Skoči na vsebino
zadnje zavorne ?eljusti M6
Napisano

Sem videl, ampak tega se bolj te?ko sam lotim ker nimam gara?e kjer bi to lahko rihtal.

pardon ,bil je samo predlog ;)

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif
FWD je za ?enske, RWD je za mo?ke, 4WD pa je za invalide

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zadnje zavorne ?eljusti M6
Napisano

Pozdravljeni,

Na M6, l.2004 100kw dizel mi ne prime dovolj leva ro?na. Mehanik je ugotovil da je ?eljust za obnovit. Videl sem, da to dela en mojster na Lavrici.

A mora? to odmontirat, nest tja in po?akat da zrihta ali je to austau? varianta? Rabil bi varianto, da se to zrihta enem dnevu.

lp

?e pobrska? malo po forumu so nekateri sami obnovili (oz.spucali rjvanino,pa batek pa podmazali da je zadeva za?ela lepo delat) Verjetno se bo uporabnik sam javil

Druga?e pa pomoje je najbolje da mu nese? samo ?eljusti,ni tak problem jih dol snet,pa morda bi bilo fino to naredit v paru(se pravi obe zadni :ne vem: )

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nastavitev ro?ne zavore
Napisano

Samo za info.

?e misli? da se bo? lahko igral z ro?no se moti?,razen ?e ne bo spolzko ali ledeno :)

Na?eloma se naj bi sama ?telala,ker ima narejeno tako (zobci se po potrebi in obrabljenosti pretikajo)

A ti ro?na sploh ne prime,?e zategne? na klancu,al kako?

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava tesnil motorja na RX8
Napisano

:D zaj ce uspe si sa lepo nauco in se pol lahko na svojem menjas in ne rabis prodat :P

?ak pa saj to je njegov a ni :ne vem:

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava tesnil motorja na RX8
Napisano

?akamo odgovor o rezultatih posega.

pomoje je kak del vi?ka ostal :)

Joke-upam da zadeva lavfa :)

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

OK samo pra?anje. Tester pokazal padec kompresije na cilindru?

Hmmmm le kam na valj,bat ali ventil bi lahko pritrdil senzor???? Pa ponavadi tester prika?e napako ali vsaj okolico kjer bi lahko ta bila ki pa jo zabele?i eam name??en senzor tam okoli ki je najbli?je.

Da je kriv plin,torej bi moral biti problem na vseh ventilih saj v vse valje brizga enako koli?ino zmesi..mar ne?

Lahko se ti je ventil enostavno razletel ali odlomil ipd.(?e bil pri?a takemu primeru)

Druga?e pa ti ?elim ?imugodnej?o re?itev ;)

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

stikalo meglenk
Napisano

Zdravo.

A ma kdo idejo - a se da menjati ?arnico v stikalu za meglenke (mazda 323F) ? Stikalo dela noramlno le v temi se ne sveti? ?e ni preve? zahtevno bi menjal ?aarnico, stikala NE ker dela OK.

LP Marko

razdri stikalo in jo zamenjaj. sam sem tudi pri moji menjal.

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nenormalna poraba olja
Napisano

mislim da V6 po?asi izdihujejo...................fantje prizanesite jim kdaj ....ubogi motorji :)

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nenormalna poraba olja
Napisano

Avto mi je zadnje ?ase po?rl ogromno olja (3l v 4kkm), kadi ne, ?e pritisnem gas na mestu se vonja mal olje, opazu sm, da je okrog karterja mastno, ampak pod avtom ni kaplice olja, pojma nimam kaj bi lohk blo (tefloni so bli pa menjani lansko leto)... :ne vem:

wtf 3 litre :( nekej ne ?tima.

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba goriva-Mazda 6 diesel
Napisano

Ja kdo je pol avion in kdo helikopter? :ne vem:

jaz sem ?e vedno mnenja da je traktor za na polje ali nivo!

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Daljinec
Napisano

To mislm da bi bla ?e najbolj optimalna re?itev, glede na to da je ?e ta daljinec bolj slabo lovil.. Pozna? ?e mogo?e kje bi se to dalo dobit oz. kot kaj naj i??em? Mogo?e avtoalarm ali kot centr. zaklepanje?

Mislim da ni kodiran, ker ko ga zaklenem z daljincem za?ne pri volanu utripat ena lu?ka (naknadno vgrajena ledica) Torej tudi ko sedim v odklenjenem avtu, (brez daljinca) bo avto verglu v prazno na armaturki bo pa utripala lu?ka z ikonco klju?a, tako da moram najprej daljinca pritisnit da ga lahko normalno pri?gem.. Sicer pa ker ne poznam ?ist to?no teh kodiranih klju?ev, lahko da se motim :)

Kar bo? uzel bo ok ,itak se ti gre samo za dalincko cent.zaklepanje.

Pa? ?e uzame? alarm ma? alarm ?e samo modul dal.c.zakl. potem ima? pa? to. Sam sem montiral ?e kar nekaj modulov od meta in ?e vedno lepo delajo! Ali pa kak modul od spall,mah tega ima? velik.

?e pa ?eli? z alarmom pa svetujem meta 8700 na moji Fki je zadeva delala super pa ?e senzorje ima zdaj imam pa M750 prav tako od mete in se lepo aktivira z original dalin?ki ;)

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Daljinec
Napisano

zadevo rukne? ven pa je nazaj zbrika? blokado in to je to.

Aja nabavi? nov modul za centralno zakl. pa ima? s5 2 dalinca ;)

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 2.0 GTA NAPAKA MOTORJA
Napisano

?e je napaka na ventilu je napaka na ventilu in ne na cevkah.

Lahko se oglsi? v ?k.loki, pa se pogleda, pribli?no pa vem kje je finta, samo za ziher je treba pogledat.

Lahko pa da je napaka drugje.

KLIK

?e vem je je napaka. :hudicek:

a ti ?esa ne ve? :) Jaz tud pridem ugasnit lu?ko od lamde sonde again :( prekleti kolektor

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 2.0 GTA NAPAKA MOTORJA
Napisano

Pozdravljeni..

Bi mi znal kdo pomagat oz. ali je ze kdo imel podoben primer..

Imam mazdo 3 2.0 2004 letnik.. In na avtu mi gori kontrolna lu?ka motorja.. Avto sem dal na tester in je javil neko napako P2009 <-- 2 senzorja/ventila naj bi bla za neke vakume....

Je mozno da je to hin ali je problem na cevkah...

hvala.

lp

Najbolje da potem najprej pregleda? tiste vakum cevke da ni kaj sneto ali po?eno. Sta pa res 2 ventila ki pulzno istvarjata nek vakum zakaj pa je njun namen pa :ne vem: (morda za ka?ne oljne hlape zavgat.

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 filter gotiva
Napisano

bom kr v tej temi nadaljeval, da ne odpiram nove ...

kako pa je z zamenjavo oljnega filtra, k?na posebna finta al standard tako kot drugot ? nastavek za oljni filter imam

nevem kaj to?no misli? s posebno finto ,ni? druga?e kot pri ve?ini vozil! Je na zelo dobrem dostopnem mestu in menjava tega je izvedliva s zaprtimi o?mi ;)

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

bt-50
Napisano

za tak traktor ni dvoma da nebi imel 4x4

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6-karavan: voda v vozilu
Napisano

verjetno je res zabasan oddu?ek za odtok kondenza ki nastaja pri delovanju klime,imel enak problem od tete mo? na svoji ?estki. :ne vem:

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 3 2.0GTA - menjava xenon
Napisano

Sem mislil, da je ?estka drek za menjavo sam trojka je o?itno ?e ve?ji, ?eprav, ?e dobro vidim na sliki je tam obloga koloteka in bi se dalo skos pridet brez razstavljanja lu?i in odbija?a. :ne vem:

ni problem kolotek,problem je v tem da ?e sam pokrov?ek za lu?jo mora? odviti samo s prsti ker na eni strani je v napoto ?katla z varovalkami in kabli na drugi strani pa posoda za prat stekla.

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 3 2.0GTA - menjava xenon
Napisano

?e je narejeno tako kot pri ?estici je najla?je zamenjati skozi kolotek. Se pravi, da? dol kolo, odstrani? tisti nekaj ?epov na sprednjem delo zplasti?ne za??ite koloteka in bi moral z roko lepo priti zraven lu?i

nop ni primerjave!

Ostalo je grega povedal skratka po novem je 20 min. za menjavo obeh ?arnic in ne ve? 30 za eno ;)

kljub temu da imam bol drobno roko in izku?enj z ro?nimi spretnostmi (ja ja tud na drkanje mislim no sramezljiv:D )

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zamenjava lu?i za osvetlitev ?tevcev Xedos 6
Napisano

avtoelektri?arja? zakaj pa to? te ?tevci so ja tk brezveze narjeni da je la?je menjat ?arnico kot v dnevni sobi.

thebill: skoraj prepri?an sem da je plastika del ?tevca tako kot pri 323F in X9. :)

se pravi mor? pogruntat kako del armature okrog plastike da? dol.

OK nisem mislil da je pa zdaj nujno treba k njemu pelat ..............je pa to njegovo podro?je mar ne,no tud ka?en mesar bi znal zrihtat :hudicek:

je pa vse brezveze ?e ve? kaj po?ne?,in si to ?e kdaj po?el mar ne?

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zamenjava lu?i za osvetlitev ?tevcev Xedos 6
Napisano

Torej naslov teme pove vse, danes se peljem zve?er proti domu in opazim, da je en del ?tevcev temen. Malo sem eksperimentiral s pri?iganjem in uga?anjem lu?i, trkanjem, pa je zgleda dokon?no crknl.

Kolikor sem uspel v temi pogledat, nisem na?el nobenih vijakov okoli ?tevcev, da bi odstranil prozorno plastiko in ?tevec ter pri?el do lu?k. Koliko je to sploh dela, da dobi? dol ?tevce? 10 min, pol ure ali mogo?e 2 ure in odstranitev polovice armaturke? Kak?ne lu?ke sploh so zadaj, da osvetljujejo ?tevce? Mislim tip in kje se jih da kupit. Je dobro preventivno zamenjat ?e ostale, ?e je ?e vse razkopano?

Malo sem preiskal stare teme o Xedos 6 in tega nisem nikjer na?el. Bi se pa tudi priporo?al za service manual od Xedosa 6 1.6i letnik 1997, ?e ga mogo?e kdo ima v elektronski obliki. Noben izmed linkov, ki sem jih na?el, ne deluje ve?.

ponavadi je treba ?tevec vzet ven in na zadni strani se potem menjajo ?arnice ;) Delo za avtoelektri?arja,ali ka?nega ki vsaj pribli?no ve kaj dela ;)

lp

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mx3 zrak u kilerju
Napisano

Aha... Ja cevi so mehke.... A ta model motorja nima sraufa za luft spustit?

si preveril vse zgoraj napisano,kaj si ugotovil,termostat odpre ali ne?

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.