Skoči na vsebino

...na foro,da ka?e termometer enih 20°C premalo. ;)

Da se ti ne bo snezinka za poledico prizgala :ouje:

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Samo mene pa zdej vsak dan pri?aka "ohlajena" mazdica na 17°C,?eprav je cel dan na 30 °C in na soncu. ?zmeden?

Tako vsaj pi?e gor na termometru v kabini. :P

Ker imas srebrno...:)

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323F BJ 2001 - Lu?ka za ABS
Napisano

eh... neki drugega je narobe :S

dolil olje, pa ?e vedno sveti

pa ?e nisem mel ?asa senzorjev preverit, ko pa bom, pa bom itak bremze razdrl, da vidim kake so obloge

pa jih bom kar menjal, saj jih dosedaj v 5 letih ?e nisem :)

verjetno te to ni tak stro?ek

Ne vem ce ma tvoja senzor za to, ampak vcasih to pomeni tud obrabo bremz....kdaj menjane? Pa a si kako luknjo nabasal da bi se premaknu senzor? To sem jest u p407SW naredu.....ampak je francoz tok pameten da na displayu napise breakpads warn out...:) bil je pa samo senzor zrukan

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Evo meni se je to tudi danes prvi? zgodilo, da je pri zunanji temperaturi okrog 30 stopinj senzor kazal 17 stopinj. Avto isto stal na soncu. ??asoma mi je pri?el do 20 stopinj ve? pa ne. A je kdo popravljal zadevo ali ?e je ?e kdo kaj pogruntal v ?em je problem <_<

Senzor zunanje je takoj za prvim odbija?em, pred coolerjem (vsaj v 5ki je bil tam), si kaj 'naslanjal' avto spredaj?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xedos 6 bencinska crpalka - POMO?
Napisano

Lep pozdrav, po enem letu spanja sem za?el obujati o?etovo Xedos6 l.1995 2.0 in po dveh dnevih poizkusov sem obubal in danes nasel ta forum pri iskanju pomo?i.

?la je bencinska ?rpalka, ko sem brskal tukaj se je to se potrdilo (test 1sek verglanja in ni zvoka pod zadnjim sedezem, rele je ok)

Nabavil sem novo - poceni 40? problem pa je, ker mi je v trgovini rekel, da se to zamneja 1,2,3, vendar imam pod sedezem samo dostop do plovca (ce se ne motim) - rdeca puscica.

Crpalka pa je se kakih 10cm nazaj - modra puscica, vendar je pod crnim plehom!!!

Kako hudi?e prides do nje, moras dati res tank dol???

Hvala za pomo? - avto je sicer na Hrvaskem, tako da bi ga res rad sam zrihtal do te mere da ga peljem v Slovenijo, registracija pote?e cez 1 mesec...avto pa je tip top, samo spucat pa peljat na servis treba, bo po?timan.

Hvala vsem.

Rok

Objavljena slika

Pri meni je bil vceraj....ampak ni bila pumpa, tako da nisva sravfala, sem pa pogledal pod zic in res je samo en pokrovcek...Yavarye bo mal napisal...:)

Daj kako fotko ?rpalke, jaz sem dobil eno vi?ka pa da vidm ce je to to...

P.S. Zrihtaj!!! Ker sedaj madonca nas je pa ze skoraj za en meeting! Bom odprl temo na to temo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ni mazda ampak vseen
Napisano

ok da se mal razpisem :

kupil drugo prevozno sredstvo aka renault megane 1.6 e l96 ( 160k prevozenih) 1 lastnica je bila starejsa gospa drug lastnik zadnjih 5 let pa je bil njen sin .... meni kot lajiku itq vse stima.. prejsnil lastnik je povedu da je bila menjana dihtnga na glavi in pa da bo treba zamenjat zobat jermen cez priblizno 20k km in ostalo ... in res avto je delal brez problema tist mesec, prevozu sm 4000km poraba je bila 6L pregreval se ni ... uglavnem aka normalno vse ... no po 4000km mi je pa najprej ole popil 6 deci sm mogu dolit ( masina je pa suha) se pravi nikjer se ne vidi da bi spuscal olje ... se peljem po AC proti obali na vrhniskem klancu je avto malo zacukal k da bi mu en benz uzel al pa elektrike zmankal in pol normalno naprej in pojavis se je en tak lep zvok k da bi se zacel s traktorjem (tk tk tk tk tk) vozit lahko recem da so dizl power milina :) ... ga odpeljem na vrhniko na "uradni servis" cez praznike je bil avto pri njih me pokliceje v ponedeljek dopoldan in da od zunaj se ne da 0 vidt da morjo motor odpret... pridm jst do njih in tko mi povejo da je treba motor zamenjat :) ....

no in sedaj ce bi kdo mogoce vedu kaj priblizno naj bi slo v kur*tz al kaksn bat al ventili al kar kol ... sicer avto je pri mehaniku (pri temu k sm ze mazdo vozu) tko da zvem sele v petek

tko da ja nebom nikogar graju itq je bla moja napaka ker sm nevednez glede avtomobilov

Lp

Star dobro znan problem renaultovih dizlov - cevka intercoolerja, premajhen pretok zraka pod obremenitvijo????

To je bila epedemija....

vendar ko si avto ugasnil, si ga lahko spet prizgal in peljal naprej, pri vsakem prehitevanju, klancu itd pa je enostavno crknil. Samo tale tolkajo?i zvok je zaskrbljajo?...se sli?i mehanska okvara - vsak motor se da popraviti!!! Ce pa se jim ne da, potem k drugemu!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova 6ka,
Napisano

Door defender je ziher pri?el iz ZDA :rispekt: , ne bi dal tega na avto tudi ?e mi pla?ajo :lol: .

Vseeno ce gres v marino po par bokobranov..........

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ropot po menjavi jermena
Napisano

A je bil kdaj auspuh kje svasan?

Velikokrat pa se deli na auspuhu zaradi pregrevanja tudi odlomijo in ostanejo na cevi - predvsem okrogli deli in oddajajo zvok.

Na moji xedoski se na cevi pelje gor in dol obrocek ki je bil na stiku cevi in lonca....lahko pa da imas tudi kaj v auspuhu in zvenketa - samo tvoj opis - kot bi z nekim ostrim predmetom potegnil po asfaltu ni zvenketanje

Daj ti poglej ?e je ata dobro pri?ravfal vse dele auspuha - cevi od motorja pa do konca (predvsem na motor).

Pa naj ti poda opis materiala - si preprican da so deli kompatibilni?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

vetrobransko steklo
Napisano

Tudi in pri temperaturah nad 25 stopinj.

Te osebki so pa mo?gansko zaslepljeni. ?e nima meglenke spredi-zadi mu ne stoji....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xedos 6
Napisano

Tehni?ni sem ?e naredil z obljuobo da bom ?imprej zrihtal, kar tudi bom ne samo zaradi njih tudi zaradi sebe. Mene je bolj zanimalo kako se obnesejo ti cenej?i fedri, ampak kolikor razumem mora biti veliko bolje kot je sedaj tako da bo pomoje kar zadovoljivo, si drznem upat tudi na malo udobnej?o vo?njo ^_^

Kako se pa kej obnesejo tile HID kompleti, ker lu?i pri X6 so katastrofalne, po de?ju pa kot da bi imel sve?e pri?gane.

Let there be light - neverjetno se vidi in nikogar ne moti - so le?e in preverjena vi?ina

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xedos 6
Napisano

De?ki ?e enkrat, bom ostal na cesti s tako robo al ne? Mal se mudi ker se bom mogo?e ta teden spravil to rihtat!

NA tehni?nem gredo v kanal in vidijo barvo fedrov, ?e se bo hotel se bo lahko zapi?il.

V Kranju na Laborah te na primer nihce ne bo vpra?al... :blush:

Druga?e je pa tvoja odlo?itev - homologo stane 30?, al gre? probat al pa to, vse kar rabi? je ra?un in nek TUV certifikat na katerem pi?e da je produkt za Xedos 6.

Jaz sem v cetrtek sel feltne in gume homologo dat na Laborah (215/40/17 na Xedos 6 :bravo: )

29?...pa mi nben ne bo tezil.

P.S. Od prejsnjega lastnika mam pa HIDke notri....sporo?im januarja kako bo v Kranju..:) Tu sem registriral obe moji Vespi oldtimerci...l.1970 sem pripeljal na stezo pa prav: ne bomo jo matral, kar registrirat pejte, s ta rdeco 1986 pridem tja pa sem imel predolgo cev za benz je ob gumo drsala in se tik pred stezo bencin ulije....kar pejd registrirat samo cev moras zamenjat.. :rozico:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

vetrobransko steklo
Napisano

?e kdo najdu re?itev za to :whatever: ?

Na nobeni Mazdi do sedaj ta problem... :ne vem:

a ste fantje iz Krskega al kaj? Pa je problem res zunanja stran al enostavno klime ne vzgete na sipo (z zunanjim krozenjem zraka)....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nek zvok pri 6
Napisano

Pol pa najboljs da se odklopi akomulator in bodo vsi problemi sli...:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Navodila za Mazdo6
Napisano

Sam avto oper pa ne bo te?av. :bravo:

Mato ?val perem na slu?bene stro?ke.....se mi ne da stegovat na streho. Xedosko pa dobesedno peres kot na mizi...tok je nizka..:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Navodila za Mazdo6
Napisano

Sam res ej...oprema v mazdi GTA, GT...whate ever...GTA 5ka in Revolution CX-7 nimata el. zlozljivih speglov...se posebej pri cx7 pri srecanjih in avtopralnici je to ?it.

Al pa ko v avtopralnici se mi dere zlo? ?pegle jest butelj kimam nema toga, nema.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?uden zvok pri ?tartu mazde 6
Napisano

pozdravljeni

ker sem nov na tem forumu vas najprej vse pozdravljam

bi pa rad vpra?al ?e je ?e kdo imel tak primer da je avto samo pri prvem speljevanju imel ?uden kovinski zvok kakor ?e bi nek kovinski del nekam podrsal sam 100% niso zavore saj sem avto dvignil in posku?al vsako kolo vrteti ta zvok je prisoten vsaki? ko avto v?gem in samo prvi? ko speljem in nikoli med samo vo?njo nikoli ve? ko pa avto ugasnem in ponovno v?gem se to ponovi ?e je pa avto u?gan in da stoji nekje po vo?nji tega zvoka ni. hvala za vse odgovore in lp D: aja imam mazdo 6 1,8 letnik 02

Kilometri??

Jermen, sklopka <_< skratka nekaj kar se vrti....:)

Malo nam opisi zgodovino, kdaj servisiran in kaj menjano

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pregrevanje plati??a
Napisano

hvala za premislek bom ?e to preveril preden se odlo?im za menjavo cilindra

Pa se malo se vozit z rocno naokoli mogoce....da se vse 'pobrusi'....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DIMNA ZAVESA !?
Napisano

Moj mondeo TDCI je tako kadil, da sem imel zadnjo tablico res sivo....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 Klima
Napisano

Po moji logiki ne dela klima v mazdi 6 let. 2005. Ko vklopim klimo in mi na zaslonu pi?e A/C ali A/C ECO naj bi bila klima pri?gana ampak mi v motorju ni? ne ?klocne da se je pri?gala kot pri prej?njem avtomobilu. Je s5 kaka fora ali pa kli?e po servisu?

Danes so testirali mojo Xedosko na Interclasu in test se lahko naredi doma - klimo na full, ventilator na osrednje sobe, zapreti vse stranske osrednje sobe in na srednjo odprto termometer. Lavfat tako ene 5 minut in temperatura mora biti 8 do 9 C - 10 je skrajna zgornja meja

S tem klima dela ok....

P.S. Kdaj si menjal filter zracne kabine....ce je zapacan klima ne mora delati, to pa testiras tako, da vklopis krozenje notranjega zraka, ce takrat klima dela ok, pri zunajnem zraku pa ne, potem je filter (ne more vle?t zraka od zunaj do kabine....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xedos 6
Napisano

Glih po teh navodilih sem delal, ampak ne morem naslona podret, zadaj sem dal na unlock pa vseeno ne gre. Mah ?e bo nagajalo bom pa po stari metodi, ?raufenciger pa gas :D .

jaz sem ga samo nagnil naprej, pa je slo....samo predal ven

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xedos 6
Napisano

Jaz sem polico dobil ven brez odmontaze zicev, samo prevrni jih pa gre lepo, samo predal za prvo pomoc ven vzames iz nje ter pazis ker je zahaklana pri sipi

Ekola

http://www.mazdaxedos6.com/english-audio.htm

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xedos 6
Napisano

Samo ce jo porihtas kot je treba ti bo vra?ala se dolgo, verjemi....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.