Ne da je težko vozit ročnega,..samo tečno mi je postalo šaltat pa sklopko stiskat, posebaj v kaki gužvi po mestih. Če se pa hočem igračkat pa lahko še zmerja dam v Manual pa šaltam na ročici menjalnika oz na volanu.
Osvežitev je da olje spustiš iz karterja, odstraniš karter menjas filter in das not novo olje. Spiranje je isti zacetek s tem da na koncu se odklopis povratni vod in spiras po dva in dva litra starega olja.
Super, hvala za odgovor link za filter mi je že dal mislim da deyan tko da v akcijo konec meseca,.. mam cel seznamček ki sem ga porbal dol iz servis teme
Dokler je delo kvalitetno narejeno in menjalnik šiba kot urca se ni za sekirat,.. jst še zmer cvikam tole narediti(vključno s filtrom) sedaj pri 150k km,.. so pa na forumu že delali to pri tej kilometrini brez problemov
Prva prestava pri DSG je res groba,.. glih včeraj sem se peljal z Škodo RS
1 hour ago, Hixxy said:
Evo olje menjano, prvi občutki, menjuje kot po maslu (še vedno ne tako kot DSG ampak vseeno, ne trza več).
Je pa naredil popolno drenažo torej tudi s cevjo hladilnika in novo noter staro ven, ene 7l je zamenjal - me pa čudi k je reku da filter stane 70€. Ma dobro jst mu zaupam.
Sem pa povprašal če morm kej pazit je reku ti sam vozi - ma bom vseeno malo bolj nežen prvih 1000 km, čeprou me je že en voznik k je cincal in potem ostro zavil mal razpizdil da sm dal po gasu se bo treba brzdat.
Sam da sm zdej miren naslednjih 80k s tem menjalnikom to mi je najbolj pomembno
Naslednji teden pa v nakup delov in olj za servis,.. 6L gre v motor, 5L pa vzamem za menjalnik? Da ne iščem tiste teme z olji katerega morem vzet (avtomatik)?
Ja če je to povezano so meni to že naredili... sprašujem ker meče napako na senzorju tlaka sealnega koletorja... sicer je bil danes pri mehaniku in je spucal kolektor in pravi naj se peljem če bi mogoče še napako vrglo,.. če ne je rekel da naj bi to popravljali na vpoklicu. Bom čene v Koper poklical.
Evo napake ki vrže zaradi senzorja
P0471 Exhaust gas pressure sensor Outside specified range
P2262 Exhaust-gas turbocharger Electrical/mechanical fault
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Boss funkcionira že tretje leto
Povezava za deljenje
Deli na druge strani