MAtr d mas prou. jst ne vem kako je teb uspel. mas kak predlog? Vrjetn rabm skor terapevta pa resno mislem.
Delo, delo, delo.....
se ne pritozujem, sluzim dobro , smo si privoscili dobre avte in hi?o (s pufom seveda) ampak vse ima ceno, druzine ne vidim tud po tedne ne....in vse kar uporabljamo ni zaradi bli??a, kot je pri ve?ini slovencev ampak enostavno ker rabimo, ?e ne bi bi ?lo ?e na bolho
Predvsem pa ne razmisljam kaj je narobe, gledam naprej....ker kar delas danes se bo investiralo kasneje.
Veliko prijateljev stalno razmi?lja da je vse narobe, kaj bomo pa zdaj itd itd pa sedijo doma in ne grejo nikamor, ta drzava je v pi***, kaj nam delajo....
Ampak noben pa ne razmi?lja kako nam je v bistvu v redu - ko gre? po tujini ?ele vidi? kaj imamo! ?E vedno imamo poceni hrano, dopusta na pretek, delamo v ve?ini ?e do treh, stirih, vecina ima sluzbene avte, mobitele, notebooke...itd itd itd itd
V tujini tega ni!
Dela se do 18h zvecer, varstva so privat, zivljenje je drago kot pes, uporabo avtomobilov, telefonov itd se pla?a, in to ne kot boniteta, uporablja se javni prevoz in to v veliki masi, itd itd
V sloveniji ima vsaka hi?a in vsak polnoletni mulc avto, ima vsak v druzini mobitel, optiko do bajte, da se kdo vsede na vlak mu je izpod ?asti, v trgovino je treba obvezno z avtom, navajeni smo takole v sluzbi sedeti pred internetom in stresati zalost, a ko je treba do dejanj je vsaka rit zase, pa za cike in pijaco je vedno denar (a ne David aaaaaaa) itd
Da te malo provokativno vpra?am, a misli? ?e ima? sluzbo, avto ki je zelo dober (saj je mazda a ne), internet doma, mobitel, itd itd da ti gre slabo?
Men se zdi da SMO Slovenici zelo razvajen narod....
Jaz se ze sedaj s 4letnikom trudim da bi razumel, ker trend je nemogo?. ?e v vrtcu tekmujejo kaj imajo, vsak dan se dere un ma pa ben10 uro, un ma pa bakugana....
Kot otrok seveda tudi dobi ampak si mora zasluziti, tako da pomaga doma, zbira igrace ki jih ne potrebuje in jih voziva v spar, petrol in povsod kjer zbirajo za otroke potrebne pomo?i.
In zadnji? mi je odleglo, ko je sam nabiral igra?e ki jih ne rabi in me prosim da na ?katlo napi?em, da je za otroke ki nimajo za igra?e.
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Torej slabe dve leti nabiranja kilometrov do profita. Plus riziko podra?itve, ki jo kar voham. ?e od lani je precej dra?ji plin. In kokr mam jaz smolo, bo ?el isti dan ko instaliram napravo, za 30# gor. Baje je ?e ?el, a pri nas ne, ker je Geoplin kupil zadostno koli?ino po stari ceni.
Pa smo tam...
?E ma? predsodke NE razmi?ljaj o tem....normalno da se plin drazi, a se drugo ne?? Obstaja pa evropska direktiva, ki pravi da se plin mora gibati okoli vrednosti 50% zelenca.
Trend je enak, verjetno pa petrol pri nas i??e tudi povra?ilo stro?kov, saj so res mo?no investirali v to - 39 pump ?e
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Sicer sem svetlobna leta od kemika ampak a ni tako, da ima plin sicer ve?jo kalori?no vrednost od bencina a manj?o energijsko gostoto, kar z drugimi besedami pomeni, da liter plina da manj dela oziroma ga za enako delo porabimo ve?.
Razlika je lahko od nekaj procentov do 10 procentov oz. pri starih sistemih celo 20 % vi?ja poraba. Odvisno je tudi od me?anice butana in propana, ker butan ima sicer ve?jo kalori?no vrednost ampak ?al prehitro zmrze pri izhodu iz posode, tako da pozimi je me?anica bolj v korist propana, ki ima manj?o kalori?no vrednost.
?e 1x pravim, da nisem kemik in tole zdele govorim takole na pamet kolikor se ?e spomnim osnovno?olske ali srednje?olske kemije zato bi po moje bilo najbolje, da se to primerja na dynotu kako se zadeva obna?a klo kuri benz in ko kuri LPG. To bo edino relevanten podatek ?e posebej, ?e se ga enkrat izvede pozimi drugi? pa poleti.
Pa ?e eno vpra?anje, ki ni provokativne narave ampak je ?isto resno vpra?anje - kako naj bi zgledala plinska instalacija po 225.000km in 7 letih uporabe? Kolk je stro?kov z vzdr?evanjem tega - koliko servisov? A je treba kej zamenjat, ipd? ?e kdo ve naj prosim napi?e
Sosedov Volvo S40 ima 12 letno instalacijo - stroski isti....filter vsako leto, vse se originalno, 310.000km
To je edini primer ki ga poznam da je res 'dolgotrajen'
Drugace pri izracunih ne gledamo samo strosek bencina, saj veste, smo ze dosti pisali, vsekkaor pa ni smoter plina, da se ga primerja z dizla?em + ?e ima voznik 'veze' kot jih ima Labi da je vse ceneje pol ze sam najbolje ve kako in kaj.
Boss s plinom se ne izgubi ni? mo?i.
Podvpra?anje, tudi ni provokativne narave - a je kdo primerjal ceno recimo mazde bencinarja pri 250.000km in dizla?a 250.000km? Kje se giblje za isti model in opremo?
Kaj ti ni jasno? In kateri del motorja in voznega dela avta je tak da se mu ni treba segreti da dela bolje?
Pa ne me narobe razumet, ne pravim da se je treba sedaj voziti pa pumpati bremze, vsekakor pa ni fajn bremze uporabljat le za tezke situacije....navsezadnje jih tudi scistis s pritiskom, na diske leti vse zivo...
Se pravi, ?e se pela? v Nem?ijo po AC s konstantno hitrostjo 130km/h mora? na vsakih 10km enkrat stisnit bremzo, da diske segreje?, ?eprav bermze mogo?e 50km sploh nebi trebalo. LARIFARI
?e ti zavira? z motorjem, pol ?para? na gorivu in na zavorah, vstavit se pa ne more? na ta na?in.
Za vsako kri?i??e, za vsako rde?o, ali nepredvidene situacije, pa bo? lahko segreval diske in to bi moralo zadostovati.
Vse to je res, ampak brez ogretih zavor v kriticni situaciji ne prezivis, enako na ovinkasti cesti, oprema mora biti pripravljena na situacije
Mater kaj ?parate na teh kabinskih filtrih, ki mimogrede stane 12?, pol pa vam malo zasmrdi pa se ska?e v luft in po?ilja vse v vsa rodila, sploh proizvajalca.
ne sparamo, jaz sem ga prej menjal kot je redno + a je problem to zamenjat ?
ne vem ce je blo to misljeno ironicno ali ne, ampak dejmo samo na forumu prestet kdo ma mazdo 6 bencinar in kdo dizel...
mislim, da sem prav zadel razmerje...
Sedaj pa se izracunaj procent napak na dizle in procent napak na bencinarje glede na stevilo lastnikov....
To je edino merodajno....Lahko je 500 dizlov pa 100 bencinarjev samo ce je 20 napak proti 1 je bolj zaskrbljujo?e.
P.S. Nimam ni? proti dizlom sem jih vozil od l 1998 do CX-7....ampak ob mojih je zena vedno mela bencinarja (ibica, ibica, altea, CX-7, Swift) pa niti ene napake razen skoz fleshat BT v alteji
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
velja tudi za xedos med drugim.....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani