Najprej vsem en lep pozdrav. Od prej?nega tedna sem sre?en lastnik nove Mazde 6 te 2.0i.
Zanima me, ali imate na va?i Mazdi 6, na vratih osvetljeno za odpiranje oken (meni gori samo za ?oferjevo stran) in ali imate osvetljeno za pomik ogledal? Moja prej?na Mazda 3 je imela za odpiranje oken osvetljeno.
Hvala za odgovore in ?elim Vam LEP DAN.
Jah sprijazni se s tem da nima osvetlenih tipk,razen novej?e
20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!
FWD je za ?enske, RWD je za mo?ke, 4WD pa je za invalide
Ja sem 100% da so realni kilometri, ?eprav sem drugi lastnik. Res je mo?no, da crkne, ampak kot je dejal Boss
je bolj izjema kot pravilo.
Sem razmi?ljal: A je mo?no da sem kak kabel na lambdi utrgal (Doma sem v bloku, dvori??e je zasne?en, tako da ve?krat potegnem po tleh z dnom/avspuhom)?
LP Marko
te?ko verjetno. Ker ?e je vama uspelo ugasnit lu?ko in se je po dol.km s5 pri?gala potem so kablo OK
?e bi bil kateri odtrgan bi lu?ka vseskozi gorela tud po brisanju napake.
Kupi ali sposodi si lambdo in sprobaj!
To ti je edini ?pajs
20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!
Imam mazdo 323F (model BJ), letnik 2002, motor 1.6 16V (tip ZM), prevo?enih komaj 75600 (REALNIH).
Zadnji? se peljem v slu?bo (avto ?e ogret) in se pri?ge lu?ka (rumena, oblika motorja/ma?ine). Grem popoldne k na?emu prijatelju QWERTY-u, ga priklopi na tester in javi napako .
Lu?ko sva ugasnila. Danes (19.02.2012) se peljem po avtocesti (cca 7km) in se spet pri?ge lu?ka.
Za lambda sondo in katalizator je malo zgodaj (komaj 75600 km). Pletenica (pregibna cev) se ni? ne sli?i. Avto laufa tiho.
Kak?ne ideje?
LP MARKO
zakaj bi bilo za lambdo sondo ali kat.prekmalu? vse je mo?no
no ?e se kdo spozna. Imam prav tako avto iz italije. Na levi strani armaturne ko odpre? vrata ima odprtino za nek klju? ki je bil v avtu. To je baje enkrat slu?ilo da ko si vstopil v avto si vtaknil klju?ek noter in ven, da si izklopil alarm. Mene zanima v ?em je problem, ?e dvakrat zaklenem avto mi zapiska, ampak alarm se ne aktivira, oz, v knjigi pi?e samo da se zaklene tudi od znotraj. Ali kdo ve kako vklju?iti alarm, oz. ?e ima kdo izku?nje z tistim klju?kom?
To je ?isto odvisno od tipa alarma in pa kako je sprogramiran!
Da 2x zaklene? pri m6 je res da v 2.se zaklene tako da tudi od znotraj ne more? vrat odpret.
?e ima? klju?ek probaj sam kak?no funkcijo ima,lahko je samo za nujni izklop blokade :ne vem: Na?tudiraj vgrajeni alarm,na pamet je te?ko karkoli!
HMMMM kako pogosto se to pojavla, se takoj pojavi ali ko nekaj ?asa stoji na soncu? Morda se plastika malo premakne ko se segreva avto s tem senzorje gibanja pa zato morda tuli, mater na pamet te?ko re?em. Probaj poi??i enoto kjer so senzorji prklopleni pa jih izklopi,preveri ?e je kje morda slab stik,ima? ka?no stikalo tudi pod pokrovom motorja pa je prerjavel .............. :ne vem: Lahko pa je s sam alarm fu?.
Za kobro sem sli?al morda zmontiral 2,kj ve? pa te?ko ti pomagam.
Lahko pa naredi? demonta?o alarma
No, meni se par zadnjih dni tudi aktivira alarm brez vzroka. Tuli cca 20-30 sekund, nato se izklopi. V?asih se zgodi tudi dvakrat zapored. Imam pa dodatno dodan alarm, vezan je pa na original daljinec. Torej, kaj je lahko vzrok? Kaj lahko pogledam?
?e ima? servisni klju? ga sklopi,ti pa svetujem da najprej pregleda? stikala,potem ka?ne senzorje premika,potem lahko je vzrok slab akomulator(?e alarm ima funkcijo zaznave padca napetosti)
kako avto v?e ob jutru,a se to dogaja samo zdaj ko je mrzlo??
Kateri tip alarma ima? no3(metta system morda)
Lepo treba po vrsti in ne cvikaj kablov!
trenutno imam tudi jaz motul 8100 5w30 v 2.0 benz mopedu in sem ga dolil cca 3 deci na 15.000km pri drugih kolektorjih in ve?inoma vrtenju v vi?jih obratih!
Pri mazdi 6 so mi zamenjali akumulator, vse lepo in prav. Ampak imam zdaj druge te?ave. ?e menja? akumulator ali pa ?e mora? avto pri?gati na kleme se podre sistem za odpiranje oken. To se mi je ?e naredilo peljal sem ga k mehaniku in povedal kaj je narobe vsedel se je v avto in pritiskal po stikalih za odpiranje oken po nekem zaporedju seveda ni hotel povedati kako je popravl va?no je bilo da sem lahko odpiral okna. Zdaj me pa zanima ?e mi lahko kdo pove kaj narediti ?e se okna ne odpirajo saj sem menjal akumulator in se je sistem spet podrl za odpiranje oken. ponavadi sem ?akal mesec ali dva da se je stvar sama postavila nazaj. Zdaj me pa zanima kaj naj naredim da bom popravil okna.
Ali naj ga peljem zopet k mazdinem poobla??enem servisu da bo pritiskal tipke po zaporedju da bo potem delalo.
Hvala za odgovore
Ko odklopi? akomulator ti potem stekla ne grejo automatsko dol in gor ??
Re?i? enostavno-nau?iti mora? stikala(vsaka vrata posebaj)
odpri okno do konca ,in ko pride do konca zadr?i pritisnjeno stikalo 1-2sec Nato zapri okno,ko pride do konca prav tako zadr?i pritisnjeno za 1-2 sec. Tako ponovi? na vseh 4h vratih posebaj in potem bi se morala okna s klikom odpreti in zapreti. Ter na tvojih voznikovih vratih mora za?eti delovati
1. ?e se nabere oksid na klemi ni ni? pretreslivega,spucaj jo in z dratper?no in jo pre?pricaj s kakim kontakt ali wd40 sprajom. Ne re?i stran kleme razen ?e je ressss v p.....!
2. ?e po menjavi akomulatorja ?e vedno ?tartar ni palil je ti 80% ?tartar kriv.(Najverjetneje krta?ke)
S tem ko potol?e? po ?tartarju malo pretrese? krta?ke da te speet pridejo do kolektorja in zadeva ponovno za?ne delovati.
3.Lahko je tudi cin ?pula,ampak dokler ne sname? in ga ne sproba? na ponku ne bo? vedel!
ostalih 20% pa lahko prip?i?e? klju?avnici
4. ?tartar obnovi.
Se pravi ga snami ,spucaj,preveri ?e so pu?e ok naolji te pu?e,zamenjaj krta?ke, sestavi in to je to.
?e bo? rabil pomo? mi javi!(?e si kje bli?je lj)
lp
So sve?ke zamenjane,in prav tako kabli? Sam pregled ?e ne pomeni da so ok.Si kaj ?e v te smeri zamenjal? Kaj pa kak?en bencinski filter,morda po?ena kak?na rebrasta guma za zrak in vle?e fov? zrak,ali pa samo kje prebija iskra.
Z wd 40 malo pre?pricaj po kablih za sve?ke un tam okoli razdelilne kape(?e jo ima) v?asih re?i problem ,ali pa celo vidi? da kje prebija.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
najprej zamenjaj akomulator potem pa se ?pilaj dalje
Povezava za deljenje
Deli na druge strani