To da ima prva generacija velike probleme z rjo je dejstvo. Prej ti ga bo rja pojedla, kot pa vse drugo. To pelji k enmu kleparju in naj ti posvasa za male pare. Kar se pa celjusti tice je pa tudi klasicna rak rana mazde. Sam sem jih cca. 3x menjal na prvi generaciji in tudi enkrat ze na drugi generaciji. Batek v celjusti zasteka in potem steka tudi rocna. Po koncani voznji malo poslati zadnje diske in bojo sigurno vroci. Jest sem takrat narocil komplet zadnje celjusti na ebayu (70€) pa so brez problema zdrzale 3 leta. Pri nas je cena cca 130-150€ na kos pa se stare jim moras vrniti, da jih potem oni veselo samo obnovijo. Obnova zadnjih celjusti se ne splaca ker je prevec zajebancije in samo drobni material je cca 30-40€.
To vse drzi alex, ampak problem je ker je cist prevec rdecih mazd in barva izgubi svoj car. Meni osebno je tista stormy blue dost lepsa pa se bolj redka je
Zmaj daj ga se vprasi za bmw e53 3.0 218hp avtomatski menjalnik. Je servisni interval isti in kaj se vse menja (olje, filter, se kaj). Vem da ni mazda je pa ljudsko kolo
Z eno besedo. Drama. Pol pa kup novejsi avto. It will be fun they said... pa da na vsake 14 dni gledam nivo olja... Vec gledam sipko od olja, kot pa babo.
Sicer pa saj ves kako so vcasih delali, ko so izgubili kljuc in je bil samo se en na voljo. Odstranili so chip in so ga nalimali poleg kljucavnice. Gres do kljucavnicarja kjer ti izreze 3 duplikate in bos z vsemi lahko prizgal avto
Jest osebno nebi uporabljal glino za ta nanem. Glina zna za seboj pustiti praske. Jest osebno glino uporabljam samo pred poliranjem. Na vsakodnevni bazi bi raje uporabil iron x. Brez problema bo odstranil zracno rko. Sem tudi sam imel belo mazdo in ni noben bau bau. Je pa zelo lepa barva
Pod sovoznikovem predalom je ventilator in pod ventilatorjem sta dve loputi in pa dva motorcka, katera odpirata loputo. Po vsej vrjetnosti je desni motorcek v okvari. Nevem sicer kako je pri CX-5, ampak pri m6 mk2 se samo prepognes in odstranis neko plastiko pa ze prides do motorcka. Ni potrebno nic podirati. Motorcek je pa pršraufan s petimi vijaki.
Za mojo je na uradnemu servisu 150€ brez menjave. Original je NGK. Sem kupil na avtodocu za malo manj kot 50€ vse stiri. NGK seveda. Ni problem vzdrzevanje vozila problem je ker imajo tako navite cene da glava boli.
Ko je bil avto pri njemu vijak ni imel toliko lufta in je bil vrjetno do konca zasraufan ampak ni bil trdno zategnjen. Jest sem se potem se cel dan vozil po ljubljani in sem opazil, da je pokanje cedalje bolj pogosto in glasnejse. No ko sem prisel domov mi ni dalo miru in sem odstranil kolo in preverjal vse mozne zadeve in naletim na vijak. P.S. vijak ni bil tako mocno odvit, ampak malenkost manj. Jest sem ga na roke odvil za cca. dva obrata, da se lazje vidi na sliki. Kakor koli zadeva je resena in ni vec ropotanja
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
To da ima prva generacija velike probleme z rjo je dejstvo. Prej ti ga bo rja pojedla, kot pa vse drugo. To pelji k enmu kleparju in naj ti posvasa za male pare. Kar se pa celjusti tice je pa tudi klasicna rak rana mazde. Sam sem jih cca. 3x menjal na prvi generaciji in tudi enkrat ze na drugi generaciji. Batek v celjusti zasteka in potem steka tudi rocna. Po koncani voznji malo poslati zadnje diske in bojo sigurno vroci. Jest sem takrat narocil komplet zadnje celjusti na ebayu (70€) pa so brez problema zdrzale 3 leta. Pri nas je cena cca 130-150€ na kos pa se stare jim moras vrniti, da jih potem oni veselo samo obnovijo. Obnova zadnjih celjusti se ne splaca ker je prevec zajebancije in samo drobni material je cca 30-40€.
Popravljeno od Scr3amPovezava za deljenje
Deli na druge strani