P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.