jaz si kr ne upam, dat tole noter, ker ?e bo slu?ajno kej narobe (ni nujno da v zvezi z oljem) bodo lahko garancijo spodbijali samo zaradi "napa?nega" olja
Cena je pa fenomenalna
Ne zaupas DPF filtru ali olju? Se potem vozi? z dvomom v mislih.....
Delno imas prav, ampak kaj pa ?e je ravno olje Dex neprimerno?
Madona vse ve? primerov odpovedi ma?in poznam na traktorjih, tokrat tudi prvi TDI in TDCI (danes fikusa novega peljala h Kle,men?i?u s frendom....
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Jaz sem ?e velikokrat tu napisal da je Auto Rent najdrazji servis v Evropi. Lepo pojdi nazaj in se prito?i - druga?e povej da samo ?akamo tukaj na take novice in ni nas malo.
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
JA jaz moram priznati, da sem vesed ko sem sel iz M5 Cd143 na bencinarje. CX-7 ima sedaj 30.000 servis in ni treba vec misliti na olje in podobno, medtem ko je na M5 bila DPF lu?ka pri 12.000km, ampak kot sem omenil so ga na servisu v Puli ZRIHTALI tako da tega problema ni bilo ve?! Mi je pa omenjal lambda sondo - menjava. Tega ne morem povezati z dizlom ampak mu verjamem, to je bilo se pred vpoklicom za DPF in od takrat avto delal BP in olje stalno na F ni? manj ni? ve? do 60.000km...
Torej nekateri vedo......
Ko sem kupil Xedosa je imel isto, ko pa sem ga spucal, je kot veste cel junij scalo ko prasica, pa tudi kapljice ne notri.
Zaklju?il sem da je to nabrana voda iz prtljaznih vrat, ker ko si na xedosu odprl vrata po dezju ali med dezjem, po pranju je z roba kar pricurjalo v prtljaznik (jaki design pa?...)
Zdravo doma imam mazdo ?est in mi klima ne deluje pravilno lani se mi je spraznil notri zrak oz. tisto ko nafila pr servisi no in sem ?el pred morjem lani to nafilat in letos poleti mi spet ne dela je isto pokvarjeno kako je to mogo?e kaj je narobe???
nekje pu??a plin.....ce je delalo po tem ko nafila ti crkne ko ga zmanjka - samo ce pusca bi ti moral to opaziti veliko prej kot v enem letu...
Servisi narejeni - filtri za zrak / kabino pa to....
Danes sem sel na Interclass preveriti napako po racunalniku, sumijo (po zgodovini, ker se medtem ze 1 mesec ni prizgalo nic) navitje na volanu ki sporo?a pozicijo smeri (Boss ?e omenil).
?e se lu?ka prizge moram k njim na potrditev 'diagnoze' in bo zamenjano v garanciji, ?e se pa ne pol pa ok.
P.S. Vedo da je avto predelan na plin.
Nice.
mislim da sem pogruntal kaj je sli?at!! zad za katalizatorjem je plo?evina ki jo trese! pa? vibrira! tista plo?evina je za??ita med dnom avta ter cevjo od avspuha! saj mislim da je to! ker ko sem zagledal tisto plo?evino in sem parkrat udaril po njej mi je bilo vse jasno!!! ?eprav mi ni lih jasno zakaj mora biti tam plo?evina in nikjer drugje jo ni!! cirka 80cm je dolga!
JA sej to je to na auspuhu ali v auspuhu ti resonira - zato samo na dolo?enih obratih (tresljajih)
jast pa imam en problem! no nevem ?e je lih problem uglavnem moja mazda spu??ava ?uden zvok od 2000-3000vrt/min! nevem kaj je to! Je mogo?e kaj narobe z izpu?nim sistemom narobe? vsake toliko ?asa je vredu zvok ampak 3/4 ?asa pa je ?uden zvok! kot da bi po konzervi tokel:( ali mogo?e ima kdo kak?e izku?nje s tak?nim problemom kot ga imam jast??
LP!
se pravi zvok prihaja nekje iz auspuha? daj malo vec informacij - velikokrat pa gre za drobce kovine v auspuhu ali katalizatorju in 'pojejo' oz, resonirajo
Hvala za nasvete,samo ?e ?as si moram najti in preveriti kar ste napisali...
Servisiral sem ga pa redno in vedno pri mazda servis na Britofu pri Mo?niku. Res pa je da sem nekajkrat pral ma?ino in sem potem moral vedno z zrakom izpihat vodo iz prostora okoli sve?k,kjer voda nima kaj iskati in verjetno se je tam nabral kak?en "vovk" okoli sve?ke in kontakta....
Vas obvestim kaj je bilo narobe...
Odgovor na dlani....
Drugace cuka ker tako kotso rekli ali ni iskra pravocasno ali moten dotok bencina, ampak ce ti dela pri visjih mas bencin. Na xedoski sem zamenjal kable in fertajler in sem ob?util razliko - ceprav mi ni cukal. Pa ?e sio kej frtajler (predvidevam da ga se mas) premikal zna biti off line - morqa bit 10 stopinj pred vzigom. Voda je lahko tud v fertajlerju
A v?ge ti normalno al dalj ?asa?
Raje men prpel avto se bo? vsaj ziher odpeljal z njim domov za kar pa ne garantiram da se bo zgodilo na britofu.
ovadbica #2
Kdaj pa jaz na vrsto pridem z nalepkami? PA daj mi osebne podatke na ZS da spi?em za odvetnika
Danes sem ne vem kako dobre volje, pa ne vem zakaj, po moje se pride kaj dobrega...
Pel na gamo ala pa kozmos pa bodo vse zrihtal, bp.
Dele se dobi pri nas ultra ogodno, zame je ves materijal bil 88?, olje menjalnik, motor, oljni filter, sve?ke, zra?ni filter , mikrofilter klime in mikro jermen, dol?ine 2150 mm.
ovadbica....
mazda6 - to je ?ala ki jo tudi tu na forumu najde?.
PA ?e nekaj stari uporabnik mazda6 se je preimenoval v uporabnika 'jest' in zgleda da imamo novega uporabnika 'mazda6'
Jutr se odpravljam opti?no nastavitev podvozja delat, verjetn grem h Gregorcu, me pa vseen zanima, ?e kdo ve kok stvar ko?ta na AMZS, pa pr ?panu in mogo?e ?e kje v bli?ini LJ.
Pr Gregorcu je cena baje 35 ?!
Vulkanizer v stane?i?ah ob stari cesti pred Mednem ima zelo dobro brez?i?no opremo za nastavitev optike podvozja. Cena tudi tam nekje okoli 30 - pokli?i jih (ne vem kako je z dopusti)
Po spletu okoli??in bi bilo celo mo?no, da ima na TRIP-u A druga?no kilometra?o kot na B. Saj bojda ima dva TRIP-a? A in B. V?asih se celo zgodi, da ?lovek ne tanka poln rezervoar in je ?ude?ni kazal?ek malo ni?je. Jaz npr. na samopostre?nih pumpah odkucam dolo?eno vsoto denarja, pa mi pol ta poredna pumpa pumpasta nato?i to?no tolko, kot sem napisal, da bom pla?al. No?e ve?.
Na polo?aj kazalca pa tud zelo vpliva, ?e je slu?ajno avto parkiran tako da nekam visi.
?udna so pota gospodova.
Pa na servisu so ga verjetno resetiral ta Trip...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
jaz sem danes na servisu mazda dobil Castrol 5W-30 SLX Professional v CX-7
cist ta spodni - je pa tudi za DPFje vmes
http://www.castrol.com/castrol/sectiongene...ntentId=7038759
Povezava za deljenje
Deli na druge strani