Skoči na vsebino
Servis Mazda 6 pri 140.000km
Napisano

bom takoj porocal, ko bo kaksen dez :)

do zdaj sem mel skoraj vse mozne brisalce: original, bosch, valeo in champion, tko da bom kar verodostojna referenca na tem podrocju :)

Aha,super.Ker jaz jih moram tudi zamenjat in sem hotu probat valeo.

Pa bom malo po?akal. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servis Mazda 6 pri 140.000km
Napisano

aja se to sem poazbil:

dal sem noter nov aditiv, tokrat STP Diesel injector cleaner...

pa prask mam cel miljon, najbolj motece je to, da sam ena je moja, druge so pa od drugih :(

pa sprednja hauba cist popikana (ampak to ze vemo)

Kar bogato si se olaj?al na servisu.Kaj ?mo,?e ho?e? na uradnem servisu servisirat...

Kar se ti?e praskic in pikic na sprednjem odbija?u... :whatever: tudi pri meni ne?teto.

Kaj tej aditivi ni? ne ?kodijo ma?ini?Za kaj pravzaprav so?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 alarmna naprava ?
Napisano

delal sam ? ali ti jo je vgradil poobla??enec ?

namre?, poobla??encem ne zaupam, ker ponavadi cel avto razkopljejo, in samo lepijo kable z izolirtrakom :(

V bistvu mi ga je montiral kolega,ki je avtoelektri?ar.

Ni nobenih lepilnih trakov in klo?arije.Tip naredu u nulo. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 alarmna naprava ?
Napisano

em... rad bi zvedel, ?e je kdo nadgradil sistem centralnega zaklepanja z alarmno napravo (mogo?e originalno), ki deluje z original daljincem ?

kje in za koliko ? :D

Jaz sem to naredu dva meseca nazaj.Montiral sem alarmno napravo renomiranega proizvajalca,katero

upravljam z original daljincem.Imam tudi senzorje gibanja v kabini. :bravo:

Cena je pa bla,?e se ne motim okrog 300 EUR.To sem pa montiral tu v KP.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ke na mazdi 6
Napisano

Ja isto je bilo pri meni! :P

Prvi? je samo nataknil cev?ico nazaj in resetiral napako,ko pa se je drugi? ponovila,pa so naro?ili novo (1?!), :P

tko da je po tistem mir! :bravo:

?e utegne?, bodi zraven, je zlo zanimivo spremljat odkrivanje napake, moram re?t, da imajo zlo dodelan program odkrivanja , je celo v slo jeziku , na koncu pa je celo fotogfafija, kje je cevka sneta! ?zmeden?

To skori ne verjamem ?zmeden? Men je crknil akumulator po enem letu, pa ni ni? svetilo ala padec napetosti , pa lu?ka od DSC-ja, pa okvara motorja al kaj podobnega, samo eno jutro ni hotu v?gat! :whatever:

Sem danes klical servis in jim omenil to cevko...Je reku frajer,da ?e bi bla cevka kriva,da bi motor slab?e

vleku. ?zmeden?

Kakor koli,dokler ga zdej ne popravijo za prav(in ne samo resetirajo),naj ga imajo tam.

To moram re?it,dokler je v garanciji.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ke na mazdi 6
Napisano

Evo,pa se je ponovilo.In to skoraj na istem mestu kot zadnji?,ko smo ?li na kopanje. :whatever:

Spet me ?aka servis in prepri?evanje okrog garancije...

Sem ?e alergi?en na te lu?ke.Zdej bom zahteval,da dokler zadeve ne zrihtajo,naj me ne niti kli?ejo.

V glavnem,nisem preve? zadovoljen. <_<

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Manjava xenon ?arnic na Mazdi 6
Napisano

Boss,..ti js montiram? sej sm tehni?n tip,..sm sestavla orbija,..pa ne ni se podru ?ez pet minut, pa tud ?ez pol ure ne :D

pet let je pre?ivu u enmu kosu :P

Objavljena slika

Valjda,?e pa ti stoji kot vsem,ki so ga kupli zapra?en v kakem kotu. :hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Philipsove so notri... je pa tako, da je ena starej?a od druge in zato svetita vsaka z malo druga?no barvo - ena bolj na belo, druga pa je malo bolj zeleno modra.

In katera ti je osebno bolj v?e??

Ker sem nekje prebral,da ?e so preve? bele je slab?i efekt(na?e o?i niso navajene na preve? belo svetlobo).

Kolko °kelvina bo? dal noter in kolko pride stat ena?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

kje je ECU pri M6 CD 136 ?
Napisano

ECU pri M6 je na notranji strani pozarne stene-levo zgoraj (ene 5 cm pod robom stekla in ca 25cm od levega A-stebra proti notranjosti). Ce bi clovek imel rentgenski vid, bi, ko bi sedel za volanom gledal skozi levi stevec in mimo nosilca armaturke pa bi ga zagledal.

Ce kdo rabi kpl. Manual za M6 naj javi. (PDF format ca 2000 strani => 40MB)

lp T.

Jest tudi,jest tudi. :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

A je slu?ajno kdo to ?e po?el ali vsaj videl v ?ivo. Placa je namre? tako malo, da bi moral verjetno oba ?arometa ven pobrat? :ne vem:

A ti je kaka crknila al bo? dal kake bolj?e noter?

Original so baje noter Philipsove.Vsaj tako sem prebral.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ke na mazdi 6
Napisano

Meni se pa pri?iga samo lu?ka za DSC in ?e to samo takrat, ko je zunaj mrzlo (slabih 7 stopinj ali manj). Ko se ogreje, lu?ka ugasne, seveda je potrebno pred tem avto ugasniti.

Ali bi lahko malo ve? povedal o tej cev?ici in kje jo najdem?

lp

Ta pa mi je nova...?e nisem zasledil pri nikomer kaj podobnega. :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vdrtine od vrat-popravilo.
Napisano

eno leto nazaj je bilo to cca 5 jurjev po lukni - ne vem ?ist to?no, ker je to zavarovalnica pla?ala... danes pa verjetno ni kaj dosti dra?je.

V bistvu je to zelo poceni (pri parih vdrtinakh), ?e primerja? s klasi?nim ravnanjem in li?anjem..

Thanks,Boss.Mi je ravno danes reku ne?ak,da pridejo vsake tolko,ko se nabere dovolj kandidatov,

to popravljat tudi v KP.Tako,da bomo to re?li. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

jaz sem ga imel cca 2 dni na popravilo sam sem tudi imel kar precej vdrtinic (cca 30)

Po moje ti lahko tole tvojo zadevo re?ijo v eni uri.

Pa kaj je to drag hec?Kolko vzamejo za popravilo ene luknje?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

A je do ?ivega ranjeno al se da spolirat in je samo vdrtina?

Jaz sem ?kodo od to?e dal rihtat fantom podjetja Top Finish in moram re?i, da so zadevo zelo dobro naredili.

Zadeva je popolnoma ravna in niti sledu ni da bi bilo kadaj karkoli po?kodovano.

V bistvu barva ni po?kodovana je samo vdrtina.

Kolko ?asa pa traja to popravilo?Kaj mora? pustit avto pr njih kak dan al to re?ijo takoj?

Sem sli?al za njih(top finish),da so res ?pica za popravila od to?e.Tudi sam sem imel izredno dobre izku?nje z njimi,ko sem potreboval razne paste za poliranje. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Danes,ko sem pred Postonjsko jamo pri?el na parkiri??u do moje mazdice,sem ?e od dale? vidu,da

mi je eden malo "polep?al" zadnja vrata.Avto sem parkiral tako,da ko sem od?el ni blo v radiusu 50 m nobenega avta...in ko sem se vrnil,je bil edini avto tam okoli parkiran zraven mojega. :unsure:

In na moje veselje,je ta isti p...on ?e vedno imel parkiran svoj kme?ki voz(beri mercedes)zdraven mojega.

Takoj sem ugotovil,da je bil ta majster on,ker je pustu plavo barvo na mojih vratih.Jasna stvar je,da je bil to lahko samo ?pagetar (iz Bologne).

Njim se itak fu?ka za druge avte...

Kaj se je zgodilo pol z njegovim avtom je druga zgodbica :hudicek: :hudicek: :aaaaa: .

Zanima me,?e se da kako take zadeve popravit brez barvanja in kje,ker imam tudi na zadnji havbi eno vdrtinico ?e od prej,ko sem ga kupu.

Kako sem alergi?en in mi grejo na k...c taki brezobrazni tipi. :angry: Sam vedno pazim na druge avte,najsi bodo to

novi avti al pa stare kripe.Avto je avto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 diesel ne gre
Napisano

?au vsem

no samo za info ?la je turbina, kak?ni predlogi, nova je cca. 1.5 k EUR

lep pozdrav

Uf,to pa ni dobro.Pa dokaj kmalu ti je ?la

Res ne vem,kako bo? ceneje pr?u skozi... :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ke na mazdi 6
Napisano

Evo,?e zrihtano. :bravo:

Ob 9-ih zjutraj ga peljal na servis,ob 13 ga pobral popravljenega.

Baje je bila samo sistemska napaka ra?unalnika(kazal je padec napetosti akomulatorja-kratkotrajno),

ra?unalnik so resetirali,nekaj nalo?ili novega gor in gasa.Pla?al-ni?. :jupiii:

Je pa bil spet smeh z garancijo,ko so videli,da je uvo?en.Najprej spet,da ne bo ni? kruha iz te moke.

Jaz pa ?zmeden? Kako ne,?e sem jo ?e zadnji? uveljavljal pri xenonkah?

Pol klic v Avstrijo in ?ez pet min.pride ven in re?e,da je zrihtano,da garancija velja.

Sem mu reku,da valjda velja v vseh dr?avah,ki so napisane v servisni knjigi in da ni vezana na prvega

lastnika.?e ima? urejeno serv.knji?ico valjda ne bi smel bit problem,ne?.

V glavnem sem zadovoljen z hitrostjo popravila.Upam,da bom imel zdej nekaj ?asa mir.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ke na mazdi 6
Napisano

Spodnja lu?ka te opozarja da je neki narobe z motorjem, ker je rumene barve ni tko hudo :( , ?e bi bila rde?e :blink:

Konkretno v tvojem primeru je sneta cev?ica od vakuuma, ki upravlja DCS, zato ti tudi gori zgornja lu?ka ker ti le-ta ne dela!

Ni pa panike se lahko vozi? naprej brez skrbi :P ,na srevisu pa ti jo bodo zamenjali mislim da zastojn, saj ne stane niti 1 ?! ?zmeden?

LP

Ja,verjetno bo kaj takega,ker ko sem klical servis,je vedu za kaj se gre in je reku,da se lahko vozim.

Ga jutri peljem in bo kao jutri ?e zrihtano.Upam,da se ne bo to ?esto ponavljalo,ker v 6 mesecih od kar jo imam, sem ?e tretji? na servisu. :whatever::(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ke na mazdi 6
Napisano

huh... ej, eno vpra?anje... a se je tebi tazgornja lu?ka kdaj pri?igala ? npr. ko si pospe?il z mesta ?

ali to ni to ?

kako sploh ve?, da DSC dela... pojmanimam...kaj se dogaja, ko ga izklopi? ?

V bistvu DSC deluje le v ekstremnih primerih(ko ?e malo pretirava?).Tudi na mokri cesti in v snegu ti pomaga.

Kakor je ?e Poky omenu,ve?,kdaj deluje, ker se ti lu?ka pri?ge,kadar ti kolesa spodrsavajo pri ?tartu, v ovinku, na mokri podlagi al pa na snegu..Ampak to je le momentalno,nikakor pa ne sme goret stalno,kakor pri meni.Kadar ga izklopi?,ti pi?e pri strani DSC-off.Takrat gre? lahko bo?no v ovinke. :bravo:

Kako se vozi mazdo 6 brez tega,ti bo razlo?u Labi.On to obvlada,he,he.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ke na mazdi 6
Napisano

Evo,pa smo tu.Ko sem se pravkar vra?al domov iz kopanja,sta se mi med vo?njo pri?gali

ti dve lu?ki(naenkrat).

Ker ni svetilo ni? STOP,sem se peljal naprej.Na enem o?trem ovinku pa sem opazil,da mi esp kao

ne dela.

Kak?no povezavo imata ti dve lu?ki mi ni jasno. :whatever:

Edino,da ni to znak,da je nekaj narobe z elektroniko(vsaj jaz sem tako razumel iz priro?nika).

Ni?,jutri jo peljem na servis,pa bomo videli kaj je na stvari.Na sre?o je ?e v garanciji.

post-399-1186337126_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.