Ker verjetno marsikoga zanima,kako se demontira za??itne plastike na havbi Mazde 6 karavan,vam bom to podrobneje razlo?il z besedo in sliko.Hkrati pa vam bom pokazal,kako sem naredil majhno modifikacijo zame,a veliko za varnost v prometu na zavornih lu?eh.
Najprej vam moram povedati,da ne potrebujete nikakr?nega orodja za sneti vse plastike!!!,razen par krepkih in spretnih rok.
-najprej snemite plastiko na vrhu vrat,katera pokriva tretjo zavorno lu?:
Vidimo,da ima 4 ?tifte in pa centrirnega-plasti?nega.Plastiko enostavno primete na zgornji strani in jo povle?ete (z ob?utkom in malo mo?i) proti sebi.
-nato so na vrsti stranski plastiki:tukaj so ?tifti vzmetni jekleni,tako da ne se ustra?it,ko malo glasneje po?i,ko se jih sname.
Te tudi enostavno z ob?utkom povle?ete ven.
Preden snamemo glavno,veliko plastiko dol,moramo sneti ta pokrov?ek(ro?aj za zapiranje vrat) :
To storimo tako,da ga pritisnemo navzdol in ven:
Nato ostane ?e ta velika plastika,katera se tudi enostavno sname z ?tiftov......Ni slike??.
Sedaj lahko snamemo lu? dol.Najprej odklopimo konektor:
Nato odvija?imo ti dve matici in snamemo oba nosilca,katera dr?ita lu?:
-tukaj pe?a malo ostrina..
Desna zadnja lu? izgleda z zadnje strani tako.Vidimo,da na tej strani(desna lu?) ni odprtine za podno?je ?arnice:
Potrebujemo torej podno?je in ?arnico,(?arnica je W21W,?e ?elite samo zavorno lu?),katera kupimo na mazda servisu ali kjerkoli drugje(E-bay):
Z ro?nim brusilnikom(Dremel) ali kak?nim podobnim, naredimo ustrezno izvrtino na lu?i tako,da so usklajeni utori na podno?ju in zavija?imo na lu?:
Nato po obratnem vrstnem redu pritrdimo lu?.Na desni strani sem uporabil podno?je in ?arnico od meglenke-
sam je namre? ne uporabljam,ker pri nas ni megle.Kakorkoli,da se to izvesti tudi preko releja in lahko uporabljate tudi meglenki(sedaj bi svetili dve),ampak to je ?e druga zgodba...
Preostane nam,da povle?emo dvojni kabel(ne predebel,jaz sem uporabil kar ?rno-rde?ega za zvo?nike),kar zdraven obstoje?ih.Priklopimo na tretjo zavorno lu? in priklopimo konektorje.Ker na desni nimamo konektorja,sem si sam pomagal z kabel ?evel?ki(ta malimi) za zvo?nike-z izolacijo.
No,tako.?e niste ve??i okoli avtoelektrike,poprosite kakega mojstra,da vam to pove?e.Meni je to re?il
en-dva-tri pravi"guru" za te zadeve-Stroker.
Kon?ni izdelek pa izgleda takole(kot bi se Boss izrazil-prezgodnja novoletna jelka. )
Pa ?e to.Z to modifikacijo bodite prizanesljivi do voznic in voznikov za vami,ko stojite zve?er na semaforjih ali
kdo vozi meter za vami.Za njih zna bit to zelo "svetle?e" sre?anje.Kar se pa ti?e varnosti,je pa to definitivno bolj?e,kot original.?e posebaj ob kaki megli(ki je pri nas na obali ni )ali pa ob de?evnem vremenu.
Po mojem je za pucanje res najbolj?e,da razdre? sredinsko konzolo,vzame? ven komplet CD in z alkoholom o?isti? le?o.Jaz doma to vedno na mojem HI-end Cd-ju delam in deluje.
hehe... novo leto je pa letos malo bolj zgodaj - sveti se kot bo?i?na jelka.
Plus za varnost oziroma prepre?itev naleta samo toliko bodi pa prijazen in obziren do drugih, da ko stoji? v koloni pri semaforju ne dr?i? noge na bremzi
Brez skrbi,to ni v moji navadi,da bi ti??al skozi bremzo.?e bo pa moja draga to delala,pa bo ?e opazila,ko ji bodo od zadaj hupali in ?ugali...
Keri pametnjakovi?i pa so ti tole povedali, da se jih ognem v ?irokem loku.
Joj ?koda, da meni kak?en kako tako ne prbije, k bi jih vpra?al a igle tud ne menjavajo, ker mi preskakuje ko po luknjah vozim. Pa ?arnice na oja?evalcu mi zarad tega tud odletavajo, da ne govorimo o membranah na zvo?nikih, ki crkujejo, ker preve? heavy metala poslu?am.
He,he Boss-heavy metalec.
Tista o preve? poslu?anja kopiranih CD-jev je pa res najbolj?a ta mesec.
Hmalu ti bodo dali spisek CD-jev in samo te bo? lahko poslu?al.?e ti crkne CD enota-sam si si kriv.
Mater,kaj se to z mazdami dogaja,jaz sem totalno razo?aran z mojo 3,tu z 5,tam z 6,kaj je to uvoznik kriv,al kaj se to dogaja,kaj je kriv ford,ki drek me?a z mazdo????
Pri mojih prej?nih 2 mazdah nisem imel nobenih problemov,uvoznik je ?e takrat za SLO bil mazda klagenfurt-celovec,?e je bila samo pikica narobe,so brez problema ukrepali.
Kak je lahko mazda v NEM?IJI TAKO DOBRO OCENJENA,KAJ SAMO 2 PRODAJO .
V?asih sem z lahkoto ?el kupovat avto,mazda,pa gotovo,zdaj pa ve? ne vem,na mazdo spolh ne ?tudiram ve?,moja 3 bo imela novembra 4 leta(ni kaj ni crknilo na njej ),sem ?tudiral na 5 dizla,pa bom zdaj kar pozabil :ne vem: .
Mazda?i,najebali smo ga z temi novimi mazdami ,ni? ve? brezskrbne vo?nje ,cajti,ko je bila mazda zadovoljna samo z bencinom,oljem in vodo so zgleda minli
Itaq,karkoli bo? kupil novega,bo? imel z nekaterimi znamkami probleme ,z drugimi pa ?e ve? problemov.
To je globalizacija in na ?alost izdelujejo dele za vse znamke vsi po svetu.Naj ti samo omenim,da smo v prej?nji firmi izdelovali aluminijaste in magnezijeve dele za me?ke,audi,bmw in WV.In to za vse v isti tovarni v Slo .Kak?na je bila kvaliteta le-teh delov,raje da ne povem.
In pol veselo kupujejo kao "nem?ko" kvaliteto,ha,ha...
No super tema .Namre? meni je nekdo na havbi naredil ris z klju?em in moram sedaj zadevo porihtat pa me zanima,?e kdo ve kje se nahaja ta ?ifra barve za avto,da bi mi potem mojstri name?al barvo.Nekdo pravi,da je ta ?ifra barve ponavadi v prtlja?niku nekje napisana samo jaz je ne najdem,?e kdo ve kje ta ?ifra nahaja naj mi prosim napi?e.Je pa avto mi?je sive barve druga?e.
Tudi sam sem jo izkal povsod v avtu,a je nisem na?el.
Druga?e pa,predvidevam da ima? tako svetlo sivo mi?jo kot jaz(obstaja tudi bolj temno siva)...
"Na?a" se imenuje Titanium gray.Jih je pa spet kar nekaj:
-od junija 2002-aprila 2004 je titanium gray 25 g
-od aprila 2004 naprej je titanium gray II 28 y
-face-liftana je titanium gray 29y.
To bo ble vse te mi?je sive titanium gray barve...
Pozdravljen.Kaj se mene ti?e,na uradni servis samo,dokler ?e ni stara 3 leta zaradi garancije,polj pa dale? vstran od njih.Zakaj,ker so nenormalno oderu?ki-dragi- in ni? bolj?i od privat mehanikov.No hudi? je ?e nima? kakega svojega mehanika,potem............,jaz imam sre?o imam super mehanika.LP
Zakaj pa rele? Sej nebi ni? ?kodilo ?e bi vse stop lu?i svetile.
Sej glih v tem je vsa umetnost-da bodo svetile vse ?top lu?i(5 komadov),rele pa bo zato,da ko bom rabu meglenke zadaj,bodo gorele,?e ne bi blo releja,bi gorele vse ?top lu?i,ko bi v?gal meglenke...
...al nekaj takega,se mi zdi,ker ne bom sam delal tega.
A,to bo ena specijalna inovacija.Mazde 6 imajo samo eno meglenko zadaj(na levi strani),druga je samo finta-je zaprta in ni luknje za podno?je ?arnice.
Jaz sem kupil eno original podno?je od M6 in ga vgradil ?e na desno stran.Povezalo se bo na zavore,tako,da ko bom zabremzal,se bodo pri?gale tudi te lu?i(kjer so original meglenke)
Z pomo?jo releja pa bodo meglenke,ko bodo pri?gane,?e vedno opravljale svojo funkcijo(po novem na obeh straneh).Kapi??
Evo,danes kljub mo?ni burji,mi je uspela "operacija" plastika+zadnje lu?i.
Za sneti plastiko dol ne potrebujete prav nobenega orodja,samo mo?ne prste.?tifti so izredno mo?ni,tako,da so ostali vsi celi.Ob priliki bom dal gor slikce,kako se to stori.
Delal pa sem vse skupaj kake dve urce(z demonta?o lu?i in vrtanjem le-teh,za podno?je ?arnice.)
Za montiranje plastike nazaj pa sem porabil natan?no 10 minut.
?e so ti ?tifti isti kot v RX-8, potem samo vzame? en izvija? in ga zasadi? nekam v okrogel
utor?ek in potegne? ven sredinski del ?tifta in se le ta premakne gor. Ko to naredi? samo lepo brez te?av cel ?tift ven potegne?. Jaz sem moral dati tudi ?tifte in plastiko ven dat ko sem popravljal lu?i. V glavnem z dobro tehniko ne bo? ni?esar po?kodoval. Ko daje? ?tifte noter, da? pa obratno nazaj, se pravi sredinski del ?tifta mora biti zunaj, ?tift vtakne? na mesto in pritisne? sredinski del noter in se lepo zasko?i.
Lu?i odmontira? ven pa obe v 10 minutah.
Aja, pa kje z neta si downloadaj kak?en manual kako razstavi? avto do zadnjega vijaka in prej poglej vse postopke, da ne bo? ravno nekaj na pamet delal. Vsaj jaz sem tako naredil.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Zna res bit teko?ina za ?ipe.Poglej nivo in ?e ima kak vonj.Za vse ostale teko?ine bi se morala pri?gat kaka
lu?ka(vsaj rumene barve) na armauri.Sej se pri?gejo ?e za najmanj?o anomalijo(vsaj meni se).
Povezava za deljenje
Deli na druge strani