Vsekakor je lahko vodni kamen tudi krivec za zama?itev. saj ve? poleti ko voda izhlapeva tam okoli ?ob se tudi nabere s?asoma. ?e bo? preve? drezal s ?ivanko lahko se zgodi da po?koduje? tiste ?obe in bo ?pricalo povsod samo na ?ipo ne (?e bo? nasilen preve? ha ha )
Jaz sem pri mazdi 3 1x ko se mi je prav tako zama?ilo snel ?obe dol,jih namo?il v solno kislin (dobi? v tehni?ni trgovini) in pa 10 minutnem odmakanju prepihal. lahko ?e izvede? trik s ?ivanko (kislino pa lahko kasneje uporabi? za ?i??enje mre?ic doma iz pip ali WC ?kolki) lahko ?obe namo?i? tudi v kis samo potem bo dlje trajalo
Preglej tudi tiste proti povratne ventile pred ?obami...
lp
ej mojster hvala za pomo? bom probal to z ?i??enjm ?ob.lp
Ok hvala za nasvet...bom probal enkrat sem ?e to naredil pa se ni obneslo..malo bolj?e je bilo..res pa je da so te ?obe za pranje prve sipe non stop bele kot bi bile od vodnega kamna..?udno.mogo?e masna teko?ina da spe?e to,,LP.
Na CX-7 2.3 Turbo (benz+LPG) mi je ?la turbina oz. je ?isto pri koncu. Letnik avta je 2008, redno servisiran, 100k prevo?enih. Avto pokadi beli gosti dim prakti?no skoraj vsaki? ko spustim gas in nazaj pohodim. Mehanik je preveril turbino in ima veternica luft. Kako se naprej lotiti zadeve? Nekomu jo dat obnovit al kupit novo na ebay-u oz. kje pri nas ali kako je s tem?
Lp
ej pred leti sem imel dizla ...terbina je malo ?vi?gala zato sem dal iz preventive na servis BEJA -Servis g.Jani.so mojstri za take stvari malo se pozanimaj kako in kaj se ti spla?a misli da servis in obnova se ti bol spla?a ....seveda je odvisno v kak?nem stanju je tvoja TURBINA lp ale?
js nisem reku da je pelko to naredu nestrokovno ali pa kakorkoli, delal sm servis pri njemu sm bil cist zadovoljen,nimam pripomb, kar se bremz tice pa zal...
ej vem da nisi tako mislil samo zavore morejo biti res ok, pri meni ko je delal pelko je naredil dobro res vsak ki dela tudi gre?i ,somo pri zavorah mora biti vse ok. to je moje mi?lenje lp
ni vazn ali so lezeci policaji ali kaksna luknja, zmerej poka. js sm prvo sumil kak amortizer oziroma stabilizator ampak se je izkazalo da so ploscice.
kok sem js vidu je pelko odrezal tisti plehnati del na ploscici ki ima po mojem funkcije bla?ilca in zaradi tega zdaj plo??ica udarja na celjust in mi to slisimo kot pok.
ej saj to so zavore more biti narejeno v nulo dvomim da je pelko -doktor tako nestrokovno naredil ,verjetno je kaj drugega naj pove ?e Ajvar svoje mnenje on je tudi mojster lp
Boss je o?itno divjak ali pa se ho?e izstrelit ?e na samem ?tartu. Sem prepri?an, da bo tudi v pospe?evanju 2.0 in cca. 150KS ve? kot enakovredna dosedanji Octaviji (kdor ne verjame, naj pogleda kak?no preglednico karakteristik, ?e le ni bila Octavia kak?na nafrizirana verzija). Skratka zadeva se solidno pelje, NIMA pa turbine, ki je niti ne rabi.
Nekih napak z bencinskimi motorji ni bilo, pa tudi kupovanje bencinca je za laika precej enostavnej?e kot dizla, saj se pri dizlu la?je "naserje?".
ej da ?e jaz dodam moje mnenje ...imam mazdo 5 tx plus oprema 2.0 benz. 148 ks in deluje motor super povle?e ok pospe?ki solidni za ta avto ... da se razumemo to je dru?inski avto poraba solidna med 8 -10 lit.samo jaz imam dodatno montiran avto plin LPG Sistem in je ok se pri?para ..sevisi cenej?i in itd...ps ma?ina ima verigo ..in tavelik servis se dela na 250.000 km .tako pi?e v servisni knjigi.redni pa vsakih 20.000 km.lp ale?
Ko avto prizgem in hocem speljati avtu zmanka moci cez nekaj casa pa mocno poci in avto deluje normalno
Oz
Ko prizgem avto in pohodim gas se obratomir povzpe sele na 2000obratov na minuto in ima zelo cuden zvok cez cca 20sekund avto normalno zopet deluje
Ali je mogoce kaksna loputa za gas problem? Je ze imel kdo ze kaksen taksen problem. V biznji prihodnosti prilozim se filmcek
Poslano z mojega SM-N9005 z uporabo Tapatalk
Ej stari LP nisem mojster ..vendar je lahko za o?istiti loputo za pretok zraka ali dat na tester pa se vidi kaj je..lahko pa pelje? na?emu mojstru Dr.Pelko -Medvode.LP Ale? ?
On je naredu vse ker sem iskao, ampak je morda problem v nekam drugom, ne vem ?e mazda ima peti cilinder in da zarad njega en koles ne vrne do konca? Ne vem, ampak nadalje u?ivam v po?itnicah in ne bavim se ve? avtom do Beograda.
Igor super da si popravil te zavore....mislim da je pelko-Doktor naredil kot treba in da je ok.LP ale?
Super so opravili! Po probnoj vo?nji je bil ve? zagrejan zadnji desni koles, na katerem sem menjao gumice kot levi. To pomen da se bolj? odvajajo klje?ta na levom. Rekli so da imajo specijalno ma??obo za te stvari in se po ?eljustima vidi da so nekaj namazali. Zdaj bom tudi oprezan v naslednem ?asu in zmeri pipam kolese po vo?nji.
Prijetno so me presenili ker so naplatili samo pol ure (12,70e) za delo, a rekli so da bo verjetno ena ura!
ej Igor super ...samo da si porihtal in da je ok...varna vo?nja to je glavno lp ale?
Bom ga poklicao jutar zjutri ker je danes nedelja, pa da ga ne motim v po?itnicah. To se da tudi razradit za prvi ?as, ampak se morajo ?eljusti dat dol. Najve?ji problem mi je dopelat se do mojstra, upam da od Logateca do Medvodah imam okrog 70km. Kolo se preve? zagreje in za 3km vo?nje.
Igor..lahko ga pokli?e? ...dela ni problem da ti svetuje, pride on do tebe predlog...LP Ale??
Pozdravljeni! Imam problem ker mi je zablokirala bremza na zadnjem levom kolesu. To se zgodilo po pranju avta in je potem avto stal v gara?i tri dni ker sem pelao drugi avto od star?ih. Potrebno je promenjati gumice, ampak mi je najve?i problem kako pripelata avto do mojtera. Rabim ka?no preporuku kdo je najbli?i Logatecu, nekih 7km od Vrhnike ka Postojni. Posku?ao sem nardit 3-4km po Logatecu kako bi se otblokiral, ampak ne pomaga. Tolk je zabremzan da je za?eo smrdet.
LP!
Igor
Igor lp to je malo problem ker jaz bi ti priporo?al na?ega mojstra Dr.Pelko v Medvodah.je malo dlje .PS.probaj ga poklicati na GSM za inf.041 667 335.Simon.p.LP Ale??
Ej vidim da se ta tvoj mehanik res u?i na tvoji mazdi..?koda avta zato predlagan da pelje? mazdo na?emu mojstru Dr. Pelkotu v Medvode.ti bo pomagal..LP Ale??
E.Kenda kenda lp zanima me kje je ta mojster -mehanik v Ankaranu..pred letom sem iskal dobrega mehanika za mojo Mazdurino.nisem najdu...dobrega mojstra.sem tam blizu doma...he he.za moje pojme sta najbolj?a mojstra za Mazde Bo?tjan -Ajvar in Dr.Pelko.lp ale?
Klima dela tako kot mora preverjeno. Sicwr pa ne vem zakaj taka debata o avtomatski klimi ce meni ne shladi ko dam ROCNO vse na full...avtomatika tukaj nima veze o tem ko govorite
Pac nimate crne barve...
stari to za barvo ima? prav... potem pa je nekaj.....drugega narobe saj so tudi drugai avti ?rne barve pa deluje klima ok. lp ale?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Lu? pol pa celo le?o po?asi rastavit.LP?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani