Skoči na vsebino
Vlaga v zadnjih lu?eh
Napisano

To a je avto bil zaleten ali ne bo? najla?je preveril tako, da najde? nekoga z istim modelom avta pa mal prekontrolirata spoje in morebitna kitanja. Pomaga tudi merilec laka ali pa magnetna nalepka, da se prepri?a? ali je kje kaj kitano.

Odbija?i pa so najbolj izpostavljen del avtomobila in prava redkost je, da ima kdo po parih letih odbija? ?isto brez praske.

Sploh pa pri prodaji avtomobila, ve?ji prodajlaci radi ?trihnejo oba za lep?i izgled in la?jo prodajo ampak s tem na?eloma ni ni? narobe.

True, pa v?asih napiz mazda6 pove vse, ker nekateri ga nalimajo izven standardnega polja :):)

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vlaga v zadnjih lu?eh
Napisano

Je to normalno, da ti pride vlaga v zadnje lu?i pri M6 (model 2008)? Bi rekel, da ne. Vendar, ker sem kupil rabljeno, nikoli ne ve?, ?e pa morda vseeno ni bil zadnji del zaleten??? Tudi zadnji odbija? ni ?isto 100% iste barve v dolo?enih kotih pada svetlobe.

Barva zna biti ker je 'dodana'.....

Za lu?i pa na servis...mei so ze obe prvi menjali...vlage notri za majhen bazen

?udno je ze da nekdo prodaja letnik 2008....

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?E si slu?ajno kaj odklapljal (aku in podobno)

Mora? ugasnit motor, vzgati motor in volan namotan skrajno levo, skrajno desno, skrajno levo, skrajno desno - to resetira pozicijske senzorje 8samo ponavadi ob tem se TCS sveti)

Drugo pa je loputa zraka - poglej preveri konektor ?ic na njem....

To sem imel jaz po nedavnih nadgradnjah za po?timat

P.S. DPF nisi imel poprej prizgan?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

vibracije
Napisano

Da bi bila mera polna,se mi je med voznjo vdrl pedal od sklopke in zdej mi sklopka prime cisto v podnu :( Kot ka?e, mi menjava sklopke ne uide, ali pac ne? Ali bi bile vibracije lahko povezane z dotrajanim vztrajnikom? Hvala za vase odgovore

o?itno ima? odgovor na dlani (nogi).....?koda.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

stikala za elektri?ni pomik stekel
Napisano

To?no tko je kot ste rekli! Avto sem kupil pred kak?nim tednom in je bil akumulator izklopljen. Sej vem, da to pi?e v navodilih, samo avto je uvo?en iz Italije in so navodila v Italjan??ini.

Full vam hvala za pomo? in lep pozdrav

no problemo amichi

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

vibracije
Napisano

Ni mi jasno samo to, da se to pojavi, ko je avto ogret...Bom pregledal te stvari, ki sta mi jih povedala. Zaenkrat pa hvala.

Ogrete stvari se raztegnejo.....zato sumim vro?e stvari

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323F BJ '01 se po?asi segreva
Napisano

:angry2: 20 eur za aftermark uro kaj so nori jaz pa mam 2x :cheers: na uro :harhar:

To je Kaalmanova ura :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cukanje!
Napisano

ma to nemor? verjet.

Dons je priklopu avto na komp. in ugotovil da ni ni? narobe!

Nobene napake mu ne javi in ko se je probal z njimu peljat dela vse normalno. Ni? ne cuka niti ko povspe?uje?, dobi obrate tak kot treba.... skratka avtu ni NI?!

Zdej pa nevem. Je zmrznla nafta? Ker takrat ko mi je za?el cukat se je prvi? letos ohladilo na -3... ko sem ga peljal na servis mi je ?e veliko bolj cukal, takrat je bilo -5.

Zdej je pa avto tam stal na servisu en teden oz. 9 dni, in zdele zadnje dva dni se je precej otoplilo, in zdej dela vse normalno.

Jas mislim da ?e je tako pol je nafta zmrznla. Jas sem jim reku naj zamenjajo filter ?eprav sem ga menjal dva meseca nazaj. Kaj pravte vi? Pomoje je pol nekje zmrznla nafta.

Nekje sm prebral o enem aditivu da se ga da v gorivo proti zmrzovanju.... kak se mu re?e pa kje se ga kupi in ?e ga je priporo?ljivo dodat gorivu?

Se mi ?udn zdi useskup ?e je kaj zmrznlo saj ni blo tuki ve? kot -5

Ma ne more pri -5 zmrznit, razen ce res nimas vode notri....lahko da ventil ?teka ob mrazu...probavaj.

P.S. Da nisi na tistem OMV tankal ki je pome?al bencine :D ....:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

stikala za elektri?ni pomik stekel
Napisano

Jap spomin stekel (je v navodilih) kadar odklapljas akomulator.....

P.S. Tudi ta ki ti dela ne dela impulzivno a ne......tudi voznikovega moras programirat

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

vibracije
Napisano

Nazadnje sem spra?eval o zvokih, ki se pojavijo pri pri ogretem motorju pri okoli 2200-2500 obratov od 2. prestave naprej. YavarYe X6V6 je rekel, da krivec verjetno vakumska ?rpalka. Sedaj so se mi je poleg tega zvoka pojavile ?e rahle vibracije, ki jih ?utim predvsem na pedalih in podnu pri nogah. Pri pospe?evanju se mi zdi, da se ?e malenkost pove?ajo. Avto pospe?uje normalno, malenkost kuri olje (na 15000km pride med max in min) in pri pospe?evanju normalno pokadi. Ko je bilo prej?nje dni ornk mraz, teh vibracij ni bilo, zdaj so pa spet. Ali je to povezano z vakumsko ?rpalko ali kaj drugega? Upam, da ne kak?na turbina :(

Malo tudi poglej da ni kje auspuh od?ravfan.....?e posebej tam pod nogami....?e je ti pri dolo?enih obratih zaresonira - lahko so tudi delci v auspuhu (tu bos rabil pomoc, da ti das gas na obrate nekdo pa poslusa)

Lahko da je ob mrazu bil zmrznjen.

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

cviljenje pri v?igu
Napisano

Nebi trdil tega, ?e sam nebi videl na lastne o?i da to deluje. Foter je mehanik in je v?asih, ko sem ?e mu jaz pomagal ?raufat starej?e avte (Yugo, Lada, ...), skoraj vedno namazal klinasti jermen z starim posu?enim milom. Predvsem preventivno, ker takrat so ti jermeni gnali kak?en altenator pa mogo?e ?e vodno pumpo, in so bili skoraj popolnoma neza??iteni. Potem pa je ob prvem de?ju kak voznik zapeljal v lu?o in je voda ?pricnila po jermenu, takrat pa je jermen za?el veselo cviliti.

Sej verjamem, sam ni mi logi?no :blush:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

cviljenje pri v?igu
Napisano

Ma ne kapira? ti tega, jur?ek ni imel v mislih gume od jermena, ampak eno bolj za osebno rabo. :D

ta se ne maze od znotraj (razen tik preden se raztegne)...ma ne vem no to je tko kot da bi bremze z oljem dane cviljo :danzoman:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 DPF crknila
Napisano

fora je, ker ?tarter sploh ne zavrti

potem je elektronka....ce sploh vergla ne ni motor. Kaj pa banalna zadeva kot koda klju?a - rezerva?

a dela TK TK ko obrne? klju? ?tarter al cisto ni??

ali je kaka lu?ka, kilometri, olje? mal podatkov....

Daewoo Nubira ima zanimiv sistem - ko je olje na kriticni meji ne pusti vzgat motorja!! Zadnjic smo skoraj diplomirali na sosedovi Nubiri... :blush:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cukanje!
Napisano

To je Adormi slikal - adormi a imas se partnumber?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cukanje!
Napisano

A ti slu?ajno i??e? tole?

Objavljena slika

regulator pritiska goriva - samo tale je povratnega se mi zdi? Sam ce se ne motim je tole za benzarja....sam po moje je isti drek.

zajebu sem ti isces tole

http://www.mazda-si.net/lofiversion/index.php/t6214.html

Objavljena slika

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cukanje!
Napisano

Tega IMV ( vstopnega ) ventila za M6 disel ni za dobit pa da se vbije?...

Povsod kamor sem klical ali so ga imeli pa so ga ta teden zadnjega prodali ali pa ga sploh nimajo!

Ne mor? verjet! :unsure:

In povsod imajo naro?ene, ki pa pridejo po novem letu.... js avto rabim zdele!!

Ve kdo kam naj ?e pokli?em pa vpra?am da dobim ta posran ventil? :rispekt::unsure:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3185979&show=1

Vpra?aj ?e ni ?el z motorjem

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

cviljenje pri v?igu
Napisano

Ja mehkej?a guma pove?a trenje, saj to je logi?no ne?

ne ravno.....mehkej?a se tudi raztegne

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cukanje!
Napisano

Ne more? kr posplo?evat je pa zanimivo (in to bodo potrdili tudi serviserji) da recimo pri Mazdah 6 so imeli probleme nekateri s prvo generacijo ?estic, z drugo pa prakti?no ne. Predvidevam, da je krivda verjetno bolj v kak?nem filtru, kjer je zmrznila voda, ki jo ta filter odstrani, ?e jo slu?ajno potegne iz tanka.

true true, veliko je tudi v vzdrzevanju in pripravi na minus

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 ckrnila pri 24k km
Napisano

Torej ?e parkira? na hribu, mor? met u leru in potegnit ro?no? al v vsakem primeru presko??

to je pa res cvetka prava.....

avto se premakne in v prestavi se upre na jermen.

PArkiraj najpre ro?no in 'nasloni avto na ro?no' potem pa ?e v prestavo daj - blokada te?e je na ro?ni, prestava pa bolj za backup

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cukanje!
Napisano

Ultimax?

Sam res dizle malo tepla tale kvazi zima, presenetljivo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tresenje
Napisano

Jaz pa imam avtomatsko gretje prve leve feltne.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?obe za pranje vetrobranskega stekla
Napisano

Jures, zanimivo bi bilo vedet ?e tisto ?udo od webasta pomaga pri zamrznjenih ?obah.

lp

M

za to je - saj ti segreje vodo (vitex do 60 stopinj) predpogoj pa je seveda da nimas vode pri minusu......

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

cviljenje pri v?igu
Napisano

Preden naredi? "oklepnika" poskusi s finto starih Mercedesovih in Volkswagnovih serviserjev. Dokler motor stoji, nama?i (klinasti) jermen z navadnim trdim milom. To zmeh?a gumo jermena in pove?a oprijem z jermenico. Sicer ne vem, ?e je to pri novih jermenih ?e aktualno, poskusiti pa ni greh. Gotovo je ceneje od kakr?nega koli oklepa, ki fino poka, ?e parkira? preblizu visokega robnika.

Slavko

Od kdaj meh?anje ve?a oprijem :ne vem: ?e tako ima losanga

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.