Skoči na vsebino
Risi in poliranje
Napisano

No super tema :bravo: .Namre? meni je nekdo na havbi naredil ris z klju?em in moram sedaj zadevo porihtat pa me zanima,?e kdo ve kje se nahaja ta ?ifra barve za avto,da bi mi potem mojstri name?al barvo.Nekdo pravi,da je ta ?ifra barve ponavadi v prtlja?niku nekje napisana samo jaz je ne najdem,?e kdo ve kje ta ?ifra nahaja naj mi prosim napi?e.Je pa avto mi?je sive barve druga?e.

Tudi sam sem jo izkal povsod v avtu,a je nisem na?el. :whatever:

Druga?e pa,predvidevam da ima? tako svetlo sivo mi?jo kot jaz(obstaja tudi bolj temno siva)...

"Na?a" se imenuje Titanium gray.Jih je pa spet kar nekaj:

-od junija 2002-aprila 2004 je titanium gray 25 g

-od aprila 2004 naprej je titanium gray II 28 y

-face-liftana je titanium gray 29y.

To bo ble vse te mi?je sive titanium gray barve... :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda Servis?
Napisano

Pozdravljen.Kaj se mene ti?e,na uradni servis samo,dokler ?e ni stara 3 leta zaradi garancije,polj pa dale? vstran od njih.Zakaj,ker so nenormalno oderu?ki-dragi- in ni? bolj?i od privat mehanikov.No hudi? je ?e nima? kakega svojega mehanika,potem............,jaz imam sre?o imam super mehanika.LP

Enako tudi jaz. :P:D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kapi? :D

MX-3 ima tudi tako narejeno, samo levo meglenko.

Zakaj pa rele? Sej nebi ni? ?kodilo ?e bi vse stop lu?i svetile.

Sej glih v tem je vsa umetnost-da bodo svetile vse ?top lu?i(5 komadov),rele pa bo zato,da ko bom rabu meglenke zadaj,bodo gorele,?e ne bi blo releja,bi gorele vse ?top lu?i,ko bi v?gal meglenke... :whatever:

...al nekaj takega,se mi zdi,ker ne bom sam delal tega. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Samo vpra?anje?

Zakaj si pa vrtal v lu??

A,to bo ena specijalna inovacija.Mazde 6 imajo samo eno meglenko zadaj(na levi strani),druga je samo finta-je zaprta in ni luknje za podno?je ?arnice.

Jaz sem kupil eno original podno?je od M6 in ga vgradil ?e na desno stran.Povezalo se bo na zavore,tako,da ko bom zabremzal,se bodo pri?gale tudi te lu?i(kjer so original meglenke)

Z pomo?jo releja pa bodo meglenke,ko bodo pri?gane,?e vedno opravljale svojo funkcijo(po novem na obeh straneh).Kapi??

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Evo,danes kljub mo?ni burji,mi je uspela "operacija" plastika+zadnje lu?i. :bravo:

Za sneti plastiko dol ne potrebujete prav nobenega orodja,samo mo?ne prste.?tifti so izredno mo?ni,tako,da so ostali vsi celi.Ob priliki bom dal gor slikce,kako se to stori.

Delal pa sem vse skupaj kake dve urce(z demonta?o lu?i in vrtanjem le-teh,za podno?je ?arnice.)

Za montiranje plastike nazaj pa sem porabil natan?no 10 minut. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?e so ti ?tifti isti kot v RX-8, potem samo vzame? en izvija? in ga zasadi? nekam v okrogel

utor?ek in potegne? ven sredinski del ?tifta in se le ta premakne gor. Ko to naredi? samo lepo brez te?av cel ?tift ven potegne?. Jaz sem moral dati tudi ?tifte in plastiko ven dat ko sem popravljal lu?i. V glavnem z dobro tehniko ne bo? ni?esar po?kodoval. Ko daje? ?tifte noter, da? pa obratno nazaj, se pravi sredinski del ?tifta mora biti zunaj, ?tift vtakne? na mesto in pritisne? sredinski del noter in se lepo zasko?i.

Lu?i odmontira? ven pa obe v 10 minutah.

Aja, pa kje z neta si downloadaj kak?en manual kako razstavi? avto do zadnjega vijaka in prej poglej vse postopke, da ne bo? ravno nekaj na pamet delal. Vsaj jaz sem tako naredil.

O.K,thanks,bom probal tako naredit... :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zimske gume, plati??a
Napisano

te dni bomo vsi lastniki mazd dobili domov po?to z mazde (mazdina zimska akcija) podobno kot prej?nja leta v kateri ponujajo ugodno gume in plati??a :bravo:

Jaz pa,kot ponavadi ne,ker me nimajo v registru v Slo... :P:D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Doma?a popravila po?kodb na laku
Napisano

Sej bru?enje in poliranje sledi ampak ?ele spomladi, ko bo naslednja runda popravil. Bi ti pa priporo?al da vzame? ?e bolj fin papir (2000), ker 1500 in sploh 1000 sta za moje pojme precej pregroba in odstranita ve? kot bi bilo treba.

Ja,vem.Sej vzamem ?e kakega znucanega,tako da ne pobira toliko.Je pa res,da takoj pride? skozi prozoren lak,?e ne pazi?.Jaz sem to mojstrovino ?e enkrat naredu... sramezljiv

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

SKLOPKA
Napisano

Jaz bom tudi mojo 6-ko letos,ko mi prete?e garancija,peljal na servis k mojemu dobremu staremu mehaniku...Na servis pa le,?e ne bo znal on kaj popravit...v kar dvomim... :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Doma?a popravila po?kodb na laku
Napisano

Zima se nezadr?no bli?a in z njo mraz, vlaga, sol na cestah. Zato je pred zimo pametno popraviti kak?ne globoke praske, ki bi povzro?ile ne?eleno rjavenje, ki ga zima ?e dodatno potencira.

No tudi mene je danes nepri?akovano ?akal tale prizor

post-133-1192380682_thumb.jpg

Verjetno je bil vzrok kak?en kamen(?ek), ki je hvala bogu kon?al na plehu na strehi, ker sila, ki naredi tako po?kodbo bi verjetno po?ila tudi vetrobransko steklo.

Kot ka?e je po?kodba nastala ?e kak?nih 14 dni nazaj tako, da je rja ?e za?ela svoj ples in pred samim nanosom barve jo je potrebno odstraniti. Zato zelo prav pride kovinska ??etka, ki je del korekturnega kompleta, ki ga dobite pri va?em Mazda dealerju.

post-133-1192381145_thumb.jpg

Rjo je potrebno dobro odstraniti in z njo tudi nakru?ene robove okoli po?kodbe saj bi lahko kasneje ta po?kodovan lak lahko sam odstopil.

post-133-1192381394_thumb.jpg

Barve nato nanesemo rahlo s kup?kom saj ko se barva posu?i se tudi rahlo skr?i in napolni vdolbino.

post-133-1192381686_thumb.jpg

Ko se posu?i zgleda nekako takole

post-133-1192381773_thumb.jpg

Nanesemo ?e prozoren lak, da za??itimo barvo pred vremenskimi vpiliv

post-133-1192381921_thumb.jpg

Evo to je to, sicer ni tako dobro, kot bi naredil profi li?ar ampak je pa bistveno ceneje in ?e ne nesete nosa na 10-15 cm od po?kodbe se le te skoraj ne vidi. Najbolj va?no pa je, da je lak zdaj za??iten

Potreb??ine

- korekturni komplet (cca 16?), ki vsebuje barvo, lak in kovinsko ??etko za odstranjevanje rje

- dobra volja in mirna roka

- ?as, saj se vam ne sme muditi :D

Lepo narejeno. :bravo: Jaz sicer take malo ve?je luknjice ve?krat napolnem z tanj?imi nanosi

metalne barve,ker,?e da? na enkrat ful barve,rado pozneje popoka.

Nato dam ?ez par premazov prozornega dvo-komponentnega prozornega laka in pustim,da se dobro posu?i(kak teden).Na koncu zbrusim z finim vodobrusnim z vodo(1000 in 1500) in spoliram.

Rezultat je ponavadi res :bravo: ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Risi in poliranje
Napisano

Ja mislim, da je kar temeljna barva... ker e kot, da bi se je malo, kot pikica, odlu??ilo :(

Kaj potem na vsake toliko prebarvate havbo? Polirate?

LP

Jaz vsake toliko "ritokiram" z majhnim ?opi?em pikice.?ez grem z prozornim lakom.Original barvo pa dobi? na servusu...ali pa ti jo zme?a kak dober pitor... ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Risi in poliranje
Napisano

Mam eno vpra?anej v zvezi s kvaliteto barve na 6-kah, letnik 2004 (upam, da sem vpisal pod pravo temo).

Je barva res tok zani?, da se pri vsakem bunkcu od vrat pozna orng pika in to do temeljne barve?

Imate vi tudi tak?ne izku?nje?

Hvala!

Po mojem to ni tvoja temeljna barva ampak od tistih kret...v,kateri ne pazijo in kar razbijajo tuja vrata... :angry:

a si ziher, da je to tvoja temeljna barva... je pa res, da bi lahko bila barva bolj trpe?na, ker ?e bo letos huda zima, bo bila moja havba spet ?ist popikana... :angry:

Ja,barva je res bolj "ob?utljiva" na kamen?ke.Tudi sam imam namre? spredaj vse popikano... :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?oba
Napisano

Jaz pa,ko tankam Agip v It.,opa?am,kot da mi makina bolj vle?e in manj pije.

Ne vem,mogo?e je samo ob?utek,da je tako... :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.