Men se je pa pri 323F 2.5 V6 zgodil, da se je začela prestavna ročka zatikat in sm lahk prešaltu šele, ko sm se škor čist ustavu... Diagnoza je bila: prelomljena lamela čez pol
Itak sem v ponedeljek naročen pri mojem mehaniku pa bo pogledal. Sem že tudi naročil novo plastiko, štifte in vijake za plastiko. Stara je totalno uničena in spiljena. 😳
Mi je na servisu mojster rekel, da so že imeli par primerov, ko plastika pri luknjah štiftov in vijakov poči in pade spredaj, kjer je samo zataknjena na sprednjo plastiko, dol. Tako, da če bo kdo slišal čudne zvoke spodaj je to ta plastika.
"Halo Bing, koliko je nova" ? Bing: "Sitnica", samo 171,50€ ".
Šalo na stran, na uradnem servisu pride plastika,5 novih zatičev, 2 pločevince in 2 vijaka res toliko. Ni kaj, zlatarske cene. Je pa plastika" made in japan. Tudi to šteje 🤗
sej tut za Alfo 159 ni bla lih pocen, ko sem jo kupoval, pa čeprav je sam mal čez mejo
@TiEnzdaj če ti ATE ne diši, lahk probaš Zimmerman ali EBC, no tudi z Tarox imam dobre izkušnje ampak so dražje. Jaz mam z temi tremi znamkami zelo dobre izkušnje, tudi drugim ki sem jim te montiral so bili vsi zadovoljni.
Slabe izkušnje pa z navadnimi Bosch, smo 2x reklamirali za kolega, in pol vzeli Zimmerman.
@Damijani no jaz imam pa dejanske izkušnje z luknjanimi in narezanimi diski in ti lahko iz prve roke povem da so ok.
Narezane odsvetujem za normalno uporabo, ker so glasni, grabijo pa bolje.
Btw. Brembo navadni tudi niso glih neki hit, bolj povprečje jih ima foter na Audiju.
Drgač pa če gledaš high end robo ti ostanejo sam big brake kiti, ker na teh 300mm diskih je premalo.
Ponavadi se daje več je dvodelne diske in kake 4batne zavorne celjusti. Samo cene so tam 1000€naprej.😉
Mogoče neumno vprašanje
dizel : Olje zadnji diferencial --> 150000km , to je mišljeno pri AWD ? Konec meseca me čaka servis in študiram kaj vse narediti pri 153k km. Danes je bil na čiščenju DPF filtra in sesalnega kolektorja.
potrebujem nasvet, imam vozilo Mazda 6, l. 2011, bencinar, 2.0. Pred kraktim se mi je na konzoli prižgala lučka motorja. Avto so pogledali na servisu (Lauš) in potrdili, da je potrebno zamenjati obe sondi, strošek cca. 600€. Avto precej stoji, malo kilometrov, ...
Strošek se mi seveda zdi precejšen, zato me zanima ali obstajajo kake alternativne variante, kakršnkoli predlog, ...
Ze veckrat se mi je zgodilo tole, ko zmanjsam hitrost avto full pocukava ko presalta, ko pospesim full casa drzi obrate na 2.5krpm,sele nato presalta pa isto pocuka, lucka i-stop utripa... Ko avto ugasnem in nazaj prizgem je spet vse uredu...
Ja če ti šoba ne gre lepo ven si že prepozen in daj raje nekomu delati ki in orodje in znanje. Lahko jo namreč zlomiš potem te pa pride 200-300 € da ti vzamejo zvrtajo ven pa še novo šobo rabiš.
Če pa jih vzameš ven ko še tesnila niso suščala pa ni težav.
ampak mi je nekako pol ratalo, malo namastil pustil par urc pa je nekako šlo
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Men se je pa pri 323F 2.5 V6 zgodil, da se je začela prestavna ročka zatikat in sm lahk prešaltu šele, ko sm se škor čist ustavu... Diagnoza je bila: prelomljena lamela čez pol
Skupina MAZDA DRIVERS na facebook-u (👈 klikni 🙂) Oddaj oglas v skupini na Facebook-u, Mazda parts for sale(👈 klikni 🙂)
Od sedaj naprej tudi na Instagramu (👈klikni 🙂)
Povezava za deljenje
Deli na druge strani