Skoči na vsebino
    km skupaj tedensko mesečno   poraba/l cena skupaj letno
      2 5 21   6,5 1,41 11

BENCIN oseba 1 20 40 200 840   54,6 77,0 847
  oseba 2 30 60 300 1260   81,9 115,5 1.270
        1 5        
  oseba 3 30 60 60 300   19,5 27,5 302
        3 13        
  oseba 4 30 60 180 780   50,7 71,5 786

dodatne vožnje     500   32,5 45,8 504
                  3.710
          3680        

FIKSNI STROŠKI   cena padec cene tedensko mesečno registracija servis gume skupaj
AVTOV     0,1 52 12        
  M6 22.000,00 2.200,00 42 183 900 300 400 3.800
  M3 16.000,00 1.600,00 31 133 700 250 300 2.850
  Clio 4.500,00 450,00 9 38 400 100 100 1.050
                  7.700

skupaj 11.410

Registracija je tudi stroški zavarovanja ane?

Dej, veš kaj - prodaj kliota, pa boš imel z M6 eno leto 0 stroškov.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Senzorski ventil tlaka v gumah
Napisano
pred 21 minutami je Boss napisal:

Ja in kje je ta gumb po tvoje? TPMS preko senzorjev v gumah nimajo gumba, ima ga pa sistem, ki dela preko ABS senzorjev in to zato, da imaš lahko različen tlak spredaj in zadaj.

TPMS namreč pridobiva podatke o tlaku v gumi in če pade mislim, da pod 1.9 bara se oglasi zato pač ni potrebna nobena kalibracija.

No to pa nisem vedu :o 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF inspection required
Napisano
pred 15 urami je Janez007 napisal:

Na Mazda servis, da sploh ugotovijo, kaj je težava (prava diagnoza). Saj potem ga lahko pelješ na popravilo kamor hočeš.

Se strinjam, predlagam BTC ali Interclass.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zginja antifriz
Napisano
Pravkar je Z M A J napisal:

Dajte fotko, sicer ne verjamem. Upam, da ne gre za BRKATO PRINCESO! :)))

V čudnih časih so tudi čudne stvari nekomu normalne in obratno :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zginja antifriz
Napisano
pred 23 minutami je Alex napisal:

Saj v bistvu ni nič falil. Saj ima vsak drugi bmw probleme z dpf, enako kot vse nemške znamke. Je pa definitivno manj ostalih problemov pri Mazdah kot pri Nemcih. Še škode niso več tisto, kar so bile. Če si strojnik, dobro veš, koliko dejavnikov vpliva na koncu na to, ali ti bo avto deloval v  nulo celo njegovo dobo, ali pa ne. Od samega vplivanja aluminijevih  in magnezijeih  odlitkov, do kvalitete ingotov, nato je tu obdelava na cnc strojih (kdo dela kdaj in kako na teh strojih, kdaj se zamenjajo karbidne trdine na orodjih (noži) navoji svedri, svedri, vijaki. .. Nato je tu kontrola (poroznost izdelkov, tolerance, kvaliteta obdelovalnih površin, termična obdelava...) Nadalje je tu sestavljanje avtomobila, deli so ponavadi od različnih dobaviteljev, kjer pa tudi ni vse robotsko sestavljeno. In potem dobi avto v roke kupec. Od tu naprej se bo zgodba enakih avtov  razlikovala glede na to, koliko da kdo na vzdrževanje avta in občasno  kontrolo vitalnih delov in tekočin. Nato je veliko odvisno od tega, kje se bo avto vozil (regionalke, avtoceste, mesto, makadam, veliko klancev, ob morju, v notranjosti...) kakšno gorivo bo tankal, kje bo servisira avto. 

In na koncu moraš imeti kanček sreče, da vse deluje kot mora. 😊

In potem uporabiš zapiranje stranskih ogledal in crkne motorček, ker po vsem tem strašnem inžiniringu ne znajo popravit enega motorčka ogledala.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 5 urami je TiEn napisal:

Bom kar temo si sposodil,.. avto mi normalno deluje in pospešuje recimo na avtocesti od 90 do 180kmh kot nič. Ko mi pa izvaja regeneracijo pospešuje do 140 ob rahlem cukanju pri 140zablokira lahko zabijem pedalko do konca in ker noče pospešiti(mogoče pride  na 145kmh po kaki minuti). Any ideas prej k zapelem v sočo 🤪 ?

Alex bi ti napisal da je vse ok, omejitev je itak 130 tako da dokler ni tezav pri 130 ni panike

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je Alex napisal:

6-ko benzinarko sem imel na razpolago 4 dni (tudi čez vikend), preden sem se pravilno odločil za dizelco. Porabe nisem mogel spustiti pod 8,5. Pa še avtomatski menjalnik je imela, kar je bil zopet še večji minus. Sicer pa, če primerjam tisti motor z mojo x 186, ni neke velike razlike v vožnji. Obe moraš navijati na obrate, da gresta vsaj spodobno. A ni primerjave z dizel navorom. Če se hočem zdivjati se še  vedno v sedem v rdečo puščico =dizelco. 😉

Sepravi ti manjka navor pri X BENZIN MOTORJU?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 25. 8. 2022 ob 8:53 je Peter22 napisal:

Pozdravljeni,

Očitno res nimam sreče z avti. 

Uglavnem,da ne bom jamral preveč vam kar opišem težavo.

Avto je kar naenkratet med vožnjo začel izgubljati moč,recimo pri 100km/h ,kar nehal pospeševati in po 2min ,spet kar dobil moč ,ter normalno vozil.

Potem je nek dan, motor začel regljati, kot kakšen star dizel golf 1.,ter izguba moči se je začela dogajati vse pogosteje tudi pri nižjih hitrostih,do te točke,da ni več vleku nikamor in ropotal kot traktor.

Ga peljem na srevis in mi 2 serviserja receta,da to se edino injektorji takole ,lahko slišijo.

Damo injektorje na test a na testu ni pokazalo,da bi bili slabi.Vseeno jih prepucajo in zmontirajo nazaj.

Avto ne reglja več ,moči pa še vedno nima.

EGR,sesalni kolektor,loputa je bilo vse spucano pred 3 meseci.

Sem opazil,da tudi veliko več žre 1,5l cca.

Na tujih forumih veliko omenjajo ,da bi lahko bil MAF senzor.

A se komu kaj sanja ,kaj bi lahko bilo?

Zdravo,

žal mi je, da imaš toliko težav z avtom. Glede na opisano in tvoj profil si prečesal že pol motorja pa se težave še vedno pojavljajo. Glede na napisano res ne more biti nič več drugega kot turbina. Priporočam, da se zapelješ na pooblaščen servis in poveš kaj vse si že menjal. Zamenjajte še turbino in boš imel mer za 100kkm.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski in ploščice
Napisano
Pravkar je Bini napisal:

Možno, da res ampak potem so krivi diski za problem tresenja.... 🤔

Tako se je pač pisalo tukaj, da jih na uradnem niso znali porihtati..... 😟

Meni je treslo minimalno pri visokih hitrostih na AC - ko sem to povedal na uradnem servisu so mi ob rednem servisu kot sem že zapisal takrat spucali ploščice, namazali vodila in sestavili nazaj pa je sedaj mir. Se pač zabije okoli čeljusti cel kup prahu in se začne vse pregrevat - če saniraš takoj se mogoče mogoče rešiš zvijanja diskov, je pa to pač klasična hiba teh mazd.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Turbina info?
Napisano
pred 5 minutami je DM99 napisal:

Na servisu je predračun 1600+delo kar je absurd

Meni se pa ne zdi tako oz razmišljam drugače. Če imaš 2013 letnik, je obstoječa zdržala 9 let. Iz tega lahko sklepaš, da bo tudi nova ista zdržala verjetno 9 let :punk:

Tako da če najdeš kaj rabljenega za 200-300 eur razlike jaz nebi reskiral.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski in ploščice
Napisano
dne 10. 8. 2022 ob 7:47 je Janez007 napisal:

Preverjam stanje prednjih zavornih ploščic, pa me zanima, koliko je še kaj rezerve?

Mazda 3, 67.000 prevoženih km:

image.png

image.png

Mazda 6, 63.000 prevoženih km:

image.png

image.png

Za AC vožnjo še enkrat tolk, za relacijsko vožnjo pa 30kkm.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Čiščenje kolektorjev
Napisano
dne 22. 7. 2022 ob 11:48 je dvorjan napisal:

Bolj je vprašanje, koliko je bolj ekološki, ker ima zaradi te navlake 0,5-1,0 litra na 100 km višjo porabo, kot bi jo imel sicer ...

Zato pa imaš start stop, da ti zbije za par deci porabo…

Oh wait, je treba pa potem prej menjat aku in štarter … :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rumena lučka za motor
Napisano
pred 12 urami je Tržičan napisal:

Evo zrihtano.

Je bila ena majhna cev za zamenjat.

Že 2 tedna avto dela kot šus.

Edin me mal moti poraba.

9l pije.

Več al manj je mestna vožnja.

Ampak menim da je normalno.

Avto je na 19"+ awd..

Super, da ste uredili. Če imaš veliko mrzlih zagonov (kratke relacije) in rad stisneš po gasu je 9 litrov pričakovana poraba - kljub temu, da te bodo nekateri prepričevali, kako se vozijo s 6 litri :prstgor: Uživaj v vožnji!! :zoom-zoom:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zginja antifriz
Napisano
pred 22 minutami je mazda gh napisal:

Evo končno..po štirih mescih sem nazaj pripeljal domou mazdo 😀 

Ni me malu koštalo ampak gre pa k raketa zdej k je vse spucano 👌 

Delano pa je blo na autu:

-nova glava, nova ketna in zobniki, novi obrocki, spucan dpf, spucan egr in hladilnik, spucani injektorji in nove podloske, spucani vsi kanali, novo olje v menjalniku, nova zavorna, vsa tesnila nova, spolirane odmične....uglavnem ena lepa mini generalka. 😀 

Zdej bomo pa vidli 😉

Evo, zdej imaš pa za 100k mir, tako da samo vozi in gasaa :zoom-zoom:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ELEKTRONSKA ROČNA ZAVORA
Napisano
pred 9 urami je Braco napisal:

Zdravo!

Sem lastnik Mazde CX-5! Pišem in prosim za nasvet.  Ali kdo ima, oziroma pozna rešitev za problem, saj mi na Mazdi elektronska ročna zavora ne spusti vedno! Na servisu "ne najdemo napak"! Namreč včasih ročna zavora ne spusti čeljusti. Po ugašanju motorja je pa spustila.  Ali je kdo imel enake probleme in kje je rešitev? Na AVTOPLUSU pa mi ne morejo pomagati, ker jim računalnik nič ne pokaže. Pri okvari mi nad prikazom stanja goriva izpiše " SCBS Forward malfunction" 

Hvala!

Strinjam se z vsem kar so pred mano povedali pobčki, bi pa rad povedou sam to - SCBS je sistem za samodejno zaviranje v mestu do neke hitrosti -> deluje preko sprednje kamere, ki se nahaja na steklu pred vzvratnim ogledalom v kabini. Dej za foro drugič k zašteka poglej če je kamera spucana...je totalno debilno ampak lahko je to. Meni se je včasih na prašni cesti to pokazalo pa ko sem spucal steklo je blo ok

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 3 urami je Aless napisal:

Tole je napačno olje za bencinarja!!! 

Nvm no včasih se mi zdi da pišem za brezveze, zgleda da sem prejšnji post brezveze objavil. 

Mah, ne da se mi več, drugič raje ne bom nič pisal. 🥴

Ajd to še napišem da ne bo @Jaka32res napčno olje vlival v avto.

Na strani motornaolja. com je napisana napačna specifikacija za Mazdino olje Ultra DPF!!! 

Mazda Original Oil Ultra DPF 5w30, je specifikacije ACEA C2, sem objavil tabelo Mazdinih olj z njihovimi specifikacijami in še enkrat prilagam drug Mazdin katalog z specifikacija olj, če ona zgornja tabela nerazumljiva🤔

Mazda dela samo ta olja teh specifikacij, ki so objavlena! 

Te objavljene specifikacije so uradne Mazdine in veljajo 100%! 

To kar pa objavljajo razni prodajalci olj na netu pa ne velja vedno!

IMG_20220618_202912.jpg

Za motornaolja.com specifično tega nisi napisal v prvem postu, kako naj človek ve. :rolleyes:

Jaz vem, da je A5 prava specifikacija, pa tudi Majes mi je pred časom povedal da lahko daš tudi ultra dpf v bencinarja. Po teh dveh podatkih sem sklepal, da je ta objava iz motornaolja.com ustrezna. @Jaka32 lahko pa pogleda embalažo od zadaj, da se vidi specifikacija.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.