Skoči na vsebino
Ventilator za gretje cvili
Napisano

Zdravo!

Imam 323 1.5F, 1997. ?e nekaj ?asa poslu?am nadle?no cviljenje ventilatorja za gretje, zdaj pa ga imam dovolj in bi rad to porihtal. Kje najdem ta ventilator oz. kako pridem do njega, da podma?em/zamenjam. Bi morda pasal noter ra?unalni?ki ventilator, al je tehnika kaj bolj zapletena? Iskal sem service manual po netu pa ga ne najdem... :blink:

Hvala! LP

ventilator najde? pri sovozniku pr nogah ce pogledas od spodaj proti predalu,mislim da je ena bela plastika pa mas ene 4 sraufe za odsrafat pa lahko potem vzames vn ventilator..

racunalniski ventilator spoh ne pase zravn ker je cisto drugacen ventilator pa velik vecji je od avta...

pa veselo na delo...

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 Bren?anje
Napisano

OK, ?e po njihovo ni od Webasta, a so ti pol vsaj rekli od kere firme je <_< ?e bolj zanimivo pa je, da so meni na slovenskem Webastu delali nadgradnjo sistema in so se kar strinjali, da je grelec njihov. :hudicek:

in kaj imas zdej dodatno?a to si zdej na tej mazdi naredu ali na presnji?

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

filter kabine
Napisano

en je usran, en pa ?ist :bravo:

o?itnio gre za drugega dobavitelja za mazdo.....

ma ni usran,take barve je...mene predvsem zanima ali je original?ker se mi zdi kr ocitna razlika v kvaliteti..

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nek zvok pri 6
Napisano

Pa sej si glih kar mel redni servis - pelji ga nazaj pa naj ti pogledajo kaj je to.

nisem ga se imel imam ga na 62 tiso,se 600 km norem naredit..

za info servis za mazdo 6 dizel 140CD pride 343 e...

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nek zvok pri 6
Napisano

no ce smo ze pri zvokih,meni pa ko stsnem sklopko se mi pojavi en zvok kot da neki cvili bi mogoe kdo vedu kaj je?avto ima skoraj 62t km prevozenih..

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 240.000km
Napisano

Sej zato se men sploh ne zdi, da Mazda diesel velik ?re, ker jo lahko kar konkretno stiska? pa bo poraba ?e vedno v zelo normalnih mejah.

Po moje diesla prakti?no ne more? spraviti ?ez 8,5 razen, ?e bi cel tank naredu v mestni gu?vi samo s prvo in drugo prestavo.

lahko lahko,se spomnim lansko leto ko sem bil v makedonij mislim da sem imel porabo okoli 13l,ampak to je bilo zato k sem imel eno slabo nafto notri in mi je enkrat zmrznala pa sem jo hotu porabit , sem pa imel skoraj polno..tko da mi je avto mislim da ene 3 dni laufau najmanj po ene 16 ur na dan,tudi ko sem sel na kavo v kaksen lokal je avto lafau..tko da ja smo eni taki pacienti da je vse mozno...

sem pa med vozbjo najvec porabo imel 8.2 l na 1060 km...lansko leto poleti... iz mak do slo..

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 240.000km
Napisano

glede pospesevanja in enakomerne voznje ne bi zgubljal besed,ponavadi da v visjo prestavo tam okoli 3.500 rpm vcasih ce se kj dirka tudi do skoraj 5.000rpm gre (ja mazda dizel se navija do tam) stil voznje je pa tak prva prestava skoraj samo speljevanje,druga do 40km/h tretja do 80km/h cetrta do110 km/h peta do 160 km/h ssesta pa vcasih do 235km/h..sploh pa zdej ko plavci stavkajo..

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 240.000km
Napisano

In pol men pravte da v govcih ?ivim ?

nimam tezav v slovenij,tezave se pojavijo ko grem v makedonij,pomojem ker je ponavadi grem pozimi in zmerej zvecer prihajam domov pa masina je topla in se kuna spravi notri,ampak k sreci je zaenkrat ostalo samo pri uni zasciti ni se splavla na kable,jermen itd..

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 240.000km
Napisano

Kuna :ne vem:

js sem pr mojmu ze 2x zamenjal protihrupno zascito v motornem prostoru in naj bi bla kriva kuna,pa sem nastimal notri od konrada zadevo kao proti kunam pa nc ne pomaga,tko da sem nazadnje obupal in sem nastimal radio v blizini avta...in zdej zaenkrat je mir...upam da bo tako tudi ostalo...

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 240.000km
Napisano

Da se :blush: pa to ?e vedno ne pomeni vo?nja v stilu starih atejev in babic. Odlo?ni pospe?ki, precej predvidevanja, pravilna varnostna razdalja, da ni treba vsakih 10sekund po bremzi tapkat pa ?e in ?e pa se da vsaj s pol litra manj vozit v povpre?ju. ?e ma? pa ?e kako relacijo in da ne pretirava? z brzino se da pa tud pod 6 litrov peljat. ?e bi Labi peljal v povpre?ju tam nekje 140km/h bi mel porabo z liter ni?jo.

js sej fora je ce se vcasih odlocim furat v stilu "ala dedek" mam ponavadi visjo porabo...no js mam vsega po mal in avtocesto in mestno...je pa res da kr hitro vozim..pa ce bi kj predvideval ne bi ze pakne menjal...

morem spremenit nacin voznje..

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 240.000km
Napisano

jap, sem glih takrat tankal, noter je slo 50 litrov...

se pravi poraba je bla 6.8l/100km (prej je bil shell)

js nevem kako vam rata imet tako nizko porabo...js sem najnizjo imel ko sem sel v makedonij in takrat je bilo 6.3l drugac pa nikoli pod 7.0l...trenutno mam 7.4l..morem ocitno na kaksemn tecaj varcne voznje...

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ploscice
Napisano

evo ploscice so menjane ker so ble obrabljene do konca,cena prednjih plosic je bila 66e in 14e delo..tko da vse skupaj za 80e...mislim da ni drago...

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ploscice
Napisano

?e je kamen?ek ga pa? samo nekaj ?asa ignorira? in ga samo po?asi zbrusi in ven odnese. Lahko pa da? kolo dol pa pregleda? kompletno ?eljust, diske in plo??ice, ?e je kje zataknjen.

za drugo opcijo je prevec dela mislim da bo prva opcija,ignoriral bom,mislim da bo prej kamen prej odnehal :D ...

sporocim kako bo..

aja na kok pa se menjajo ploscice?

www.trziskisladoled.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.