Skoči na vsebino
elm-327 (car diagnostic)
Napisano

pozdravljeni,

no, pa sm tudi jaz nabavil ELM. Ali mi lahko kdo opi?e postopek in kak uporaben program kako se povezati z avtom.(bluetooth). So potrebni kaki driverji? Vtakne? v konektor v avtu, nastavitve?Nekje nazaj sem zasledil nek program, samo stran ne dela ve?. Hvala

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

alarm tuli
Napisano

To je ?isto odvisno od tipa alarma in pa kako je sprogramiran!

Da 2x zaklene? pri m6 je res da v 2.se zaklene tako da tudi od znotraj ne more? vrat odpret.

?e ima? klju?ek probaj sam kak?no funkcijo ima,lahko je samo za nujni izklop blokade :ne vem: Na?tudiraj vgrajeni alarm,na pamet je te?ko karkoli!

?e res da je na pamet kaj te?ko govoriti, ampak drugega kot da 2x zaklenem in s tem zapiska, je to vse kar vem, in kar lahko naredim z alarmom. ?e se usedem noter,2x zaklenem in ?e se premikam se se ob vsakem premiku v?gejo smerokazi in sli?im rele. Glede klju?ka pa ?e vtaknem noter, naredi isto kot da bi 2x zaklenil.. :ne vem:

kje so kaka navodila, v knjigi sicer nekaj pi?e, ampak ni? konkretnega.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

alarm tuli
Napisano

no ?e se kdo spozna. Imam prav tako avto iz italije. Na levi strani armaturne ko odpre? vrata ima odprtino za nek klju? ki je bil v avtu. To je baje enkrat slu?ilo da ko si vstopil v avto si vtaknil klju?ek noter in ven, da si izklopil alarm. Mene zanima v ?em je problem, ?e dvakrat zaklenem avto mi zapiska, ampak alarm se ne aktivira, oz, v knjigi pi?e samo da se zaklene tudi od znotraj. Ali kdo ve kako vklju?iti alarm, oz. ?e ima kdo izku?nje z tistim klju?kom?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 sprednji diski
Napisano

?e so rjavkasto modrikasti po povr?ini, potem se je ali nekdo peljal z pritegnjeno ro?no, ali ti bat ?eljusti ne gre nazaj...

stro?ek zadnjih diskov, plo??ic in tesnil za bate na zavornih ?eljustih je cca 170 EUR...

?e so zadnje plo??ice pri kraju, menjaj, pa mir...

ne izgledajo zape?eni, vijoli?asti.. pa tudi ?eljusti te?ejo gladko, sem preveril. Mislim da so plo??ice pretrde, ker so na diskih vidne pikice. Naredim slikico.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 sprednji diski
Napisano

zakaj se diski zadaj ne svetijo kot spredaj, oz. kot pri ostalih avtomobilih? ?E jih pogleda? od blizu so rjavkasto-modrikasti. ?eljusti so teko?e in ni? rjave.Avto sem kupil pri 120k km, zdaj jih ima 155k km, zato ne vem katere plo??ice mam gor, diski sklepam da so original. Ali so plo??ice pretrde? Kaj svetujete?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ventilator za gretje cvili
Napisano

na mazdi 6 je po slikah videno isti motor- ventilator. Ali ima kdo vi?ka kateri motor? Sem hotel zamenjat le?aje, samo se in posre?ilo.. je zdaj ?ele brni. Se je zmaknil komutator , zdaj drsajo ??ekte po zobu ki je nastal zaradi drsenja in to brni. Ko sem hotel dat komutator v prvotni polo?aj, sem ga zvil...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6, CD140, hrup pri menjavi prestav
Napisano

ja, samo takrat, in bolj se sli?i pri prviin drugi prestavi, ko je avto najbolj obremenjen, v vi?jih prestavah bistveno manj...tudi meni pravijo, da ni ni? narobe, a vseeno bi rad to odpravil ;)

ko bo? imel ve? kilometrov in bo sklopka hin, takrat zamenja? itak ?e potisni le?aj in ne bo ve? zvoka :)
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6, CD140, hrup pri menjavi prestav
Napisano

v bistvu vsakic, ko pritisnem sklopko, zaslisim kot neko ropotanje, kot bi se kaj razlahljalo, ne sumenje iz motorja... ce naprimer med prestavljem pritisnem sklopko in se vedno malo zadrzim nogo na plinu potem je bolje...potem ko sklopko spuatim in dodam plin je vse ok..

samo ko je sklopka odvojena? Mislim da imam podobno te?avo, potisni le?aj je postal glasen. Baje da ni ni? narobe..
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 menjalnik
Napisano

?e je hladen ga segrevam, ?e je topel ga ohlajam, to je zato da ima ?imbolj konstantno tempreturo s tem pa tudi tolerance med samimi deli.

Sama voda je speljana skozi sprednji diferencial, ki je zgleda zelo obremenjen. :ne vem: :blush:

katero olje naj dam noter od motula, katere sem na?tel zgoraj?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 menjalnik
Napisano

Odkar uporabljam olaj Motul z v menjalnike, se to ne dogaja ve?, sem prav presene?en, ker prej karkoli sem nalil noter je blo vedno sranje, ko je bilo hladneje, sedaj omam tudi ogrevan-hlajen menjalnik. :D

ho?e? re?t da ogreva? olje v menjalniku :)?

Gear 300 75W90 ali Gear 300 LS 75W90 ali Motylgear 75W90?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 menjalnik
Napisano

ma obnova ne vem ?e bi pri?la v po?tev, ker je bil prej menjalnik teko? kot pravi? ti :) je bil v vodoravnem polo?aju, mogo?e da ga je malenkost preve?, samo to ne bi bil biti problem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 cuka
Napisano

o?itno ima bolj?e mazanje. Osebno poznam Ar?ona z bosch servisa in sem na lastne o?i videl kako je v poln tank dodal" 25 antigrippante" v dobesednem slov. prevodu prepre?evalec ribanja....?e njega vidi? da daje to stvar v bmw, ker trdi da je pri nas nafta suha in posledi?no trpi celoten sistem pompa-?oba, se ve da je neki na tem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba goriva-Mazda 6 diesel
Napisano

True, true :-) Ve? kaj bo?ti...Upam, da ma? jajca da bo? napisal, ?e ti bo kaj crknilo :danzoman:

ali ?e ti je ?e kaj crknilo :D ? no, 3 litre na 100km, to je3*1,320 ? =3,96?/100km, na 1000km je 39,6?, na 10000 je 396? na 100000 je 3960?. Ne mi re?t, da kljub ?e ti kaj crkne v 100000 km, da je 3960? ?kode?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

LU?I
Napisano

s faceliftom m6 tk so so sen?ili stekla,mislite da je zaradi tega kakovost svetlobe slab?a??enska je kupila i30 in je razlika v svetlobi o?itna, na mazdi svetita kot sve?e, na hjundaju pa res kot beli dan. Katere ?arnice priporo?ate? to je opazno ?e toliko bolj ko je vreme de?evno..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.