Skoči na vsebino
Xenon na M6
Napisano

Hja,sej pol ni ?udno,da crkujejo...ko vidim kje "made by bosch",se mu v velikem ovinku ognem...

Valjda mi ne bojo crkavali tudi potem,ko ne bo ve? garancije :whatever:

Bomo vidli,kaj se bo re?lo...

LP Alex.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xenon na M6
Napisano

Pred nakupom M6 z xenon lu?mi,sem bil malo skepti?en.Mnogo lastnikov z xenonkami je imelo te?ave

z njimi.

No,in v?eraj ko sem se zve?er odpravljal ven,sem opazil,da se mi ni dvignu ?zmeden?-- desni xenon !! :angry: .Vsaki? namre?,ko pri?ge? xenonke,se izv?i "avtolivelizacija" lu?i-majhen gib gor in dol-in lu?i se nastavijo glede na te?o v avtomobilu.

Parkrat sem ugasnu in pri?gal xenonke in vedno isto :( .Zdi se mi ,da leva xenonka sveti celo previsoko(to se mogo?e zdi samo meni).

Zadnji?,ko sem se pogovarjal z ?tefanom iz Gama servisa,mi je rekel,da najla?je proba? ?e dela motor?ek od lu?i tako,da ugasne? motor--pri?ge? xenonke--pritisne? na havbo nad lu?jo in sli?ati more? motor?ek,ki uravnava lu?i.Pred lu?i postavi? nekoga da kontrolira --ponavadi ?eno-- (ne gledat direktno v xenonke-je nevarno!!) in lu?i se morajo premikat gor-dol ob vsakem pritisku ali spustu havbe.

No,jaz sem tako testiral in ugotovil,da desni motor?ek res ne dela :whatever:

Kakorkoli,ven smo vseeno ?li s tem da je vse skupaj svetlo bolj ?voh-ena lu? v tla,druga pa previsoko(to sem ugotovil,ker so mi nasproti voze?i vneto blendali...

Vsekakor se moram najavit v Gama servisu,da mi to ?imprej po?telajo.Al je ?el motorin od lu?i,al pa je kaj narobe z elektroniko od xenona.Mo?no je,da je treba ra?unalnik samo na novo nalo?it...

LP Alex.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6
Napisano

Probaj dobiti kako ?im mlaj?o in ?im manj kilometrov...

Sam sem imel sre?o,da sem "skinu"eno z malo km,pa ?e eno leto garancije ima... :bravo:

Pazi tudi na to,da ima potrjeno servisno knji?ico!...Jaz sen mojo pred nakupom zapeljal na Mazda servis.

?e ti ne dovolijo,je ?e sumljivo... :ph34r:

?au,pa veliko sre?e pri nakupu. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Usnjeni sedezi
Napisano

Jaz pa za ?i??enje mojih sede?ev uporabljam ?istilo od Ma-fre(Italijanska znamka).

Pol pa nama?em z kremo za usnje(kupljen v Sparu-za usnjene kav?e itd..) ;)

Na internetu sem zasledil,da je dobro ,da vsak proizvod za nego usnja obvezno nanesemo z krpico(in ne direktno na usnje),po?akamo par minut in pobri?emo z suho krpo do sijaja.?e je usnje kje nagubano-obi?ajno

kjer vstopamo v avto postopek ponovimo (pustimo kremo ve? ?asa delovati,da se usnje zmeh?a)

Sicer je pa z usnjenimi sede?i zadaj smeh-nalo?ite koga zadaj in gasa...Pometal bo po ovinkih,da bo veselje... :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servisi, ogledalo in nekaj vpra?anj
Napisano

Tudi z moje strani lepo pozdravljena :vesel: ....

Glede ogledala bi ti tudi jaz svetoval,da poi??e? na kaki bolhi ali v Salomonovem oglasniku rabljenega-

-(na prej?njem avtu so ga tudi meni "prijazni sosedi"odtrgali),pa sem nekaj ?aral na njemu,pa lepu,na koncu

sem ?el kupit novega.

Ker s tem popravljanjem PVC plastik in podobnih je kri?...

In to?no tako-obvezno sosedu ra?un izstavit ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lezaji
Napisano

Podravljeni,

Eno vprasanje za poznavalce. Kaksni so zanesljivi znaki, da gredo lezaji na kolesih proti koncu svoje zivljenjske dobe? Pred kratkim sem namrec zamenjal letne za nove zimske gume in od takrat dalje se pojavlja pri voznji dolocen neizrazit "topotajoc" zvok, pri cemer nisem cisto preprican, da gre samo za zvok, ki ga proizvajajo nove pnevmatike (Dunlop Winter Sport 3D naj bi bile sicer med tisjimi). Nekje sem bral, da pri vozilih z ABS senzorji elektronika zazna neenakomerno vrtenje koles in sprozi ABS opozorilni signal, kar naj bi lahko bil zanesljiv pokazatelj (skupaj z zvokom), da je nekaj narobe. Bo to drzalo?

Hvala za odgovore.

Igor

Tudi jaz imam to kombinacijo-Dunlop Winter Sport 3D + Mazda 6 SW...na za?etku jen tudi mene motilo,

pa se navadi?....ni kaj,bo treba po?akat na "pomlad"?!!,pa nazaj gor letne Bridgestonke Potenza... :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 PO GARANCIJI
Napisano

Sam kako je z garancijo ?e zamenja? plo??ice ki niso original od mazde???

....ko smo ?e pri garanciji za Mazde...a ve kdo,kako je z garancijo za uvo?ene avte?...

...?e recimo uvozi? 2 leti star avto,kateri je ?e eno leto pod garancijo a velja ta garancija tudi pri nas?.. :whatever:

LP ALEX

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 PO GARANCIJI
Napisano

...to cenim Komar!!! ...tudi ?e si imel probleme z vijakom v cilindru,si ostal zvest Mazda-?...

...je pa tvoje mnenje zanimivo,ker tudi sam i??em doma in v tujini M6,136KM-rabljeno...

...in ponavadi imajo avti iz druge roke precej prevo?enih kilometrov...vsaj za denar,s katerim

razpolagam... : bravo: LP ALEX

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 "crkne" v prostem teku?
Napisano

ne ne...tole s pumpo je redka izjema ( v bistvu jaz sem bil edini, tko je rekel tudi tehnicni direktor MMS-a)..tko da ti kr kup mazdo :)

nafta v sloveniji je pa res slaba

...uf,LabiGT,si me pa res potola?u...mi je M6-diesel tako v?e?,da ne vem kaj bi kupu

drugega...je pa tole z na?o nafto res nekaj narobe...kolega,ki dela ?ez(vItaliji),tanka nafto samo ?e

tam...je res dra?ja,ampak pravi da ni primerjave...

...upam,da bom na?el ta pravo 6-ko....

LP ALEX. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 "crkne" v prostem teku?
Napisano

...ups...prav zdej sem za?el gledati po oglasih za "second hand"M6,pa me

s to rubriko rahlo stra?ite...kaj se res pumpe tolko kvarijo???...

...kaj ni M6 bla progla?ena za najzanesljivej?i avto??...kaj je pa pol

pri ostalih...?e upo?tevamo koliko se v SLO kupi M6-diesel,je pa to

zgleda kar pogost pojav...in ?e nima? ?e garancije,si v r..i.

...kaj je kriva na?a nafta ali pa mogp?e slab material-izdelava?...

:whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.