Skoči na vsebino
?kripanje armature
Napisano

No tu pa moram re?i, da je CX-7 zelo kakovosten - izdelava, materiali.

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CD (DPF) motorji - pove?evanje olja
Napisano

Lep primer je tudi pri meni v 17 let stari Xedoski (roj dan cez 4 dni) je januarja ob -18 vzgala edina! Kombi Opel Vivaro navor in Volvo T50 D5 pa ne parkirana poleg...:)

Goldbergerja imam ce v CX7 - druga runda in swiftu, dober deci sem dal pa se v motor.

Noben avto ki stoji zunaj nima problema - tudi pred webastom, in kar je pomembno tudi na morju pred prikolco stojita oba avta na razbeljenem soncu pa ni problemov....

Kako zgleda pa notranjost motorja pa ne morem povedat...:)

?Dodam lahko samo se da tisti dodoatek za menjalnik definitivno dosegel da se ne zatika vec.

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kontrolna lu?ka "Check engine + DSC"
Napisano

Ni bilo ni? na tem... danes so menjali senzor in ra?unalnik ?e kar isto napako javlja...tud lu?ka ?e sveti. :angry2:

So posku?ali z ponovno ra?. nastavitvijo senzorjev itd. pa ni ni? bolj?. Drugi teden ga bom pustil tam ?ez cel dan, pa da pogledajo ?e je kaj z kablovjem oz. ?tromom.

Pa saj to ne more? verjet...... :vskalo:

daj ti za foro priklopi nov akomulator al pa kable od drugega avta, nekateri so zaznavali tudi slabso napetost...

nic te ne stane - loh je pa kej vecjega....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

servis v kranju
Napisano

Zanima me,?e ?e imate izku?nje s Hermanom iz Kranja,kak?ne imate!?!? :ne vem: :ne vem:

To je nek nepoobla??eni?

:ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?kripanje armature
Napisano

?e posebej v zimskem ?asu mi pri M6 nad ?tevcem pod ?ipo tam kjer je nek senzor za sonce al nekaj tacga armatura kar fajn ?kriplje. Se ?e komu to dogaja in kako je to re?il? Mislil sem, da bi pod ?ipo zatla?il kak?no ?rno peno al pa kaj podobnega.

LP

loh je armaturka, al pa tud sipa - sio kdaj menjal? good luck :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

servis mazde 6
Napisano

ve?inoma ni potrebno.sej tudi vodna pumpa skoraj ni potrebna,ker je Mazdina original v redu.

Jaz sem jo menjal pa?.

Z temi cenami je tako,da ima en nekaj ceneje drugi pa drugo.Pri njem je v redu roba-vse Japonska in

dobi? takoj (vse na zalogi).Sem dobil kar nekaj predra?unov(tudi od Mazdinega servisa) :aaaaa: in mi je bil pri Potokarju vse skupaj najugodneje. ;)

ja tole o?itno ni..... :blush:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

servis mazde 6
Napisano

tole je na hitro googlano.....ni? letnika in to

http://www.herkules.si/index.php?productID=49559

dej je navornik tvoj ne?

drugace pa poklici www.tapos.si poves tocne podatke in vidis kje si....majo dobre cene

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

servis mazde 6
Napisano

Evo potokar mi je poslal cenik za glavni servis:

Pog. jermen 116,07 eur

Napenjalec pog. jer. 35, 00 eur

Vodilo pog jerm. 35,00 eur

Filter olja 4,13 eur

Filter zraka 11,00 eur

Filter goriva 10,00 eur

Filter kabine 15,00 eur

?rpalka vode 48? eur

Zanima me pa, va?e mnenje. Deli (jermen..) se mi zdijo poceni? ALi pa so povsod drugje cene ?isto preve? napihnjene?

Filtri so ASHIKA (za japonska vozila..), jermen pa GATES.

Olje bom kupil sam za cirka 50?. ?e potegnem ?rte pride material dobrih 300?. Pol pa nekoga dobit da to zmontira :P

jermen se mi zdi hudo drag....ostalo ok

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Velik servis za Mazdo 6 - diesel
Napisano

?udnega lastnika-voznika si pozabil. :hudicek:

je pa res da je na za?etku ga vozila ?ena in tja hodila....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Velik servis za Mazdo 6 - diesel
Napisano

Men moj servis ni? ne te?i pa vedo za 'malenkosti':

plin

webasto

?portni diski in bremze

super zmigovci

predelane lu?i

itd itd :zvizga:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorna teko?ina
Napisano

mokri diski pa ima? prvih par desetink sekunde da ne bremza in bolj prtisne? pol pa plo??ice zdrsajo vodo dol pa fejst prime. Zato ma? ob?utek, da je pedal trd, ker ne zavira takoj, ko bi ?elu.

vceraj sem pral avto z voskom, in to se mi je zgodil ko sem skocil nazaj na glavno....polno adrenalina :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Praska (manj?a) na pokrovu motorja
Napisano

Ta scratch remover je mnogo pregroba polirna pasta.Dovolj je kak?na bolj?a fina polirna pasta,katero

lahko kupi? v ?paru.Se dobijo v redu hoby stvari.Za bolj?e profi stvari (Menzerna,3M in podobne)pa

sko?i? v specijalizirane trgovine z avto laki.So neprimerno bolj?e...pa tudi dra?je.

Kot re?eno scratch removal - pasta 1 removal, 2 polir ne dela figo....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorna teko?ina
Napisano

?e doda? dva zama?ka druga?ne DOT ne vem,kaj bi lahko ?kodovalo.Vsekakor je bolj?e,kot imeti not staro zavorno teko?ino v kateri je prisotna voda. ;)

Vi?ji ali enak standard je OK - ostalo je ?it.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Hvala za odgovor! Zgleda da je to res dobra stvar in ?e ti ni odve? (seveda rabim!!!), takoj kupim eno piksno, da se znebim te nadle?ne praske (mi ?ivce para) :hudicek: .

Lp

iz kje pa si? loh prides tud spolirat k mam odprto piksno :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pozdravljeni!

No, pred kratkim sem staknil manj?o prasko :hudicek: (zaradi sprehajanja muc po avtu) na pokrovu motorja na moji Mazdi 5. Praska je le povr?inska, ampak se ob son?nem vremenu zelo grdo vidi.

Zanima me, s katerim sredstvom oz. s katero polirno pasto oz. kak?en postopek naj uporabim, da se praska ne bo ve? videla. Prosim za va?a mnenja ali izku?nje s podobnim problemom in kako ste to odpravili?

Hvala! :bravo:

jaz sem z ebaya enkrat nabavu scratch remover - 2 tubi pa je bolj tko tko, imas pa na mimovrste grobo polirno pasto, ta pa dela ?ude?e:)

Nimajo jo ve?. je od Arexona, samo ce rabis imam se dve piksnice. Sem takrat Xedosko spoliral celo - vse praske so ?le (ima? tako slikano v predstavitvi)

http://www.mimovrste.com/artikel/342019402...-arexons-150-ml

Kot re?eno ?e rabi? povej, druga?e pa je tud poceni.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kontrolna lu?ka "Check engine + DSC"
Napisano

MEN se JE TUT DSC PA ?E ORAN?NA LU?KA ZA OJE(MOTOR) PR?GALA U?ERI, pol sm pa volan levo desno pa je nehal. JA SAM AUTO ?ENSKI POSOD? PA USE ZA?NE SVETET

t ni zarad zenske, akomulator si odklopu :harhar:

pa se nekaj oranzna lucka je za check engine, ko ti bo pa rdeca za olje se pa zasekiraj :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Glasna nastavitev sauga
Napisano

ABS? - s tem mislim na nekaj normalnega pri vzigu

pa upam da ne mislis einspritza...:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6, beli dim, vebasto
Napisano

Kako - spredaj-?Meni se "upali" webasto tam ?e nekje pri + 7°C. :whatever:

govora je o dimu, k ise pojavi vedno ob minusu :vskalo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pranje avtomobila
Napisano

Nisem ga opral od oktobra, pa je ?e vedno ?rn in vsran, pa vseeno pelje. :blush:

I beat your ass - september 09 :jupiii:

Jaz ga spucam v gara?i na toplem z safeshinovim sprejem za suho pranje

?zmeden?

Pa to ni isti pleh ko motor ejga

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 220.000km
Napisano

a vidis, da se splaca "gonit" :D

z avtom al si mislu mal druga?? :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vzmeti za prtlja?nik 323P
Napisano

a pa so to standardni, bo dober skoraj vsak ali je za vsak avto drug?

ce ni po modelu, je vazna dolzina in nacin vpenjanja - fiat / alfa mata iste na primer

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 220.000km
Napisano

Jest sem sicer benzar ampak mojemu castrol prov godi...res pa da je interval 15.000km

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6, beli dim, vebasto
Napisano

Potem samo podalj?aj cev dol in v stran, kot sem rekel

Ni? pa ne bo narobe ?e po 7h letih gres do Beje in das malo pogledati na ra?unalnik kaj je z webastom....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.