lp na moji mazda 5 TX plus oprema ?ipe orig.zatemnjene in itd...deluje kiima odli?no na AVTOM. hladi po celotnem avtu ..tudi do prtlja?nega prostora .res da na za?etku malo ve? pol pa postopoma na prvo ?ipo...ko shladi na dolo?eno temperaturo -nastavljeno se preklopi na ECO -delovanje..smo tudi ?tirje ?lani not. pa smo na obali kjer je ve? vlage in topleje kot drugje po SLO. .to so moje izku?nje .tako da ne vem za kaj pri tebe JURE ne deluje kot mora ...kak?ni senzorji v kabini ..pregled klime in komresorja .vrejetno si to ?e pogledal..lp ale?
Meni je pomagal Sirius z Megalene Plusom. Avto je vga?eval na bencin tudi cukal. Sedaj ko sem pa vlil dodatek v bencin in so se namazale Vbrizgalne ?obe za bencin se je pa zadeva porihtala. Zaradi neuporabe se za?nejo pojavljati te?ave.
Ima? pa te?ave zaradi plina! Daj ga ?e preveriti kako je z kompresijo ker potem bo? videl v katero smer gredo zadeve.
mojster zato je priporo?ljivo vozit tudi vsako tolko na benzin.. da se te benz.?obe podma?ejo malo..in pre?istijo tako je meni svetoval dr. pelko in Bo?tjan - Ajvar.mojstri.. lp ale?
Te?ava odpravljena. Menjal sve?ke, niso bile prave not, prej so bile ITR6F-13 zdaj pa sem dal not ITR5F-13. Pa tudi solenoid ventil za VICS je bil pokvarjen, tako da sem moral tudi tega menjat. ?udno samo to da mi ni vrglo ven lu?ke za napako na motorju(CEL).
stari samo da si zrihtal.. za lu?ko ker se ti ni pri?gala si imel sre?o tudi to bi porihtal lp ale?
Pred kratkim se mi je pri Mazdi 3 1,6DI letnik 2005 ro?na zasko?ila in rahlo, ampak dovolj da se ?uti in greje zadnje kolo, zavirala. Na servisu so rekli, da so kabli zaru?tani in da jih je treba zamenjati. Cena teh kablov (?ifra artikla BS3E44200G) ?e bi jih naro?il preko servisa pa je kar 150 EUR brez vklju?enega dela.
Ko gledam po straneh z nadomestnimi deli vidim, da obstaja nekaj aftermarket alternativ kot Jakovparts, Blue Print, Nipparts, ki so vse ob?utno cenej?e ampak me skrbi, da bi pri?lo do kak?nih te?av. Kak?en nasvet na tem podro?ju?
Poleg tega nikakor ne uspem najti strani kot ta http://www.jimellismazdaparts.com/default.aspx, ki dobavlja original Mazdine dele precej precej ceneje kot moj serviser. Isti kabel tu stane 90 dolarjev ampak je problem, da je v ameriki.
Ali obstaja kak?na tovrstna prodajalna original delov tudi v evropi?
Jan
stari lako se obrne? na na?ega mojstra dr. Pelko Simon ..Medvode ima ordinacija ..delavnico lp ale?
na armaturki mislim da mora pihati okrog 5 stopinj kar vem, no zdaj vidim da so potrdili spodaj
stari res je zdaj sem preveril z digitalnim termom.in ka?e 6.3 stopinje pri max delovanjem kime... izgleda da je bil pokvarjen stari otro?ki termometer od lanskega poletja .posebno danes ko je bilo pri nas na obali vro?e za popiz.... lp ale?
Ker se je te?ava ponovila oz. smo se jo lotili na napa?ni strani, je danes ponovno Bo?tjan pogledal in v cca. pol minutke ugotovil kje je v resnici te?ava, to je namre? na jeklenici (zajli) menjalnika, ki je dodobra nacefrana. To je tista srednja, ki ima funkcijo za naprej in nazaj s prestavno ro?ico.
Pohvala mojstru za odkritje ter dr. Pelku, ki mi bo za ugodno ceno po?timal. ZOOM-ZOOM
Saj tankam 100 oktanskega. Sem opazil da mi pr 95 oktanskem za kak procent ?e bolj cuka.
Sem bral da bi znala biti bencin pumpa al pa "throttle body" (ne vem kak se to re?e v sloven??ini). Ne vem kaj naj naredim, rad bi pa zrihtu ker mislim avto nek ?as met.
stari bo treba peljat mazdo na pregled na?emu DR.Simonu Pelku v Medvode je pravi mojster.lp ale?
Vozim Mazdo5,2.0D; letnik 2007, prevo?enih 143.000km. Zadnje ?ase opa?am, predvsem ob toplem vremenu, ?kripajo? zvok, ki prihaja izpod motornega pokrova, ko prevozim "le?e?ega policaja" ali pri zavijanju. ?e je hladno je vse OK. Amortizerji so bili ?e menjani pred 50.000 km...ali je to lahko nosilec motorja? Koliko stane popravilo in katerega mojstra priporo?ate v okolici Lj? Pa ?e nekaj...ob nizkih vrtljajih in hitrosti avto ob?asno "cuka". Kak?na ideja, kaj bi bilo?
Hvala za odgovore in lep pozdrav!
Igor
igor lp za mojstra ti priporo?am dr.Simon Pelko iz Medvod on je na? mojster za Mazde lp ale?
Te?ko re?em (sem ?e tudi razmi?ljal ali se to bolj pojavlja, ko je avto hladen ali ogret, pa ni nekega vzorca oz. pravila), sicer pa zdaj ?e 2 dni vse normalno, no je pa res da se lepo vozim in zraven
zmaj verjetno to pomaga lp ale? ps .?e ?e 2 dni normalno deluje pol bo ?e naprej
?mego, ti pa kar povem, da NIMAJO, konkreten primer je Ale?eva Mazda5 2.0B motor, letnik pa 2008. Pelko jih je veselo ro?no na?telal, ker se pri tem motorju to ne dogaja samodejno.
stari za nas Mazda?e ti priporo?am na?ega Doktorja -Simon Pelko iz Medvod lahko vpra?a? za nasvet tudi Bo?tjana - Ajvarja je tudi pravi mojster . lp ale?
stari poraba se bo normalizirala tako je bilo pri meni MAZDA 5 .NAJBOL to?ni izra?un porabe ti je da naredi? 100 km pol gre? pa tankat me?ana relacija .glede lambde sonde je dobro da si takoj zamenjal ?e ne bi ti lako ??asoma KOTALIZATOR skurlo in poraba bi bila full.in nepravilno delovanje motorja .to je moje mnenje ...lp ale?
stari ?e je PRVA Lambda sonda je regulaciska je montirana na vrhu katalizatorja saj pri moji MAZDI 5 ta druga lambda je ni?je dol na testerju to?no pi?e katera je fu? to so moje isku?nje ?e ne se obrni na dr. PELKO.SIMON. MOJTER za MAZDE lp ale?
stari na moji MAZDI 5 benzin je lu?ka takoj ugasnila,ko sem zamenjal z novo original LAMDO sondo mogo?e je pa tvoja rabljena tudi FU? preveri .tudi za demontirat je bil problem predelat smo mogli klju? LP ALE?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
lp na moji mazda 5 TX plus oprema ?ipe orig.zatemnjene in itd...deluje kiima odli?no na AVTOM. hladi po celotnem avtu ..tudi do prtlja?nega prostora .res da na za?etku malo ve? pol pa postopoma na prvo ?ipo...ko shladi na dolo?eno temperaturo -nastavljeno se preklopi na ECO -delovanje..smo tudi ?tirje ?lani not. pa smo na obali kjer je ve? vlage in topleje kot drugje po SLO. .to so moje izku?nje .tako da ne vem za kaj pri tebe JURE ne deluje kot mora ...kak?ni senzorji v kabini ..pregled klime in komresorja .vrejetno si to ?e pogledal..lp ale?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani