Skoči na vsebino
M6 crknila tubina
Napisano

te kar si opisal velja za hondase, ne mazdase :)

No jaz kot veste imam pa obratno varianto suckerja....iz dizla DPF na xedosko in ja res je kot da se ne bi vrnil nazaj ampak v sedanjost, vse dela, ni? ne zre.

5ka CD143 pa je mal olja papala, na zacetku ga pa celo malo prevec imela ker je nafto vbrizgaval notri za izgorevanje.

Upam da so to po?timal zdej....vprasanje kaj bo treba se postoriti na CD185 ma?inci... :whatever:

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vrsta stekla
Napisano

Global Self Positioning...:)

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vrsta stekla
Napisano

LP

Sej ne vem, ?e spada glih v to rubriko, ampak, ker je tehni?no vpra?anje, naj bo tukaj

zanima me, ali ima mazda5, letnik 2008, spredaj atermi?no steklo (kao prepu??a manj UV ?arkov) ali samo tonirano steklo (tovarni?ko temnjeno)..

namre? odlo?am se za GSP navigacijo, pa baje atermi?no steklo lahko ovira signal do satelita

bil bi zelo vesel hitrega odgovora.

hvala

Moja 2006 letnik ni imela, in tudi ce imam prav ni atermicna...to ni francoz :D

GPS sem imel pa tovarniski, a tisti na telefonu je delal tudi ob prestavni rocici

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 crknila tubina
Napisano

Imam M6 karavan 2,0 disel 2004 letik, prevo?enih 135.000, ki seveda niso ?isto realni, ker sem kupila 3 leta star avto, ampak vseeno. V?eraj me je pustila na cesti, danes so me razveselili ko so mi povedali da je ?la turbina, vzrok naj bi bil premalo olja. Baje ga je bilo samo 2 litra s tem da sem imela servis 15,000 km nazaj, kjer so mi olje menjali. Torej spra?ujem kako je to mo?no, na parkiri??u nisem nikoli opazila kakih oljnih made?ev....se je ?e komu naredilo kaj pdobnega? In ali se spla?a turbino obnovit al kaj?

2L / 15.000km = 0,13L na 1000km, to ni nic nerealnega....pri teh kilometrih, zal je, da nisi preverjala olja...to je treba od ?asa do ?asa, ker ?e je 2L manjkalo (4j a ni skupaj?) potem ga sploh na merilni ?ibki ni blo verjetno...

Sam mi ne gre nekaj skupaj - crknila turbina al zaribala masina?? Turbina lahko crkne cist zarad drugih stvari...

Obnova, tle bo pa kak drug kaj povedal....vso sreco!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xedos9
Napisano

Za 2500 EUR zrihtam Brembo 4 batne ce rabis. Najmanj 17 col kolesa.

To so sportne zavore.

Ka pa recesija pa to? :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motor ne v?ge
Napisano

Zdravo,

sem pogledo kompletno in?talacijo. nisem na?el nobenega kabla, ki bi izpadel oz. oksidiral. ?e ?katlo z varovalkami in releji sem vzel narazen in je vse O.K.

Madona...pa to je ko ra?unalni?ki virus

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motor ne v?ge
Napisano

Stari verjetno vem re?itev za tvoj problem in je tako enostavna da sem sam rabil 4 dni da sem po?tudiral in 10 minut da sem zrihtal. :blush:

Samo ZS preveri.

PS.Je pa bolj kavbojska napaka (hardver pa to) kot elektronika, ena sama ?i?ka. :angry2:

A nam bosta vi2 profesorja zaupala ?e sta re?ila. al je to Private...:):) :dudek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motor ne v?ge
Napisano

sve?ke so nove. nevem pa zakj non stop ventilator leti, kot da bi bil motor pregret. ma? mogo?e elektri?no shemo.

njet....

Bom ko teleban napisal, sej mogoce si ze vse skoz dal, ampak to je najboljse:

1. vzami eno svecko ki dela iskro in pase na tvoje kable

2. vsak kabel posebej snami in s svecko probaj ce je iskra ob vzigu (sej ves naslonis na maso) sam paz da te ne vseka

3. Ce najdes da ni iskre le na enem ali dveh kablih je 'lokalen' problem od kape do te(h) sveck

4. ce ni iskre na nobenih od 6, imas splosen problem ?pred ali v razdelini kapi...sam si napisal da je frtajler nov, torej si iskal napako pred njim??

ta Pred je lahko tudi akomulator - a si probal s kabli? Ker za iskro mora biti orngi strom, ti pa si ze zverglal dosti, in tudi ce si ugasnil avto pred trgovino se ne pomeni da se je filal akomulator. Probat ni greh...

5. Glede ventilatorja pa spet nekaj prebija....termsta loh v pi...loh v ?lusu stikalo...to je kot ?ri?ki....shema? you wish....

Xedos9 fint ne poznam, ampak mogoce pa tud elektronika tok pametna da bi zarad napake na hlajenju stekal vzig preventivno?? :ne vem:

Vseeno je japonc....:) tam je vse v elektronki.... :dudek:

Lahko ti recem se enkrat good luck...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motor ne v?ge
Napisano

so novi originalni. dal sem celi novi frtajler. pa ?e kuj ni?. A ve? morda kje ma spredaj vartnostno stikalo, ?e se zaleti? ali prevr?e??

Pazi, ni nujno da je kabel elektrika ni samo v kablih na svecke, je se veliko vec, ce ti res VSe dela samo svecke ne je 90% problem v prenosu energije na svecke.

P.S. Kaj pa same svecke - pa razmak pa to....pa zalite ze mogoce, vse je treba po?njofat.

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motor ne v?ge
Napisano

zdaj pa ?e bi to pisalo v nem??ini nebi mel ni? proti. namre? se skregan z angle??ino.

hvala lepa

Ajoj...HT lead je kabel - cev za sve?ke, drgnilo se mu je (GLVNA) ob zracni filter in sesulo sistem, enako je imel bencin in vse ostalo samo iskre ne...

Torej kabli sveck - ne samo do svec? ampak tudi DO in IZ razdelilne kape...

Nekako logi?no ?e ne seka sve?ka....!!! Vsekakor pa moras dati silikonske kable za svecke

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motor ne v?ge
Napisano

Potem se pogleda za primere v amreiki.. izgubljena ozemljitev senzorja??

The control HT lead had been rubbing against the air filter housing and caused it to arch out against it. When i moved it away the car was firing but still it wont start. Fuel is getting through and now the immobiliser light comes on when i turn the ignition. It seems to get so close yet it just wont reach that final step, I hope its a sensor. A question though, is oil on the spark plug OK? or is it a sign of bigger problems. Any feedback would be greatly appreciated.

--------------------------------------------------------------------------------

Re: Car just wont start!

by steeldre on Mon Nov 03, 2008 5:20 pm

well I have found something out. The control HT lead had been rubbing against the air filter housing and caused it to arch out against it. When i moved it away the car was firing but still it wont start. Fuel is getting through and now the immobiliser light comes on when i turn the ignition. It seems to get so close yet it just wont reach that final step, I hope its a sensor. A question though, is oil on the spark plug OK? or is it a sign of bigger problems. Any feedback would be greatly appreciated.steeldre

E-mail Top

--------------------------------------------------------------------------------

by steeldre on Mon Nov 03, 2008 8:37 pm

ok I know that nobodys reading this but I found the problem. The HT lead control lead. must of earthed out the sensors as it starts fine nowsteeldre

E-mail Top

by tfm on Tue Nov 04, 2008 10:31 pm

Great!

Oil in the spark plug wells means the rocker cover (Not sure what the mondern name is?) gaskets need replacing.

It's quite an involved job!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motor ne v?ge
Napisano

Motor se normalno obra?a, Probal sem tudi z rezervnim klju?em. Varovalke so vse cele. Ker je automatik sem sprobal tudi vsa stikala pri menjalni ro?ici in na zavornem pedalu. Do frtajlerja pride elektrika iskre pa ne da na sve?ko. Senzor odmi?ne dela. Cin?pula dela. Isto je z bencinsko pumpo. Direkt zvezal in dela. Na?el sem tudi varnostno stikalo v kuferaumu, ?e se vozilo prevr?e ali zaleti isklopi pumpo. Dela.

Je pa nekaj zanimivo, ventilator na hladilnuku se non stop vrti, kak da? kontakt. Izklopil vse konektorje za temperatura, ventilator kr naprej leti. razen ?e ga izklopi? direkt na konektorju, se seveda ugasne.

Nisem ve? tako hudo pameten, da bi vedel kaj je narobe.

po moje kr k autoelektricarju treba...

p.s. mal crnega humorja bencin je? :) drugo svecko tud probal? sam ocitno elektricni problem

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motor ne v?ge
Napisano

Pozdravljeni!

Mam en problem. motor ne v?ge. Pripeljal sem se do trgovine, nazaj pa ve? ne. Motor se vrti, iskre pa ni. Zamenjal ?e 2 frtajlera. Aja tudi bencinska pumpa ne dobi toka. Motor je 4 cilinderski 2.0 16v. Nima nobenega alarma. Letnik je 96.

Definiraj motor se vrti...samo vergla in ne pali al se mu?i ze z vrtenjem (kao v smilsu svoh akomulatorja)

jah najprej osnove - varovalke, kabli....pol pa naprej....

Pa se to - kolk casa je stal avto pred trgovino? Za trgovino mamo ponavad kratek cas postanek, tako da neki se je moral snet, pregoret....

Si kdaj pomislil na blokado motorja - problem s kljucem/kodo in probal rezervni kljuc (ponavadi so najtezje variante najenostavnejse...:)

Good luck! :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda MPV
Napisano

Lep pozdrav!

zanimam se za nakup Mazda MPV letnik 2003 do 2005, cca 150tiso? Km. Zanima me ali se nakup izpla?a in kak?ne stro?ke lahko pri?akujem pri nakupu tak?nega avtomobila(zanima me cena servisa in pri koliko km?, poraba in ali so to pokvarljivi modeli in z veliko hro??i?).

Hvala

Ce imas kako ogledano preko avtoneta daj link, mogoce jo poznamo..:)

Drugace pa ja, vkolikor lastnik 'skriva' ali no?e preveriti vozila preko servisa se obrni, ?e pa ga je servisiral ti bo to z veseljem pokazal.

In ja avto je super, sam sem imel 5ko, ki je bila kao naslednjik MPVja, samo je bil bolj mix med MPV pa Premacy, MPV pa je pravi 5 + 2 'prena?alec ljudi in tovora'

KAr se pa ti?e naslednika MPV, je ze zunaj, a verjetno ne bo v Evropi, vsaj ne pri nas, medtem ko na primer Izraelci ze vozijo to lepoto 1 leto...... sramezljiv

Objavljena slika

V ameriki pa kot Proton (WTF)

Objavljena slika

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xedos 6 olje menjalnika
Napisano

Model pusti tako kot je, to je vedno ko je hladno, poleti pa ti olje premalo zaustavlje sinhrone in se spet nebo dobro ?altal-bo "?krtalo"

Kar se pa ti?e DOHC - SOHC, pa je tip motorja in ne menjalnika.

Evo, sele dam prisel, vi ga verjetno se v BTCju srkate...

Opazil sem da je pedal sklopke malo v luftu, zato sem snel vilice bata s pedala in ga malo podaljsal - cca 1CM, tako da je pedal direktnejsi in sklopka prime lepo tam kjer je treba (prej je ?ist pri steni)

Sedaj salta ko putercek, brez kakrsnegakoli zatikanja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xedos 6 olje menjalnika
Napisano

Kot veste je sedaj Xedos 6ka zamenjala 5ko.

Avto je tip top, razen da rabi nove amortizerje zadnjega prtljaznika (to je rak rana teh hatchbakov vse do 626ke).

Edino en problem?ek, avto je primorski in tam tudi ko sem ga probal je ?altal ?ist lepo, tukaj pri nas ko je mraz zjutraj pa gre malo tr?e.

Olje, sigurno....po knji?ici pi?e 75W-90 za nizke temperature, vendar kakor vem in sem ze tukaj zasledil pri drugih postih da je to olje bolj za SOHC motorje, medtem ko je tale DOHC (kakor vem)

Torej bi lahko dal notri Dexron II ATF olje? Mnenje?

P.S. Ce kdo hoce mi je ata dal 205 strani user manual v pdfju za Xedosko....celoten.

Hvala in LP.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Popravilo zadnjega desnega blatnika
Napisano

le kdo ma xedosa?

Ja ja.....nov samo 16let ima, pa ko nov res....prede ko siamska mucka

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pomo? pri 626f-ki
Napisano

Volanski kon?niki ali pa roke.

K sreci je bil razlog gume, butec ni imel gume vec kot na 1,5Bara....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pomo? pri 626f-ki
Napisano

Volanski kon?niki ali pa roke.

Kok bo vesel...:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Popravilo zadnjega desnega blatnika
Napisano

evo, pred tednom dni smo naredili naslednji korak :)

zdaj pa ?akamo lepo vreme, da pobarvamo :)

Revca ma gips, a se lahko pridemo podpisat???

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pomo? pri 626f-ki
Napisano

Kolega me je prosil, da se vsedem v njegovo 626ko ker mu cuka oz, gunca volan nazaj v ovinkih, in res volan v ovinku stalno cukne nazaj, najboljsi opis je da se gunca ...ga mal iz linije da pa nazaj in spet...

In to pri normalni hitrosti in vsaj malo daljsih ovinkih, dvopasovni rondo je ze dovolj.

Avto je za 12 let v hudo dobri kondiciji, vzdrzevan....

Jaz sem mu rekel da prvo kar mi pade na oko je da ma sigurno ful prazne gume...

?e kak?na ideja? Bo sel jutri napumpat in sporoci drugace....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

problem z mazdo 5
Napisano

Tole ni GTA... Nima ne dvd predvajalnika, navigacije, spojlerja, belih lu?i zadaj, xenon-a nima, nima senzorjev,...

Pazi GTA diesel NIMA DVD playerja!!! Vem iz prve oke, nima senzorja ker ima kamero za rikverc, ja odbijacev pa nima...to je res, mas pa prav da tudni ni videti na armaturki zaslona za GPS in kamerco...

Hmmm mogoce GT??? Sam....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

problem z mazdo 5
Napisano

:danzoman: poglejte tohttp://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=153565495

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2329029&show=

Res da ne diesel s toliko opreme ampak je pa nov!

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2540012&show=

MAl zatezis pa dobis za isti denar, eno leto mlajsi in ze s faceliftom!!!

Ali alternativa GTA, ki ima vse in se vec:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2615172&show=

Za popravilo vrat das pa Bossu 300?.....

Pa kdor danes kupi avto po izklicni ceni v sloveniji je bumbar....vsaj 1000? dol.

Mislim da tista cena v Italiji sploh ni ugodna, se vec tukaj na forumu je veliko uporabnikov ki so dali jurja ali dva manj, pa so jih izgubili v nekaj mesecih, en takih je meni se zdi miki miska en takih, dal za Mazdo6 mmanj v nemciji, a ze benti tukaj, ker je moral drejati diske, in ne vem kaj se vse ima sedaj na glavi.

Odlocitev je tvoja, drugace pa ja tak avto za 20km na dan :blink::blink:

Jaz delam 20.000 na leto ze enim - 40.000 z obema pa se mi po investicija povrnila komaj (avto ni poceni)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.