Skoči na vsebino
Mazda 6 220.000km
Napisano

Eko.. ta vikend bla Alfa na servisu pri "dr. Alfa" Zega v Komnu....

Glede na to da imam za sabo ?e kar lepo ?tevilo servisov na razli?nih avtih, me je ta servis malo presenetil, predvsem s ceno ki je zna?ala slabih 350 EUR s klubskim popustom, redna cena bi zatorej bila cca 400eur. So bile pa zamenjane ?e v?igalne sve?ke

Zavedam se, da avto v tem cenovnem rangu zaslu?i spodoben servis, ampak vseeno se mi je zdel raaaaahlo prenapihnjen glede na storitev ki je bila opravljena. ?e malo rekapituliram ra?un

Olje je bilo zelo poceni... 68 eur

Sve?ke (5 kom) ....150 eur ( )

Ostalo je bila pa storitev......katero je vklju?evala vse mogo?e teste, kateri o?itno pridejo po defaultu zdraven... ampak nisem vedu sploh za njih...

Bottomline... glede na to, da imam avto zato ker ga rabim, se seveda ne prito?ujem nad ceno... morem pa re?t da me je presenetila... mislim da na uradnega ne grem ve?! :aaaaa:

LP David

Sam da ne bo zdej pes mogu jest Chappija......

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Izklop Airbaga 323 F BA, 1997
Napisano

Mularija nima kaj delat na sprednjih zicih !!!!!!!!!!!

Enkrat si bom vzel ?as pa se ?el peljat z ajvarjem ko bo mel familijo :party0035: , sam ne vem kdaj si bo ob vzel ?as da se to zgodi :jupiii:

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Mozno je tudi da francozi, ki so usekani na softwerske resitve to v meniju pri vozniku - na primer fiat punto grande ima to pri vozniku v meniju Airbag off ali on, seveda deluje nastavitev le v mirujocem stanju avta.

aja pardon govora je o 323F starejsio avti :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Zdravo!

Zanima me izklop sovoznikovega airbaga, z namenom vo?nje "lupinice" za otroka na prednjem sede?u, v kolikor je to sploh dovoljeno. Ker nek kolega mi je reku, da se uzpredi ne sme vozit otroka. Vem, da spredaj ne sme bit montiran otro?ki sede?, z lupinico pa je morda kaj druga?e.

Sicer ne bi bilo te?ave, da je lupinica zadaj, vendar pa moja draga za solo vo?nje ?eli, da jo ima na o?eh, zato torej spredaj.

?e kdo morda ve kje se izklopi, naj mi pove, ker marsikater proizvajalc ima postopek ful poenostavljen, tle pa ni ni? kej tacga na vidiku! <_<:blush:

Larifari

otroka lahko vozis tudi spredaj a samo v otroskem stolcku, medtem ko lupinco rikverc nujno obrniti vkolikor je airbag ga je treba se izklopit

Ja joza to je pa skoraj predpogoj pred nakupom family vagna, a nima lagunozaver na strani armaturke ali v predalu sovoznika stikalo na kljuc????

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 DPF crknila
Napisano

Crknil je le?aj na gredi. Zani? olje ali pa napaka v materialu.

Spet primer? Kaj ve? napi?i

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Podalj?ana garancija
Napisano

Hehe... odvisno kaj crkne :blush:

Sam tud osebni ob?utek, da ima? garancijo za bohnedej je v?asih vreden tega zneska :closedeyes:

sej odvisno kaj crkne in kako crken je pa tudi del garancijskega vprasanja....a je krito ali ne....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Podalj?ana garancija
Napisano

Ne sme?no je ravno to, kar sem napisal... na servisu so me opozorili, da je garancija na ime (seveda za dolo?en avto) in ?e prodam avto moram poleg klasi?nega prepisa iti ?e na servis z novim lastnikom, da se uredi tudi prepis garancije... ziher, sem dvakrat vpra?al, ker mi ni bilo jasno ;)

Ker je v mazdini knjizici kupon za novega lastnika, ki ga mora poslati na MMS

?e kdo mene vpra?a za mojega in na sploh bencinarja ne bom podalj?al. ker sem ob nedavnih dogodkih z ajvarjem videl, da je enostavno sam ?ravfat + bencinarji delajo....

Rezervni deli pa izven servisa niso dragi...

Ne bom napisal nekaj v posmeh dizlom, ker ni po?teno, vsak ve za svojega in koliko mu zaupa....Navsezadnje je cena garancije enaka ceni servisom v teh leti....kajti moras ga zopet voziti na uradni servis...

Ce ne vzames garancije prisparas recimo 400? + se dodatnih 400? ko delas sam na avtu. S tem loh tud kej crkne...(buh ne dej)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nastavitve potovalnega ra?unalnika
Napisano

Vi? k nima? pojma - mi s to nafto samo ?istimo motorno olje in nafta je prav primerna za tako po?etje. Menjave na 20.000 se izvajajo samo zato, ker mamo o?i??enega olja preve? in ga nato prodamo naprej bencinarjem notri pa nalijemo umazano olje in ga v naslednjih 20.000km spet s?istimo. No kdo je zdej tu ekolo?ki? :P

**to je zajebancija, da ne bo slu?ajno kdo resno mislu :hohoho::hohoho:

http://mazda.autorent.si/servis/mazda_europe_service/ :blush:

Mam servis zdele zrihti 6L :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Traktorji z DPFjem lahko re?ete, da je preve? nafte ubrizgal v olje, ko je zmankalo nafte :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ampak je pa dobr, k se lahko pred kolegi hvali? kolk mal ti ?re in to dela ve?ina voznikov Das Auta, kjer preverjerno BC la?e od 0,7 do 1 litra seveda v minus, da lep?e zgleda. Tolk o nem?ki natan?nosti :jezicek:

Samo zaradi tega so tudi na cesti ostajal....vsaj kdor se je na rezervo zana?al...:)

Pri Volvotu je pa baje toliko varnosti glede tega da je ob lu?ki se 20L not :rispekt:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ro?na regeneracija - cena
Napisano

Tu je tudi fiat-lancia s 5 cilindri?nim dizel motorjem . Bil pa je tudi VW z motorjem (bencin) V5

Volvo V5 se vozi v Ford Kuga in Ford Focus ST tud

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ali morda spada posodabljanje software-ja med redni del servisa?

Imam ga namre? prihodnji teden, pa me zanima, ?e moram na to posebej opozoriti.

dolzni so preveriti ali je potrebna nadgradnja

A se da na starih mazdah 6 letnik 2004 tut kej nastavljat BC ?

M2,3,5,6,7

sam za letnik pa me ne vprasat, postopek je povsod isti, za probat je

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Lep pozdrav vsem skupaj na forumu.

Sem novi in zaenkrat ?e sre?ni lastnik Mazde 3 CD110 l.2008. :)

Ker mi na potovalnem ra?unalniku ka?e cca. 10% premajhno porabo me zanima, ali je mo?no le tega kako prilagoditi dejanskim vrednostim. S tem bi verjetno pravilneje kazal tudi Range.

Hvala za nasvete...

tu nekje ze pise v servisnem meniju lahko prilagjas +/- 5,10,15% porabo

V servisni meni pa gres tako da ti?i? tipko za reset kilometrov in jo drzis medtem ko vzges avto, in jo po vzigu se ene 5 sek ti?i?

z isto tipko se sprehajas po menijih 8razni testi stevcev pod 50 ali 52 (tam nekje kjer se pokaze 0 pa s tipko INFO izberes + ali - 5,10,15

Ne me pa vprasat a moras narediti + ali -

Enostavno probaj, in naslednjic ko bos sel v meni po spremembi bo spet kazalo 0 ampak si zapomni tvojo zadnjo spremembo, torej ce das prvic +10 moras naslednjic dati -10 da prides na zaj na tovarnisko vrednost ceprav kaze 0

Druigace pa so malo starejsi dizli imeli problem s tem in so to popravili z novim SW, povprasaj za najnovejsi SW za tvojo - saj imas garancijo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 220.000km
Napisano

Pri meni pa je bil pri servis na 20.000 km 257,90?, drugi na 40.000 km pa 298,69 ? ... torej do sedaj (imam nekaj cez 46.000 km narejenih) tocno 556,59 ? :D

Pa ti ves da imam jaz 6L olja? :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 220.000km
Napisano

Samo ti bos pri 45.000 ze tretjic na servisu :bravo: ...

Pa me bo vse skupi kostalo 550? - vsi trije ...:)

definitivno ni drocnik, ker je (no, bil je) zvok specificen in glasen in tudi na servisu so rekli, da je to soba

jures, kaj pa ma veze tvoj komentar z napisanim? nisem stekal :ne vem:

:bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 220.000km
Napisano

Kaj pa, ?e ni bi vzrok injektor???

Kaj, ?e tebi nagaja dro?nik (i), ki je(so) mogo?e pri teh obratih podhranjen(i) s pritiskom olja (slab?e tesnjenje cilindra dro?nika)???

Potem je prav gotovo pomagal zlatko, oziroma njegov shake.

CL nima nobenega vpliva na delovanje ?ob.

Ne ne navorniki ne crknejo... :dudek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vlaga v zadnjih lu?eh
Napisano

Jures, a CX-ka nima odprtih prednjih lu?i? A si jih kaj pogledal? ?estka ima na prednjih lu?eh dve luknji spodaj (dve odprti 2cm dolgi trdi plasti?ni cevki) in se lahko zgodi, da se ob nizkih temperaturah po kak?ni avtopralnici nabere notri kondenz.

Zadnje lu?i so pa zatesnjene in se na?eloma, ko so enkrat dobro posu?ene ne bi smel notri nabirati kondenz.

Ne ne popolnoma zaprte

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ro?na regeneracija - cena
Napisano

hoj, je ?e komu servis ra?unal za ro?no regeneracijo traktorskega DPF filtra?

Summit na primer ho?e za regeneracijo na motorju D5 2,4 imeti zlo velik evrov, me je kar na rit vrglo... To nea more? verjeti kaj se eni grejo.....

:vskalo:

Volvo?

Vprasaj se Interclass....(drugac pa a ni to HDI masina? Nisem preprican)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pol leta imam Mazdo 6 karavan, diesel, letnik 2006, 105kW, 90000km.

Nekaj ?asa nazaj (kak mesec) se mi je za?el pojavljat ?uden zvok ob speljevanju. ?e ne speljem zeloo ne?no se za kako sekundo zasli?i zvok, kot da bi na hitro zapeljal ?ez lu?o. Zvok se zasli?i tudi, ?e lepo speljem in potem naknadno malo bolj pospe?im. Ali ima kdo idejo, kaj bi lahko bilo narobe?

Ali imate kaj izku?enj z mazdinimi servisi v Ljubljani? Katerega priporo?ate? Katerega odsvetujete?

Tnx!

A mas pod zicom se kako flaso vode :blush:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vlaga v zadnjih lu?eh
Napisano

Tole je samo kondenz, tko da zato ne bo? dobil novih lu?i, ?e pa bi bla notri dejansko voda, je pa to sigurno razlog za reklamacijo. druga? je pa kondenzacija normalen pojav.

meni so menjali obe spredaj zaradi vlage

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Diagnostika mx5
Napisano

velja tudi za xedos med drugim.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 - servis 120k
Napisano

MAtr d mas prou. jst ne vem kako je teb uspel. mas kak predlog? Vrjetn rabm skor terapevta :) pa resno mislem.

Delo, delo, delo.....

se ne pritozujem, sluzim dobro , smo si privoscili dobre avte in hi?o (s pufom seveda) ampak vse ima ceno, druzine ne vidim tud po tedne ne....in vse kar uporabljamo ni zaradi bli??a, kot je pri ve?ini slovencev ampak enostavno ker rabimo, ?e ne bi bi ?lo ?e na bolho :)

Predvsem pa ne razmisljam kaj je narobe, gledam naprej....ker kar delas danes se bo investiralo kasneje.

Veliko prijateljev stalno razmi?lja da je vse narobe, kaj bomo pa zdaj itd itd pa sedijo doma in ne grejo nikamor, ta drzava je v pi***, kaj nam delajo....

Ampak noben pa ne razmi?lja kako nam je v bistvu v redu - ko gre? po tujini ?ele vidi? kaj imamo! ?E vedno imamo poceni hrano, dopusta na pretek, delamo v ve?ini ?e do treh, stirih, vecina ima sluzbene avte, mobitele, notebooke...itd itd itd itd

V tujini tega ni!

Dela se do 18h zvecer, varstva so privat, zivljenje je drago kot pes, uporabo avtomobilov, telefonov itd se pla?a, in to ne kot boniteta, uporablja se javni prevoz in to v veliki masi, itd itd

V sloveniji ima vsaka hi?a in vsak polnoletni mulc avto, ima vsak v druzini mobitel, optiko do bajte, da se kdo vsede na vlak mu je izpod ?asti, v trgovino je treba obvezno z avtom, navajeni smo takole v sluzbi sedeti pred internetom in stresati zalost, a ko je treba do dejanj je vsaka rit zase, pa za cike in pijaco je vedno denar (a ne David aaaaaaa) itd

Da te malo provokativno vpra?am, a misli? ?e ima? sluzbo, avto ki je zelo dober (saj je mazda a ne), internet doma, mobitel, itd itd da ti gre slabo?

Men se zdi da SMO Slovenici zelo razvajen narod....

Jaz se ze sedaj s 4letnikom trudim da bi razumel, ker trend je nemogo?. ?e v vrtcu tekmujejo kaj imajo, vsak dan se dere un ma pa ben10 uro, un ma pa bakugana....

Kot otrok seveda tudi dobi ampak si mora zasluziti, tako da pomaga doma, zbira igrace ki jih ne potrebuje in jih voziva v spar, petrol in povsod kjer zbirajo za otroke potrebne pomo?i.

In zadnji? mi je odleglo, ko je sam nabiral igra?e ki jih ne rabi in me prosim da na ?katlo napi?em, da je za otroke ki nimajo za igra?e.

Objavljena slika

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.