Skoči na vsebino
Brisalci
Napisano

Hojla mafija!

Imam eno vpra?anje. Ali je potrebno na M6 karavan menjati zadnji brisalec z originalnim ali ne. Kolikor sem videl, zadnji brisalec ni navaden, ampak ima nekaj ?ir?o plastiko, ki se ujame v enoten izgled z ro?ico.

Kdo kaj ve o tem? :ne vem:

Ja,na ?alost mora? uzet originalnega,al pa zamenja? samo gumico(za brisalce,se razume :P ),kot ti je predlagal Labi.

Najbr? ne stane ne vem koliko...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pritisk v gumah
Napisano

eeeee - WRONG ANSWER

zimske se na ve? filajo samo ob suhem, ko je pa sneg pa na manj, saj se tako lamele lep?e odpirajo in ?istijo :)

E,to je blo v?asih,ko so bile zimske gume ?e "kramparce"za traktorje.

Danes pa ne ve?,ker lamele primejo po snegu v vsakem primeru.Bolj je pomembna ?irina gume. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Webasto pri Mazdi 6...
Napisano

?eprav vem,da se je o tem ?e nekaj debatiralo,mi ?e vedno ni vse jasno... :whatever:

Namre?,pred nekaj dnevi se mi je webasto vklopil pri 12 °C,danes pri 7°C,pa ne.Gledal sem par dni,kako naj bi to

?udo delovalo,pa nikakor ne morem pogruntat... :ne vem:

Klical sem na Gamo in prijazno so mi razlo?ili,da je ve? faktorjev-zunanja temperatura,vlaga,temperatura v samem motorju in ?e nekaj spremenljivk.

Mislil sem namre?,da mi ne dela,kot se spodobi.Kako pa vam deluje?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cev za klimo M6
Napisano

No tko sedaj pa vem kaj je blo :(

skozi masko je v hladilnik priletel en prav grd kamen in mi prebil hladilnik. Tko da ni?ta od garancije pa? pa hladilnik in 1,5 ure dela za predvidoma 420?. Vsaj ?lepanje mi je pokrila od mazde asistenca :huh:

Po mojem je verjetnost da tako prileti kamen v hladilnik manj?a kukr zadeti na lotu, a ne?

Mislim...to pa prvi? sli?im,da bi se komu zgodilo.Kaj pa kasko?A ga ne more? uveljavit(proti tretji osebi)? :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ne bere kopij
Napisano

tko ka?e - je pa mo?no, da zato, ker ?pilam samo MP3-je in sploh ?e nisem sprobal klasi?nega zvokovnega zapisa CD-ja :ne vem:

Ha,se pravi,da sploh ?e nisi sli?al,kako mora kak komad prav zvenet? :P

MP3=skompresirani podatki=manjkajo?i deli posnetka,manj informacij...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ne bere kopij
Napisano

se pravi zadeva je ?isto po sistemu try & error - meni recimo lepo bere Verbatime, eproformance in neke 90minutne noname "?ude?e"

Se pravi,da tvoj CD player ni tak pedantne? kot ostali in "poje" vse ?udne firme. :P:D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ne bere kopij
Napisano

Edina in najbolj enostavna re?itev-menjaj firmo praznih CDjev. ;) Meni tudi ni bralo ?e sn posnel na Verbatimove medije,pol pa sn ugotovil,da muj pa?ejo Sony mediji,pa zaj stalno snemam na njih.No se potegne tudi Iomega,pa Smartbuy,pa ?e kerga,ampak vseeno snemam na Sonyjeve. :bravo:

Pri meni pa samo TDK pride v po?tev. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cev za klimo M6
Napisano

Kazalec za temperaturo je vedno na sredini, in tudi v?eraj je bil...saj to je ?udno ker bi pri?akoval, da bo naraslo. Se mi pa vedno bolj zdi, da sem imel velikansko sre?o in mi je cev za?ela popu??at ene par ovinkov pred hi?o (sem ?el opazovat kaplice po cesti) in da je glavnina iztekla na dvori??u (imam res ogromno lu?o).

In ?e to, (pono?i je vsaka krava ?rna), v?eraj ko je bla no? se mi je zdelo, da je teko?ina brezbarvna, sedaj pa sem opazil, da je lu?a temno flouresten?no zelene barve.

No,pol je pa 100% hladilna teko?ina.To barvilo dodajo prav zaradi tega,da ugotovijo katera teko?ina kaplja. ;)

Kaj ne more? sam natakniti cevi in stisniti objemko?Doda? hladilno teko?ino,kolikor jo manjka in je.

Upam,da ni kak drug vzrok kriv za to,da se ti je snela ta cev. :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cev za klimo M6
Napisano

Ja klima verjetno res ni (plin pa to), mislim pa da, bo hladilna teko?ina. Sem tudi jaz pomislil na telo?ino za ?i??enje stekel, vendar ima ta teko?ina vonj (po limoni ali pa? nekaj takega). Ta ki je meni ven stekla pa je brez vonja. Pa kot sem opazil se je staknila (bolj verjetno po?ila) ena precej debela gumijasta cev, ki je speljana diagonalno na zadnji strani hladilnika. Pa ?e to, med vo?njo, je kar naenkrat avto za?el vpihovati mrzel zrak v kabino namesto vro?ega.

Pa ?e zadnja malenkost...ponavadi ko avto stoji na mestu se mi zelo hitro vklju?i ventilator na hladilniku (se vklaplja in izklapnja)...v?eraj pa ko je avto stal ene pet minut pa nisem sli?al, da bi se ventilator vklju?il.

Pa tudi temperatura v motorju je bila ves ?as konstanta (na sredini).

No ja v petek gre na servis pa bomo vidli? Vas obvestim.

To,da ti vpihuje vsako toliko hladen zrak(?e ima? vpaljeno avtomatsko klimo),je normalno,ker regulira s tem

temperaturo v kabini.

Tudi kazalec za temperaturo v motorju mora bit vedno na sredini.Kako pa ti je kazal prej?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cev za klimo M6
Napisano

Zna res bit teko?ina za ?ipe.Poglej nivo in ?e ima kak vonj.Za vse ostale teko?ine bi se morala pri?gat kaka

lu?ka(vsaj rumene barve) na armauri.Sej se pri?gejo ?e za najmanj?o anomalijo(vsaj meni se). :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ker verjetno marsikoga zanima,kako se demontira za??itne plastike na havbi Mazde 6 karavan,vam bom to podrobneje razlo?il z besedo in sliko.Hkrati pa vam bom pokazal,kako sem naredil majhno modifikacijo zame,a veliko za varnost v prometu :P na zavornih lu?eh.

Najprej vam moram povedati,da ne potrebujete nikakr?nega orodja za sneti vse plastike!!!,razen par krepkih in spretnih rok.

-najprej snemite plastiko na vrhu vrat,katera pokriva tretjo zavorno lu?:

post-399-1193832804_thumb.jpg

Vidimo,da ima 4 ?tifte in pa centrirnega-plasti?nega.Plastiko enostavno primete na zgornji strani in jo povle?ete (z ob?utkom in malo mo?i) proti sebi.

-nato so na vrsti stranski plastiki:tukaj so ?tifti vzmetni jekleni,tako da ne se ustra?it,ko malo glasneje po?i,ko se jih sname.

post-399-1193832931_thumb.jpgpost-399-1193833003_thumb.jpg

Te tudi enostavno z ob?utkom povle?ete ven.

Preden snamemo glavno,veliko plastiko dol,moramo sneti ta pokrov?ek(ro?aj za zapiranje vrat) :

post-399-1193832737_thumb.jpg

To storimo tako,da ga pritisnemo navzdol in ven:

Nato ostane ?e ta velika plastika,katera se tudi enostavno sname z ?tiftov......Ni slike??. :P

Sedaj lahko snamemo lu? dol.Najprej odklopimo konektor:

post-399-1193833424_thumb.jpg

Nato odvija?imo ti dve matici in snamemo oba nosilca,katera dr?ita lu?:

post-399-1193833911_thumb.jpg-tukaj pe?a malo ostrina.. :whatever:

Desna zadnja lu? izgleda z zadnje strani tako.Vidimo,da na tej strani(desna lu?) ni odprtine za podno?je ?arnice:

post-399-1193834024_thumb.jpg

Potrebujemo torej podno?je in ?arnico,(?arnica je W21W,?e ?elite samo zavorno lu?),katera kupimo na mazda servisu ali kjerkoli drugje(E-bay):

post-399-1193834356_thumb.jpgpost-399-1193835944_thumb.jpg

Z ro?nim brusilnikom(Dremel) ali kak?nim podobnim, naredimo ustrezno izvrtino na lu?i tako,da so usklajeni utori na podno?ju in zavija?imo na lu?:

post-399-1193836284_thumb.jpg

Nato po obratnem vrstnem redu pritrdimo lu?.Na desni strani sem uporabil podno?je in ?arnico od meglenke-

sam je namre? ne uporabljam,ker pri nas ni megle.Kakorkoli,da se to izvesti tudi preko releja in lahko uporabljate tudi meglenki(sedaj bi svetili dve),ampak to je ?e druga zgodba...

Preostane nam,da povle?emo dvojni kabel(ne predebel,jaz sem uporabil kar ?rno-rde?ega za zvo?nike),kar zdraven obstoje?ih.Priklopimo na tretjo zavorno lu? in priklopimo konektorje.Ker na desni nimamo konektorja,sem si sam pomagal z kabel ?evel?ki(ta malimi) za zvo?nike-z izolacijo.

post-399-1193836952_thumb.jpg

No,tako.?e niste ve??i okoli avtoelektrike,poprosite kakega mojstra,da vam to pove?e.Meni je to re?il

en-dva-tri pravi"guru" za te zadeve-Stroker. :bravo:

Kon?ni izdelek pa izgleda takole(kot bi se Boss izrazil-prezgodnja novoletna jelka. :hohoho: )

post-399-1193838178_thumb.jpgpost-399-1193838252_thumb.jpg

Pa ?e to.Z to modifikacijo bodite prizanesljivi do voznic in voznikov za vami,ko stojite zve?er na semaforjih ali

kdo vozi meter za vami.Za njih zna bit to zelo "svetle?e" sre?anje.Kar se pa ti?e varnosti,je pa to definitivno bolj?e,kot original.?e posebaj ob kaki megli(ki je pri nas na obali ni :P )ali pa ob de?evnem vremenu.

Obilo zabave...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ne bere kopij
Napisano

Po mojem je za pucanje res najbolj?e,da razdre? sredinsko konzolo,vzame? ven komplet CD in z alkoholom o?isti? le?o.Jaz doma to vedno na mojem HI-end Cd-ju delam in deluje. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

hehe... novo leto je pa letos malo bolj zgodaj - sveti se kot bo?i?na jelka. :bravo:

Plus za varnost oziroma prepre?itev naleta samo toliko bodi pa prijazen in obziren do drugih, da ko stoji? v koloni pri semaforju ne dr?i? noge na bremzi ;)

Brez skrbi,to ni v moji navadi,da bi ti??al skozi bremzo.?e bo pa moja draga to delala,pa bo ?e opazila,ko ji bodo od zadaj hupali in ?ugali... :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

No in smo re?ili tudi to dilemo,kako se plastike snamejo in nataknejo,pa tudi ?top lu?i sva urihtala.

Stvar deluje(in to zelo v redu),in ni? ni crknilo. :jupiii:

Moram pohvalit Strokerja iz Lj,ki mi je zadevo profesionalno povezal-niti v mazdi niso tako dosledni :bravo:

Vse skupaj je delovalo iz prve in brez napake. :rispekt:

?e posebej pono?i je ful scensko,ko odzadaj za?arijo vse ?top lu?ke.Nobeden ne more re?t,da ne vidi ?top lu?i. :D

?e par slikic:

post-399-1193588029_thumb.jpgpost-399-1193588071_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ne bere kopij
Napisano

Reci prosim, da se heca? :blink::hohoho:

Keri pametnjakovi?i pa so ti tole povedali, da se jih ognem v ?irokem loku.

Joj ?koda, da meni kak?en kako tako ne prbije, k bi jih vpra?al a igle tud ne menjavajo, ker mi preskakuje ko po luknjah vozim. Pa ?arnice na oja?evalcu mi zarad tega tud odletavajo, da ne govorimo o membranah na zvo?nikih, ki crkujejo, ker preve? heavy metala poslu?am. :whatever:

He,he Boss-heavy metalec. :jupiii::punk:

Tista o preve? poslu?anja kopiranih CD-jev je pa res najbolj?a ta mesec. :hohoho:

Hmalu ti bodo dali spisek CD-jev in samo te bo? lahko poslu?al.?e ti crkne CD enota-sam si si kriv. :hohoho::jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Risi in poliranje
Napisano

Za ?ifro barve pojdi na servis, kjer ti bodo vpisali serijsko avtomobila in med podatki, ki jih vrne ra?unalnik, je tudi to?na ?ifra barve.

Pri nekaterih pa so to ?ifro vpisovali tudi v servisno knji?ico - poglej mogo?e je tam ;)

Sam problem je,ker si pitor s to ?tevilko,ki jo ima vpisano v servisno knjigo ne bo kej dosti pomagal. :whatever:

Edino na servisu mu pol lahko dajo ustrezno barvo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

problem z mazdo 5
Napisano

Mater,kaj se to z mazdami dogaja,jaz sem totalno razo?aran z mojo 3,tu z 5,tam z 6,kaj je to uvoznik kriv,al kaj se to dogaja,kaj je kriv ford,ki drek me?a z mazdo????

Pri mojih prej?nih 2 mazdah nisem imel nobenih problemov,uvoznik je ?e takrat za SLO bil mazda klagenfurt-celovec,?e je bila samo pikica narobe,so brez problema ukrepali.

Kak je lahko mazda v NEM?IJI TAKO DOBRO OCENJENA,KAJ SAMO 2 PRODAJO :blink: .

V?asih sem z lahkoto ?el kupovat avto,mazda,pa gotovo,zdaj pa ve? ne vem,na mazdo spolh ne ?tudiram ve?,moja 3 bo imela novembra 4 leta(ni kaj ni crknilo na njej :blink: ),sem ?tudiral na 5 dizla,pa bom zdaj kar pozabil :ne vem: .

Mazda?i,najebali smo ga z temi novimi mazdami :hohoho: ,ni? ve? brezskrbne vo?nje :( ,cajti,ko je bila mazda zadovoljna samo z bencinom,oljem in vodo so zgleda minli ?zmeden?B)

Itaq,karkoli bo? kupil novega,bo? imel z nekaterimi znamkami probleme ,z drugimi pa ?e ve? problemov.

To je globalizacija in na ?alost izdelujejo dele za vse znamke vsi po svetu.Naj ti samo omenim,da smo v prej?nji firmi izdelovali aluminijaste in magnezijeve dele za me?ke,audi,bmw in WV.In to za vse v isti tovarni v Slo ;) .Kak?na je bila kvaliteta le-teh delov,raje da ne povem. :P

In pol veselo kupujejo kao "nem?ko" kvaliteto,ha,ha... :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.