Torej slabe dve leti nabiranja kilometrov do profita. Plus riziko podra?itve, ki jo kar voham. ?e od lani je precej dra?ji plin. In kokr mam jaz smolo, bo ?el isti dan ko instaliram napravo, za 30# gor. Baje je ?e ?el, a pri nas ne, ker je Geoplin kupil zadostno koli?ino po stari ceni.
Pa smo tam...
?E ma? predsodke NE razmi?ljaj o tem....normalno da se plin drazi, a se drugo ne?? Obstaja pa evropska direktiva, ki pravi da se plin mora gibati okoli vrednosti 50% zelenca.
Trend je enak, verjetno pa petrol pri nas i??e tudi povra?ilo stro?kov, saj so res mo?no investirali v to - 39 pump ?e
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Sicer sem svetlobna leta od kemika ampak a ni tako, da ima plin sicer ve?jo kalori?no vrednost od bencina a manj?o energijsko gostoto, kar z drugimi besedami pomeni, da liter plina da manj dela oziroma ga za enako delo porabimo ve?.
Razlika je lahko od nekaj procentov do 10 procentov oz. pri starih sistemih celo 20 % vi?ja poraba. Odvisno je tudi od me?anice butana in propana, ker butan ima sicer ve?jo kalori?no vrednost ampak ?al prehitro zmrze pri izhodu iz posode, tako da pozimi je me?anica bolj v korist propana, ki ima manj?o kalori?no vrednost.
?e 1x pravim, da nisem kemik in tole zdele govorim takole na pamet kolikor se ?e spomnim osnovno?olske ali srednje?olske kemije zato bi po moje bilo najbolje, da se to primerja na dynotu kako se zadeva obna?a klo kuri benz in ko kuri LPG. To bo edino relevanten podatek ?e posebej, ?e se ga enkrat izvede pozimi drugi? pa poleti.
Pa ?e eno vpra?anje, ki ni provokativne narave ampak je ?isto resno vpra?anje - kako naj bi zgledala plinska instalacija po 225.000km in 7 letih uporabe? Kolk je stro?kov z vzdr?evanjem tega - koliko servisov? A je treba kej zamenjat, ipd? ?e kdo ve naj prosim napi?e
Sosedov Volvo S40 ima 12 letno instalacijo - stroski isti....filter vsako leto, vse se originalno, 310.000km
To je edini primer ki ga poznam da je res 'dolgotrajen'
Drugace pri izracunih ne gledamo samo strosek bencina, saj veste, smo ze dosti pisali, vsekkaor pa ni smoter plina, da se ga primerja z dizla?em + ?e ima voznik 'veze' kot jih ima Labi da je vse ceneje pol ze sam najbolje ve kako in kaj.
Boss s plinom se ne izgubi ni? mo?i.
Podvpra?anje, tudi ni provokativne narave - a je kdo primerjal ceno recimo mazde bencinarja pri 250.000km in dizla?a 250.000km? Kje se giblje za isti model in opremo?
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Kaj ti ni jasno? In kateri del motorja in voznega dela avta je tak da se mu ni treba segreti da dela bolje?
Pa ne me narobe razumet, ne pravim da se je treba sedaj voziti pa pumpati bremze, vsekakor pa ni fajn bremze uporabljat le za tezke situacije....navsezadnje jih tudi scistis s pritiskom, na diske leti vse zivo...
Se pravi, ?e se pela? v Nem?ijo po AC s konstantno hitrostjo 130km/h mora? na vsakih 10km enkrat stisnit bremzo, da diske segreje?, ?eprav bermze mogo?e 50km sploh nebi trebalo. LARIFARI
?e ti zavira? z motorjem, pol ?para? na gorivu in na zavorah, vstavit se pa ne more? na ta na?in.
Za vsako kri?i??e, za vsako rde?o, ali nepredvidene situacije, pa bo? lahko segreval diske in to bi moralo zadostovati.
Vse to je res, ampak brez ogretih zavor v kriticni situaciji ne prezivis, enako na ovinkasti cesti, oprema mora biti pripravljena na situacije
Mater kaj ?parate na teh kabinskih filtrih, ki mimogrede stane 12?, pol pa vam malo zasmrdi pa se ska?e v luft in po?ilja vse v vsa rodila, sploh proizvajalca.
ne sparamo, jaz sem ga prej menjal kot je redno + a je problem to zamenjat ?
ne vem ce je blo to misljeno ironicno ali ne, ampak dejmo samo na forumu prestet kdo ma mazdo 6 bencinar in kdo dizel...
mislim, da sem prav zadel razmerje...
Sedaj pa se izracunaj procent napak na dizle in procent napak na bencinarje glede na stevilo lastnikov....
To je edino merodajno....Lahko je 500 dizlov pa 100 bencinarjev samo ce je 20 napak proti 1 je bolj zaskrbljujo?e.
P.S. Nimam ni? proti dizlom sem jih vozil od l 1998 do CX-7....ampak ob mojih je zena vedno mela bencinarja (ibica, ibica, altea, CX-7, Swift) pa niti ene napake razen skoz fleshat BT v alteji
Ojla! V okolici ?k. Loke menda ?ivi mehanik ki se spozna na mazde! (In pri tem uporablja tudi svojo glavo, namre? ve?ina "mehanikov" zna na ?alost zamenjati le olje, filtre... Ko pa pride do te?ave pa le ?e po?iljajo ra?. izpiske v "AVSTRIJO...") MENDA SODELUJE TUDI NA TEM FORUMU ALI GA KDO POZNA???!Pri mazdi6 imam problem s cukanjem pri okoli 2000 ali malo manj obratov!Vedno bolj mote?e! Peljal na GAMO v LJ, kjer so mi nalo?ili nov SW in ?e nekaj stvari, pa je bilo ?e dvakrat takoj po menjavi sw-ja tem v redu, po cca. 200km pa spet cuka! Preden menjam ?obe ali pa ?e kak?no zelooo drago zadevo, ali ima ?e kdo kak?no idejo!
yep, 100% se ti bo javil s svojim radioaaktivnim znakom v profilu
Danes zjutraj, ko sem se peljal na siht v Kranj, je lucka se vedno svetila... Okoli devetih, ko sem sel proti Ljubljani, pa ni vec svetila ... izgleda se je mazda ustrasila obiska "dohtarja" ...
Vseeno sem se oglasil na Gami in je log pokazal neko napako (nimam pojma kaj, serviser je samo rekel, da je nekaj in da take napake se ni imel... ) ... preventivno so nalozili nov softver... ...
Upajmo, da bo OK ...
Je bil dan kak teden nazaj ko so crkavale mazde, in so dnevi te dni ko se mazde same popravljajo...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ti si preve? ?rnogled za to na?o lepo de?elo....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani