Pred nakupom M6 z xenon lu?mi,sem bil malo skepti?en.Mnogo lastnikov z xenonkami je imelo te?ave
z njimi.
No,in v?eraj ko sem se zve?er odpravljal ven,sem opazil,da se mi ni dvignu -- desni xenon !! .Vsaki? namre?,ko pri?ge? xenonke,se izv?i "avtolivelizacija" lu?i-majhen gib gor in dol-in lu?i se nastavijo glede na te?o v avtomobilu.
Parkrat sem ugasnu in pri?gal xenonke in vedno isto .Zdi se mi ,da leva xenonka sveti celo previsoko(to se mogo?e zdi samo meni).
Zadnji?,ko sem se pogovarjal z ?tefanom iz Gama servisa,mi je rekel,da najla?je proba? ?e dela motor?ek od lu?i tako,da ugasne? motor--pri?ge? xenonke--pritisne? na havbo nad lu?jo in sli?ati more? motor?ek,ki uravnava lu?i.Pred lu?i postavi? nekoga da kontrolira --ponavadi ?eno-- (ne gledat direktno v xenonke-je nevarno!!) in lu?i se morajo premikat gor-dol ob vsakem pritisku ali spustu havbe.
No,jaz sem tako testiral in ugotovil,da desni motor?ek res ne dela
Kakorkoli,ven smo vseeno ?li s tem da je vse skupaj svetlo bolj ?voh-ena lu? v tla,druga pa previsoko(to sem ugotovil,ker so mi nasproti voze?i vneto blendali...
Vsekakor se moram najavit v Gama servisu,da mi to ?imprej po?telajo.Al je ?el motorin od lu?i,al pa je kaj narobe z elektroniko od xenona.Mo?no je,da je treba ra?unalnik samo na novo nalo?it...
Jaz pa za ?i??enje mojih sede?ev uporabljam ?istilo od Ma-fre(Italijanska znamka).
Pol pa nama?em z kremo za usnje(kupljen v Sparu-za usnjene kav?e itd..)
Na internetu sem zasledil,da je dobro ,da vsak proizvod za nego usnja obvezno nanesemo z krpico(in ne direktno na usnje),po?akamo par minut in pobri?emo z suho krpo do sijaja.?e je usnje kje nagubano-obi?ajno
kjer vstopamo v avto postopek ponovimo (pustimo kremo ve? ?asa delovati,da se usnje zmeh?a)
Sicer je pa z usnjenimi sede?i zadaj smeh-nalo?ite koga zadaj in gasa...Pometal bo po ovinkih,da bo veselje...
Eno vprasanje za poznavalce. Kaksni so zanesljivi znaki, da gredo lezaji na kolesih proti koncu svoje zivljenjske dobe? Pred kratkim sem namrec zamenjal letne za nove zimske gume in od takrat dalje se pojavlja pri voznji dolocen neizrazit "topotajoc" zvok, pri cemer nisem cisto preprican, da gre samo za zvok, ki ga proizvajajo nove pnevmatike (Dunlop Winter Sport 3D naj bi bile sicer med tisjimi). Nekje sem bral, da pri vozilih z ABS senzorji elektronika zazna neenakomerno vrtenje koles in sprozi ABS opozorilni signal, kar naj bi lahko bil zanesljiv pokazatelj (skupaj z zvokom), da je nekaj narobe. Bo to drzalo?
Hvala za odgovore.
Igor
Tudi jaz imam to kombinacijo-Dunlop Winter Sport 3D + Mazda 6 SW...na za?etku jen tudi mene motilo,
pa se navadi?....ni kaj,bo treba po?akat na "pomlad"?!!,pa nazaj gor letne Bridgestonke Potenza...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Hja,sej pol ni ?udno,da crkujejo...ko vidim kje "made by bosch",se mu v velikem ovinku ognem...
Valjda mi ne bojo crkavali tudi potem,ko ne bo ve? garancije
Bomo vidli,kaj se bo re?lo...
LP Alex.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani