Na svoji M3 G120 2017 letnik se bližam 150.000 km. Poleg malega servisa, bi bilo potrebno še kaj drugega pregledati oz. zamenjati? Sesalni kolektor in sito, jermen/veriga, vodna pumpa??
Pa prosil bi še za link od zavornih diskov in ploščic (baje so ATE v redu po prebranem na tem forumu). Žal ne znam naročiti in ne vem kaj paše na moj avto. Iz autodoca najbolje verjetno.
In pa link do olja, do zdaj sem deval notri Mazda oil iz Mimovrste, berem da naj bi bil Shell Helix ultra malce boljši (ampak najdem 5 različnih).
Ne vem kaj si dosedaj naredil na tem avtu zato ti napišem kaj so mi neuradno svetovali kaj je dobro narediti na avtu, če ga misliš še nekaj časa imet😊
Menjava vseh mikro jermenov z vodno črpalko in napenjalcem pri cca 120 kkm. Fino je tudi menjat olje v R.menjalniku(Red Line MTL 75W80)Mogoče pregled ali celo peskanje ventilov pri 150kkm in kontrola pogonske verige pri cca 200kkm.
Zav.tekočina in hladilna se pa tako izmeri in menja po potrebi na 2-3leta.Dobro opravi in brez skrbi odličen avto imaš! (ker je bencinar😉🤭) Jaz bi kar na Mazda olju ostal, ker za bencinarja g120 je čisto ok in tudi cenejši je😊 Srečno vožnjo.... 👍
K smo lih pr gumah...danes sem šel do vulkanizerja in ga malo vprašal za gume mojih dimenzij in mi je rekel, da naj pohitim, ker se bodo konec meseca podražile tudi za 15%. Aprila naj bi bila pa še ena podražitev🤪.
Ja, 1. aprila se podražijo gume ,samo ne vemo,če zares,ker bo 1.april.....
Ad blue je da rataš plav kadar crkne pumpa.Zdaj imajo psa koncern novo finto če crkne pumpa in ti oni niso natočili njihovo lulanijo se obriši z garancijo -pripravi jurčka.Ma rataš zelen ne plav
Vem ja, nam na službenih treh so že tri šle u maloro pred 200kkm, cena pa 700€ (citrončki koncern) nismo jih menjali, naj se lepo....
V kratkem bom menjal 4x BRIDGESTONE Turanza T005 A 225/45 R19 letnik 2018 z novimi. Imajo od 4-6 mm profila, sicer OK. Morda koga zanimajo - zastonj seveda?
Jaz bi kupil prej omenjeni motor, če ima res tako malo km kot praviš, starega pa imaš še za rezervne dele in se voziš ohoho... 😉 Je pa res, da je precej odvisno koliko sploh še dobiš za tak avto kot je sedaj🤔
Nasankal si v vsakem primeru, zato pa jaz vedno kupim nov avto, četudi malo slabši kot bi si želel a zato bolj zanesljiv in v garanciji! 😊
Želim ti veliko modrosti pri rešitvi tega problema. 👍
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Gume niso krive... 👍
Gume bi tresle ne glede na zaviranje! 👍
Povezava za deljenje
Deli na druge strani