Skoči na vsebino
Zaščita podvozja
Napisano (urejeno)

To da ima prva generacija velike probleme z rjo je dejstvo. Prej ti ga bo rja pojedla, kot pa vse drugo. To pelji k enmu kleparju in naj ti posvasa za male pare. Kar se pa celjusti tice je pa tudi klasicna rak rana mazde. Sam sem jih cca. 3x menjal na prvi generaciji in tudi enkrat ze na drugi generaciji. Batek v celjusti zasteka in potem steka tudi rocna. Po koncani voznji malo poslati zadnje diske in bojo sigurno vroci. Jest sem takrat narocil komplet zadnje celjusti na ebayu (70€) pa so brez problema zdrzale 3 leta. Pri nas je cena cca 130-150€ na kos pa se stare jim moras vrniti, da jih potem oni veselo samo obnovijo. Obnova zadnjih celjusti se ne splaca ker je prevec zajebancije in samo drobni material je cca 30-40€.

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava baterije v kljucu
Napisano (urejeno)

Evo se malo bolj podrobna razlaga

chip.png

Sicer pa saj ves kako so vcasih delali, ko so izgubili kljuc in je bil samo se en na voljo. Odstranili so chip in so ga nalimali poleg kljucavnice. Gres do kljucavnicarja kjer ti izreze 3 duplikate in bos z vsemi lahko prizgal avto :)

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Opravljanje rji podobnih pik na beli barvi
Napisano

Jest osebno nebi uporabljal glino za ta nanem. Glina zna za seboj pustiti praske. Jest osebno glino uporabljam samo pred poliranjem. Na vsakodnevni bazi bi raje uporabil iron x. Brez problema bo odstranil zracno rko. Sem tudi sam imel belo mazdo in ni noben bau bau. Je pa zelo lepa barva :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lopute za zrak
Napisano

Pod sovoznikovem predalom je ventilator in pod ventilatorjem sta dve loputi in pa dva motorcka, katera odpirata loputo. Po vsej vrjetnosti je desni motorcek v okvari. Nevem sicer kako je pri CX-5, ampak pri m6 mk2 se samo prepognes in odstranis neko plastiko pa ze prides do motorcka. Ni potrebno nic podirati. Motorcek je pa pršraufan s petimi vijaki.

PART_1594048817696.jpeg

IMG_20200702_113230.jpg

IMG_20200812_000140.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda servis
Napisano (urejeno)

Za mojo je na uradnemu servisu 150€ brez menjave. Original je NGK. Sem kupil na avtodocu za malo manj kot 50€ vse stiri. NGK seveda. Ni problem vzdrzevanje vozila problem je ker imajo tako navite cene da glava boli. 

Za tvojega:

https://www.autodoc.si/ngk/7615881

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda servis
Napisano

Ravno pri starejsih modelih ni teh problemov in zdrzijo bistveno dlje. M;oja bivsa sestka 2003 letnik je imela 350k km pa se vse original :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 spodnja roka
Napisano

Ko je bil avto pri njemu vijak ni imel toliko lufta in je bil vrjetno do konca zasraufan ampak ni bil trdno zategnjen. Jest sem se potem se cel dan vozil po ljubljani in sem opazil, da je pokanje cedalje bolj pogosto in glasnejse. No ko sem prisel domov mi ni dalo miru in sem odstranil kolo in preverjal vse mozne zadeve in naletim na vijak. P.S. vijak ni bil tako mocno odvit, ampak malenkost manj. Jest sem ga na roke odvil za cca. dva obrata, da se lazje vidi na sliki. Kakor koli zadeva je resena in ni vec ropotanja :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 spodnja roka
Napisano (urejeno)

Ocitno se morm sam lotit... Srauf na roki k je fabrisko ze zategnjen je bil losan.  Sem zategnil in je mir. Upam. Amen :D

IMG_20200723_162242.jpg

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.