o pa se da, ?e la?je, ker se zana?a? na senzorje... jaz sem zadel napeto zajlo, ki se je pono?i ni videlo (sive barve) in je bila napeta nad vi?ino ki jo zaznajo senzorji.
na njej je pa verjetno viselo ne parkiraj....
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Verjetno je res kak?en od senzorjev. Je pa druga opcija, da si imel kej izklopljen akumulator pa se je DSC zme?al in ti narobe prebira kot volana in misli ra?unalnik, da ti zato kao kolesa spodrsavajo.
Poskusi tako, da ko v?ge? motor obrni volan skrajno levo do konca in nato skrajno desno do konca. To ponovi nekajkrat (5x-6x) pa preveri a lu?ka ugasne. Tko naj bi se DSC nau?ilo, kdaj ima volan obrnjen na sredino in temu primerno bo vspostavljena pravilnost delovanja.
?e pa je kak senzor fu? pol bo pa to edino servisni ra?unalnik pokazal.
30.000? naj jaz u?im kako naj delajo? Mater bom probal ko zagledam spet ta voz.
Druga? pa Boss - bom odprl novo temo...namenjeno tebi glede CX-7..
Plin te jebe :ne vem:
Ma pel na servis pa adijo sj ma? garancijo.
To?no tako - ko se bo odpo?il, al bom pa spet mal v Pulo sel, tam kjer so brez pripombe DPF v 5ki zrihtal...
Drugac ga lahko se mi2 mal na OBD pogledava se mi zdi da ne dobi dost zraka, ko ga jaz sunem v 3jo pod obrate kar vzame mal casa da se odpre pol pa trga...loh da je to plin, nisem probaval po kempu prevec...
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Auto Rent Gorica 2 words - Stay away! Se Xedosko sem moral z ajvarjem na novo popravljat po njihovem rednem servisu. Novemu lastniku noje Mazde5 so dali neustrezne zavorna plo??ice ki so drajsale ob diske in ropotale....itd itd
Tipi?ni 'italo' frajerji, na prvi pogled ti bo vse jasno
Avtoplus v Kopru dost pohvalijo - tu je kar dosti 'mon', ki ti bodo znali povedati...
naklju?no pomeni da kakor avtu pa?e ob v?igu ampak od v?iga do ugasnjenega avta pa gori skozi. Problem re?ujemo da ?e pri vzigu ne ugasne, ugasne? in pri?ge? avto ?e enkrat (CTRL+ALT+DEL)
Verjetno softwareska/senzorska zadeva, ker ?e tud gori je avto b.p.
Je imel kdo kako izku?njo s tem podobno? Avto pride nazaj v Slovenijo ?ele 15.8.09...
- Kovinska cev pod motorjem za hladilno teko?ino nima pritrditvenega nosilca
- Prednja spodnja pre?na roka je strgana gumica kon?nika
- Manjka del leve stranske plastike
- Pod vozilom so polomnljene za??itne plastike
- Prednja desna zunanja man?eta zgloba je po?ena
- Cevi za hladilnik zraka so zavarjene
- Po?kodovano ohi?je PDF filtra
- Toplotna za??ita izpuha deformirana in ni pravilno pritrjena
- Po?kodovan rezervoar vozila
- Prednji in zadnji odbija? vozila nista pritrjena
- nepravilna pritrditev kablov na motorju
- ohi?je zra?nega filtra ni pravo
- pritrditev akumulatorja ni pravilna
- manjka del ?ipke za kontrolo olja
Precej zajebana situacija, a?
Brez zamere, ampak daj ti policijo poklici in se VIN preveri...tole je pa too much ce mislis sam rihtat. Mal moras zaropotat, navsezadnje je prodajalec prodal smrtno nevarno vozilo...in to zavestno
Se prej pa bi jaz sel na zavarovalnico in preveril kaj se je zgodilo. Kaj ce je to vozilo bilo ocenjeno slucajno na totalko? S tem bi ga imel....je pa spet vprasanje ce je sploh slovensko...
v splo?nem kasku ne... mora? imet delni kasko posebi za ?ajbe, da nima? odbitne fran?ize. Zakaj misli?, da majo ta delni kasko sploh v ponudbi oz. zakaj ti ga zara?unajo zraven splo?nega, ?e je ist kurac?
kdo pa vzame se kasko brez tega? v tem je point...
Sej ne bi bil rad partypupper ampak tukaj je problem dikcija in sicer govori se o skriti napaki. Po?kodba od nesre?e ni skrita napaka, saj bi moral kupec dobro pregledati izdelek predno ga je kupil. Zadeva ni nevidna, da bi lahko bil toliko zaveden. Druga zgodba je pa o napakah recimo v motorju, menjalniku, elektriki, mehaniki ki so res nevidne tam pa lahko to uveljavlja?.
Res no?em stra?iti sam ti raje povem, da ?e bo? ?el po pravni poti zna bit velik problem, ker zakon ?al ni na tvoji strani sicer pa je najbolj, da se obrne? na kak?nega pravnika pa naj ti pove iz prve roke.
Sicer vem, da je po to?i zvoniti prepozno, je pa to le nasvet za vse ostale... ?e se sami ne spoznate, dejte s sabo vzet nekoga, ki zna pogledat avto pa ?etud mu pla?ate par 10? za trud. Ta denar je vreden vsake kasnej?e sekirancije.
xQQUNx ti pa ?elim, da spravi? zadevo v red s ?immanj stro?ki... sej se da sam prave osebe mora? dobit, da ti zadevo zrihtajo 100%
Boss ima prav v pogodbi sigurno pi?e kupljeno po sistemu videno - kupljeno....s tem je za??iten ko ko?evski medved (ki ga vseeno oderejo)
Jaz tud ?elim da zrihta?. vseeno mora? pa razmisliti kam peljati, da ne bo zopet kak poceni ?alabajz ?talo naredil. Za?ni s tem da gre? na poobla??en servis po predra?un, potem pa preverja? opcije.
Jaz poznam nekoga ki ima dopoldne normalno sluzbo v avtoservisu, popoldne pa lastno 'obrt', a ne vem ali ti potrebuje? prej kleparja.....na ZS me dobis
Glede na to, da vidim na to temo veliko govora sklepam, da bom dobil pravi odgovor.
In sicer tudi jaz imam te?ave s temi xsenonkami.
Najprej mi je desna xsenonka ob?asno bliskala, ko sem jo ugasnil in nazaj pri?gal je spet delovala normalno. ?ez nekaj ?asa se je to isto dogajalo z desno. No zdaj za konec je pa desna ugasnila za vekomaj, medtem ko leva obratuje normalno.
Poskusu sem zamenjati ?arnice in varovalke iz desne strani na levo, in lej ga ?menta na levi strani delujeta obe ?arnici med tem ko na desne ne deluje.
Kolega, ki je sicer serviser na Renoju pravi, da pri 150.000 km ponavadi gredo falit balasti od xenon.
No zdaj me pa zanima, ?e je to res,.. kje je mo? dobit balast, za zmerno ceno. Kako odmontiram komplet lu?i, da lahko sam popravim?
Ker na Mazdinem servisu v Novi Gorici so zelo dragi, namre? nabivajo mar?o na mar?o od mar?e z mar?o pri mar?i + delo + mar?a na delo + DDV. primer: zamenjava olja in filtra 300Euro.. itd.
Dajte pomagat,
Lep dan.
Autorent je najdrazji servis v EU
Reakcija avtomobila je razli?na. V?asih samo nima dovolj mo?i, enkrat mi ni vozil ve? kot 20 km/h
Jah takole prek interneta tezko rect, ocitno pa isto kot pri mojem P307, po nemski sem se peljal 20km/h kot da bi imel zadaj 30 tonsko prikolico.....
pa so pol SW menjal in ne vem kaj se vse...cel motor...
Jaz bi ti predlagal da peljes na Interclass in za zacetek prosis za najnovejsi software. To je bil tudi del rednega vpoklica (DPF problem) - zna bit da to zastonj naredijo
Daj pojdi do ajvarja (Yavarje), ki ti je ponudil diagnostiko! Check engine imas ne se hecat s tem (vem da se ne), samo nekaj je hudo narobe.
A pa sedaj s to lucko avto dela normalno ali spet nikamor ne gre??
Pa se nekaj a stalno na en servis hodis? Za foro se naredi neumnega in pojdi na drugega - Interclass na primer, lahko pa si tudi posten in poves da si na robu obupa ker je servis BTC f piz....in prosis za pomoc.
Ne vem ce ti je to kaj v tolazbo ampak popolnoma enake simptome je imel moj P307 - ko mu je crknila turbina...
Bolj ko si dajal gas manj ga je bilo...
Ce se pa kaj potikas po Puli obisci servis tam. Meni se je na Mazdi 5 Cd143 tam prizgal DPF in so brez mu in bu zaceli popravljati avto - menjali dele, brez SW in 3 leta za tem sem imel do prodaje MIR!
Mene je veselil odgovor - pa znamo mi to, svi znaju za to....to pove vse...
Evo, zamenjal. Odlo?il sem se za kobinacijo nippart diski in ferodo plo??ice. Vse skupaj z delom me je pri?lo cca 310EUR.
Zaenkat zadovoljen, ampak te?ko ocenjujem, danes menjano.
Imam pa ob?utek da moram zdaj bolj pedal pritisnit da zavore "primejo", bolj "mehko" mi deluje vse skup :ne vem: Je to normalno in za pri?akovat? ?e da, zakaj pa?
Nove bremze se morajo ulezti, ne bodi neucakan....
izberi model in dolo?en iskani del. Potem navr?e vse mo?ne kode OEM proizvajalcev in je zelo lahko pri nekom ki prodaja rezervne dele najti kompatibilen del po teh kodah (vklju?no z originalnim)
Kode, ki se izpi?ejo so vse za isti del /le da gre za Bosch, Denso, NGK, Mazda kode...itd)
Imam v CX7 ampak priznam nikoli uporabil dejansko, ja senzor je na sipi poleg brisal?evega in ko mu pade mrak na o?i (tunel, senca, vecer) prizge lu?i. Glede armaturke pa ne vem.
CX7 ima (mogo?e tudi 6) 2 stopnji lev gumb poleg tistega za reset kilometrov je ne samo potenciomenter ampak tudi ko ga not pritisnes osvetlitev na armaturki 2x bolj zazari - za podnevi naprimer, za pono?i je pa ze kot zerjavica...
?E se ne motim osvetli vse skupaj tudi armaturko, ker je to vezano skupaj.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
na njej je pa verjetno viselo ne parkiraj....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani